آثار مرتبط با شخصیت ها | کتابخانه مجازی الفبا

آثار مرتبط با شخصیت ها | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 230
القرآن من "النص" إلى "الخطاب" قراءة في مشروع " نصر أبو زيد" التأويلي
نویسنده:
ضياء الدين محمد
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
نظرات نصر حامد ابوزيد در مورد روش تفسير قرآن
نوع منبع :
پرسش و پاسخ
پاسخ تفصیلی:
نصر حامد ابو زيد، يكي از دانشمندان معاصر مصري و داراي دكتري در رشته زبان و ادبيات عرب از دانشكده ادبيات دانشگاه قاهره است. عنوان رساله ي وي در اين مقطع "تاويل قرآن در نزد ابن عربي" بود. وي در سال هاي (8_1977م) در دانشگاه پنسيلوانيا در آمريكا به تدريس بیشتر ...
تاثیر پذیری دکتر نصر حامد ابوزید از مستشرقان
نویسنده:
سید منصف حامدی, سید مهدی اعتصامی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
نوشتارحاضر به تحلیل اندیشه­های نصر حامد ابوزید پرداخته، و ریشه­های آن را در آثار هرمنوتیکی غرب (مانند هایدگر و ...) و افکار فوکو، محمد ارگون، بولتمان و... جستجو می­کند. و شواهد گوناگونی از تاثیرپذیری و پیروی ابوزید از آن‌ها را ارائه می­نماید، در این مقاله اندیشه­های ابوزید در مورد نقد ادبی، اسطوره انگاری، نقش مفسر و مؤلف، تأویل، تاریخی بودن و قرائات متعدد از قرآن را بررسی نموده و سرچشمه­ها و برخی از پیامدهای آن را ذکر می­کند. در این میان حاصل برخی از نامه­نگاری­های نویسنده با ابوزید و پاسخ‌های او نیز ارائه می­شود.
صفحات :
از صفحه 157 تا 192
آراء و اندیشه­ های قرآنی دکتر نصرحامد ابوزید
نویسنده:
مرتضی کریمی نیا
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
در سده­ های اخیر قرآن­ پژوهی با استفاده از داده های علوم زبانی و مباحث نوین در فلسفۀ دین، روان­ شناسی دین، جامعه شناسی دین و... وارد عرصۀ جدیدی شده است. در این میان متفکران و مفسرانی ظهور کرده­ اند که با نگاهی نو به قرآن و آراء جدید خود، تحولات و چالش ­هایی را در جهان اسلام به وجود آورده­ اند. دکتر نصرحامدابوزید از جملۀ این قرآن­ پژوهان است. وی که از متفکران نواندیش دینی معاصر است پس از محکومیت در دادگاه مصر به هلند عزیمت کرد. و اینک در مؤسسۀ مطالعات اسلامی لیدن به تحقیق و تدریس می ­پردازد. وی با نگاهی نقادانه به سنت و گفتمان دینی و با بهره­ گیری از روش هرمنوتیکی جدید در روش تفسیر و استنباط دینی خود، در مجموعۀ آثارش می­کوشد گرایش اعتزالی جدید را به تبع اساتید مصری خود از جمله امین الخولی، محمد احمد خلف الله و حسن حنفی دنبال کند. حاصل این تحقیقات نظرات جدید پیرامون برخی از مفاهیم قرآنی است که در مقالۀ حاضر از آنها سخن به میان آمده است.
صفحات :
از صفحه 4 تا 25
مکتب تاویلی و گفتمان وحی: واکاوی آرای قرآن‌شناختی نصرحامد ابوزید
نویسنده:
میثم توکلی‌بینا
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
تهران - ایران: سازمان انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی,
چکیده :
مسأله‌ اصلی در کتاب «مکتب تأویلی و گفتمان وحی» موشکافی و تدقیق دیدگاه نصر حامد ابوزید (اندیشمند فقید مصری) درباره وحی است. وی که در خلال مرحله‌ تحقیقات و در ابتدای نگارش همین کتاب از دنیا رفت، متفکری جنجال‌آفرین و مشهور بود که بر اثر رد درخواست ارتقای دانشگاهی‌اش و نیز صدور حکم ارتداد، در کانون توجه عربی قرار گرفت. وی به موضوع تأویل علاقه‌ای وافر داشت و آن را راه نجات فرهنگ عربی می‌دید. تمرکز این اندیشمند فقید مصری بر مباحث وحی هم به دنبال نیات تأویلی‌اش بوده و ارزش اولیه ندارد. وی معتقد بود که وحی نباید بر تمام جوانب زندگی عربی و یا اسلامی سیطره داشته باشد. نصر حامد ابوزید، تفسیر و تبیینی دیگرگونه از دین، قرآن و پیامبر داشت. از آنجا که وی متخصص در ادبیات عرب بود، رویکردی ادبی و گفتمانی به دین اتخاذ کرد و از این منظر به نقد باورداشت‌های اسلامی رایج پرداخت. نصر حامد ابوزید که منتقد سلفی‌گری و نص‌گرایی بریده از عقلانیت در دنیای اهل تسنن بود، پایه اصلاحات دینی را بر فاصله گرفتن از نگاه اشعری و روی آوردن به نگاه اعتزالی عقل‌گرا گذاشت و جامعه مخاطب خود را به اعتزال نو فرا خواند. وی در این‌باره تألیفات مهم و مؤثری داشت که برخی از آن‌ها به زبان فارسی ترجمه شد. اندیشه‌های ابوزید در بین اصحاب اندیشه فارسی زبان، طرفداران و منتقدانی پیدا کرد و انتقادهایی بر دیدگاه‌های وی بیان شد، اما جامعه علمی ایران، فاقد متنی جامع از دیدگاه‌های وی در همه آثار به همراه ارزیابی کامل و نقد آن بود که در این کتاب با متنی محققانه و جامع به آن پرداخته شد. از جمله آثار نصر حامد ابوزید می‌توان به «رویکرد عقلانی در تفسیر قرآن»، «نقد گفتمان دینی»، «متن، قدرت، حقیقت»، «نوآوری، تحریم و تاویل: شناخت علمی و هراس از تکفیر» و «محمد (ص) و آیات خدا: قرآن و آینده اسلام» اشاره کرد. کتاب «مکتب تأویلی و گفتمان وحی» نوشته میثم توکلی بینا در 484 صفحه از سوی انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی راهی بازار نشر شده است.
الاستلاب والارتداد : الإسلام بين روجيه غارودي ونصر حامد أبو زيد
نویسنده:
علی حرب
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
دارالبیضا - مغرب: المركز الثقافي العربي,
التراث وهاجس التأويل عند نصر حامد أبو زيد
نویسنده:
رحموني ميلود . ثابت قسول .
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
اشكالية التراث عند نصر حامد أبو زيد
نویسنده:
فتيحة زرداوي .
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
مشروعية التأويل بين دلالة الفهم و نظرية المعنى نصر حامد أبو زيد أنموذجا
نویسنده:
بقدار الطاهر . مونسي حبيب .
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
نظرية التطور والتناهي الدلالي عند نصر حامد أبو زيد في تفسير النص القرآني
نویسنده:
عبد الله علي عباس الحديدي .
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
  • تعداد رکورد ها : 230