جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 1163
ارتدوکس شرقی و انگلیکان: دیپلماسی، الهیات، و سیاست جهان گرایی بین جنگ ها [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Bryn Geffert
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
University of Notre Dame Press ,
چکیده :
چکیده ماشینی : ارتدوکس شرقی و آنگلیکان اولین مطالعه پایدار در مورد روابط بین ارتدوکس، نقش ویژه کلیسای آنگلیکن و مشکلات ناسیونالیسم ارتدکس در عصر مدرن است. علی‌رغم چالش‌های فراوان، سال‌های بین‌جنگ زمان خلاقیت شدید در کلیسای ارتدکس روسیه بود. مهاجران روسی که در پی انقلاب روسیه از انزوای اجباری رهایی یافتند، خود را در تماس نزدیک با شخصیت های دیگر کلیساهای ارتدکس و کلیسای کاتولیک رومی و انواع اعترافات پروتستانی یافتند. به دلایل بسیاری، تبعیدیان روسی به ویژه به کلیسای انگلیکن گرایش پیدا کردند. بنابراین، سالهای بین دو جنگ شاهد تلاشی متمرکز برای پر کردن شکاف بین ارتدوکس و آنگلیکان بود. کتاب گفرت تاریخچه مفصلی از آن تلاش است. این داستان تلاش برای نزدیکی دو کلیسا و شکست نهایی آنها در دستیابی به وحدت رسمی است. همان نیروهای سیاسی، دیپلماتیک، تاریخی، شخصی و مذهبی که برای اولین بار الهام‌بخش تماس‌ها شدند، در نهایت تلاش‌ها را تضعیف کردند. براین گفرت تاریخ یک فصل مهم در تاریخ جهان گرایی مسیحی را بازگو می کند، فصلی که مربوط به تلاش های معاصر برای دستیابی به گفتگوی معنادار بین ادیان است.
الهیات‌سازی برگزیت: نقد آزادی‌خواهانه و پسااستعماری [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Anthony G. Reddie
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Routledge ,
چکیده :
چکیده ماشینی : این کتاب تحلیلی جامع از چالش الهیاتی ارائه شده توسط دوران جدید پس از برگزیت ارائه می دهد. رای همه پرسی به خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا منجر به تغییری لرزه ای در نحوه نگاه و قضاوت بخشی از جمعیت بریتانیا در مورد هموطنان خود شده است. افزایش متعاقب آن تعداد گزارش‌شده از حوادث با انگیزه نژادی و فضای توهین‌آمیز و منفی‌گرایی که به کسی که به‌عنوان بریتانیایی «اصیل» تلقی نمی‌شود، باید برای همه مردم نگران‌کننده باشد. این کتاب متشکل از مجموعه‌ای از مقالات است که به جنبه‌های مختلف معنای انگلیسی بودن و راه‌هایی که کلیساها در بریتانیا و ایمان مسیحی می‌توانند و باید به موج فزاینده ناسیونالیسم انگلیسی سفید پاسخ دهند، می‌پردازد. این یک چالش تحریک‌آمیز برای بیگانه‌هراسی است که اغلب تحمل می‌شود، و همچنین پاسخ کم بسیاری از رهبران کلیسا در بریتانیا. این نقد از طریق یک مدل پیشگویانه و پسااستعماری الهیات سیاهان ارائه می شود که حس اولیه استحقاق سفیدها و «بومی گرایی» منطقه ای را که بیشتر بحث رفراندوم را فراگرفته بود، به چالش می کشد. مقالات این کتاب کلیسا و جامعه گسترده‌تر را به چالش می‌کشد تا عدالت و برابری را برای همه تضمین کنند، نه فقط یک احساس ممتاز از استحقاق برای برخی. برای هر محققی از الهیات سیاه، سیاسی و آزادیبخش و همچنین کسانی که در مطالعات فرهنگی از دیدگاه پسااستعماری درگیر هستند، بسیار جالب خواهد بود.
