جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 18137
راز حکمت آفرینش انسان از دیدگاه قرآن
نویسنده:
علی اصغر صادقی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
در این پایان نامه فلسفه و علت خلقت آدمی درآیات قرآن مورد تحقیق قرار گرفته است. نخست چگونگی آفرینش انسان و سپس اهمیت و موقعیت اودرجهان هستی بررسی شده است.
راز خوشبختی در خانواده از نظر قرآن و سنت
نویسنده:
معصومه شریفی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
نوشتار موجود با عنوان: « راز خوشبختی در خانواده از نظر قرآن و سنت» تنظیم شده است و شامل فصل های زیر می باشد: بخش اول: علاوه بر کلیات، دورنمایی از خوشبختی، تعریف خانواده و اهمیت آن از نظر اسلام مورد بررسی قرار گرفته است از ان جا که شالوده ی خانواده بر اساس ازدواج بنا نهاده شده، و از طرفی خوشبختی و بدبختی افراد در گرو این انتخاب صحیح و ازدواج است، بنابراین لازم دانستیم ازدواج، اهداف آن، مهم ترین معیارهای ازدواج، چگونگی انتخاب همسر از مرحله ی اول یعنی خواستگاری تا بستن پیمان عقد را بررسی کنیم، در انتهای بخش نیز توصیه ها و احادیثی از ائمه گنجانده شده است. بخش دوم: یکی از رموز خوشبختی، کسب تکنیک ها ومهارت های زندگی است که زوجین در سایه ی انجام این مهارت ها می توانند خوشبختی و شادی را به همسرشان هدیه کنند. در این بخش سعی شده پاره ای از این مهارت ها بررسی شود. فصل اول این بخش: مربوط به مهارت های اختصاصی خانم ها است با عنوان: می خواهم همسرم را شاد کنم. فصل دوم این بخش مربوط به مهارت های اختصاصی آقایان است با عنوان: می خواهم همسرم را خوشبخت کنم. در پایان هر فصل توصیه های تربیتی برای زوجین ذکر شده و احادیثی پیرامون هر فصل بیان شده است. بخش سوم: رازی دیگر از خوشبختی که همان صمیمیت زوجین است، بررسی شده است. در این بخش به بیان مهم ترین مهارت ها برای ایجاد صمیمیت زوجین پرداخته شده و همچنین تکنیک های تسخیر قلب توسط زوجین و چگونگی تحکیم این روابط صمیمانه در قالب باید و نبایدها بیان شده است. توصیه ها و راه کارهای عملی برای ایجاد صمیمیت و بیان احادیث از جمله مطالبی است که در قسمت پایانی این فصل گنجانده شده است. موضوع بخش چهارم ارتباط کلامی، رمز ورود به دنیای خوشبختی است. در این بخش به معرفی برخی مهارت های ارتباطی کار آمد، 5 اصل ارتباط سازنده و به بیان مهارت های ارتباط کلامی میان همسران پرداخته شده است و حسن ختام این بخش نیز ذکر احادیثی از ائمه است. بالاخره بخش پنجم، سخن از رضایت زندگی است؛ که این بخش شامل 2 فصل نشاط زندگی و نشاط خانواده است که در این دو فصل به مواردی چون: چگونه با مشکلات برخورد کنم، توصیه هایی برای داشتن زندگی آرام و علل عدم لذت در زندگی و ... پرداخته شده است. و حسن ختام پایان نامه، نتیجه، پیشنهادها و راه کارها و فهرست منابع است. امید است خوانندگان گرامی با مطالعه ی دقیق این رساله، رموز و تکنیک های خوشبختی را بیاموزند و آن را عملاً در زندگی خود پیاده کنند تا زندگی سرشار از عشق و صمیمیت و نشاط داشته باشند.
