جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 12
الهیات تاریخی: درآمدی بر دکترین مسیحی: راهنمای الهیات سیستماتیک وین گرودم [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Allison, Gregg R.; Grudem, Wayne A
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Zondervan ,
آیا فقط شما عاقل هستید؟: جستجوی یقین در اوایل دوران مدرن [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Susan Schreiner
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Oxford University Press, USA ,
کلیدواژه‌های اصلی :
الهیات به عنوان علم در آلمان قرن نوزدهم: از اف. سی. باور تا ارنست ترولچ [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Johannes Zachhuber (یوهانس زاخوبر)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Oxford University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این مطالعه منشأ، توسعه و بحران پروژه الهیات آلمانی قرن نوزدهمی را به عنوان علم توصیف می کند. روایت آن بر دو مکتب کلامی غالب در این دوره متمرکز است، مکتب توبینگن و مکتب ریچل. کار آنها به عنوان یک تلاش بزرگ برای ترکیب الهیات تاریخی و سیستماتیک در پارادایم های دوگانه تاریخ گرایی و ایده آلیسم آلمانی ظاهر می شود. یوهانس زاخوبر با درگیر شدن جزئیات با تحقیقات الهیاتی، تاریخی و فلسفی قهرمانان داستان، اساس این پژوهش را به عنوان یک اعتقاد عمیق به وحدت نهایی دانش بشری بازسازی می کند. این ایده‌آلیسم با اصول تاریخ‌گرایانه‌ای که زیربنای بسیاری از تحقیقات واقعی محققان بود، در تضاد بود. تنش بین این پارادایم ها در کل دوره جاری شد و در نهایت به فروپاشی پروژه در پایان قرن منجر شد. زاخوبر با تکیه بر انبوهی از منابع اولیه، که بسیاری از آنها قبلاً هرگز در مطالعات انگلیسی زبان مورد استفاده قرار نگرفته بودند، داستان اساساً الهیاتی را که ارائه می کند در تحولات فکری گسترده تر در آلمان قرن نوزدهم گنجانده است. با وجود شکست نهایی، پروژه الهیات به عنوان علم در آلمان قرن نوزدهم در اینجا به عنوان یک تلاش فکری پارادایماتیک مدرنیته اروپایی با اهمیتی گسترده فراتر از محدوده یک رشته دانشگاهی توصیف می‌شود.
بلز پاسکال در مورد دوگانگی، گناه و سقوط: غریزه مخفی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
William Wood (ویلیام وود)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Oxford University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: شرح بلز پاسکال از پیامدهای شناختی سقوط به وضوح توسط ویلیام وود در اولین کتاب الهیات پاسکال که در بیش از چهل سال به زبان انگلیسی منتشر شد، بیان شده است. ادعای اصلی وود این است که برای پاسکال، سقوط یک سقوط در دوگانگی است. پاسکال معتقد است که انسان‌ها به‌عنوان خودهای فروافتاده در دنیایی سقوط کرده، از حقیقت بیزاری ذاتی دارند که در عین حال، بیزاری از خدا نیز هست. به گفته پاسکال، ما در دنیایی دوگانه به دنیا آمده‌ایم که ما را به سوژه‌های دوگانه تبدیل می‌کند، و بنابراین برای ما آسان است که دائماً خدا را رد کنیم و خود را در مورد گناهکاری خود فریب دهیم. گزارش پاسکال از تأثیرات محسوس گناه مدتهاست که توسط متکلمان نادیده گرفته شده است، اما هم سنتی و هم بدیع است. این به شدت آگوستینی است، با تأکید شدید بر اراده سقوط کرده، عقل تاریک و گناه اساسی غرور. با این حال، دیدگاهی از سوبژکتیویته را نیز در بر می گیرد که به طور قابل توجهی معاصر به نظر می رسد. از نظر پاسکال، خود داستانی است که از بیرون توسط دنیایی از قبل دوگانه ساخته شده است. سوژه انسانی به فریب عادت کرده است، زیرا این چسب اساسی است که دنیای او را در کنار هم نگه می دارد. این کتاب چیزی بیش از یک تفسیر بدیع از پنسی های پاسکال ارائه می دهد. وود با استدلال تفسیری و مثال سازنده نشان می دهد که الهیات «پاسکالی» هم ممکن است و هم مثمر ثمر.
