مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
بطلان قیاس
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 1233
دراسة حول الجبر و التفویض و القضاء و القدر
نویسنده:
مرتضى عسکری
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
«االجبر و التفويض و القضاء و القدر» اثر علامه سيد مرتضي عسكري تأليف قرن حاضر به زبان عربي مى‌ باشد. از جنجالي‌ ترين موضوعات ديني كه دير زمان تا كنون مورد گفتگوي دانشمندان بوده مسأله جبر و تفويض است. آيا انسان در كارهاى خود كاملاً مجبور است و هر چه از او سر مى‌ زند بر اساس جبر الهى است و خودش هيچ اختيارى ندارد؟ يا برعكس، كاملا آزاد است و همه چيز در اختيار اوست و خداوند هرگز در كار او دخالتى ندارد و از هر گونه اقتدارى در محدوده اقبال انسان بى‌ بهره است؟! برخى طرفدار نظريه جبر و برخى طرفدار نظريه دوم هستند كه آن را تفويض مى‌ نامند. آنچه علماي شيعه اماميه اثنا عشريه اعم از فقها و عرفا و فلاسفه بر آن معتقدند نظريه‌ اي است كه از روايات ائمه معصومين برگرفته شده و آن عبارت است از امرى بين نظريه جبريه و مفوضه اهل سنت. انگیزه مولف از نگارش این اثر، روشن ساختن موضع شيعه در مسأله مورد اختلاف ميان دو فرقه اشاعره و معتزله و بيان نظريه شيعه در اين باره می باشد.
خلافة الإمام علی علیه السلام بین النصوص الدینیة و التغطیة الإعلامیة
نویسنده:
علی بامیانی
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
چکیده :
«خلافة الإمام على (ع) بين النصوص الدينية و التغطية الإعلامية» به قلم نويسنده معاصر على باميانى با موضوع امامت و خلافت از ديدگاه اهل‌ سنت و شيعه اماميه، به عربى نگارش شده است. نويسنده، در مقدمه كتاب نياز طبيعى و بديهى انسان را در زندگى اجتماعى به«رهبر» و نيز نظام - خواه بشرى يا الهى - متذكر شده است. سپس ويژگى نظام الهى و برترى آن را بر نظام‌ هاى بشرى برشمرده و تلاش استعمار را در زوال عظمت مسلمين با ايجاد اختلاف در بين فرق اسلامى، به اختصار مورد اشاره قرار مى‌ دهد. آنچه در فصول مختلف كتاب آمده است در واقع بررسى جايگاه رهبرى از ديدگاه اهل سنت و شيعه اماميه است.
حقیقة مصحف فاطمة عند الشیعة
نویسنده:
اکرم برکات عاملی
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بيروت: دار الصفوة,
چکیده :
کتاب «حقیقة مصحف فاطمه (سلام‌ الله‌ علیها) عند الشیعة» تالیف اکرم برکات العاملی پیرامون حقیقت مصحف حضرت فاطمه زهرا (سلام‌ الله‌ علیها) و محتوای آن نوشته شده است. نویسنده در حقیقت به دفاع از شیعه برخواسته و تهمتی را که به شیعه زده شده، مبنی بر اینکه شیعه معتقد است مصحف فاطمه (سلام‌ الله‌ علیها) قرآن دیگری است و لذا شیعه دارای دو قرآن می‌ باشد، را به طرق و روش های مختلف جواب داده و ساحت شیعه را از آن پاک می‌ نماید وی با استناد به کتب لغت واژه مصحف را معنی و استعمال آن در غیر از قرآن را اثبات و نتیجه می‌ گیرند که اطلاق لفظ مصحف بر کتاب فاطمه (سلام‌ الله‌ علیها) غیر از اطلاق لفظ مصحف بر کتاب عبد الله ابن مسعود و غیر آن می‌ باشد که از اینها قرآن فهمیده می‌ شود. و لذا مصحف فاطمه (سلام‌ الله‌ علیها) قرآن نمی‌ باشد از طرف دیگر برخی خواسته‌ اند بگویند که مصحف فاطمه (سلام‌ الله‌ علیها) همان مصحف حضرت علی (علیه‌ السلام) می‌ باشد. وی برای پاسخ دادن به این نظریه و رد آن، به محتوای مصحف حضرت فاطمه (سلام‌ الله‌ علیها) پرداخته و اثبات می‌ نمایند که از نظر محتوا این مصحف با مصحف حضرت علی که قرآن همراه با تفسیر آن است، تفاوت دارد.