راز پاکدامنی: عفت در قرآن و سنت، آثار فردی و اجتماعی آن
نویسنده:
زینب خوشخو
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
عفت درقرآن وروایات وآثارفردی واجتماعی آن یکی ازموضوعاتی است که به جهت اهمیت فراوان درتفاسیروجوامع روایی وکتب اخلاقی به آن اشاره شده است . عفت درروایات اسلامی به معنای به وجود آمدن حالتی برای نفس انسان است که اوراازغلبه یافتن شهوت حفظ کند . عفت ازفطریات و جنود عقل است که درمقابلش هتک وپرده دری که ازجنود ابلیس وجهل است قراردارد . عفت دارای سه مرتبه است که عبارت است از: مرتبه اول : مقابله با شهوت که آن خاموش کردن شهوت بامرتکب نشدن حرام وغلبه برآن است . مرتبه دوم:عفت عملی ،که علاوه برکنترل شهوت ،هریک ازاعضای بدن ازچشم وگوش وزبان وشکم را از ارتکاب به حرام بازدارد . مرتبه سوم : عفت نظری که علاوه برکنترل اعضای بدنی نسبت به گناه حتی فکرگناه نیز به ذهنش خطور نکند. قرآن درمورد عفت نگاه ،کلام ،شکم ،راه رفتن وعفاف درخانواده ،آیات صریحی دارد که بیانگراهمیت این مسئله دراسلام می باشد . برخورداری ازمقام بالا نزد خداوند ،برخورداری ازصفات نیکو ،لذت بردن ازایمان ،رهایی ازشدائد قیامت ،عزت وسربلندی ،ایجاد امنیت وآرامش اجتماعی واستحکام خانواده ازمهمترین اثرات فردی واجتماعی حفظ عفت می باشد ودرمقابل هلاکت ونابودی ،ناراحتیهای جسمی وروانی ،افزایش طلاق ،بی علاقگی به ازدواج تمایل نداشتن به کاروفعالیت ،بی غیرتی مردان ،فحشا وهدررفتن عمرومجازات اخروی ازپی آمدهای سوء بی عفتی ازدیدگاه عقل وروایات می باشد . برای حفظ وتقویت عفت وپاکدامنی می توان ازراههایی چون ،بالابردن ایمان وآگاهی ،عبرت گرفتن ،تقوا،خودشناسی ،استعاذه ،صبر،حفظ حریم دیگرا ن،ازدواج ،امربه معروف ونهی ازمنکربهره جست . امیداست که باانجام این راهکارها بتوانیم جامعه ای عفیف وپاکدامن داشته باشیم وبه دین وسیله سعادت دنیا وآخرت رانصیب خود گردانیم .
مهجوریت قرآن به چه معنا است؟
نوع منبع :
پرسش و پاسخ , مدخل مفاهیم(دانشنامه مفاهیم) , کتابخانه عمومی
بررسى گروه هاى اجتماعى از دو منظر قرآنى روایى و جامعه شناسى
نویسنده:
طاهره عطوفى کاشانى, مریم حسن پور
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: موسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني قدس‌سره,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
این مقاله با هدف مقایسه گروه هاى اجتماعى از دو منظر قرآنى روایى و جامعه شناسى با روش توصیفى تحلیلى بررسى شده است. از آنجاکه یک جامعه براى وصول به آرمان خود، نیازمند بخش هاى تفکیک شده در درون خویش است، گروه هاى اجتماعى متعدد شکل مى گیرند تا هریک، به انجام بخشى از اهداف جامعه و در نتیجه به حفظ و تقویت همبستگى اجتماعى مدد رسانند.در این دو دیدگاه گروه هاى اجتماعى، به لحاظ مبنایى با یکدیگر متباین هستند. گروه هاى اجتماعى قرآنى در تشکیل و دوام، به اصل وحدت وجودى در عین کثرت توجه کرده، و خداوند در رأس امور و نیز مبناى تحرکات و از الزامات لاینفک اصولى مى باشد، اما در دیدگاه جامعه شناختى این اصل هیچ محلى از اعراب ندارد و تنها موتور محرک گروه ها، اهداف و ارزش هاى این جهانى است و به این خاطر، دوام آن محدود به زمان بهره بردارى از گروه هاى اجتماعى است. براى رسیدن به این یافته ها این تحقیق به تعریف گروه، مصادیق و ویژگى هاى گروه هاى اجتماعى از این دو نگاه مى پردازد.
صفحات :
از صفحه 105 تا 120
  • تعداد رکورد ها : 18137