مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
 
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
تنها فراداده‌های دارای منابع دیجیتالی را بازیابی کن
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
طرحی برای الهیات طبیعی صوری: وجود و منحصر به فرد بودن خدا [مقاله انگلیسی]
نویسنده:
FÁBIO M. BERTATO
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: در این مقاله، من پیشنهادی برای الهیات طبیعی رسمی ارائه می کنم. رویکردی که برای این کار به کار می‌رود، از طریق یک نظریه مرتبه اول است که در آن مفاهیم اساسی مانند موجودات الهی، ضروری و متعالی به طور رسمی معرفی می‌شوند که امکان دستیابی به قضایای وجود و منحصر به فرد بودن یک موجود الهی را با توجه به دیدگاه فراهم می‌کند. خداباوری کلاسیک
نقدهای مدرن به الهیات طبیعی و رویکرد احتمالی سوئین برن [مقاله انگلیسی]
نویسنده:
AGNALDO PORTUGAL
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: در این مقاله برخی از انتقادات اصلی دیوید هیوم و امانوئل کانت علیه مشروعیت الهیات طبیعی، فعالیت فلسفی ارائه استدلال های موافق یا مخالف وجود خدا را بیان می کنم. هدف کمک به پژوهش در تاریخ فلسفه نیست، بلکه به عنوان نقطه شروعی برای توصیف خطوط اصلی رویکرد ریچارد سوینبرن به الهیات طبیعی بر اساس استدلال های احتمالی استقرایی است. پیشنهاد او بخشی از یک جنبش فلسفی جاری برای برقراری مجدد بحث استدلالی در مورد وجود و ماهیت خدا بوده است، حوزه ای که از دهه 1970 از نظر کمی و کیفی در حال رشد بوده است.
به سوی الهیات کنکاش علمی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Christopher B. Kaiser
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Ashgate,
کتاب راهنمای الهیات طبیعی آکسفورد [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Russell Re Manning (editor)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Oxford University Press ,
چکیده :
چکیده ماشینی : کتاب راهنمای الهیات طبیعی آکسفورد اولین مجموعه‌ای است که وسعت کامل الهیات طبیعی را از منظر تاریخی و معاصر مورد بررسی قرار می‌دهد و دانشمندان برجسته را گرد هم می‌آورد تا گزارش‌های سطح بالا در دسترس از موضوعات اصلی را ارائه دهند. این جلد احیای علاقه اخیر به الهیات طبیعی را به عنوان موضوعی درگیر جدی انتقادی مجسم می کند و توسعه می دهد. الاهیات طبیعی که غالباً مورد سوء تفاهم قرار گرفته یا مورد بحث و جدل قرار گرفته است، حضوری است که در طول تاریخ اندیشه در مورد واقعیت غایی مورد مطالعه قرار نگرفته و در عین حال پایدار و فراگیر است - از الهیات کلاسیک یونانی فیلسوفان تا بحث های قرن بیست و یکم در علم و دین. این کتابچه راهنمای معتبر که مورد علاقه دانشجویان و دانش پژوهان طیف وسیعی از رشته‌ها است، از بهترین پژوهش‌های معاصر استفاده می‌کند تا یک نمای کلی انتقادی از حوزه موضوعی ارائه دهد. سی و هشت مقاله جدید دگرگونی‌های الهیات طبیعی را در زمینه‌های مختلف تاریخی و مذهبی، جایگاه الهیات طبیعی در سنت‌های مختلف فلسفی و رشته‌های علمی متنوع، و رویکردهای فرهنگی و زیبایی‌شناختی گوناگون به الهیات طبیعی را دنبال می‌کنند تا درز غنی از چند وجهی را آشکار کنند. انعکاس الهیاتی ریشه در طبیعت انسان و محیطی دارد که در آن خود را می یابیم.
