مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
اصالت وحی تعارض عقل و ایمان تقدم عقل بر ایمان هماهنگی عقل و ایمان
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
خدا و منطق در اسلام: خلیفه‌گری وحی از عقل
نویسنده:
جان والبریج؛ ترجمه: احمد کاظمی موسوی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: آگاه,
چکیده :
جان والبریج، استاد فلسفه و زبان های خاورمیانه در دانشگاه ایندیانا، این خردورزی را خلیفه گری عقل از وحی، در واقع خدمت گذاری به آن، برآورد کرده است. او که سالیان بسیاری را با مسلمانان چه در امریکا و چه در پاکستان محشور بوده، در کتاب خدا و منطق در اسلام کارکرد این عقلانیت را در حوزه های فقه، حدیث، اصول، کلام، فلسفه، و سرانجام در منطق بررسی می کند.
خدا و منطق در اسلام: خلیفه گری عقل [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
John Walbridge
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Cambridge University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این کتاب به بررسی نقش محوری عقل در حیات فکری اسلامی می پردازد. علیرغم توصیف گسترده اسلام به عنوان یک نظام اعتقادی که تنها بر اساس وحی است، جان والبریج استدلال می‌کند که روش‌های عقلانی، نه بنیادگرایی، از دوره قرون وسطی مشخصه حقوق، فلسفه و آموزش اسلامی بوده است. تحقیقات او نشان می‌دهد که این سنت عقلانی اسلامی قرون وسطایی مورد مخالفت هم مدرنیست‌ها و هم بنیادگرایان قرار گرفت، که در نتیجه منجر به فروپاشی کلی زندگی فکری سنتی اسلامی و جایگزینی آن با اشکال فکری مدرن‌تر اما بسیار کم عمق‌تر شد. اما منابع این سنت علمی اسلامی جزء لاینفک سنت فکری اسلامی باقی مانده و برای احیای آن حیاتی خواهد بود. والبریج استدلال می کند که آینده اسلام با بازگشت به عقل گرایی مشخص خواهد شد.
اختفای الهی و عقل آدمی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
J.L. Schellenberg (جان شلنبرگ)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Cornell University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: چرا اگر خدای دوست داشتنی وجود داشته باشد، بی ایمانان معقولی وجود دارند، افرادی که به خدا ایمان نمی آورند اما بدون تقصیر خودشان؟ در قسمت اول این کتاب، اولین بررسی کامل موضوع آن، جی.ال. شلنبرگ استدلال می‌کند که وقتی متوجه می‌شویم که چگونه رابطه با خدا به طور منطقی اعتقاد به خدا را پیش‌فرض می‌گیرد، دلایلی برای این نتیجه داریم که اگر خداباوری بود، هیچ بی‌ایمان معقولی وجود نداشت. درست است، و بنابراین - با توجه به وجود آنها - زمینه هایی برای بی خدایی. او معتقد است که این استدلال با هیچ یک از آرایه‌ای از استدلال‌های متقابل که به دنبال توجیه پنهان‌کاری الهی هستند که از آثار نویسندگانی چون پاسکال، کی‌یرکه‌گارد، باتلر و هیک، و از تخیل خود نویسنده، به‌دقت بررسی شده است، شکست نمی‌خورد. قسمت دوم کتاب نهان الهی و عقل انسانی از اولین انتشار خود در سال 1993 علاقه و بحث زیادی را برانگیخته است و همچنان به تعیین دستور کار برای کار در مورد موضوعات خود ادامه می دهد. --ریچارد سوینبرن، دانشگاه آکسفورد در این کتاب به وضوح نوشته شده و با استدلال محکم، J. L. Schellenberg به یک مشکل اساسی مذهبی می پردازد که در عین حال نادیده گرفته شده است. می پرسد اگر خدایی هست چرا وجودش آشکارتر نیست؟ به طور سنتی، خداباوران ادعا می کنند که خدا پنهان است تا دلیل وجود او را به همان اندازه که ضعیف است توضیح دهند. شلنبرگ معتقد است که با توجه به درک ویژگی اخلاقی خدا که خداباوران به آن متعهد هستند، این ادعا با مشکل جدی روبرو می شود. نویسنده می نویسد، دلایلی وجود دارد که فکر کنیم خدای کاملاً دوستدار خداباوری پنهان نخواهد بود، که چنین خدایی واقعیت وجود خود را فراتر از بی اعتقادی معقول قرار می دهد. شلنبرگ استدلال می کند که از آنجایی که بی اعتقادی معقول رخ می دهد، نتیجه می شود که در اینجا استدلالی با قدرت قابل توجه برای بی خدایی وجود دارد. شلنبرگ در بسط ادعای خود، دیدگاه های مربوط به خداباورانی مانند پاسکال، باتلر، کی یرکگور، هیک و دیگران را به دقت بررسی می کند. او پیشنهادات آنها را در مورد غیبت الهی روشن می کند و نشان می دهد که چگونه آنها در رد استدلالی که ارائه می کند کوتاهی می کنند. او نتیجه می گیرد که این استدلال چالشی جدی برای خداباوری ایجاد می کند که خداباوران معاصر باید به آن پاسخ دهند. اولین بررسی کامل موضوع آن، غیبت الهی و عقل انسانی، مورد توجه هرکسی است که در پی رسیدن به نتیجه ای در مورد وجود خدا بوده است، و به ویژه متکلمان و فیلسوفان دین.
الهیات زمینه‌ای: مهارت‌ها و شیوه‌های آزادی‌بخش ایمان [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Sigurd Bergmann and Mika Vähäkangas
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Routledge ,
ایمان و عقلانیت
نویسنده:
‏‫ عباس یزدانی.‮
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
تهران: سازمان مطالعه و تدوین کتب علوم انسانی دانشگاهها(سمت)، پژوهشکده تحقیق و توسعه علوم انسانی,
کلیدواژه‌های اصلی :
عقل و ایمان از منظر اسلام و مسیحیت
نویسنده:
تهیه‌کننده مرکز گفتگوی ادیان و فرهنگها سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی.
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
تهران : موسسه فرهنگی هنری و انتشارات بین‌المللی الهدی,
عقل و ایمان از دیدگاه علامه طباطبایی (ره)
نویسنده:
مجید تندر ؛ به کوشش مرکز بین‌المللی توسعه علم، فرهنگ و عقلانیت.
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
قم: قسیم,
کلیدواژه‌های اصلی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
عقل و ایمان از دیدگاه علامه طباطبایی و توماس آکوییناس
نویسنده:
نویسنده مژگان احمدی.
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
تهران: ندای کارآفرین,
کلیدواژه‌های اصلی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
ایمان در محدوده عقل [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Herbert McCabe, Brian Davies
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Continuum International Publishing Group,
چکیده :
ترجمه ماشینی: آیا می توان به اعتقادات دینی به لحاظ فلسفی فکر کرد؟ آیا باورهای دینی باید به عنوان فرار از عقل تلقی شوند یا به عنوان قابلیت پشتیبانی عقلانی؟ آیا متکلمان می توانند از فیلسوفان بیاموزند؟ آیا فیلسوفان می توانند از متکلمان بیاموزند؟ آیا می توان هم یک مسیحی خوب بود و هم یک متفکر خوب؟ آیا چیزی به نام ایمان معقول وجود دارد؟ این کتاب عمدتاً به این سؤالات و سایر سؤالات مرتبط با آنها می پردازد. مجموعه ای از مقالات منتشر نشده قبلی که توسط مرحوم هربرت مک کیب او. برخی از متفکران به دنبال ایجاد فاصله بین فلسفه و الهیات بوده اند. مانند توماس آکویناس، که نوشته‌هایش را به‌ویژه تحسین می‌کرد، مک کیب به دنبال نشان دادن این است که چگونه می‌توان این دو را به طور سیستماتیک به هم متصل کرد. او استدلال می کند که برخی از حقایق دینی ممکن است درک ما را به چالش بکشد. اما این بدان معنا نیست که نمی توان آنها را به طور منطقی مورد بحث قرار داد.
ایمان، عقل و شک گرایی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
William P. Alston; Robert Audi; Terence Penelhum; Richard H. Popkin; Marcus Hester
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Temple Uni Press,