مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
ابن تیمیه (فرق اسلامی) سلفیه اعتدالی (فرق اسلامی) سلفیه اعتدالی زیدیه یمن (فرق اسلامی) سلفیه تقریبی اخوان المسلمین مصر (فرق اسلامی) سلفیه تکفیری وهابی عربستان (فرق اسلامی) سلفیه جهادی سید قطبی (فرق اسلامی) محمد بن عبدالوهاب (فرق اسلامی)
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 514
سلفی‌گری جهانی: جنبش دینی جدید اسلام [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Roel Meijer (editor) (رول مایجر)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Oxford Univ Pr,
چکیده :
ترجمه ماشینی: «سلفی گری» و «سلفی گری جهادی» به گرایش های اعتقادی مهمی در اندیشه اسلامی معاصر تبدیل شده اند، با این حال غرب تا حد زیادی نتوانسته است تعریف پیچیده و دقیقی از این جنبش ها ارائه دهد. مشارکت کنندگان در سلفی گری جهانی نه تنها تفاوت های موجود در مکاتب سلفی، بلکه جریان های وسیع تری از اندیشه اسلامی را که این جریان را تشکیل می دهند، به دقت ترسیم می کنند. آنها هم جلوه های منطقه ای پدیده و هم دکترین های مشترک و اساسی آن را بررسی می کنند. تحلیل‌های آن‌ها دوگانگی و پیچیدگی‌های ذاتی سلفی‌گری را برجسته می‌کند - «باستان‌کردن عتیقه» که تفکر اسلامی را به عصر مدرن آورده و در عین حال رابطه‌اش را با اعتباری قدیمی‌تر و ناب‌تر حفظ کرده است. سلفی گری جهانی با تأکید بر تنش های ظریف بین آرمان های محلی و جهانی در "روش سلفی"، جنبش را مانند هیچ مطالعه دیگری در حال حاضر بررسی می کند.
بازاندیشی سلفی‌گری: شبکه‌های فراملی علمای سلفی در مصر، کویت و عربستان سعودی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Raihan Ismail (ریحان اسماعیل)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
USA: Oxford University Press,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: سلفی گری به عنوان یکی از منابع ایدئولوژیک اصلی خشونت افراطی انجام شده توسط گروه های جهادی مورد بررسی قرار گرفته است. مجموعه قابل توجهی از ادبیات در مورد شبکه های جهادی فراملی، به ویژه پس از حملات 11 سپتامبر در ایالات متحده، وجود دارد. این بحث ها شامل رادیکالیزه کردن تفکر سلفی توسط نظریه پردازان جهادی و علما است. با این حال، سلفی گری یکپارچه نیست. این شامل جریان های متعددی است، و بررسی این جریان ها برای درک تأثیر آن بر جوامع مسلمان بسیار مهم است. علاوه بر جهادی‌های سلفی - کسانی که خشونت را تایید می‌کنند - دو گرایش گسترده دیگر در سلفی گری وجود دارد: آرام‌گرا و فعال. سلفی های ساکت گرا یک سنت غیرسیاسی را تایید می کنند و فعالیت سیاسی را به هر شکلی غیرقابل قبول می دانند. سلفی های فعال از تغییرات سیاسی مسالمت آمیز حمایت می کنند. هر جریانی توسط علما رهبری می شود که به عنوان حافظ سنت های سلفی دیده می شود. علمای ساکت و فعال در جوامع خود مشارکت فعال دارند. مطالعات انجام شده در مورد این روحانیون به ویژه کشوری بوده و بر تأثیر و ماهیت سلفی گری و پویایی آن در آن کشورها تمرکز دارد. ریحان اسماعیل در کتاب بازاندیشی در سلفی گری، ریشه ها، تعاملات و پویایی شبکه های فراملی علمای سلفی در منطقه شامل عربستان سعودی، مصر و کویت را ارزیابی می کند و نشان می دهد که علمای ساکت و فعال در فراسوی مرزها برای حفظ و ترویج آنچه می بینند کار می کنند. به عنوان سلفی گری «اصیل» در حالی که شرایط داخلی علما را در نظر می گیرد. این کتاب ارزیابی مجدد دوگانگی ساکت گرا/فعال را ارائه می دهد و استدلال می کند که این دوگانگی در مورد جنبه هایی از تفکر سلفی مانند نگرش نسبت به شیعه و مسائل اجتماعی در جوامع مسلمان صدق نمی کند.