إلى المجمع العلمی العربی بدمشق
نویسنده:
عبدالحسین شرف الدین موسوی
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: دار الشبستری للمطبوعات,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
«إلى المجمع العلمى العربى بدمشق»، عنوان صحيح كتابى است كه به قلم نويسنده گرانقدر سيد عبدالحسين شرف‌ الدين موسوى خطاب به اعضاء آن مجمع و مجله‌ اش المنار، به زبان عربى به رشته تحرير در آمده است. نويسنده در ابتداى كتاب خود را دعوت كننده به خير و هدف خود را نصيحت بزرگان مجمع علمى دمشق و مجله المنار مى‌ داند كه اگر بپذيرند، همگى رستگار مى‌ شوند و در غير اين صورت به وظيفه تبليغى خود عمل كرده است.
وهابیون و البیوت المرفوعة
نویسنده:
محمد علی سنقری همدانی
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
چکیده :
«الوهابيون و البيوت المرفوعة»، تاليف علامه محقق و محدث شيخ محمد على بن حسن همدانى سنقرى كردستانى، درباره عدم جواز تخريب اماكن و قبور ائمه و صالحين، به زبان عربى مى باشد و تحقيقى كه بر روى اين كتاب انجام گرفته، توسط جمعى از علماء مى‏ باشد. زمانى كه اصحاب فرقه ضاله وهابيت، بسيارى بعضى از مساجد و خانه ‏هايى را كه منسوب به اهل بيت (ع) و زوجات پيامبر اسلام و بعضى صحابه بود را خراب مى‏ نمودند، ايشان اقدام به نوشتن چنين كتابى نمودند.
مهدی المنتظر عند الشیعة الإثنى عشریة
نویسنده:
جواد علی؛ مترجم: ابوالعید دودو
نوع منبع :
کتاب , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
كلن (آلمان): منشورات الجمل,
چکیده :
«المهدی المنتظر عند الشیعة الاثنی عشریة»، اثر جواد علی یکی از محققان و مورخان معاصر عراقی بوده که در سال ۱۹۳۸ به زبان آلمانی آن را تدوین کرده و در سال های اخیر به عربی ترجمه و منتشر شده است. این اثر جواد علی همانند دیگر نوشته‌ های او عالمانه و محققانه و پربار است و بر خلاف غالب نوشته‌ هایی که به نقل روایت یا مطالبی در باره مهدی و مهدویت اکتفا کرده، کتاب حاضر دارای نظریه پردازی است. وی در مقدمه بیان می‌ کند که بر منابع شیعی تکیه داشته و دیدگاه های مستشرقان را که مبتنی بر منابع اهل تسنن است به نقد می‌ گذارد. جواد علی در دوره تالیف رساله اش با عالمان بزرگ نجف و کاظمین مانند مرحوم کاشف الغطاء و شهرستانی مکاتبه داشته و از ایشان بهره برده است. در مجموع، مؤلف به دلیل شرایط خاص خود، در کتاب به گونه‌ ای برخورد کرده که گویی مورخی بی طرف و غیر شیعی تحقیقی ارائه کرده است. در این کتاب از نواب اربعه و شخصیت‌ های زیادی از عصر غیبت صغری سخن گفته می‌ شود، چنانکه در ابتدای آن منبع شناسی مفصلی با شرح حالی اجمالی از مؤلفاتی که در موضوع مهدویت مطلبی نوشته‌ اند انجام شده است.
شیعة فی موکب التاریخ (دراسة موضوعیة فی نشئة الشیعة فی ضوء الکتاب و السنة و التاریخ)
نویسنده:
جعفر سبحانی تبریزی
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: معاونیة شؤون التعلیم و البحوث,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
«الشيعة في موكب التاريخ»، نوشته آيت‌ الله جعفر سبحانى است كه به بررسى تحليلى و مستند پيدايش و سير تاريخى تشيع از دوره پيامبر (ص) تا دوران خلافت عباسى مى‌ پردازد. اين كتاب، نام كاملش «الشيعة في موكب التاريخ (دراسة موضوعية في نشئة الشيعة في ضوء الكتاب و السنة و التاريخ)» است. موضوع كتاب، بحث در مورد پيدايش تشيع، پندارهاى مطرح‌ شده درباره تشيع و تشيع در دوره اموى و عباسى مي باشد.