عرفان و زهد ارتدکس: فلسفه و الهیات در آثار سنت گریگوری پالاماس [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Constantinos Athanasopoulos
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Cambridge Scholars Publishing ,
چکیده :
چکیده ماشینی: مشارکت‌های علمی که در این جلد گردآوری شده‌اند، موضوعات مرتبط با بعد فرهنگی، اجتماعی و اخلاقی آثار سنت گریگوری پالاماس را مورد بحث قرار می‌دهند. آنها فلسفه و کلام عرفانی او را به بحث های معاصر در متافیزیک، فلسفه زبان، اخلاق، فلسفه فرهنگ، فلسفه سیاسی، معرفت شناسی، و فلسفه دین و الهیات و غیره مرتبط می کنند. این کتاب موضوعات متنوعی را که مورد توجه الهیات، فیلسوفان و مورخان هنر مسیحی است، از جمله روابط کلیسا و دولت، شباهت‌ها و تفاوت‌های پالاماس، پدیدارشناسان و فیلسوفان زبان معاصر، و تأثیرات هسیخاست بر شمایل‌نگاری متأخر بیزانسی مورد توجه قرار می‌دهد. دکتر کنستانتینوس آتاناسوپولوس، FHEA، مدرس دانشیار در گروه‌های فلسفه و مطالعات دینی دانشگاه آزاد انگلستان است. او همچنین بنیانگذار و ویراستار BWS Wittgenstein Annotated Bibliography است. او دو جلد درباره فلسفه و الهیات قدیس گریگوری پالاماس، جوهر الهی و انرژی‌های الهی: تأملات جهانی درباره حضور خدا در ارتدکس شرقی (با سی. اشنایدر، 2013) و خدای سه‌گانه: نامفهوم اما قابل شناخت - فیلوس ویرایش کرده است. اهمیت الهیاتی سنت گریگوری پالاماس برای فلسفه و الهیات معاصر (2015). او همچنین چهار کتاب به زبان یونانی و بیش از 30 مقاله در مجلات مختلف بین المللی فلسفه و کلام منتشر کرده است. در سال 2015 به همراه پروفسور دن چیتویو و پروفسور اولگ دوشین سمینار پالاماس را تأسیس کرد.
فاعلیت الهی و فعل الهی، جلد سوم: الهیات نظام مند [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
William J. Abraham
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Oxford University Press ,
چکیده :
چکیده ماشینی : جلد سوم از چهار شناسی اختصاص یافته به فاعل الهی و فعل الهی، دیدگاهی جامع از الهیات نظام مند متمرکز بر فعل الهی از خلقت تا آخرت شناسی را بیان می کند. جلد اول کار مفهومی بنیادی را با نشان دادن اینکه مفهوم کنش کاملاً باز است، توسعه داد مفهومی که به آسانی تخصیص فعل الهی را برای امروز ممکن می سازد. جلد دوم توضیح داد که در کاوش در فعل الهی، باید افعال واقعی الهی را که در دست بررسی است مشخص کرد و بدین ترتیب نشان داد که با بررسی گسترده در سنت از پولس تا مولینا. کار در مورد فعل الهی مستلزم کار گسترده ای در نقد اعتقادی است که ریشه در تاریخ الهیات دارد، به عنوان مقدمه ای برای کار هنجاری که بینشی هنجاری از عمل الهی را برای امروز بیان می کند. این بینش با در نظر گرفتن مضامین بزرگ الهیات نظام مند به بهترین وجه مورد بررسی قرار می گیرد خلقت به آخرت شناسی و در عین حال با آنها به شیوه ای کاهش دهنده برخورد می کند که الهیات سیستماتیک را به عنوان آموزش در سطح دانشگاه، پس از تعمید، و آموزش مسیحی می داند. محقق برجسته ویلیام جی آبراهام تشخیص می دهد که ما در دوره طلایی مطالعات الهیاتی زندگی می کنیم - دامنه و عمق مطالب فوق‌العاده است- با این حال ما همچنین در دوره‌ای از سرگردانی و سردرگمی زندگی می‌کنیم که خواستار درگیری تازه با خواسته‌های الهیات سیستماتیک است. نمایندگی الهی و عمل الهی، جلد سوم با اصرار بر اینکه الهیات نظام مند محتوا و شیوه های تحقیق خاص خود را دارد، این خواسته را برآورده می کند. که آن را از نزدیک به سفر ایمان تعلق دارد. و این نیاز به وضوح و دقت آکادمیک معتبر دارد. این دانشگاه جایگاه شایسته الهیات سیستماتیک را به عنوان مرکز ثقل مطالعات الهیات باز پس می گیرد، اما این کار را به گونه ای انجام می دهد که آن را هم برای کلیسا و هم برای آکادمی در دسترس قرار می دهد.
