جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 313
سرچشمه‌های نواندیشی دینی
نویسنده:
گردآورنده:محمدجواد صاحبی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم - قم: نشر احیاگران,
چکیده :
این کتاب با مقدمه‌ای بر مسیر تحول فکر دینی در غرب و عصر نو زایی (رنسانس) و نهضت اصلاح دینی آغاز می‌گردد و با بررسی انقلاب علمی، نهضت توین فلسفی، انقلاب صنعتی و رویارویی غرب مسیحی با شرق اسلامی ادامه می‌یابد .نگارنده در باب نو اندیشی در جهان غرب می‌گوید" :غرب در پی رخدادهای بزرگ تاریخی با بهره‌گیری از تمدن‌های گوناگون و به ویژه تمدن پرشکوه اسلامی توانست تمدن خود را بازسازی کند و قدرتمندانه فرهنگ‌ها و تمدن‌های دیگر را مورد تهاجم قرار دهد، به ویژه آن که نیاز تمدن صنعتی به مواد اولیه، بدان ماهیت استعماری بخشید .به هر حال جاذبه و هجوم و سیطره تمدن مجدید غرب، مبانی فکری و معرفتی شرق مسلمان را به چالش فرا خواند و موجب پیدایش پرسش‌ها، پاسخ‌ها و مباحث جدیدی در عرصه فرهنگ، علوم و معارف دینی گردید که برای شناخت این رویکردها، ناگزیر می‌بایست سیر تحولات فکری در غرب را مورد مطالعه قرار داد ." نگارنده پس از مباحث مذکور به تبیین نو اندیشی در جهان غرب برآمده، آرا و اندیشه‌های اصلاح‌گرانی چون :طهطاوی، شبلی شمیل، فرح آنطون، محمد عبده، محمد رشید رضا، عبدالرزاق و قاسم امین را شرح و تبیین کرده است .در پی آن با طرح آرا و اندیشه‌های سید احمد خان، و امیر علی و اقبال، به تبیین نو اندیشی در شبه قاره هند همت گمارده است .بخش پایانی کتاب به بررسی نو اندیشی دینی در ایران اختصاص یافته، مولف سر چشمه‌های نو اندیشی ایران عصر جدید را ذیل هفت دسته عمده تقسیم نموده، آن را شرح داده است .دسته‌بندی مذکور بدین قرار است : 1ـ جریان فکری احیاگران و اصلاح طلبان دینی که طلایه‌دار آنان سید جمال اسدآبادی است2 .ـ روحانیون نو اندیش ایرانی مقیم عراق و تهران مانند اسدآبادی، آخوند خراسانی، عبدالله مازندرانی3 .ـ جریان روشنفکری الحادی، که نماینده آن فتح‌علی آخوندزاده بود4 .ـ جریان‌های لائیک و سکولار . 5ـ جریان روشنفکری دینی متاثر از فرهنگ و تمدن غربی که منادی آن عبدالرحیم طالب‌اوف بود6 .ـ جریان سیاست‌مدار غربگرا مانند حسین خان سپهسالار، میرزا ابوالحسن خان ایلچی و میرزا ملکم خان . 7ـ جریان روشنفکری التقاطی که آمیزه‌ای از همه طیف‌های موجود بود و بارزترین آنها میرزا آقا خان کرمانی بود . این اثر به ارائه تاریخ نو اندیشی دینی، سرچشمه‌ها و عوامل ایجاد آن در غرب، جهان عرب، شبه‌قاره هند و ایران می‌پردازد. مطالب این اثر در ده فصل ارائه شده است که پنج فصل اول آن مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.
خدا و علم
عنوان :
نویسنده:
گریچکا بوگدانف، ژان گیتون، ایگور بوگدانف، عباس آگاهی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
دفتر نشر فرهنگ اسلامی,
چکیده :
در این کتاب که به صورت گفت‌و‌گو تنظیم شده است، ژان گیتون، ایگور و گریشکا بوگدانف خواسته‌اند تعارض میان انسان معتقد و عالم علوم مادی را به صورت مباحثه‌ای بنیادی عرضه دارند. از خلال استدلال‌ها و پرسش‌های آن‌ها، موضوع، موقع و مقام انسان در کائنات در مرکز بحث قرار می‌گیرد، و مصداق‌های فراوانی برای برخی براهین اثبات وجود خدا چون برهان اتقان صنع ارائه می‌شود. این کتاب شامل نُه فصل می‌باشد.
ج‍ه‍ان‌ غ‍ی‍ب‌ و غ‍ی‍ب‌ ج‍ه‍ان‌
نویسنده:
ب‍ه‍اءال‍دی‍ن‌ خ‍رم‍ش‍اه‍ی‌
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , مجموعه مقالات
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
ت‍ه‍ران‌: ک‍ی‍ه‍ان‌‏‫,
چکیده :
این اثر شامل سه مقاله در باب برخی از مباحث کلام جدید و فلسفه دین می‌باشد.
ج‍س‍ت‍اره‍ای‍ی‌ در ک‍لام‌ ج‍دی‍د
نویسنده:
م‍ح‍م‍د م‍ح‍م‍درض‍ای‍ی‌ ... [ودی‍گ‍ران‌]
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
ت‍ه‍ران‌: س‍ازم‍ان‌ م‍طال‍ع‍ه‌ و ت‍دوی‍ن‌ ک‍ت‍ب‌ ع‍ل‍وم‌ ان‍س‍ان‍ی‌ دان‍ش‍گ‍اه‍ه‍ا (س‍م‍ت‌),
چکیده :
این کتاب مجموعه ده مقاله در مباحث فلسفه دین و کلام جدید می‌باشد که توسط جمعی از اساتید و حوزه و دانشگاه فراهم آمده و مباحث متنوعی را شامل می‌شود.
ازمة الحریة فی عالمنا
نویسنده:
خا‌لد محمد خا‌لد
نوع منبع :
کتاب , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
  • تعداد رکورد ها : 313