مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
تعارض عقل و دین تفکیک عقل و دین عقل و ایمان عقل و دین در اسلام عقل و دین در مسیحیت نیاز دین به عقل وحی و عقل هماهنگی عقل و دین
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 290
ایمان و عقل: مقالاتی در فلسفه دین [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Robin Georges Collingwood
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Quadrangle Books ,
کلیدواژه‌های اصلی :
خدا، عقل و ادیان: مقالات جدید در فلسفه دین [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Eugene Thomas Long
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Springer Netherlands,
عقل و آموزه‌های دینی
نویسنده:
محمد رسولی، الهه زنگنه.
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
همدان: فراگیران سینا,
کلیدواژه‌های اصلی :
عقل در دین: مبانی فلسفه دین هگل [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Walter Jaeschke
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
University of California Press,
کلیدواژه‌های اصلی :
فلسفه یهود در قرون وسطی: علم، عقل گرایی و دین [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
T. M. Rudavsky
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Oxford University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی : روداوسکی گزارش جدیدی از پیشرفت فلسفه یهود از قرن دهم تا اسپینوزا در هفدهم ارائه می دهد که به عنوان بخشی از گفتگوی مداوم با اندیشه مسیحی و اسلامی قرون وسطی تلقی می شود. هدف او ارائه یک بررسی تاریخی گسترده از شخصیت ها و مکاتب اصلی در سنت یهودی قرون وسطی، با تمرکز بر تنش بین یهودیت و تفکر عقلانی است. این در مناقشات فلسفی خاص در طیف گسترده ای از مسائل در متافیزیک، زبان، کیهان شناسی و الهیات فلسفی منعکس شده است. این کتاب درک ما از تفکر قرون وسطایی را با ارائه دیدگاه بسیار غنی تر از سنت فلسفی یهود روشن می کند، که از تحقیقات اخیر قابل توجهی که در این زمینه انجام شده است، آگاه می شود.
ایمان و عقل: جستارهایی در فلسفه دین [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Robin Georges Collingwood
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Quadrangle Books,
کلیدواژه‌های اصلی :
علم، عقل و دین [کتابشناسی انگلیسی]
نویسنده:
Derek Stanesby
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
Taylor & Francis Group,
چکیده :
ترجمه ماشینی : فلسفه مهم است. این پیام این تحقیق بسیار بدیع در رابطه بین علم و دین است. تنها زمانی که پیش‌فرض‌های فکری را که علم و دین بر آن‌ها مبتنی است، با توجه به مبانیی چون حقیقت، عینیت و واقع‌گرایی بررسی می‌کنیم، پیوند بین این دو کار را که برای هر توصیف انسان ضروری هستند، درک می‌کنیم. کتاب شرحی شفاف و روشنگر از جنبش‌های اصلی در فلسفه علم در قرن بیستم ارائه می‌کند و سپس به نشان دادن پیامدهای آنها برای فلسفه دین می‌پردازد. او پس از بررسی تأثیر گسترده و فراگیر پوزیتیویسم و نسبیت گرایی حاصل از آن، هم در علم و هم در الهیات، پیشنهاد می‌کند که تلاش برای ارائه جایگزینی که توسط کارل پوپر انجام شده است، رضایت‌بخش‌ترین راه را در تحقیقات دوجانبه انسان ارائه می‌کند. رابطه او با خدا و با دنیا.
فردریش هاینریش ژاکوبی و غایات روشنگری: دین، فلسفه و عقل در کانون مدرنیته [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Alexander J. B. Hampton
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Cambridge University Press,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی : فردریش ژاکوبی در عصر طلایی تاریخ روشنفکری اواخر قرن هجدهم و اوایل قرن نوزدهم جایگاهی بی نظیر داشت. با این وجود، گستره و سبک اندیشه و بیان آن همواره چالش‌های تفسیری را به همراه داشته است که همچنان مانع استقبال او می‌شود. این جلد به معرفی و ارزیابی جایگاه محوری ژاکوبی در تاریخ اندیشه ها می پردازد. این کتاب نقش او را در تسریع پایان روشنگری از طریق نقد عقل، چگونگی شکل‌دهی او به دریافت فلسفه انتقادی کانت و توسعه متعاقب آن ایده‌آلیسم آلمانی، تأثیر او بر توسعه رمانتیسم و مذهب از طریق تأکید بر احساس، و تأثیر او در شکل گیری ظهور اگزیستانسیالیسم. این جلد به عنوان منبع معتبری برای یکی از مهم‌ترین چهره‌های تاریخ روشنفکری مدرن اروپا و در عین حال کمتر مورد توجه قرار گرفته است. همچنین درک ما از فیشته، هگل، کی یرکگور و دیگران را در پرتو تأثیر و تأثیر او بازنمایی می کند.