خواندن کتاب مقدس مسیحی در چین [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Chloe Starr
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Bloomsbury Publishing ,
چکیده :
چکیده ماشینی : این جلد به بررسی چگونگی قرائت متون مقدس مسیحی در سنت قرائت چینی می پردازد و ارزیابی می کند که چنین قرائتی چه سؤالاتی را برای متکلمان و متخصصان مطالعات چینی ایجاد می کند. فقدان تا به امروز مقالاتی در مورد این موضوع، و ماهیت پراکنده چنین تحقیقاتی و محققان در این زمینه، این موضوع را به بحث مهمی تبدیل کرده است. این جلد مقالاتی از متخصصان مطالعات کتاب مقدس همراه با متکلمان و محققان متن چینی برای بحث در مورد سؤالات میان رشته ای مطرح شده جمع آوری می کند. مقالاتی از دانشمندان چینی سرزمین اصلی، تایوانی و دیاسپوری تضمین می کنند که طیفی از نظرات (از جمله آنهایی که منعکس کننده خطوط گسل بین مواضع "آکادمیک" و "اعترافی" هستند) ارائه می شوند. در چهار بخش این جلد، چندین مقاله به بحث و تصحیح نسب کنونی قرائت‌های تاریخی می‌پردازند، در حالی که برخی دیگر تأثیر تاریخی کتاب مقدس در جامعه چین را مطالعه می‌کنند. چهار مقاله خوانش های متنی یا میان فرهنگی را با تمرکز بر مفسران فردی، عمدتاً از اوایل قرن بیستم، ارائه می دهند. قدرت اجرا در دو مقاله مطرح شده است، یک مقاله مقایسه ای در مورد متون مقدس مسیحی و بودایی از سلسله چینگ و دیگری در مورد خواندن مزمور در تایوان و ماکائو امروزی. سؤالات اخلاقی دیگران را به خود مشغول می کند، از جمله چالش هایی که نوکیشان چینی اولیه در قوانین کتاب مقدس یا راهنمایی های مسیحی در مورد صیغه یافتند، و خوانش های بیگانه از موعظه روی کوه.
مشکل مذهبی با آزادی مذهبی: چرا سیاست خارجی به الهیات سیاسی نیاز دارد؟ [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Robert Joustra
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Routledge ,
ابرهارد یونگل و هستی: پیش از صلیب بودن [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Deborah Casewell
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Routledge,
سلطه و اشتراک - الهیات پدری و رابطه اخلاق بشریت با آفرینش حیوانات [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Ian Charles Jones
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
چکیده :
چکیده ماشینی : هدف این پایان نامه، بازخوانی طیف وسیعی از منابع باستانی مسیحیت از نظر برداشت صریح و ضمنی الهیاتی آنها از حیوانات و سلطه انسان بر آنها و قرار دادن این منابع در گفتگو با اندیشه مدرن درباره اخلاق حیوانی است. متون باستانی انتخاب شده عمدتاً موعظه‌ها و رساله‌های قرن چهارم درباره پیدایش توسط مقامات برجسته پدرشناس یونانی و لاتین آن دوران، همراه با هیجوگرافی‌های پیش از انشعاب از شرق و غرب است که تعاملات بین قدیسان و حیوانات را به تصویر می‌کشد. متون مدرن آثاری از دیوید کلاف و اندرو لینزی الهی‌دانان و فیلسوف راجر اسکروتون