جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 18137
بررسی تطبیقی نسخ با تکیه بر قرآن، حدیث و عهدین
نویسنده:
لیلا حسینی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
در این تحقیق دو دسته از موارد نسخ بررسی شده است: یک دسته از آن ها مواردی است که قرآن به نسخ آن ها اشاره داشته که این موارد در دو فصل « نسخ های تخفیفی و تضییقی میان دینی مذکور در قرآن » و « نسخ های ابطالی میان دین مذکور در قرآن» مورد بررسی قرار گرفته استو دسته ی دیگر در قرآن و حدیث از نسخ آن ها سخن نرفته است؛ اما درباره ی آن ها در دین اسلام و ادیان آسمانی پیشین، تباین به چشم می خورد و آن ها را با این پیش فرض که این تباین، نشانه ی نسخ شرایع گذشته از سوی شریعت اسلامی است، در فصلی تحت عنوان « نسخ های میان دینی غیر مذکور در قرآن» مورد بررسی قرار گرفته است. همچنین در دو فصل به بررسی تطبیقی نماز در دین یهودیت، مسیحیت و اسلام پرداخته شده و به وجوه افتراق و اشتراک نماز در این ادیان اشاره شده است تا از طریق آن به دست آید که آیا در نماز، شروط و جزئیات آن، در میان ادیان نسخی رخ داده است یا نه.در بررسی صورت گرفته مشخص شد که نماز در هیچ یک از این ادیان نسخ نشده است.
بررسی تطبیقی احکام زندان در قرآن و سنت
نویسنده:
سهراب مروتی، عبدالجبار زرگوش نسب
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
یکی از راهکارهای حفظ سلامت جامعه و صیانت کرامت انسانی «حبس» است . شارع مقدس حبس را در زمره مجازات‏های تعزیری قرار داده است که کمیت و کیفیت آن ها در گرو نظر حاکم شرع است. این نوشتار در نظر دارد, احکام زندان جاسوس مسلمانی که برای دشمن به تجسس می پردازد و همچنین حکم تعزیری یک دسته از مصادیق افراد شرور به نام«ذاعر» را از دیدگاه مفسران و فقیهان اهل سنت و تشیع مورد بررسی قرار دهد. در این بررسی ضمن بیان دیدگاه فریقین این دیدگاه ها مورد سنجش تطبیقی قرار گرفته ، در پایان دیدگاه قابل پذیرش با استناد به شواهد و قراین روایتی، فقهی ارائه شده است .
روشهای صحیح تربیتی برای حل مشکلات رفتاری فرزندان از دیدگاه قرآن و سنت
نویسنده:
فاطمه مجرد
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
این تحقیق بر آن است تا با ارائة شیوه های صحیح تربیت فرزند مبتنی بر قرآن و روایات و شناخت مشکلات رفتاری و راه حل های آن، گامی چند در بر آوردن نیاز والدین عزیز بردارد. این مجموعه که پیرامون روش های تربیتی ومشکلات رفتاری فرزندان در حرکت است، سعی دارد نیازهای اولیه کودک و فرزند شما را در جهت متعالی شدن و شکوفا شدن استعدادهای نهفته در وجودشان که خداوند متعال به صورت فطری در آنها قرار داده است با استفاده از قرآن این کتاب عظیم انسان سازی شناسایی کرده و درصدد رفع آنها بر آمده است. به فرمایش قرآن کریم مهم تر از فرزند، تربیت و مقام معنوی اوست، پس والدین عزیز باید در این راستا حرکت و تلاش بسیار کنند از سوی دیگر ممکن است بر اثر نداشتن و یا بی توجهی به این نیازها، فرزند ما دچار انحراف و انحطاط اخلاقی شود که در این صورت ، باید راهکارها و دستور العمل هایی دانست تا بتوانیم آنها را در مسیر صحیح انسانیت قرار دهیم، همانند گیاه که در خاک و در مسیر رشد قرار می گیرد ولی در این مسیر به عواملی از جمله خاک حاصل خیز ، نور خورشید و آب کافی و کود مناسب نیاز دارد و اگر هر یک از این عوامل به گیاه به حد کفاف نرسد، دچار پژمردگی می شود و برگهای آن شروع به ریزش می کند، فرزند ما نیز برای تربیت و رشد معنوی نیازمند به عوامل تربیتی شامل، محبت، احترام، آزادی، حق انتخاب، تشویق و تنبیه ، پروراندن حس اعتماد به نفس و عزت نفس ، وفای به عهد و پیمان و آموزش ولایت و محبت اهل بیت ( علیهم السلام) خدا پرستی و دوستان خوب و ... دارد ولی در راس این عوامل مطلبی که حائز اهمیّت است بنیادی و ریشه ای تربیت کردن اوست. همانند گیاه، که برای رشد مطلوب ، باید در اعماق خاک قرار گیرد نه در سطح و رویه خاک تا با وزش اولین بادها از جا کنده نشود، ما نیز فرزند خود را که همانند گیاهی است در دستان ما، سزاوار است ریشه اش را در اعماق خاک محکم کنیم، زیرا که آنها فطرتا ، خداجو، راستگو، مهربان، با سخاوت، امین و دیندار و . . . به دنیا می آیند و ما پدران و مادران هستیم که باید فطرت بالقوه آنها را بالفعل و شکوفا نماییم. از سوی دیگر بر اثر بی مبالاتی و سهل انگاری و یا ندانستن امر تربیت، باعث می شویم که نهال ها و شکوفه های باغ زندگیمان به آن رشد و تعالی نرسند و دچار انحرافات اخلاقی بسیاری از قبیل دروغگویی، دزدی، خودپسندی، حسادت ، کمرویی ، و لجبازی و . . شوند. و آن روحیه صداقت و جوانمردی و امانت داری و خدانگری و غیره در آنها پرورش پیدا نکرده و به انحطاط رود مانند گیاهی که آفت بر او می افتد و باید آن آفت را از گیاه دور کرد و از بین برد. وظیفه ما والدین نیز همین است که در صورت بروز چنین حالاتی، درصدد رفع آن آفات و رذایل اخلاقی و رفتاری برآئیم، نه اینکه بگوییم دیگر فایده ندارد واین خلق و خو و صفت در او ریشه دوانده و عادت کرده است.بلکه باید صبورانه و مقتدرانه در این راه وارد شد تا رذایل از وجود او دور شوند زیرا که ترک عادات، بسیار سخت است و احتیاج به زمان طولانی دارد پس پدر و مادر عزیز؛ در صورت دیدن چنین رذایل اخلاقی و رفتاری بپا خیز و با صبر و استقامت همانند درختی که به گیاه ضعیف و نهیفی در کنا رخودش پناه می دهد تا بادها او را نلرزانند و از جا بر نکنند، شما نیز به فرزندان خود پناه دهید و با رسیدگی کامل به او و برطرف کردن نیازهای تربیتی و رشدی برآورده نشدة آنها کمک کنید تا بر روی پای خود بایستندکه دیگر هیچ یک از عوامل سبب سقوط آنها نشوند. انشاءالله .
