جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 418
گلچینی از فلسفه در ایران جلد 1: از زرتشت تا عمر خیام [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Seyyed Hossein Nasr, Mehdi Aminrazavi
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
I. B. Tauris,
چکیده :
ترجمه ماشینی: سنت فلسفه در جهان فارسی زبان فوق العاده غنی، خلاق و متنوع است. این گلچین که در سه مجلد تقسیم شده است، قصد دارد چیزی از آن غنا و تنوع را منتقل کند. اصطلاح «فلسفه» به معنای وسیع آن شامل بحث های کلامی، تصوف فلسفی و هرمنوتیک فلسفی (تعویل) می شود. این گلچین که بیش از یک دوره بیش از دو هزار ساله را در بر می گیرد، و ترجمه هایی از دانشمندان معتبر را به نمایش می گذارد، منابع کتابشناختی کاملی را در سرتاسر ارائه می دهد. برای هر کسی که علاقه مند به کاوش در تمام جلوه های متنوع آنها، سنت های فلسفی جذاب ایران است، چنین اثر گسترده و جاه طلبی منبعی ضروری خواهد بود. جلد اول از دوره زرتشتی شروع می شود و به زمان بیرونی و اوما خیام می رسد و به مکتب مشایی مرتبط با ابن سینا (ابعلی سینا) توجه ویژه دارد. در دوران پیش از اسلام، فلسفه با دین آمیخته بود و در متون دینی فارسی مانند گاتها، دنکرد، و متون زرتشتی بونداهیسن است که بحث های فلسفی درباره موضوعاتی از متافیزیک تا کیهان شناسی و آخرت شناسی را می توان یافت. .
Essentialität und Notwendigkeit: Avicenna und die Aristotelische Tradition
نویسنده:
Benevich, F.
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Brill ,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
چکیده ماشینی : در ذات و ضرورت: ابن سینا و سنت ارسطویی، فدور بنویچ یک اصل اساسی از متافیزیک و معرفت شناسی ابن سینا (متوفی 1037) ارائه می دهد: نظریه جوهر او و تعیین علمی صفات ضروری و ضروری. این مطالعه مفاهیم کلیدی فلسفه ابن‌سینی مانند ماهیت، ضرورت، جهان‌شمولی، بی‌واسطگی، تقدم و ویژگی را بررسی می‌کند. علاوه بر این، برای اولین بار ارائه می شود که چگونه ابن سینا در طول زندگی حرفه ای خود موضع خود را در مورد این موضوع توسعه داد و بنابراین «ذات گرایی مفهومی» انقلابی خود را به کار گرفت. همچنین نشان داده می‌شود که موضع ابن سینا تا حدودی از سنت ارسطویی پیروی می‌کند، اما در جاهای کلیدی از آن منحرف می‌شود، به‌ویژه جایی که ابن سینا به طور انتقادی به تفاسیر « مشائیان بغداد» پرداخته است. در ذات و ضرورت: ابن سینا و سنت ارسطویی فدور بنویچ آموزه کلیدی متافیزیک و معرفت شناسی ابن سینا (متوفی 1037) را ارائه می دهد: نظریه جوهر او و تعیین علمی صفات ضروری و ضروری. این کتاب مفاهیم اصلی فلسفه ابن سینا مانند ذات، ضرورت، جهان شمولیت، بداهت، تقدم و ویژگی را مورد مطالعه قرار می دهد. همچنین گزارش بی‌سابقه‌ای از چگونگی تغییر دیدگاه‌های ابن سینا در مورد این موضوعات در طول زندگی حرفه‌ای‌اش، در استدلال برای «ذات‌گرایی مفهومی» انقلابی‌اش ارائه می‌کند. موضع ابن سینا تا حدی از سنت ارسطویی پیروی می کند، اما از آن نیز فاصله می گیرد، به ویژه هنگامی که ابن سینا علیه مکتب مشاء بغداد استدلال می کند.
