جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 7
مبادىء أولية في الفلسفة
نویسنده:
جورج بوليتزر؛ نقلته الی العربیة و قدمت له: فهمیة شرف الدین؛ ضبط مصطلحاته الفلسفیة: موسی وهبة
نوع منبع :
کتاب , درس گفتار،جزوه وتقریرات , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بیروت - لبنان: دار الفارابی,
چکیده :
رساله «اصول مقدماتی فلسفه» حاصل یادداشتهایی (تقریراتی) است که یکی از شاگردان ژرژ پوليتسر در دوره تحصيلی ۱۹۳۵ـ١٩٣٦ برداشته است. این درسها را وی، در دانشکده‌ى کارگری پاریس تدریس ميکرده است. پوليتسر در مقابله با آلمان نازی کشته شد.
جهان های درهم تنیده: دین، علم، و ماتریالیسم های جدید [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Catherine Keller , Mary-Jane Rubenstein
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
New York: Fordham University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: از لحاظ تاریخی، می توان گفت که الهیات به صورت «ماده هراسی» عمل می کند. مسیحیت پروتستان به ویژه به الهیات امتیاز روح بر بدن و اعتقاد را بر عمل، مطابق با تمایز بین خدای بی‌جسم و جهان بی‌جانی که «او» آفریده است، اعطا کرده است. مانند سایر علوم انسانی، اجتماعی و طبیعی، مطالعات دینی این دوگانگی‌های الهیاتی را وارد یک مدرنیته ظاهراً سکولار کرد، و علاوه بر این، آنها را در تمایز بین یک اروپای عقلانی و «روشن‌فکر» از یک سو و یک اروپای متفاوت عاطفی و «ابتدای» ترسیم کرد. و از سوی دیگر، غیراروپایی «آنیمیست». «ماتریالیسم‌های جدید» که در حال حاضر از طریق نظریه‌های فرهنگی، فمینیستی، سیاسی، و دگرباش سیر می‌کنند، در پی آن هستند که با توجه به عاملیت خود ماده، امتیازات انسانی را جابجا کنند. آنها به دور از انفعال یا بی اثر بودن، به ما نشان می دهند که ماده عمل می کند، می آفریند، تخریب می کند، و دگرگون می شود – و به این ترتیب، بیشتر یک فرآیند است تا یک چیز. دنیای درهم تنیده به بررسی تلاقی دین و ماتریالیسم جدید و قدیم می پردازد. این کتاب با دعوت از انبوهی از دانشمندان میان رشته‌ای در مطالعات علوم، مطالعات دینی و الهیات، دیدگاه‌های تجربی متعددی را در مورد مادیت گردآوری می‌کند: ماده چیست، چگونه تحقق می‌یابد، و چه نوع جهان‌هایی در درهم‌تنیدگی‌های متنوع آن با الوهیت به وجود می‌آیند؟ در حالی که در چند دهه گذشته، هم الهیات و هم مطالعات دینی، زمینه‌های مادی و بوم‌شناسی‌های بدنی زندگی بیش از انسان را در اولویت قرار داده‌اند، جهان‌های درهم تنیده اولین گفتگوی چندصدایی را بین مطالعات دینی، الهیات و بدنه «جدید» ارائه می‌کند. ماتریالیسم.» در اینجا رشته‌ها و سنت‌ها یکدیگر را در چندین زمینه به دقت مشخص شده لمس می‌کنند، تجاوز می‌کنند و یکدیگر را آلوده می‌کنند. و در پاسخگویی به این ارتباط متقابل علم، دین، فلسفه و الهیات، پیچیدگی فزاینده درهم تنیدگی‌های ما یک بافت اخلاقی اضطراری می‌گیرد.