سلفی‌گری پس از بیداری اعراب: مبارزه با قدرت مردم [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Francesco Cavatorta (editor), Fabio Merone (editor)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Oxford University Press,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: یکی از جالب ترین پیامدهای بیداری اعراب، نقش محوری سلفی ها در تعدادی از کشورها بوده است. به‌ویژه، به نظر می‌رسد که از ساکت‌گرایی سنتی به سمت درجه‌ای از سیاست‌زدایی دور شده است. ورود به صحنه سیاسی احزاب سلفی در مصر، تونس و یمن، و همچنین تمایل به ظاهر فزاینده سلفی‌ها در سایر کشورهای عربی برای ورود به سیاست نهادی از طریق ایجاد احزاب سیاسی، بحث‌های پیرامون چگونگی واکنش را به وضوح نشان می‌دهد. به بیداری در محافل سلفی. این کتاب به تفصیل بررسی می کند که چگونه سلفی گری، چه از نظر الهیات و چه از لحاظ سیاسی، با قیام های اعراب در تعدادی از کشورها مقابله می کند. تمرکز در درجه اول بر این است که چه نوع سیاست زدگی، در صورت وجود، صورت گرفته و چه اشکالی اتخاذ کرده است. همانطور که برخی از مشارکت ها روشن می کنند، سیاسی شدن لزوماً نقش جهاد یا تأثیر سکوت گرایی را کاهش نمی دهد و تنش ها و مبارزات را در دنیای پیچیده سلفی گری آشکار می کند.
سلفی‌گری پاک‌دینی معاصر: مطالعه گروهی سلفی در سوئد [کتابشناسی انگلیسی]
نویسنده:
Susanne Olsson
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
Equinox Publishing,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: این جلد به مسائل مربوط به اقتدار و اعتبار مربوط به تفاسیر معاصر از اسلام در یک محیط اقلیت می پردازد. سلفی گری یک پدیده چند وجهی و جهانی معاصر است که بیانگر یک موضع تفسیری بنیادگرا است که به نظر می رسد در میان مسلمانان اقلیت رو به رشد است. این کتاب به مطالعه یک گروه سلفی در سوئد می پردازد که به معنای پرهیز از مشارکت سیاسی و نفی جهادگرایی، خالصانه هستند. آنها تلاش می کنند تا از زندگی نسل اول مسلمانان و پیامبر اسلام در محیط اقلیت خود تقلید کنند، جامعه ای که از نظر آنها دارای ویژگی های بی اخلاقی و سرمایه داری است. این گروه جداسازی یا حتی مهاجرت را به عنوان راهبردی توصیه می کند تا مردم را قادر سازد تا زندگی صحیح مسلمانان را برای آمادگی برای آخرت داشته باشند.
طعم تجدد: تصوف و سلفیه در دمشق در اواخر دوره عثمانی [کتاب انگلیسی]
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Brill Academic Publishers,
چکیده :
ترجمه ماشینی: مدرنیزاسیون در جهان اسلام توسط دو فرآیند مرتبط تشکیل دولت بومی و نفوذ اقتصادی اروپا تعیین شد. این‌ها دولت‌ها را وادار کردند تا از ارتدوکس‌ها و توده‌ها برای تحکیم اقتدار مرکزی خود و اصلاح‌طلبان دینی به دنبال کنترل اقتدار خود، تا حدی از طریق ابزارهای غربی باشند. این مطالعه ظهور اسلام مدرن را دنبال می کند و رابطه مدرنیزاسیون اسلامی با ظهور ناسیونالیسم عرب را بررسی می کند.
دیدگاه ابن تیمیه درباره عقل و وحی: بررسی کتاب «درء تعارض العقل و النقل» ابن تیمیه [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Carl Sharif El-Tobgui (کارل شریف التوبگی)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Brill,
چکیده :
ترجمه ماشینی: کارل شریف الطبقی در کتاب ابن تیمیه در باب عقل و وحی، اولین مطالعه جامعی را در مورد کتاب ده جلدی ابن تیمیه به نام درء تعارض العقل و النقل (رد تعارض عقل و وحی) ارائه می دهد. در پاسخ عظیم خود به فیلسوفان مسلمان و متکلمان عقل گرا، چندمعیت بزرگ حنبلی دعوت به اولویت دادن به عقل بر وحی را در مواردی که تعارض ادعا شده است، رد می کند و در عوض همان مفهوم عقلانیت را که مسلمانان کلاسیک از یونانیان به ارث برده بودند، زیر سوال می برد. در جای خود، او تلاش می‌کند تا «دلیل ناب» بازسازی‌شده‌ای را بیان کند که هم واقعاً جهانی باشد و هم با وحی معتبر هماهنگی کامل داشته باشد. مطالعه الطبقی بر اساس خوانش خط به خط کل درء تعارض، «فلسفه ابن تیمیه» را که از اصلاحات هستی‌شناختی، معرفت‌شناختی و زبان‌شناختی چندوجهی‌ای که ابن تیمیه در این کار انجام می‌دهد بیرون می‌آید، به دقت روشن می‌کند.