ارسطو در الهیات آکوئیناس
نویسنده:
Emery, Gilles; Levering, Matthew (eds.)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Oxford University Press ,
چکیده :
چکیده ماشینی : ارسطو در الهیات آکویناس به بررسی نقش مفاهیم، ​​اصول و مضامین ارسطویی در الهیات توماس آکویناس می پردازد. هر فصل به بررسی اهمیت دریافت الهیات آکویناس از ارسطو در حوزه الهیات مرکزی می پردازد: تثلیث، فرشتگان، روح و بدن، شریعت موزاییک، فیض، خیریه، عدالت، تفکر و عمل، مسیح، و مقدسات. به طور کلی، مقالات بر Summa theologiae تمرکز دارند، اما برخی از آنها در مجموعه آکویناس گسترده تر است. برای مدتی بیش از هر چیز تأثیر ارسطو بر فلسفه آکویناس بوده است که مرکز توجه بوده است. شاید در واکنش به نوتومیسم فلسفی، یا شاید به این دلیل که این تأثیر ارسطویی دیگر نیازی به نشان دادن به نظر نمی رسد، نقش ارسطو در الهیات آکویناس در حال حاضر کمتر از استفاده آکویناس از سایر مقامات (اعم از کتاب مقدس یا پدران خاص) مورد توجه الهیات قرار می گیرد. در حوزه های خارج از اخلاق کلامی. در واقع، در برخی محافل الهیات، تأثیر ارسطو بر الهیات آکویناس دیگر به خوبی درک نشده است. خوانندگان در اینجا با مضامین بزرگ ارسطویی، مانند فعل و قدرت، خدا به مثابه فعل محض، جوهر و وجود، قدرت و نسل، تغییر و حرکت، علیت چهارگانه، صورت و ماده، انسان شناسی هیلومورفیک، ساختار عقل، رابطه بین معرفت مواجه خواهند شد. و اراده، خوشبختی و دوستی، عادات و فضایل، تفکر و عمل، سیاست و عدالت، بهترین شکل حکومت، و مالکیت خصوصی و خیر عمومی. ده مقاله در این کتاب دریافت آکویناس از ارسطو در الهیات خود را از دیدگاه های مختلف شامل می شود: تاریخی، فلسفی، و کلامی سازنده.
پیش فرض های متافیزیکی بودن در جهان: رویارویی بین توماس آکویناس و مارتین هایدگر [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Caitlin Smith Gilson (کیتلین اسمیت گیلسون)
نوع منبع :
کتاب , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Continuum,
چکیده :
ترجمه ماشینی: «پیش‌فرض‌های متافیزیکی بودن در جهان» سنت توماس آکویناس و مارتین هایدگر را وارد گفت‌وگو می‌کند و برای ضرورت فلسفه مسیحی استدلال می‌کند. از طریق تقابل اندیشه هایدگری و تومیست، بازاندیشی اصیل و جامعی درباره ماهیت موقتی و خاستگاه های تحقیق متافیزیکی ارائه می دهد. کتاب بررسی دقیق آغاز و زوال پیش‌فرض‌های چهارگانه متافیزیک تومیستی است: غرض‌ورزی، علیت، پایان‌پذیری، آنانکه استنای. تحلیل چهارگانه قبلا هرگز انجام نشده بود و سهم اصلی و اصلی کتاب گیلسون است. چهار ضلعی به مسائل بین رویکرد پدیدارشناختی و بینش متافیزیکی نفوذ می کند تا به تفاوت اصلی و آشتی ناپذیر آنها برسد. تلاش هایدگر برای استفاده از چهارچوب برای بیرون راندن الهیات از هستی‌شناسی، انگیزه تفسیری لازم را برای بازبینی متافیزیک رادیکال و غالباً نادرست سنت توماس، از طریق مسائلی مانند ابدیت، نیستی و تراژدی فراهم می‌کند.
درباره خدا و مخلوقاتش [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Aquinas St. Thomas (توماس آکویناس قدیس)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
London: Burns and Oates,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این نسخه از آکویناس Summa contra Gentiles حاوی حاشیه‌نویسی‌های جوزف ریکابی، کشیش و فیلسوف یسوعی اوایل قرن بیستم، در کنار متن اصلی است. منظور آکویناس این بود که رساله او به عنوان یک کتاب راهنمای عذرخواهی برای مبلغان و فیلسوفانی باشد که از ایمان مسیحی در برابر کسانی که خارج از مسیحیت یا دشمن آنها هستند دفاع می کنند. سبک و محتوای استدلال های آکویناس به ویژه با زمان او مرتبط بود. جوامع دینی عمده در مجاورت مسیحیان غربی- یهودی و اسلامی- دیدگاه های الهیاتی مختلف خود را با استفاده از اصطلاحات و ایده های وام گرفته شده از فلسفه ارسطویی درست مانند خود آکویناس توسعه داده بودند.