هستند. در حالی که متون باستانی تأیید سنتی مسیحی را در مورد منحصر به فرد بودن انسان و ارزش برتر مخلوق به دلیل آفرینش در ایماگو دی و دریافت فرمانروایی منعکس می کنند، آنها این کار را به گونه ای انجام می دهند که این موقعیت ممتاز را در ماتریسی از دیگر تصدیقات سنتی مسیحی، از جمله الزام اخلاقی شفقت و رحمت، و الزام زاهدانه مربوط به کنترل عقلانی احساسات. در این زمینه وسیع‌تر، حتی «انسان‌محورانه‌ترین» ادعاها در منابع پدری، ظلم نهادینه‌شده‌ای را که مزرعه صنعتی مدرن و آزمایشگاه تحقیقاتی بر آن بنا شده است، پشتیبانی نمی‌کند. این دو صحنه امروزه از نظر اخلاقی مهم‌ترین صحنه‌ها هستند، هم به دلیل بزرگی تأثیرشان بر حیوانات و هم به دلیل ویژگی نگرش‌های انسان در مورد دسترسی مناسب به اختیارات ما. در منابع باستانی و معاصر اتفاق نظر گسترده ای دیده می شود که چنین اعمالی برخلاف موقعیت و مسلکی است که خداوند برای بشریت سرمایه گذاری کرده است. واگرایی بیشتر ممکن است در رابطه با شیوه‌های قدیمی‌تر با ویژگی‌های کشاورزی و کمتر صنعتی یا تکنولوژیکی، مانند شکار سنتی، ماهیگیری و کشاورزی یافت شود. جالب اینجاست که این موارد نشان می‌دهند که اسکروتون بیشتر از لینزی و کلاف با قوس اساسی منابع سنتی همسو می‌شود، علی‌رغم استفاده این دو مورد اخیر از منابع مسیحی باستانی در حمایت از استدلال‌هایشان. اما این همسویی از هر نظر مشخص نیست، و همه این منابع کمک زیادی به درک مسیحی از اعمال صحیح سلطه انسان در دنیای امروزی می کنند.
امکان یا امتناع جاودانگی نفس در مابعدالطبیعه: دکارت
نویسنده:
سید مصطفی شهرآیینی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: انجمن علوم قرآن و حدیث ایران,
چکیده :
تاملات در فلسفه اولی بهترین و گویاترین اثر دکارت است که او در آن مابعدالطبیعه ‌خود را به ‌بیانی روشن و به ‌گفته خود به «بهترین و درست ‌ترین روش تعلیم» یعنی به‌ «روش تحلیل» بر خواننده عرض می ‌دارد (CSM II 111). دو واژه «خدا» و «نفس» در عنوان فرعی این کتاب، چه ‌بسا امروزه خوانندگانی را از غیر اهل فلسفه که دغدغه دین و حیات اخروی دارند، به خواندن این کتاب برانگیزد. البته باید توجه داشت که با نگاهی گذرا به نمایه‌ آثار دکارت، در می ‌یابیم که واژه ‌های «خدا» و «نفس» یا «ذهن» (که دکارت این دو را به یک معنا می ‌گیرد) از پرتکرارترین واژه ‌ها در آثار او به‌ شمار می ‌رود و هر کس که اندک آشنایی با نظام فلسفی او داشته باشد، خوب می ‌داند که بن‌‌ مایه نظام فلسفی دکارت بر محور همین مفهوم نفس یا ذهن استوار است. نویسنده مقاله پیش ‌رو بر آن است که اولا آنچه دکارت از آن به نفس انسانی یاد می ‌کند با آنچه در گفتمان دینی و در بحث جاودانگی نفس در ادیان، در مدنظر است، تفاوت بسیاری وجود دارد تا جایی ‌که نفس مدنظر دکارت، به ‌فرض جاودانگی، کارکرد دینی نمی ‌تواند داشته باشد. ثانیا قول به جاودانگی نفس با التزام به اصول مابعدالطبیعه ‌دکارتی سازگار در نمی ‌آید.
صفحات :
از صفحه 263 تا 281
  • تعداد رکورد ها : 1163