جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 87
مطالعات اخلاق و فلسفه دین جلد 5: کتاب «پنج راه» توماس آکویناس قدیس [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Rhees, Rush; Phillips, Dewi Zephaniah.; Beardsmore, R. W.; Ahern, M. B.; Durrant, Michael; Pike, Nelson; Kenny, Anthony; Stocks, John Leofric; Flynn, James Robert
نوع منبع :
کتاب , نقد و بررسی کتاب
منابع دیجیتالی :
قرائت ارتدکس از آکویناس [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Plested, Marcus
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Oxford University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این کتاب اولین کاوش اودیسه قابل توجه توماس آکویناس در جهان مسیحیت ارتدکس، از دوران بیزانس تا عصر مدرن است. آکویناس با اشتیاق شگفت‌انگیزی در سراسر طیف الهیات بیزانسی مورد استقبال قرار گرفت. در مقابل، خوانش‌های ارتدکس مدرن از آکویناس به‌شدت منفی بوده‌اند، و معمولاً آکویناس را به‌عنوان کهن‌الگوی الهیات به‌عنوان شکلی خاص غربی معرفی می‌کنند که شرق ارتدکس باید چهره خود را در برابر آن قرار دهد. این مطالعه که اساساً بر اساس مطالعه دقیق استقبال بیزانسی از توماس است، چنین دوگانگی‌های هکرآمیزی را رد می‌کند، و در عوض برای یک تعبیر مناسب کاتولیک یا جهانی از ارتدکس استدلال می‌کند - تفسیری که توماس ممکن است بار دیگر جایی در آن بیابد. در بررسی دوگانگی شرق و غرب، این کتاب در کنار هم قرار گرفتن گسترده گریگوری پالاماس و توماس آکویناس به عنوان کهن الگوهایی از سنت‌های الهیات یونانی و لاتین مخالف است. دوره طولانی بین سقوط قسطنطنیه و انقلاب روسیه، که به طور معمول به عنوان عصر عقیم و ناهنجاری برای الهیات ارتدکس نوشته شده است، نیز با چشم اندازی تازه نگریسته می شود. مطالعه استقبال از توماس در این دوره حاکی از پیچیدگی الهیات و سخاوت بینش است که به ندرت به آن پرداخته می شود. به طور خلاصه، این کتابی است که تاریخ الهیات ارتدکس را از طریق منشور داستان جذاب و عمدتاً ناگفته درگیری ارتدوکس با آکویناس به طور ریشه ای بازاندیشی می کند.
الهیات بازنویسی شده: آکویناس پس از قرائتهای آثارش [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Mark D. Jordan (مارک دی جردن)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Wiley-Blackwell ,
مصائب روح مسیح در الهیات سنت توماس آکویناس [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Paul Gondreau (پل گوندرو)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
University of Scranton Press ,
آکویناس در باب سادگی: بررسی مبانی الهیات فلسفی او [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Peter Weigel (پیتر وایگل)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Peter Lang ,
فلسفه دین آکویناس [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Paul O'Grady (پل اوگریدی)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Palgrave Macmillan ,
چکیده :
ترجمه ماشینی: مطالعه پل اوگریدی تحلیلی عمیق از سهم آکویناس در فلسفه دین ارائه می دهد. با قرار دادن او در آن رشته شروع می شود و اعتراضات احتمالی به چنین شرکتی بررسی می شود. سپس زمینه های آکویناس - تاریخی، بیوگرافی و مفهومی - مورد بحث قرار می گیرد. دیدگاه آکویناس در مورد فلسفه و الهیات و ایمان و عقل ارزیابی می شود. سه برهان برای وجود خدا به تفصیل مورد بررسی قرار گرفته است - برهان از حرکت، برهان از احتمال و برهان به طرح. پاسخ های او به مشکل شر و چالش طبیعت گرایی پوشش داده شده است. رویکرد منفی او به ذات خدا، از جمله دیدگاه او در باب بساطت و ابدیت الهی مورد بحث قرار می گیرد که استدلال می شود، متمایز و از لحاظ نظری مثمر ثمر است. سپس روايت مثبت او از خير، علم و قدرت الهي و نيز مسائل زباني ناشي از تلاش براي سخن گفتن درباره خدا بررسي مي شود.
 آکوئیناس درباره خدا: "علم الهی" در جامع الهیات (مطالعات اشگیت در تاریخ الهیات فلسفی) [کتابشناسی انگلیسی]
نویسنده:
Rudi A. Te Velde (رودی اِی. تِه وِلدِه)
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
Ashgate Publishing ,
چکیده :
ترجمه ماشینی: آکویناس درباره خدا کاوشی قابل دسترس از تصور توماس آکویناس از خدا ارائه می دهد. Rudi te Velde با تمرکز بر Summa theologiae - اثری که شامل سیستماتیک ترین و کامل ترین شرح آکویناس از آموزه مسیحی خدا است - خواننده را با درک الهیاتی آکویناس از خدا و اصول و گزاره های متافیزیکی که زیربنای پروژه او هستند آشنا می کند. تصور آکویناس از خدا نه به عنوان یک آموزه متافیزیکی منزوی، بلکه از منظر دیدگاه الهیاتی گسترده او که زیربنای طرح مجموع است مورد بررسی قرار می گیرد. خوانندگان علاقه مند به آکویناس، الهیات تاریخی، متافیزیک و گفتمان متافیزیکی درباره خدا در سنت مسیحی، این سهم جدید را در مطالعات آکویناس ارزشمند خواهند یافت.
