آثار مرتبط با شخصیت ها | کتابخانه مجازی الفبا

آثار مرتبط با شخصیت ها | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 230
الدرس القرآنیّ وتجاذبات المناهج -قراءة فی علوم القرآن عند د. نصر حامد أبو زید-
نویسنده:
حیدر حب الله
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
صفحات :
از صفحه 137 تا 171
بررسی و تحلیل الگوهای اثرگذار بر اندیشة نصر حامد ابوزید
نویسنده:
حسن زرنوشه فراهانی ، حمید ایماندار ، علیرضا زرنوشه فراهانی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
صفحات :
از صفحه 131 تا 156
بررسی و نقد مسئله زن از دیدگاه دکتر نصر حامد ابوزید
نویسنده:
سمیه توسلی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
این مقاله در تلاش است تا با بررسی و تببین مبانی اندیشه‌های ابوزید، به واکاوی دیدگاه­های وی در خصوص مسئله زن در عصر حاضر بپردازد. مهمترین مبانی‌ فکری ابوزید در مسئله زنان، تفکر سکولاریستی وی در خصوص مرجعیت عقل انسانی، تاریخمندی متون دینی، هرمنوتیک فلسفی گادامر، زبان­شناسی خاص وی و تفاوت معنا و فحوا است که به او این اجازه را می‌دهد تا مدعی شود قرآن،‌ یک‌ محصول‌ فرهنگی‌ است‌ که‌ در زمینه‌‌ فرهنگی-اجتماعی‌ خاصی‌ شکل‌ گرفته‌ که جدای‌ از فرهنگ‌ آن روزگار نیست. بنابراین، بسیاری از احکام مختص زنان مانند ارث، پوشش و ازدواج و طلاق را اموری تاریخمند و تأویل پذیر می‌داند که مربوط به عصر نزول است و در عصر حاضر کارایی ندارد. در عصر حاضر، ضروری است تا متفکران اسلامی، احکام و قوانینی متناسب با این عصر برای زنان وضع کنند.
صفحات :
از صفحه 5 تا 19
الحداثيون العرب والقرآن الكريم: نصر حامد أبو زيد أنموذجاً دراسة في المناهج والأساليب
نویسنده:
صالح محمد نصيرات
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
صفحات :
از صفحه 13 تا 46
باران آیه های انفسی (نگاهی به وحی درآرای نصر حامد ابوزید)
نویسنده:
سروش هاشم زاده
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
بررسی و نقد مبانی نظریۀ تفسیر قرآن دکتر نصر حامد ابوزید
نویسنده:
صغری خیرجوی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
حقایقی که پیامبران با وحی الهی دریافت کرده‌اند بهترین راه شناخت حقیقت هستی است و سعادت انسان در گرو درک صحیح‌تر و کامل‌تر آن است. هدف: بررسی مبانی نظریۀ تفسیری ابوزید در خصوص فهم قرآن. روش: پژوهش حاضر رویکردی توصیفی تحلیلی و انتقادی دارد. یافته‌ها: مبانی نظریۀ تفسیری این اندیشمند، برگرفته از گرایشهای مختلف هرمنوتیک، به ویژه هرمنوتیک فلسفی و مکاتب مختلف، حتی مارکسیسم است که باعث شده دیدگاههای او از انسجام کافی برخوردار نباشد. او با استفاده از روشهای تجربی برای ایجاد سازگاری بین سنّت و مدرنیته، مفهوم وحی و روش فهم را اصلاح و در برخی موارد کلام خدا را سوگیرانه می‌فهمد. همچنین پذیرش آرای هرمنوتیکی غربی بدون نقّادی باعث شده ناتوانی عقل انسان در شناخت بسیاری از امور را نادیده گرفته و به فهمی محدود و ناکافی از مراد کلام الهی برسد. نتیجه‌گیری: وظیفۀ خطیر همۀ عالمان اسلامی و اندیشمندان مسلمان آن است که وحی الهی را صحیح‌تر و کامل‌تر بفهمند. هرگز نباید تصور کرد فهم کلام حق تعالی پایان یافته و همۀ آنچه برای سعادت بشر نازل شده، فهم و دریافت شده است. به همین سبب، تلاش آنان را با همۀ امکانات مادی و معنوی برای فهم کلام الهی به گونه‌ای که حقیقت آن آشکار شود، می‌طلبد.
صفحات :
از صفحه 151 تا 168
نوسازی، تحریم و تاویل: از شناخت علمی تا هراس از تکفیر
نویسنده:
نويسنده: نصرحامد ابوزید؛ مترجم: محسن آرمین
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران - تهران: نی,
چکیده :
نوسازي نيازي هميشگي است. روند اجتماعي و سياسي و فرهنگي است. در غياب آن زندگي از حرکت باز مي‌ايستد و شادابي و پويايي خود را از دست مي‌دهد و فرهنگ رو به مرگ و زوال مي‌گرايد. ما اکنون ديرزماني است که در بحران زيست مي‌کنيم. بحراني که با ضعف مقاومت جامعه به نوعي رکود بدل شده است. کتاب حاضر مجموعه چهار مقاله مرحوم نصر حامد ابوزيد و آخرين اثر منتشرشده اين متفکر پرآوازه مصري است. اين مقالات با اينکه در زمان‌هاي مختلف و به مناسبت‌هاي گوناگون تحرير شده‌اند، به‌نحوي به بازسازي گفتمان ديني مربوط هستند.
تأویل، حقیقت و نص
نویسنده:
مرتضی کریمی نیا، نصر حامد ابوزید
نوع منبع :
مقاله , مناظره،گفتگو و میزگرد
منابع دیجیتالی :
بررسی و نقد چیستی وحی از دیدگاه نصر حامد ابوزید
نویسنده:
علی عسکری یزدی،سعید میرزایی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ابوزید، اندیشمند مصری، راجع به چیستی وحی سه دیدگاه مطرح می‌کند. در دیدگاه نخست، وی نبوت را با کهانت مقایسه کرد، تا از جهت فرهنگی، مقبول و آشنا معرفی کند، اما، اولاً بررسی ابوزید در مورد کهانت و شیوع فرهنگی آن کافی نیست؛ ثانیاً خرافه‌های فرهنگی مانند کهانت، توجیه مناسبی برای وحی ارائه نمی‌کند؛ ثالثاً ادعای او با شواهد درون‌دینی سازگار نیست. او در دیدگاه دومش قرآن را محصول تجربۀ دینی پیامبر معرفی می‌کند. وی در اواخر عمرش دیدگاه سومی را ارائه داد که بر اساس آن، قرآن را نه کلام خدا، بلکه کلام خطاپذیر پیامبر (ص) می‌داند. از نظر ابوزید، قرآن حاصل گفت‌وگوهای پیامبر در مواجهه با اعراب است. قرآن متن واحد و منسجم نیست، بلکه مجموعه‌ای از گفتارهاست. قرآن به‌مثابۀ گفتار، متنی پاره‌پاره تلقی می‌شود که اختلاف‌های آن توجیه‌پذیر و تناقض‌های آن رفع‌شدنی خواهد بود، زیرا هر گفتاری متناسب با شرایط و مقتضیات و برای مخاطبان خاصی بیان شده است. در این مقاله نظریات ابوزید بررسی و نقد و نادرستی آنها نشان داده شده است.
صفحات :
از صفحه 591 تا 612
  • تعداد رکورد ها : 230