درآمدی کوتاه درباره توماس آکویناس [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Fergus Kerr (فرگوس کِر)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
USA: Oxford University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: سنت توماس آکویناس یکی از بزرگ‌ترین متفکران مسیحی (بسیاری می‌گویند بزرگ‌ترین) تمام دوران است و کلیسای کاتولیک او را یکی از پزشکان کلیسا می‌داند. او نویسنده ای بسیار پرکار بود و آثار جمع آوری شده او بالغ بر هشت میلیون کلمه است. اثر بزرگ او "Summa Theologica" یکی از تأثیرگذارترین آثار الهیاتی است و قرن ها به عنوان کتابچه راهنمای کلامی عملی در آموزش روحانیون مورد استفاده قرار گرفته است. متأسفانه، "Summa" خود متشکل از یک و نیم میلیون کلمه است که در بسیاری از سؤالات منطقی کاملاً استدلالی سازماندهی شده است. به این ترتیب، تا حد زیادی برای خوانندگان عمومی غیرقابل دسترس است. این «معرفی بسیار کوتاه» با هدف معرفی سنت توماس به مخاطبان عام تر و به ویژه ارائه مقدمه ای بسیار مختصر بر «سوما» است. دو فصل اول این «مقدمه بسیار کوتاه» بیشتر به زندگی اولیه سنت توماس و شرایط تاریخی ای می پردازد که طی آن زندگی کرده است. هدف آنها این است که تصویر بهتری از محیط فکری که ایده های سنت توماس در آن شکل گرفته است به ما ارائه دهند. آنها چندین حکایت جالب از اوایل زندگی او را بازگو می کنند، از جمله حکایتی که خانواده اش با آوردن یک فاحشه نزد او، سعی نکردند از پیوستن او به دومینیکن ها جلوگیری کنند. فصل های میانی این کتاب تماماً به «جمع» اختصاص دارد. هر یک از سه بخش اصلی "Summa" فصل خاص خود را دارد. این ارائه به ناچار تنها می‌تواند سطح آن اثر تاریخی را بررسی کند، اما تمام موضوعات اصلی مورد توجه سنت توماس را در بر می‌گیرد. در بیشتر موارد، "Summa" به شیوه ای بسیار مطلوب، با درک کامل برخی از نکات ظریف تر که توضیح داده است، مورد بحث قرار می گیرد. با این حال، نویسنده مایل است به برخی از استدلال های عجیب و غیرقابل قبول تر از دیدگاه خواننده مدرن اشاره کند. سنت توماس از زمان مرگش با فراز و نشیب محبوبیت مواجه شده است. متأسفانه نام او برای مدتی مترادف با مکتب گرایی بود، اما در دهه های اخیر او شاهد تجدید علاقه او بوده است زیرا الهیات او بر چندین نسل از «نوتومیست ها» تأثیرگذار بوده است. اگر مایل نیستید که به طور کامل به کارهای اصلی سنت توماس بپردازید، من قویاً چند اثر قابل دسترس تر را پیشنهاد می کنم. خلاصه‌ای کوتاه‌تر: بخش‌های فلسفی اساسی سنت توماس آکویناس Summa Theologica اثر پیتر کریفت، گزیده‌ای مفید از برخی پرسش‌های اصلی از «Summa» و همچنین مقدمه‌ای بر شکل و سبک نگارش سنت توماس است. از سوی دیگر A Summa of the Summa، خلاصه خود سنت توماس نیز وجود دارد. همچنین چندین ترجمه انگلیسی Kindle خوب از کل «Summa» وجود دارد، و اینها راهی مناسب برای مرور کل آثار در قالب الکترونیکی قابل دسترس هستند. به طور کلی، این زمان عالی برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد سنت توماس آکویناس است، و این مقدمه بسیار کوتاه اولین قدم فوق العاده در این مسیر است.