خاستگاه وجودی حقوق طبیعی از نظر توماس آکویناس و حقوق فطری نزد فقه ای امامیه
نویسنده:
علیرضا فاضلی,اردوان ارژنگ,نجمه زکی خانی
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
از مسائل فلسفۀ حقوق، شناخت قواعد حقوقی است. مکاتب مختلفی برای شناخت قواعد حقوقی و دست یافتن به منشأ و اصل حق به وجود آمده است. از جمله مکتب حقوق طبیعی یا حقوق فطری است. «منشأ و خاستگاه حق» در اصطلاح دانش فلسفۀ حقوق، تعیین محلّ پیدایش حق و بر اساس آن، تعیین دلیل اعتبار یک حق است. در نگرش الهی از آنجا که همۀ هستی از آن خداست،هر حقی به خودی خود ثابت نمی شود. در اصل همۀ حقوق از آن خداست از آنجایی که انسان در نظام وجودی، جایگاه خاصی دارد حقوق او نیز -اگر به مقضای انسان بودنش دارای آن ها باشد- خاستگاهی وجودی دارد. بر این پایه، در این مقاله سعی بر آن است که با تبیین نظریۀ حقوق طبیعی از دیدگاه توماس آکویناس و حقوق فطری از دیدگاه فقه امامیه، امکان شناسایی خاستگاه این حقوق که در چارچوب دین به وجود آمده است، فراهم گردد.پس پرسش اصلی تحقیق نسبت بین عوالم وجودی است با حقی که انسان آن را با عقل در خویش می یابد. از جمله دستاوردهای این پژوهش این است که هم آکویناس و هم فقهای شیعه حق طبیعی و فطری را دارای سرمنشاء وجودی می دانند که همان علم الهی است البته تفاوت هایی در بین این دو هست که بیشتر ریشه در تفاوت های اسلام و مسیحیت دارد، و الاّ در نگرش خدامحورانه حق طبیعی یا فطری باید برآمده از امری وجودی و واقعی باشد و امری صرفاً اعتباری نباید باشد.
شناخت صفات خداوند از دیدگاه ابن‌سینا و توماس آکوئینی
نویسنده:
اعظم ایرجی نیا
نوع منبع :
رساله تحصیلی , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
ایرانداک,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
این رساله با موضوع شناخت صفات خداوند از دیدگاه ابن‌سینا و توماس آکوئینی مباحث عمومی صفات از دیدگاه این دو اندیشمند، وجوه اشتراک و امتیاز دیدگاه آنان را دنبال می‌نماید تا از این طریق تبیینی از صفات خداوند ارائه دهد به نحوی که از خطای معطله (دیدگاه الهیات سلبی مطلق) و تشبیه (انسانوارانگاری) خداوند اجتناب گردد. ابتدا با بهره‌جستن از آثار ابن‌سینا و توماس آکویناس نخست دیدگاه‌های دو اندیشمند در دو بخش رویکرد وجودشناختی و معناشناختی بررسی و تنظیم شده است. در بررسی صفات با رویکردد وجودشناختی از دیدگاه ابن‌سینا و توماس آکویناس مباحث احکام وجود مانند اصالت، تشکیک، اشتراک معنوی وجود و ویژگی خاص خداوند با عنوان بساطت خداوند و نیز احکام صفات، نظیر تقسیم آنها، عینیت صفات با ذات و با یکدیگر، ترادف یا عدم ترادف صفات مطرح شده است. آراء دو متفکر در رویکرد وجودشناختی، فارغ از برخی اختلاف‌نظرها از نظر محتوا و نوع استدلال‌ به یکدیگر شباهت بسیاری دارند و اختلاف عمده آنها در نحوه ورود به مبحث تبیین صفات خداوند است. که ابن‌سینا با طرح برهان صدیقین، مدعی اثبات ذات و تعریف صفات خداوند می‌باشد و آکویناس با آموزه آنالوژی به تبیین صفات خداوند می‌پردازد؛ از همین‌رو تعریف صفات در ابن‌سینا متمایز از برهان اثبات ذات نمی‌نماید لیکن از آنجا که آکویناس تبیین صفات را مبتنی بر آنالوژی می‌داند و این نحوه نگرش به صفات، رویکردی معناشناختی است، از برهان اثبات ذات منفک می‌گردد و تنها بستری را برای طرح آنالوژی فراهم می‌سازد. به همین دلیل اصل ادعای تبیین صفات از دیدگاه ابن‌سینا در بررسی صفات با رویکرد معناشناختی بیان می‌شودکه به نظر می‌رسد ترادف صفات از دیدگاه ابن‌سینا و اعتقاد به عدم ترادف از دیدگاه آکویناس ناشی از همین تفاوت اخیر در آراء آنهاست.دیدگاه ابن‌سینا در بخش رویکرد معناشناختی به صفات با تقسیم الفاظ به اشتراک معنوی، اشتراک لفظی، الفاظ مشکک و متواطی و تعیین انواع حمل صفات بر خداوند و تبیین ترادف و تعریف صفات بر اساس برهان إن (ملازمات عامه) پیگیری شده است. در فصل رویکرد معناشناختی به صفات از دیدگاه آکویناس، آنالوژی تبیین می‌گردد و در نهایی‌ترین بخش رساله اشتراک و اختلاف دیدگاه ابن‌سینا و آکویناس بیان، و روشن می‌شود که بر اساس دیدگاه ابن‌سینا، معنای انتزاع شده از مصداق بسیط خداوند در حکایت‌گری از صفات آن ذات بی‌نهایت، قرین توفیق است؛ لیکن آموزه آنالوژی آکویناس صرفاً صفات را از لحاظ معناشناختی، بررسی می‌کند و از این‌رو میان معنای صفات و مصداق آن شکافی پدید می‌آید به نحوی که معنای صفات، حاکی از صفات خارجی نیست.
  • تعداد رکورد ها : 87