گلوسسولیلا کاریزماتیک: یک مطالعه تجربی-الهیاتی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Mark J. Cartledge
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Ashgate; Routledge ,
بید و کیهان: الهیات و طبیعت در قرن هشتم [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Eoghan Ahern
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Routledge ,
چکیده :
چکیده ماشینی : Bede and the Cosmos کیهان شناسی Bede را بررسی می کند - درک او از جهان و قوانین آن. این کتاب ایده های او را در مورد ساختار و مکانیک جهان خلقت و رابطه آن جهان با خالق آن بررسی می کند. با شروع با «درباره ماهیت اشیا» و بررسی نوشته‌های او در ژانرهای دیگر، نقش کلیدی فلسفه طبیعی را در شکل‌دهی جهان‌بینی Bede نشان می‌دهد و پیامدهایی را که این موضوع بر اندیشه فرهنگی، الهیاتی و تاریخی او داشت را بررسی می‌کند. در این مطالعه جامع، از پرسش‌هایی درباره بدن‌های فرشته‌ها و نابودی جهان در روز داوری، تا استدلال‌های ظریف درباره اراده آزاد و معنای تاریخ، درگیری جذاب و منحصربه‌فرد Bede با جهان طبیعی بررسی شده است.
روایت، دین و علم: بنیادگرایی در مقابل کنایه، 1700-1999 [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Stephen Prickett
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Cambridge University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی : تعداد فزاینده ای از دانشمندان، فیلسوفان و متکلمان معاصر، قدرت حرفه ای خود را کم اهمیت جلوه می دهند و کار خود را صرفاً به عنوان «گفتن داستان درباره جهان» توصیف می کنند. اگر اینطور باشد، نقد ادبی می تواند و باید در همه این حوزه ها اعمال شود. با این حال داستان گویی نه معصومانه است و نه دست خالی. ثبت نام، بلاغت، و تصاویر همه به روش های خود دستکاری می شوند. بیش از همه، کنایه به عنوان حالت طبیعی فرهنگ تکه تکه مدرن ما ظاهر می شود. از قرن هجدهم تنها دو راه ممکن برای درک جهان وجود داشته است: بنیادگرا و طعنه آمیز.
خیر در طبیعت و انسانیت: پیوند علم، دین و معنویت با جهان طبیعی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Stephen R. Kellert, Timothy Farnham
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
London: Island Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی : دانشمندان، الهی‌دانان، و افراد متمایل به معنوی، و همچنین همه کسانی که نگران تأثیرات زیست‌محیطی فزاینده بشریت هستند، شروع به درک این موضوع کرده‌اند که سوء استفاده مداوم ما از زمین وضعیت اخلاقی و همچنین مادی ما را کاهش می‌دهد. بسیاری از مردم به این باور رسیده اند که تقویت پیوند بین معنویت، علم و جهان طبیعی، کلید مهمی برای رسیدگی به مشکلات فراگیر محیطی است که با آن روبرو هستیم. The Good in Nature and Humanity 20 متفکر و نویسنده برجسته - از جمله اورسولا گودناف، لین مارگولیس، دوریون ساگان، کارل سافینا، دیوید پترسن، وندل بری، تری تمپست ویلیامز و بری لوپز را گرد هم می آورد تا شکاف بین ایمان و عقل را بررسی کنند. و به دنبال ابزاری برای توسعه یک اخلاق زیست محیطی باشیم که به ما در مقابله با دو تا از خطرناک ترین بحران های ما کمک کند: تخریب جهانی محیط زیست و معنویت فقیر. این کتاب راه‌هایی را بررسی می‌کند که علم، روح، و دین می‌توانند تجربه و درک رابطه مستمر ما با جهان طبیعی را هدایت کنند و بررسی می‌کند که چگونه ادغام علم و معنویت می‌تواند ما را برای انتخاب‌های عاقلانه‌تر در استفاده و مدیریت محیط طبیعی تجهیز کند. . این کتاب همچنین داستان های قانع کننده ای را ارائه می دهد که درک روایی از روابط بین علم، روح و طبیعت ارائه می دهد. با این فرض که نه علم و نه دین به خودی خود نمی توانند ناخوشایند غالب زوال محیطی و اخلاقی را برطرف کنند، مشارکت کنندگان به دنبال رویکردهای قابل قبولی برای جلوگیری از فاجعه زیست محیطی و به طور مثبت تر، دستیابی به یک رابطه هماهنگ تر با جهان طبیعی هستند. خیر در طبیعت و انسانیت با پر کردن شکاف بین عقلانیت و امر دینی از طریق توجه هر یک به درک رابطه انسان با خلقت، ابزار مهمی برای پیگیری جستجوی جهانی امن‌تر و معنادارتر ارائه می‌کند.