نظم اشیا: کاوش در الهیات علمی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Alister E. McGrath
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Wiley-Blackwell ,
چکیده :
ترجمه ماشینی: کتاب «نظم اشیا» تحریک‌آمیز و کاملاً آگاهانه نشان‌دهنده کمکی اساسی و بدیع به حوزه‌های الهیات نظام‌مند، الهیات تاریخی، و گفت‌وگوی علم و دین است. آلیستر ای. مک‌گراث، الهی‌دان برجسته، چگونگی استفاده از روش‌های کاری و مفروضات علوم طبیعی را برای اطلاع‌رسانی و تحریک الهیات نظام‌مند بررسی می‌کند. نوشته شده توسط یکی از مشهورترین نویسندگان مسیحی امروزی بررسی می کند که چگونه روش های کاری و مفروضات علوم طبیعی را می توان برای اطلاع رسانی و تحریک الهیات سیستماتیک مورد استفاده قرار داد. شامل یک تجزیه و تحلیل گسترده و برجسته از اینکه آیا توسعه عقیدتی را می توان با استفاده از مدل های تکاملی داروینی توضیح داد یا خیر، و کاوش در مورد چگونگی انتقال از "الهیات علمی" به "جزمی شناسی علمی" آینده. که در حال حاضر بهترین مقدمه مختصر برای اندیشه اوست.
الهیات تاریخی
نویسنده:
آلن گالووی؛ ترجمه: مراد فرهادپور
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
وضعیت نشر :
انتشارات بیدگل,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
آلن گالووی در کتاب پانن برگ: الهیات تاریخی به ارزیابی و سنجش انتقادی از آثار برخی اندیشمندان دینی برجسته و بانفوذ عصر کنونی پرداخته است. بخش مهمی از این کتاب مباحثی چون مفاهیم، اصول اعتقادی، مناسک و آموزه‌های مسیحی را دربردارد. دو راه برای شناخت ولفهارت پانن ‌برگ وجود دارد. یک: به واسطه‌ی مطالعه‌ی آثار مرتبط با الهیات مسیحی به ‌ویژه الهیات پروتستان دهه‌ی 1960 به بعد، دو: خواندن کتاب‌ها و مقالات مربوط به بخش هرمنوتیک به خصوص هرمنوتیک فلسفی که از آرای هایدگر و گادامر تاثیر پذیرفته است. آلن گالووی (Allan Douglas Galloway) در کتاب پانن برگ: الهیات تاریخی (Pannenberg: Historical Theology) به راه اول شناخت ولفهارت پانن ‌برگ پرداخته و تلاش کرده تا توصیفی کامل، جامع و فشرده از الهیات وی ارائه دهد. به ‌علت نسبتی که بین الهیات پروتستان با فلسفه‌ی عصر جدید وجود دارد و همینطور پیوند هر دو آن‌ها با ذهنی‌گرایی، سنت تفکر دینی پروتستان آرام آرام از محتواهای مشخص آموزه‌های مسیحی دور شده و به روش‌های مختلف کوشیده تا این محتواها را در نظام‌های فلسفی غیر تاریخی یا گفتارهای معنوی و دینی کلی‌گرا حل کند. برای بسیاری متألهان لیبرال قرن نوزدهم که از فلسفه و دیدگاه اخلاقی کانت الهام می‌گرفتند، محتوای انضمامی آموزه‌های سنتی مسیحیت در بیشتر موارد به خرافه‌پرستی ضدعقلانی شناخته می‌شد و موجب خجلت و شرمساری بود، در‌حالی ‌که از دید اخلاف اگزیستانسیالیست آن‌ها، مسئله‌ی اصلی کشف معنای نمادین این آموزه‌ها در پس محتوا و شکل «اسطوره‌ای» آن‌ها بود. به دلیل سرشت تاریخی الهیات پانن‌ برگ، کتاب حاضر در جهت عکس این گرایش عمومی حرکت می‌کند، و بی‌تردید این امر برای افراد غیرمسیحی دشواری‌هایی به‌ همراه خواهد داشت. البته الهیات پانن ‌برگ نیز یکسره در تاریخ خلاصه نمی‌شود و آلن گالووی نیز کوشیده است تا جنبه‌های فلسفی و متافیزیکی اندیشه‌ی او را برجسته سازد. د‌ر‌ واقع، بسط توان‌های فلسفی نهفته در آرای کلامی پانن ‌برگ و تأکید‌ نهادن بر اهمیت و ضرورت کشف بنیادی متافیزیکی برای الهیات او حرف اصلی آلن گالووی و مهم‌ترین انتقاد او از پانن‌برگ است. در هر حال، درک درست دیدگاه و روش تاریخی پانن‌برگ، مستقل از فهم چگونگی اعمال این روش و نتایج حاصل از آن، ناممکن است. نباید از یاد برد که تفکر تاریخی پانن ‌برگ نیز ‌نظیر فلسفه‌ی تاریخی هگل، مستقیم و غیرمستقیم، ملهم از اندیشه و ایمان مسیحی است؛ پیوند دیالکتیکی الهیات و تاریخ حاکی از جدایی‌ناپذیر بودن این دو سویه‌ی متمایز در متن تفکر دینی است. از این‌ها گذشته، معنا و ارزش هرمنوتیک، نهایتاً در همدلی، همدردی و فهم دیگری خلاصه می‌شود. بنابراین، اگر شما جویای حقیقت هستید، باید براهین کلامی پانن ‌برگ در باب تثلیث و تجسد و‌... را، درست همانند براهین فلسفی او در باب هستی‌شناسی و معرفت و غیره، به ‌دقت دنبال کنید.
