مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
اصالت تسمیه(فلسفه) افلاطون گرایی تجربه گرایی(فلسفه) ساختار گرایی (علوم اجتماعی) فلسفه اروپا فلسفه پراگماتیسم فلسفه پوزیتیویسم فلسفه تعقلی محض فلسفه جدید فلسفه ذهن فلسفه روشنگری فلسفه زبان فلسفه فمینیتسی فلسفه کانت فلسفه مکانیسم فلسفه نقادی عقل فلسفه های ایدئالیستی ماتریالیسم مذهب اصالت حیات (فلسفه) مذهب اصالت شک مدرن
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 60
زیست‌جهان و نظام: نقد عقل کارکردگرا [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Jurgen Habermas (یورگن هابرماس)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Beacon Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: یکی از وسیع‌ترین، جامع‌ترین، مفصل‌ترین و شدیداً نظری‌ترین آثار در نظریه اجتماعی. نظریه اجتماعی و فلسفه ممکن است دیگر هرگز شبیه به هم نباشند. (فلسفه و نقد اجتماعی)
اخلاق پیش-انتقادی کانت [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Paul Arthur Schilpp
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
دین در محدوده عقل تنها [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
کانت. مترجم: جی. دبلیو. سمپل
نوع منبع :
کتاب , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Edinburg: ,
چکیده :
دین در محدوده عقل تنها شرح مقابله خیر و شر در وجود انسان و بروز آثار آن در رفتارهای فردی و اجتماعی است. این کتاب در چهار فصل تدوین یافته است: در فصل نخست از بنیاد 'شر 'در طبیعت انسان و مقابله 'خیر ' با آن سخن گفته سپس درباره لزوم انقلابی اساسی در شخصیت انسان برای اصلاح اخلاقی توضیح داده می‌شود. فصل دوم به تضاد میان دو اصل خیر و شر در وجود انسان اختصاص یافته و چگونگی حاکمیت اصل 'شر 'بر وجود انسان به بحث گذاشته می‌شود. در فصل سوم چگونگی استقرار اصل 'خیر 'از طریق تاسیس جامعه مدنی اصول الهی (عقلانی) تشریح شده است .در فصل پایانی نیز پس از بیان معنی و مفهوم خدمت دینی شبه خدمت یا خدمت کاذب نقد می‌شود. #کتابناک
اپیکوریسم در خاستگاه مدرنیته [کتابشناسی انگلیسی]
نویسنده:
by Catherine Wilson (Author)
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
OUP Oxford,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این مطالعه برجسته به بررسی نقش کشف مجدد نوشته‌های اتمیست‌های باستان، اپیکور و لوکرتیوس، در بیان نظام‌های فلسفی عمده قرن هفدهم می‌پردازد، و به طور گسترده‌تر، تأثیر آنها بر تکامل علوم طبیعی و اخلاقی را بررسی می‌کند. و فلسفه سیاسی هدف انتقادات فلسفی مستمر و سخت توسط سیسرو، و اهانت از سوی پدران مسیحی کلیسای اولیه، به دلیل آن تعهد سرسختانه به فقدان نظارت الهی و پایان پذیری زندگی، فلسفه اپیکوری دوباره در دوره انقلاب علمی ظاهر شد، زمانی که ارسطویی مکتبی را جایگزین کرد. هم نظریه قرارداد اجتماعی مدرن و هم فایده گرایی در اخلاق بر اساس اصول آن استوار بودند. کاترین ویلسون نشان می دهد که چگونه تصویر متمایز اپیکوری از جهان طبیعی و اجتماعی در فلسفه جا افتاده است، و چگونه حضوری شناخته شده و اغلب ناشناخته در نوشته های دکارت، گاسندی، هابز، بویل، لاک، لایبنیتس، برکلی است. با فصل‌هایی که به فیزیک و کیهان‌شناسی اپیکوری، فلسفه جسمانی یا «مکانیکی»، مسئله فناپذیری روح، زمینه‌های اقتدار سیاسی، ماهیت منازعه‌آمیز فلسفه تجربی، اختصاص یافته است. احساس، کنجکاوی، و نقش لذت و فایده در اخلاق، نویسنده دلیل قانع‌کننده‌ای برای اهمیت ماتریالیسم در فلسفه قرن هفدهم بدون دست کم گرفتن عمق و اهمیت مخالفت با آن، و اهمیت تداوم آن در فلسفه قرن هفدهم ارائه می‌کند. جهان معاصر شعر بزرگ لوکرتیوس، در باب ماهیت اشیا، چارچوب مرجع این تحقیق عمیقاً تحقیق شده در مورد خاستگاه های فلسفه مدرن را فراهم می کند.