نظر شلایرماخر در مورد دین و نظم طبیعی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Andrew C. Dole
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
USA: Oxford University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: فریدریش شلایرماخر (1768-1834) گاهی اوقات به عنوان "پدر الهیات پروتستان لیبرال" شناخته می شود، که عمدتاً به دلیل اثر عظیم الهیات سیستماتیک او، ایمان مسیحی است. عموماً به رسمیت شناخته شده است که شلایرماخر کار الهیات خود را در فهمی بدیع و از نظر تاریخی مهم از دین به طور کلی پایه گذاری کرده است و تأثیر اندیشه او در مورد دین فراتر از مرزهای الهیات گسترش یافته است. اندرو دول در کتاب شلایرماخر درباره دین و نظم طبیعی، گزارش جدیدی از نظریه شلایرماخر درباره دین ارائه می دهد. هدف او به چالش کشیدن یک سنت عمیقاً ریشه‌دار است که روایت شلایرماخر از دین را «سوبژکتیو» یا «فردگرایانه» توصیف می‌کند. در حالی که بسیاری از محققان شلایرماخر را اساساً به‌عنوان نظریه‌پرداز «تجربه‌ی دینی» می‌دانند، دول استدلال می‌کند که شلایرماخر فردگرایانه را ادغام می‌کند. طرف دین با مجموعه‌ای از ادعاها در مورد پویایی اجتماعی آن، و اینکه این امر در درک وسیع‌تری از همه رویدادهای جهان به‌عنوان محصول یک «ارتباط علّی» جهانی و قانون‌دار صورت می‌گیرد. شلایرماخر استدلال می‌کند که دین ظهور می‌کند. خارج از فعل و انفعالات علت و معلولی که «نظم طبیعی» یا Naturzusammenhang را تشکیل می‌دهند و بنابراین باید به‌عنوان علت طبیعی درک شود. به گفته دول، روایت شلایرماخر از دین، با درک درست، نمونه اولیه و مهمی از ترکیب الهیات و مطالعه «علمی» دین است. دول به‌ویژه بر سخنرانی‌های شلایرماخر در اخلاق در هال و برلین تمرکز می‌کند، جایی که او درکی از دین به‌عنوان فرآیندی از شکل‌گیری اجتماعی احساس ایجاد کرد، و همچنین به بررسی رابطه بین این روایت از دین و روایت کلامی شلایرماخر از مسیحیت در ایمان مسیحی می‌پردازد. . دول با جلب توجه به این جنبه مورد بحث از کار شلایرماخر، امیدوار است که سوابق تاریخی را تصحیح کند و علاقه به شلایرماخر را خارج از حوزه مطالعات الهیاتی برانگیزد.
چرا خداباوری گشوده طبیعی است و خداباوری کلاسیک چنین نیست [مقاله انگلیسی]
نویسنده:
.Launonen, Lari; Mullins, R. T
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: علم شناختی دین (CSR) نشان می‌دهد که اعتقاد به عوامل ماوراء طبیعی یا «خدایان» بر اساس سوگیری‌ها و سیستم‌های شناختی طبیعی (دین طبیعی) از نظر بلوغ است. با این حال، مشخص نیست که خداباوری طبیعی است یا خیر. آیا خدا تصور می کند که تعصبات و سیستم های شناختی ما باعث ایجاد خداباوری تقریبی می شود؟ به عبارت دیگر، آیا دین طبیعی «تئیسم ردیابی» است؟ از آنجایی که الهی‌دانان مسیحی دیدگاه‌های متفاوتی در مورد چگونگی خدا دارند، ما استدلال می‌کنیم که پاسخ تا حدی به الگوی خدا بستگی دارد. ما دو مدل را مورد بحث قرار می دهیم: خداباوری کلاسیک و خداباوری باز. ما استدلال می کنیم که خداباوری کلاسیک از طبیعی بودن فاصله زیادی دارد. درک صفات کلاسیک الهی بسیار سخت است. علاوه بر این، مردم به طور طبیعی خدا را به عنوان یک نوع خاص تصور می کنند، اما خدای کلاسیک به شدت از انتظارات شناختی ما در مورد افراد منحرف می شود. خداباوری باز بسیار طبیعی تر است. با این حال، یافته های اخیر در CSR این پیشنهاد را که دین طبیعی خداباوری باز را دنبال می کند، به چالش می کشد. این احتمال که ما به جای «مؤمنان متولد شده» «بت‌پرستان زاده شده‌ایم» ممکن است دکترین مسیحی مکاشفه عمومی و تلاش‌ها برای سازگار کردن مسئولیت اجتماعی اجتماعی با الهیات را تضعیف کند.