عقل و اعتقاد دینی: درآمدی بر فلسفه دین [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Michael Peterson, William Hasker, Bruce Reichenbach, David Basinger
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Oxford University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی : عقل و اعتقاد دینی اکنون در ویرایش پنجم خود، به بررسی مسائل همیشگی در فلسفه دین می پردازد. نویسندگان با بهره گیری از بهترین ها در بحث های کلاسیک و معاصر، تجربه دینی، ایمان و عقل، صفات الهی، ادله موافق و مخالف را بررسی می کنند. وجود خدا، فعل الهی (در اشکال مختلف خداباوری)، معرفت شناسی اصلاحی، زبان دینی، تنوع دینی و دین و علم. ویرایش پنجم که برای انعکاس گفتمان فلسفی کنونی تجدید نظر شده و به روز شده است، مطالب جدیدی در مورد الهیات عصبی، «آتئیسم جدید»، جنبش طراحی هوشمندانه، تکامل خداباورانه و خداباوری شکاک ارائه می دهد. همچنین پوشش بیشتری از ادیان غیر غربی - به ویژه بودیسم - و بحث های به روز شده در مورد مدرک گرایی، اراده آزاد، زندگی پس از مرگ، الهیات آپوفاتیک و موارد دیگر. یک مقدمه پیچیده و در عین حال در دسترس، دلیل و اعتقاد دینی، ویرایش پنجم، برای استفاده در مجموعه همراه نویسندگان، فلسفه دین: قرائت برگزیده، چهارم مناسب است.
تطورات کاربست عقل در دین در مقایسۀ نظرات سیدمرتضی و خواجه نصیرالدین طوسی
نویسنده:
حمیدرضا شب بویی ، حمیدرضا شریعتمداری ، محمد قمی اویلی
نوع منبع :
مقاله , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
عقل یکی از منابع چهارگانۀ تفکر، استنباط و معرفت شیعی است. تاریخ اندیشگیِ‌ شیعه گواه است که این منبع از ابعاد گوناگون و از جمله به لحاظ کاربست در کلام و معارف، تطورات مختلفی را گذرانده است. مروری بر تاریخ تفکر شیعه نشان می‌دهد در کاربرد عقل، طیف گسترده‌ای از نظرگاه‌ها، از عقل‌گرایی حداقلی تا عقل‌گرایی حداکثری وجود دارد که به نظر می‌رسد نماد و نمایندۀ آن، جناب سیدمرتضی است. سیدمرتضی از مفاخر و چهره‌های برجسته عقل‌گرایی شیعه و بلکه اسلام در قرن پنجم هجری بود که بیشترین تأثیر را در تاریخ‌ تفکر شیعی گذاشت. کلام شیعه دست‌کم تا قرن ‌نهم تحت‌ تأثیر مکتب بغداد به روایت سیدمرتضی بوده ‌است. به‌یقین در این امتداد، خواجه ‌نصیرالدین ‌طوسی نقطه عطف دیگری است. تأثیر او در کلام‌ شیعی را هم در فلسفی‌کردن کلام می‌توان جست هم در مدرسی‌کردن کلام ‌شیعه بارز است. نشان‌دادن تحولات کلامی شیعه در روش‌شناسی و در شیوۀ تعامل با عقل با محوریت و بررسی مقایسه‌ای سید‌مرتضی و خواجه‌نصیرالدین‌طوسی، رسالتی است که این مقاله می‌جوید. این تحقیق در نظر دارد که با لحاظ شاخصه‌‌های عقل‌گرایی، این دو دانشمند برجسته شیعه را مورد بررسی و سنجش قرار دهد. از مهم‌ترین کاربست‌های عقل در حل برخی از بحران‌های معرفتی عصر حاضر می‌توان به منبع معتبر در معرفت‌شناسی، نسبت عقل با اصل‌ تکلیف و نسبت و رابطه عقل با دین اشاره‌کرد. آنچه از منابع موجود در این رسالۀ تحقیقی بیشتر مورد توجه قرار گرفته است، رسائل و تنزیه الانبیاء سید‌مرتضی و در آثار خواجه قواعد العقائد و تجرید الاعتقاد است.
صفحات :
از صفحه 7 تا 25
  • تعداد رکورد ها : 290