مسئله خدا در فلسفه مدرن [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Leonardo Messinese (لئوناردو مسینی)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
The Davies Group Publishers,
چکیده :
ترجمه ماشینی: مسینی ایده‌های خدا را در فلسفه مدرن از جمله دکارت، هیوم، کانت و هگل بررسی می‌کند و اهمیت معاصر آن‌ها را برای تفکر درباره خدا نشان می‌دهد. در نهایت، اندیشه هگل بزرگترین فرصت برای درک رابطه و تفاوت بین فلسفه و الهیات است. از نظر هگل، خدا به عنوان «استعلای درونی» درک می شود و این بالاترین دستاورد فلسفه مدرن است، برخلاف الهیاتی که خدا را متعالی ناب در ایمان می بیند.
زنان رنگین پوست و فلسفه: خوانشی انتقادی [کتابشناسی انگلیسی]
نویسنده:
Naomi Zack (نائومی زک)
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
Wiley,
چکیده :
ترجمه ماشینی: فلسفه در هزاره چهارم خود است اما این مجموعه اولین در نوع خود است. دوازده زن رنگین‌پوست معاصر که فیلسوف دانشگاهی آمریکایی هستند، روش‌ها و موضوعات این رشته را از دیدگاه‌هایی که بخشی از تجربیات آن‌ها به‌عنوان آمریکایی آفریقایی‌تبار، آسیایی آمریکایی، لاتین، نژادهای مختلط و بومیان آمریکا برگرفته است، در نظر می‌گیرند. این مقالات بیانگر دیدگاه های نویسندگان در مورد طیف گسترده ای از موضوعات است: جامعه، معرفت شناسی و هویت اجتماعی، دگرگونی، متافیزیک، اخلاق عقل گرا، وفاداری، تاریخ فکری، و واقع گرایی. نگارش بدون اصطلاح است و روش های استدلال برای فیلسوفان سنتی آشنا خواهد بود. ایده ها، تفاسیر و پیشنهادات به تغییراتی در این زمینه می پردازد که بسیاری از خوانندگان آن را اجتناب ناپذیر و دیررس تشخیص می دهند. مضامین شامل نقد سنت، کاربرد روش فلسفی در مسائل اجتماعی و پیشنهادهایی برای تغییر است. موضوعات خاص از مسائل اخلاقی در ازدواج بین نژادی گرفته تا حقوق بومی تا کاربرد علوم شناختی تا نظریه های متافیزیکی خواص را شامل می شود. با وجود گستردگی، زنان رنگین‌پوست و فلسفه، مفروضات و جهت‌گیری‌های جدید را عمیقاً و با ویژگی شفاف بررسی می‌کنند. این مجموعه را می‌توان به‌عنوان چالشی برای این حوزه و همچنین محفلی برای کوچک‌ترین اقلیت آن، به‌عنوان اطمینان و دلگرمی برای اندیشمندان مستقل از مرکز تا پیرامون خواند.