روش تفسیر قرآن از دیدگاه صوفیه و عرفا
نویسنده:
حسن روش
نوع منبع :
رساله تحصیلی , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
در این پایان نامه روش تفسیر قرآن از دیدگاه صوفیه و عرفا بررسی شده است. در ابتدا از مفهوم تصوف و پیدایش آن بحث شده و سپس شخصیتهای برجسته صوفی و صوفیگری بررسی شده است . آنگاه بحثی کلی درباره تفسیر صوفیه و آداب تصوف و آثارتفسیری آنها مطرح گردیده و بعد از اشاره به تفسیر ابن عربی، مآخذ و برداشتهای صوفیه در تفسیر مورد نقد وبررسی قرار گرفته است.
شفاعت در قرآن‏-سوره دخان آيه 41
نوع منبع :
پرسش و پاسخ
پاسخ تفصیلی:
براي اينكه مسئله روشن شود اول آيه مربوطه زير دقت مي شود. «يوم لايغني مولي عن مولي شياً و لا هم ينصرون الا من رحم الله انه هو العزيز الرحيم» روزي كه هيچ كس به فرياد ديگري نمي رسد. و هيچ دوستي كمترين كمتر كمكي به دوستش نمي كند و از هيچ سوياري نمي شود آ بیشتر ...
کلیدواژه‌های فرعی :
ديدگاه شيعه درباره‏ ى قرآن
نوع منبع :
پرسش و پاسخ
پاسخ تفصیلی:
شيعه اماميه در طول تاريخ با شيوه‏ها و روش‏هاى گوناگون در صدد گسترش معارف قرآنى برآمده و از اين رهگذر، گستره‏ى ادبيات و علوم قرآنى را پربرگ و بار ساخته است. همچنين سعى كرده طبق شرايط زمانى هرگاه قرآن مورد هجوم بيگانگان و اهل كتاب قرار گرفته، از آن دفا بیشتر ...
هدف آفرينش انسان در قرآن
نوع منبع :
پرسش و پاسخ
پاسخ تفصیلی:
از نظر قرآن جهان آفرينش بيهوده خلق نشده است؛ بلكه تمامى اجزا و عناصر آن براى هدف و غرض مشخصى خلق شده‏اند. در آيات زيادى از قرآن به هدفدارى آفرينش جهان و آدميان اشاره شده است؛ از جمله:
«إِنَّ فِي خَلْ بیشتر ...
مرجعيت علمى اهل بيت (عليهم‏السلام) در قرآن
نوع منبع :
پرسش و پاسخ
پاسخ تفصیلی:
مرجعيت دينى و امامت اهل بيت(عليهم‏السلام) را با ذكر چند مقدمه مى‏توان به اثبات رسانيد: مقدمه اول‏ در قرآن كريم مى‏خوانيم: «إِنَّهُ لَقُرآنٌ كَرِيمٌ. فِي كِتابٍ مَكنُونٍ. لا يَمَسُّهُ إِلاَّ المُطَهَّرُونَ»؛ واقعه (56)، آيات 77-79.؛ «همانا آن، قرآن ك بیشتر ...
باید دردمندانه به سراغ قرآن رفت
نویسنده:
محمدعلی مهدوی راد
نوع منبع :
مقاله , مناظره،گفتگو و میزگرد , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: موسسه نمایشگاه های فرهنگی ایران ,
چکیده :
آنچه در این مقاله می آید گفتگویی با حجت الاسلام مهدوی راد است که در چند محور تنظیم شده است. وی در ابتدا مختصری از زندگی و نحوه آشنا شدنش با مطالعات قرآنی را بازگو می کند و سپس در ادامه به اجمال سیر تطور تفاسیر در چهارده قرن گذشته را مرور می کند و در آخر نیز جایگاه قرآن در میان مسلمانان از دیدگاه دین شناسی مورد بررسی قرار می گیرد و این پرسش مطرح می شود که نسبت بین فرد مومن و قرآن از دیدگاه دین پژوهان چیست.
صفحات :
از صفحه 29 تا 33
قرآن در قرآن (1) اوصاف قرآن از زبان قرآن
نویسنده:
فاطمه وطن دوست
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
کلیدواژه‌های اصلی :
  • تعداد رکورد ها : 18137