فويرباخ : " من اللاهوت النقدي إلى المادية المثالية "
نویسنده:
منذر شباني
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
چکیده ماشینی: این تحقیق به موضع فوئرباخ در مورد فلسفه مدرن (نظری) می پردازد ، و دیدگاه فوئرباخ از فلسفه مدرن تا هگل را توضیح می دهد و آن را یک الهیات عقلانی می داند که با فلسفه هگل به اوج خود رسید ، سپس در مورد مفهوم دین فوئرباخ صحبت می شود ، تبدیل دین به انسان شناسی و انتقاد از آن ، از طریق این انسان شناسی ، دین و الهیات است که آنچه را که واقعی است انتزاعی می کند. پس از آن ، تحقیق حاضر، به ماهیت مفهوم ماتریالیستی فوئرباخ و مشکلات پیرامون ماتریالیسم او ، به ویژه حذف مفهوم تاریخ و برخورد آن با جهان و انسان به عنوان یک داده حسی ، و نه به عنوان محصول فاعلیت بشری ، می پردازد. آنچه فوئرباخ و ماتریالیسم او را به باتلاق ایده آل گرایی سوق داد. در این تحقیق ، ما از روش نقد تاریخی ، همانطور که بر روش ماتریالیستی دیالکتیکی تاریخی تکیه کرده ایم ، در انتقاد از ماتریالیسم فوئرباخ و روشن ساختن مفهوم ماتریالیسم ایده آل از طریق انتقاد مارکسیستی به فوئرباخ ، استفاده کرده ایم.///
بررسی و نقد نظریه هیوم در باب علیت
نویسنده:
عبدالله امیدی‌فرد
نوع منبع :
مقاله , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات) , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: دانشگاه تهران,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
بحث از «علیت» از مهم‌ترین مباحثی است که زیربنای بسیاری از دیگر مباحث فلسفه اسلامی را تشکیل می‌دهد، تا آنجا که انکار آن در حقیقت نفی همه علوم اسلامی است. از سوی دیگر پذیرفتن اصل علیت هم، اختلافات و کشمکش‌ها را در ابعاد و زوایای این قانون در پی داشته‌است، اما به ندرت موجب انکار اصل علیت شده‌است. یکی از کسانی که در مغرب زمین اصل علیت را به چالش کشیده و در صدد انکار آن برآمده‌است «دیوید هیوم» است. در این نوشتار پس از اشاره به برخی مباحث مهم فلسفی در باب علیت، با استدلال‌ها و نقطه نظرات این فیلسوف آشنا شده، سپس آنها را مورد بررسی قرار داده‌ایم.
صفحات :
از صفحه 87 تا 112
آسیب شناسی معرفت دینی با تأکید بر آرای علامه طباطبایی
نویسنده:
اسحاق طاهری سرتشنیزی، مهدی جلالوند، سلمان قاسم نیا
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: دانشگاه معارف اسلامی,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
آسیب شناسی معرفت دینی- به معنای شناخت آفاتی که به درک و باور دینی زیان می رساند- از بحث های نوپایی است که البته می توان برخی نمودهای آن را از لابه لای آثار پیشینیان نیز استخراج نمود. علامه طباطبایی در قامت یک متفکر دینی با غور در منابع اسلام، ضمن شناخت آسیب های معرفت دینی، به مقابله با آنها پرداخته و از این رهگذر، شیوه های متفاوتی برای فهم صحیح دین ارائه نموده است. نوشتار حاضر ضمن برشمردن مهم ترین آسیب های معرفت دینی در دو بخش مبانی و روش های فهم دین، با تأکید بر آرای آن عالم ربانی، علاوه بر تحلیل نوع آسیب و آثار مخرب آن در معرفت دینی، راهکارهای ایشان را برای مقابله با این آسیب ها بررسی کرده است. در نگاه ایشان، راه برون رفت از آسیب هایی مانند نسبی گرایی، التقاط، بدعت، خرافه پرستی، عدم جامعیت، تفسیر به رأی و جداانگاری دین از زندگی فردی و اجتماعی، پرورش عقل قطعیِ جامع نگر و تمرکز آن بر قرآن است.
صفحات :
از صفحه 7 تا 24
مارکسیسم و ماتریالیسم چه عقایدی داشتند و چه تأثیری بر تاریخ گذاشتند وچه جوامعی را تحت تأثیر قرار دادند و مهلک‌ترین ضربة آنها به جامعه چه بود؟ و مکاتبشان چندسال عمر دارد؟
نوع منبع :
پرسش و پاسخ
پاسخ تفصیلی:
گرچه پاسخ به اين سوال نيازمند مباحث فلسفي، اجتماعي، تاريخي، سياسي و حتي اعتقادي گسترده‌اي است، اما در چند محور به مطالبي در اين باره اشاره مي‌شود: شهيد مطهري درباره ماركسيسم مي­گويد: ماركسيسم، تاريخ را بر اساس اقتصاد تفسير مي‌كند و معتقد است: اقتصاد بیشتر ...
  • تعداد رکورد ها : 7