تاریخ کوتاهی از فلسفه مدرن: از دکارت تا ویتگنشتاین [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Roger Scruton (راجر اسکروتن)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Routledge,
چکیده :
ترجمه ماشینی: بررسی‌های فلسفی یا به نادیده گرفتن ظرایف مهم تمایل دارند و بنابراین به سادگی اشتباه می‌شوند، یا به آن جزئیات توجه می‌کنند و در نتیجه خواندن آنها غیرممکن می‌شود. با این حال، این کتاب می‌تواند به صورت بسیار کوتاه و خواندنی، مقدمه‌ای قوی برای هر فیلسوف بزرگ دوره مدرن، همراه با بخش‌هایی از آنچه پیش از آن آمده است، ارائه دهد. اسکروتون شما را از مهم‌ترین استدلال‌های هر فیلسوف راهنمایی می‌کند، این که چگونه آن استدلال‌ها در فلسفه‌های قطعی گرد هم می‌آیند، و اینکه آن فلسفه‌ها کجا در طرح وسیع‌تر کل تاریخ فلسفه قرار می‌گیرند. وضوح و ایجاز او این کتاب را برای هر مبتدی علاقه‌مندی در دسترس قرار می‌دهد و توجه او به جزئیات مهم در جریان فلسفه، این کتاب را مخاطبانی در ردیف کسانی قرار می‌دهد که قبلاً شروع کرده‌اند. به طور خلاصه: او هم موضوع خود را با دقت می‌فهمد و هم بسیار روان ارتباط برقرار می‌کند، که این کتاب را به یک مقدمه کاملاً عالی تبدیل می‌کند. من این کتاب را به هر کسی که می‌خواهد در مورد فلسفه چیزهای زیادی بیاموزد، و به هر دانشجویی که می‌خواهد در کلاس‌های فلسفه خود ادامه دهد، توصیه می‌کنم.
برداشت کانت از خداوند [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Peter Byrne (پیتر بیرن)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Ashgate Pub Co,
چکیده :
پیتر بیرن در این کتاب مطالعه‌ای تفصیلی از نقش مفهوم خداوند در فلسفه انتقادی کانت ارائه می‌کند. بعد از نگاهی به مناقشات تفسیری راجع به نظر کانت درباره خداوند، بیرن انتقادهای کانت از براهین وجود خداوند را بررسی می‌کند. بیرن با وارسی تلقی کانت از زبان دینی، عناصر رئالیستی و ضدرئالیستی این تلقی او را برجسته می‌کند. سپس مفهوم خیر اعلی همراه با مقومات آن هم‌چون سعادت و فضیلت، شرح می‌شود تا بدین جا برسیم که کانت تا چه حد تثبیت می‌کند که ما باید خداوند را مفروض بگیریم و مبنای استدلال قرار دهیم. نفش ظریفی که خداوند بنا به نظر کانت در اخلاق ایفا می‌کند وارسی می‌شود . به دنبال آن تعریف دین هم‌چون بازشناسی وظایف به عنوان فرمان‌های الهی می‌آید. بیرن هم‌چنین کار انتقادی دوباره کانت روی مفهوم لطف و مشیت را مورد بحث قرار می‌دهد. این کتاب با یک بازبینی از رابطه بین فلسفه انتقادی و مسیحیت و بین فلسفه انتقادی و قول به دین طبیعی پایان می‌یابد.
دیدگاه ابن‌رشد و هگل در مورد: رابطه فلسفه و دین [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Catarina Belo (کاترینا بلو)
نوع منبع :
کتاب , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Routledge ,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این کتاب با مقایسه مواضع ابن رشد و هگل در مورد رابطه بین فلسفه و دین، رابطه بین ایمان و عقل را در یک بافت اسلامی قرون وسطایی و یک بافت مسیحی مدرن بررسی می کند. بلو از طریق تحلیلی عمیق از دیدگاه‌های آوروس و هگل در مورد زبان و روش فلسفی و دینی، بینش‌های جدیدی را در مورد دیدگاه‌های آن‌ها درباره رابطه دانش فلسفی و معرفت دینی ارائه می‌کند. بلو علاوه بر بحث در مورد شباهت ها و تفاوت های مواضع آنها، آثار خاصی را بررسی می کند که هنوز توسط تحقیقات مدرن مورد تجزیه و تحلیل قرار نگرفته اند.
  • تعداد رکورد ها : 60