سلفیة بین أهل السنة و الإمامیة
نویسنده:
محمد کثیری
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بيروت: مرکز الغدیر للدراسات الاسلامیة,
چکیده :
كتاب «السلفيه بين أهل السنة و الإمامية»، مقارن 1417 ق به زبان عربى در علم كلام نگارش يافته، مولف با مطالعات تطبيقى به نقد و تفسير سلفيه و تاريخ و پيشينه اين مذهب پرداخته، نظر اهل سنت و شيعه اماميه را در رد عقايد و افكار آنها مورد بررسى قراد داده است. كثيرى در مقدمه خود مى‌ نويسد، در كشور مغرب عربى مذهب مالكى رواج داشته و مردم نسبت به ديگر مذاهب اسلامى آگاهى چندانى ندارند، وجود اختلافات فكرى و عقيدتى جديد سبب تشتت آراء و افكار اختلاف در احكام فقهى پراكندگى جامعه شده است. اين مسئله ذهن او را به خود مشغول كرده، براى خروج از اين بحران، تصميم به تحقيق و بررسى علل و اسباب آن مى‌ گيرد و تلاش مى‌ كند كسانى كه اين بحران‌ ها را هدايت مى‌ كنند، بشناسد و چون در كشور مغرب مراجع و مصادر لازم و كافى براى شناخت مذاهب اسلامى كم بوده است، به شرق مسافرت كرده و كتاب حاضر را كه جواب صدها سئوال در زمينه عقايد و مذاهب است، مى‌ نگارد (به رشته تحرير در مى‌ آورد). وى در ادامه مى‌ گويد: او سعى كرده علت اختلافات دينى و اسباب و عوامل آن را در عصر حاضر روشن كند. و كسانى كه پشت پرده فتنه‌ هاى مذهبى را هدايت كرده و جنگ‌ هاى طايفه‌ اى را به راه انداخته و وحدت مسلمانان را از بين برده‌ اند، بشناساند. سپس مى‌ نويسد: سر منشاء اختلافات و فتنه‌ ها را بايد در نحوه شكل‌ گيرى مذهب حنفى جستجو كرد. بايد نحوه دعوت و انتشار و ارتباط آن با مخالفين مورد بررسى قرار گرفته، عقايد و خصوصيات فقهى آن نقد و بررسى گردد تا چگونگى شكل‌ گيرى سلفى‌ ها روشن شود. به گفته مولف هدف اين كتاب پاسخ بسيارى از مغالطات سلفى‌ هاست، روشى كه ريشه در مذهب حنبلى دارد.
زیارة
عنوان :
نویسنده:
عبدالحسین امینی؛ گردآورنده: فارس حسون
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
«الزيارة»، دهمين جلد از دوره كتاب ‏هاى الغدير، تأليف علامه امينى است كه توسط محمد الحسون در سال 1417 ق، به زبان عربى فصيح تهيه و تنظيم و در 263 صفحه به چاپ رسيده است. اين اثر در راستاى جواب به اشكالات و شبهاتى است كه از سوى برخى از اهل سنت، به خصوص وهابى‏ ها به طائفه حقه شيعه در مورد بحث نقل جنازه، به سوى مشاهد و زيارت اهل قبور و مشاهد عترت طاهرة وارد شده است، لذا ايشان متصدى بيان اين مسائل گشته و ادله قطعى بر صحت اين مسائل مى‏ آورند و اثبات مى‏ كنند كه جميع مسلمين از صدر اسلام تاكنون بر همين منوال بوده است، مأخذ ايشان كتاب گرانقدر الغدير است كه دربردارنده بحث هاى بى‏ شمارى از تفسير، حديث، تاريخ، ادب، عقيده، كلام، فرق، مذاهب و... مى ‏باشد، لكن جناب محمد الحسون اين ابحاث را به صورت مستقل همراه با مراجعه و تصحيح آنها گردآورى كرد و سعى در استخراج مصادر از چاپ‏ هاى جديد و نيز استخراج مواردى كه مصنف الغدير به مأخذشان اشاره ‏اى نكرده، داشته‏ اند.
توسل او الاستغاثة بالارواح المقدسة
نویسنده:
جعفر سبحانی تبریزی
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بيروت: الدار الاسلامیة للطباعة و النشر و التوزیع,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
کتاب «التوسل او الاستغاثة بالارواح المقدسة» دفاع نامه‌ ای است از عقاید شیعه درباره استمداد از اولیاء الله، شفاعت و همچنین توسل به پیامبران و صالحان، به قلم حضرت آیت‌ الله جعفر سبحانی دام ظله. این رساله ابتدا به زبان عربی چاپ و بعدها به زبان فارسی و به نام «نقدی بر آیین وهابیت، توسل» ترجمه شده است. کتاب با ذکر مقدمه‌ ای که در باب توحید و عبادت آغاز شده و با بحث «توحید عبادی» به پایان می‌ رسد، شروع می‌گردد و مصنف بحث توسل و شفاعت و نسبت آن با توحید عبادی را در آن کتاب بطور مفصل توضیح داده است.
  • تعداد رکورد ها : 1233