آثار مرتبط با شخصیت ها | کتابخانه مجازی الفبا

آثار مرتبط با شخصیت ها | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 91
جبرگرایى الهیاتى و راه‏ حل هاى آن
نویسنده:
محمّدصالح زارع‏پور، محمّد سعیدی مهر، محمّدعلى حجّتى
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی قدس‌سره,
چکیده :
یکى از تقریرهاى جبرگرایى الهیاتى نظریه ‏اى است که با تکیه بر علم پیشین و خطاناپذیر الهى، به نفع جبرگرایى استدلال مى‏ کند. حامیان این نظریه معتقدند که چون خداوند از پیش به همه اعمال انسان علمِ خطاناپذیر دارد، پس انسان نمى‏ تواند کارى جز آنچه خداوند از پیش مى‏ داند انجام دهد؛ و بنابراین، اعمال انسان اختیارى نیستند. در این مقاله، پس از تشریح پیش‏فرض ‏هاى مورد قبول اکثریت جبرگرایان الهیاتى، ابتدا برهان پایه جبرگرایى الهیاتى ـ به مثابه استدلالى که مى‏ تواند کمابیش مورد اتّفاق این گروه از جبرگرایان باشد ـ تقریر می شود و سپس، با بررسى مهم‏ترین راه ‏حل ‏هایى که تاکنون براى این نوع جبرگرایى به دست داده شده است، جایگاه هریک در ارتباط با مقدّمات این برهان تبیین مى ‏شود.
صفحات :
از صفحه 103 تا 144
اندیشه تثلیثی قرون وسطی از آکویناس تا اوکهام [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Russell L. Friedman
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Cambridge University Press,
تاریخ فلسفه، جلد سوم: فلسفه قرون وسطی متاخر و رنسانس: اوکام، فرانسیس بیکن، و آغاز جهان مدرن [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Frederick Copleston
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Image,
تاریخ فلسفه: اواخر قرون وسطی و فلسفه رنسانس: اوکام، فرانسیس بیکن و آغاز جهان مدرن [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Frederick Copleston
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Image,
تاریخ فلسفه، جلد 3: فلسفه قرون وسطی متاخر و رنسانس: اوکام، فرانسیس بیکن، و آغاز جهان مدرن [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Frederick Copleston
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Image,
برخی از نظریه های قرون وسطی متأخر در مورد عشای ربانی: توماس آکویناس، ژیل روم، دان اسکاتوس، و ویلیام اوکهام [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Marilyn McCord Adams
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Oxford University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی : چگونه بدن و خون مسیح، بدون اینکه هرگز بهشت را ترک کند، واقعاً در قربانگاه های عشای ربانی که به نظر می رسد نان و شراب هنوز وجود دارد، حاضر شود؟ ارسطویان مسیحی قرن سیزدهم و چهاردهم فکر می کردند که پاسخ باید «تقلیل» باشد. فیلسوف مشهور، مرلین مک‌کورد آدامز، این نظریه‌های قرون وسطایی بعد از مراسم عشای ربانی را بررسی می‌کند، با تمرکز بر نوشته‌های توماس آکویناس، گیلز روم، دونس اسکاتوس، و ویلیام اوکام، با برخی ارجاع به پیتر لومبارد، هیو از سنت ویکتور، و بوناونچر. . او بررسی می‌کند که چگونه تلاش‌های آنها برای فرمول‌بندی و ادغام این مبنا الهیاتی آنها را برانگیخت تا در نظریه‌های فلسفی ارسطویی در مورد ساختار متافیزیکی و مکان اجسام، تفاوت‌های بین جوهر و تصادفات، علیت و قدرت‌های علی و انواع اساسی تغییر، تجدیدنظرهای مهمی انجام دهند. قرار دادن این تحولات در زمینه الهیاتی که این سؤال را به وجود آورده است، توجه را به درک آنها از مقدسات و هدف آنها و نیز به درک آنها از ماهیت و سرنوشت انسان جلب می کند. آدامز نتیجه می گیرد که اصلاحات فلسفی آنها عمدتاً موردی نبوده، بلکه بازنگری های سیستماتیکی بوده است که در عین حال به ارسطو اجازه می دهد تا آنچه را که به طور معمول و طبیعی اتفاق می افتد، بازگو کند. در مقابل، به نظر می رسد تصویر آنها از جهان آنگونه که خواهد بود (پس از آخرین داوری) با الاهیات مقدس آنها و درک آنها از طبیعت انسانی ادغام کمتری داشته باشد.