ساختن «مؤمن» و «زن» آرمانی دینی در اسلام: روش‌های تفسیری سلفی‌های سنتی و مسلمانان مترقی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Adis Duderija (auth.) (آدیس دودریا)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
US: Palgrave Macmillan ,
چکیده :
ترجمه ماشینی: در این مطالعه جامع، آدیس دودریا بررسی می کند که چگونه تفکر سلفی نو سنتی (NTS) و مسلمانان مترقی مفاهیم هنجاری «مؤمن» و «زن مسلمان» را در اسلام معاصر تفسیر می کنند.
علل و زمینه های شکل گیری جریان های ضدتقریب
نویسنده:
پدیدآور: سجاد خارا استاد راهنما: نجف یزدانی استاد مشاور: محسن مروی‌نام بغدادآبادی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
چکیده :
تقریب مذاهب اسلامی به معنای نزدیک شدن پیروان مذاهب اسلامی با هدف شناخت یکدیگر و دستیابی به اخوت دینی بر اساس اصول مشترک از ارکان اساسی جهان اسلام می باشد. بی شک عزت و اقتدار اسلام اساسی ترین بنیان اندیشه ها و آمال مسلمانان دلسوز و مصلحان حقیقی است و تقریب مذاهب اسلامی، یکی از عوامل عزت و اقتدار است و از مسائل مهمی است که از صدر اسلام مورد توجه ائمه اطهار علیهم السلام قرار گرفته و آن را نه تنها یک امر استراتژیک بلکه از محورهای اصلی اسلام_ با توجه به آیات قرآن _ خوانده اند. به هر میزان که تقریب و همگرایی در اسلام و در میان فرقه های اسلامی پر رنگ شود، به همان اندازه فرصت های بیشتری برای اظهار وجود و قدرت نمایی اسلام در برابر زیاده خواهی دنیای زر و زور مهیا خواهد شد. در چند قرن اخیر جریان های فکری_ مذهبی خاصی بر هم زننده یا تضعیف کننده وحدت بین فرقه های اسلامی شده است که شاید بتوان آن را برگرفته از تفاسیر نادرست متون دینی، افعال و عملکردهای فرقه های خاص در مذاهب اسلامی و دخالت قدرت های استعماری دانست. ناآگاهی و جهل از معنای درست تقریب و وحدت نیز سبب نوعی بدبینی به این مسئله شده است. در این پژوهش سعی بر آن است علاوه بر معنای درست تقریب، به علل و زمینه هایی بپردازیم که سبب شکل گیری اندیشه های ضد تقریب گردیدند. همچنین علل شکل گیری اندیشه های ضد تقریبی در فرقه های نوظهور چون سلفیه و سلفی گری، وهابیت، داعش، سپاه صحابه و... در اهل سنت و انجمن حجتیه، بهائیت و بابیت، معتقدین به سب و لعن، غالیان و... در شیعه نیز از اهداف این پایان نامه است که بررسی آن ها از جهات گوناگونی راهبردی بوده و از جهتی ضامن حفظ و اقتدار هویت اسلامی و از جهتی مانع دستیابی دشمنان به اهداف و اغراض شیطانی شان خواهد بود.
ظهوری سلفی‌های جهادی: تحلیل گفتمانی جهانی‌شدن و ظهور سلفی‌های جهادی در عراق و سوریه
نویسنده:
شفیعی‌سیف‌آبادی ، محسن؛ ويراستار: غلام‌پور ، امیرحسین
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
منابع دیجیتالی :
سلفی‌گرایی: عوامل و پیامدهای سیاسی
نویسنده:
ملک‌زاده ، محمد
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران - ایران: سازمان انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی,
  • تعداد رکورد ها : 514