قرائت‌های ارتدکسی از آکوئیناس
نویسنده:
Plested, Marcus
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Oxford University Press ,
چکیده :
چکیده ماشینی : این کتاب اولین کاوش اودیسه قابل توجه توماس آکویناس در جهان مسیحیت ارتدکس، از دوران بیزانس تا عصر مدرن است. آکویناس با اشتیاق شگفت‌انگیزی در سراسر طیف الهیات بیزانسی مورد استقبال قرار گرفت. در مقابل، خوانش‌های ارتدکس مدرن از آکویناس به‌شدت منفی بوده است، و به طور معمول آکویناس را به‌عنوان کهن‌الگوی الهیات به‌عنوان یک شکل خاص غربی از الهیات معرفی می‌کند که شرق ارتدکس باید چهره خود را در برابر آن قرار دهد. این مطالعه که اساساً خود را بر اساس مطالعه دقیق پذیرش بیزانسی از توماس استوار می کند، چنین دوگانگی های هکرآمیزی را رد می کند و در عوض برای یک تفسیر مناسب کاتولیک یا جهانی از ارتدکس استدلال می کند - تفسیری که توماس ممکن است بار دیگر جایی در آن پیدا کند. در بررسی دوگانگی شرق و غرب، این کتاب در کنار هم قرار گرفتن گسترده گریگوری پالاماس و توماس آکویناس به عنوان کهن الگوهایی از سنت های الهیات یونانی و لاتین مخالف است. دوره طولانی بین سقوط قسطنطنیه و انقلاب روسیه، که به طور معمول به عنوان عصر عقیمی و ناهنجاری برای الهیات ارتدکس نوشته شده است، نیز با چشم اندازی تازه نگریسته می شود. مطالعه استقبال از توماس در این دوره حاکی از پیچیدگی الهیاتی و سخاوت بینش است که به ندرت به آن پرداخته می شود. به طور خلاصه، این کتابی است که تاریخ الاهیات ارتدکس را از طریق منشور داستان جذاب و تا حد زیادی کامل درگیری ارتدوکس با آکویناس به طور ریشه ای بازاندیشی می کند.
ابن سینا در باب الهیات [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Arthur J. Arberry (آرتور جی. آربری)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
متافیزیک کتاب شفا [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Avicenna (ابن سینا)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Brigham Young University Press,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: ابن سینا، تأثیرگذارترین فیلسوف اسلامی، شفا را به عنوان اثر بزرگ خود در فلسفه دینی و سیاسی خود تولید کرد. متافیزیک که اکنون توسط مایکل مارمورا ترجمه شده است، نتیجه نهایی این اثر عظیم است. از طریق مهارت مارمورا به عنوان مترجم و حاشیه نویسی های گسترده او، سنگ محک فلسفه اسلامی ابن سینا بیش از هر زمان دیگری قابل دسترس است. ابن سینا در متافیزیک ایده هستی را بررسی می کند و تحقیق او در مورد علت همه چیز او را به تعمق در ماهیت خدا می کشاند. از این بحث، ابن سینا نظریه ای درباره علیت الهی ارائه می دهد که ایده های نوافلاطونی، ارسطویی و اسلامی را ترکیب می کند. ابن سینا در این طرح نشأت‌آمیز، برخی از ایده‌های اساسی فلسفه دینی و سیاسی خود را مطرح می‌کند، زیرا او صفات الهی، مشیت الهی، آخرت و شهر ایده‌آل «فضیلت» را با فیلسوف ـ پیامبرش به‌عنوان رابط انسانی بین قلمروهای زمینی و آسمانی با این نسخه، اکنون می توان متافیزیک را به عنوان یکی از استادانه ترین آثار فلسفه کلاسیک اسلامی بهتر دید.
بين الفلسفة والرياضيات : من ابن سينا إلى كمال الدين الفارسي
نویسنده:
شحادة، أيمن محمود؛ أشراف الدكتور رشدي راشد
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , مجموعه مقالات , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
مركز دراسات الوحدة العربية,
کلیدواژه‌های اصلی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
  • تعداد رکورد ها : 418