پنج متن در مورد مسئله قرون وسطایی کلیات: پورفیری، بوئتیوس، آبلارد، دونس اسکاتوس، اوکام [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Paul V. Spade (trans.,ed.)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Hackett Publishing Company,
کلیدواژه‌های اصلی :
ویلیام اکام و مبناگرایی
نویسنده:
عبدالله نصری، جلال پیکانی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: پرديس فارابی دانشگاه تهران,
چکیده :
نظریه موسوم به «مبناگرایی سنتی» که اول بار ارسطو مطرح کرده بود، در قرون وسطی نیز مورد توجّه قرار گرفت. توماس آکوئیناس نظریه مبناگرایی ارسطویی را با اندکی تغییر همچنان حفظ کرد. امّا ویلیام اکام با تلقّی خاصّ خود از سازوکار حصول معرفت، مبناگرایی ای را ارائه داد که بر واقع گرایی مستقیم مبتنی بود و با تأکید بر یقینی بودن تجربه و رد نظریه صورت، طریقی را پیمود که برخی از ایرادهای وارد بر مبناگرایی ارسطویی بر آن وارد نباشند. در این نوشتار، نخست به مبناگرایی ارسطو و آکوئیناس اشاره می‌کنیم و سپس به بررسی مبناگرایی اکام می‌پردازیم. سرانجام نیز روشن خواهیم ساخت که مبناگرایی مورد نظر ویلیام اکام با نظریه آشنایی مستقیم سازگار است. امروزه بسیاری از مدافعان شاخص مبناگرایی سنتی، نجات این نظریه را در گرو تمسک بر نظریه آشنایی مستقیم می دانند.
صفحات :
از صفحه 63 تا 80
کنش انسانی در توماس آکویناس، جان دانز اسکاتوس و ویلیام اکام [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Jr. Thomas M. Osborne
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
The Catholic University of America Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی : این کتاب ارائه موضوعی کنش انسانی را، به ویژه در رابطه با اخلاق، در سه شخصیت مهم در اندیشه مکتبی قرون وسطی ارائه می دهد: توماس آکویناس، جان دانز اسکاتوس، و ویلیام اوکهام. توماس، همراه با معلمش آلبرت کبیر، در پذیرش قرون وسطایی از نظریه کنش اخلاق نیکوماخوس ارسطو نقش اساسی داشت. اسکاتوس و اوکام بخشی از سنت الهیات فرانسیسکن بعدی بودند. توماس، اسکاتوس و اوکام در زمینه الهیات اخلاقی جدیدی کار کردند که بر توصیف و ارزیابی اعمال انسانی متمرکز بود. به صورت موضوعی سازماندهی شده است و در مورد علل فعل انسان، نقش استدلال عملی، مراحل عمل، مشخص شدن عمل اخلاقی و ارزش ماورایی و طبیعی یک عمل بحث می کند. هر فصل سه شکل اصلی را در مورد یک مجموعه از مسائل مقایسه می کند. این کتاب نشان می‌دهد که اگرچه فلسفه‌های عمل مختلف را نمی‌توان بر حسب یک تفاوت یا اصل توضیح داد، اما موضوعات مشترکی وجود دارد که شایسته توجه است. قابل توجه ترین موضوعات عبارتند از: 1) جدایی در حال توسعه بین طبیعت و اراده، 2) تأکید بیشتر بر فعالیت اراده، و 3) تغییر دیدگاه نسبت به علیت ذهنی. این کتاب برای کسانی که به فلسفه قرون وسطی، فلسفه عمل، و پیشینه فکری اصلاحات و تفکر مدرن اولیه علاقه دارند، مهم است.
اسلام و نظریات غربى در باب حقوق بشر
نویسنده:
محمد لگنهاوزن
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمينی قدس‌سره,
چکیده :
این مقاله در راستاى بحث اسلام و دموکراسى و براى روشن‏تر شدن بحث از جنبه حقوقى، از جناب آقاى دکتر محمد لگنهاوزن از اساتید و صاحب‏نظران در فلسفه دین، در خصوص اسلام و نظریات غربى در باب حقوق بشر است، که به وسیله آقاى محمدتقى انصارى ترجمه گردیده است. موضوعات مورد بحث در این مقاله عبارتند از: مفهوم حقوق برابر و حقوق بشر، عدالت در آثار ارسطو، حقوق بشر در دوره جدید، آموزه برابر ذاتی انسانها، مسئولیت اخلاقی انسانها، منشا حقوق، نظریات لیبرالیسم در باب حقوق.
  • تعداد رکورد ها : 91