Brief Outline of the Study of Theology: Drawn Up to Serve as the Basis of Introductory Lectures
نویسنده:
Friedrich Schleiermacher ؛ Translated by William Farrer
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
T. & T. Clark,
کلیدواژه‌های فرعی :
تاریخی‌نگری در دین(مروری بر کتاب «پانن‌برگ؛ الهیات تاریخی»)
نویسنده:
علی اصغر شربتی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
نوشتار حاضر مروری اجمالی به کتاب «پانن‌برگ: الهیات تاریخی» نوشتهٔ آلن گالووی است. پانِن‌بِرگ از چهره‌های شاخصِ الهیاتِ تاریخی است. آنچه در ادامه می‌آید به معرفی اندیشه‌های کلیِ این الهی‌دانِ آلمانی می‌پردازد. در این میان می‌توان به نگاهی تاریخی‌نگرانه به آموزه‌ها و وقایع دینی رسید. علاوه‌بر این الهیات گشوده نیز یکی دیگر از محورهای اندیشهٔ اوست. آنچه در ادامه می‌آید پس از یک مقدمه به چهار موضوع انسان، وحی، ایمان و رستاخیز می‌پردازد. این کتاب را مراد فرهادپور ترجمه و نخستین بار موسسهٔ فرهنگی صراط آن را در سال ۱۳۷۶ منتشر کرده است.
کارکرد مسألگی و تواتر انعکاسی در الهیات تاریخی
نویسنده:
محمدحسن احمدی
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
اگر فقه الروایة، مانند فقه الحدیث در دانش فقه در شمار دانش‌های تحلیل گزارش‌های تاریخی قرار گیرد، می‌توان از آن به عنوان یکی از مبانی تاریخ تحلیلی نام برد. از سوی دیگر، تحلیل گزارش­های تاریخی معطوف به الهیات تاریخی هنوز روش‌مند نشده است. این مقاله بر پایه توجه به مقوله روش در حوزه الهیات تاریخی و با تأکید بر گزارش­های ناظر به تاریخ‌های مضاف چون تاریخ قرآن، تاریخ حدیث و تاریخ تفسیر می‌کوشد روش نویی از تحلیل تاریخی را با عنوان روش تحلیل انعکاسی پیشنهاد دهد. در این روش که مبتنی بر انعکاس گزارش تاریخی در فضای بیرونی است، تأسیس اصل مسألگی به معنای میزان عدم نفوذ و حل ناشدگی مقام بیان گزارش در فرامقام بیان آن و اصل تواتر انعکاسی به عنوان نقطه مقابل مسألگی ، بستر دقیق‌تری را برای تحلیل گزارش‌های تاریخی فراهم می‌آورد. اجرای این دو اصل، ضمن آن که مانع تفسیرهای نادرست و مغالطه در تحلیل تاریخی است به قوت استدلال تاریخی کمک می‌نماید
صفحات :
از صفحه 143 تا 170
نسبت بین الهیات و تاریخ در آراء ولفهارت پانن برگ
نویسنده:
زینب سالاری، مجتبی زروانی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
اصفهان: دانشگاه اصفهان,
چکیده :
یکی از مباحث مهم الهیات جدید مسیحی نسبت ایمان و تاریخ است. سرآغاز این بحث به نقد تاریخی کتاب مقدس باز می گردد. آنچه انگیزه پرداختن به تاریخ و نسبت آن با ایمان را به وجود آورده است، ارتباط میان الوهیت (به مثابه یک واقعیت) و دنیایی است که آن را حوادث تاریخی می سازد. پانن برگ تحت تاثیر سنت ایده آلیسم آلمان و تفکر فلسفی هگل در باب تاریخ و نیز فضای نقد تاریخی، الهیات مسیحی را در متن مباحث تاریخی مدرن قرار داد و با مواجهه ای انتقادی از منظر الهیات به بررسی آن پرداخت. پانن برگ در این راستا می کوشد، با ارایه تفسیری هرمنوتیکی از مساله انکشاف الهی یا وحی متناسب با تفکر تاریخی مدرن، از الهیات مبتنی بر تاریخ رستگاری به الهیات تاریخی روی آورد.
صفحات :
از صفحه 33 تا 48
  • تعداد رکورد ها : 12