مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
 
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
تنها فراداده‌های دارای منابع دیجیتالی را بازیابی کن
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 17
چالش های جبر الهی: تحلیلی فلسفی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Peter Furlong
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Cambridge University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: در این جلد، پیتر فورلونگ به مسئله جبر الهی می پردازد - این دیدگاه که خدا هر چیزی را که تا به حال اتفاق افتاده یا خواهد افتاد تعیین کرده است. این دیدگاه که سابقه ای طولانی در میان سنت های متعدد دینی و فلسفی دارد، با انبوهی از استدلال های متقابل مواجه است. به نظر می رسد که اراده آزاد انسان ها را ربوده و آنها را از تمام خطاهایی که مرتکب می شوند مبرا می کند. به نظر می رسد که خدا را عامل گناه و در نتیجه سرزنش همه کارهای نادرست انسان می کند. علاوه بر این، به نظر می‌رسد که «دفاع از اراده آزاد» محبوب مشکل شر را تضعیف می‌کند، این ادعا را به سخره می‌گیرد که خدا ما را دوست دارد، و سرزنش و تنبیه ما را برای خدا نامناسب می‌داند. این اثر به دقت این ایرادات و دیگر ایرادات جبر الهی را فرموله می‌کند و پاسخ‌های احتمالی به هر یک از آنها را بررسی می‌کند و بحثی نظام‌مند و متوازن از این بحث عمده فلسفی و کلامی ارائه می‌کند.
سرنوشت و اراده آزاد: دفاع از جبر الهیاتی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Heath White
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
University of Notre Dame Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: در کتاب «Fate and Free Will»، هیث وایت دیدگاهی سنتی از رابطه خدا با خلقت را بررسی کرده و از آن دفاع می کند که در سال های اخیر مورد توجه قرار نگرفته است. وایت استدلال می کند که جبر الهیات - این ایده که خداوند مسئول مستقیم تمام جزئیات تاریخ و هستی است - به مفاهیمی مانند مسئولیت انسانی، آزادی و عدالت مرتبط است. معنای زندگی؛ و تئودیسه وایت با دفاع از جبر الهیات از منظر مسیحیت ارتدوکس سنتی، این دیدگاه را روشن می کند، آن را در کتاب مقدس قرار می دهد و از طریق ملاحظاتی در مورد صفات الهی و از طریق ایده خلقت ex nihilo، برای آن استدلال مثبت می کند. وایت با ارائه برهان های متضاد ظریف و روشنگرانه به ایرادات جبر الهیاتی می پردازد. او ادعا می‌کند که جبر الهیاتی، اعمال مجازات کیفری را تضعیف نمی‌کند، مسئولیت انسان را از بین نمی‌برد، زندگی را بی‌معنا نمی‌کند، یا مانع آزادی نمی‌شود. در حالی که کتاب سعی نمی کند به هر معضلی در مورد شر یا جهنم پاسخ دهد، اما به طور مؤثر با آنها دست و پنجه نرم می کند. وایت برای اثبات جبر الهیاتی خود بر نظریه های اراده آزاد، مسئولیت اخلاقی و زندگی معنادار تکیه می کند. او از زبان عقل سلیم واضح و تصاویر واضح استفاده می کند تا شرایط معنا و هدف زندگی ما و متافیزیک رابطه خدا با جهان را آشکار کند. این کتاب اصلی برای جامعه فلسفی و همچنین دانشجویان و دانشمندان الهیات جذاب خواهد بود.
العقد الجوهري في الفرق بين كسبي الماتريدي و الاشعري [خطی]
نویسنده:
خالد كرد، ضياء‌الدين
نوع منبع :
کتاب , آثار مخطوط(خطی) و طبع قدیم
منابع دیجیتالی :
چکیده :
این رساله مربوط به علم کلام است و نیز مساله‌ی جبر و اختیار. از جمله این که آیا بنده را در انتخاب افعال دارای اختیار تام و کامل است یا خیر؟ و این که از دیدگاه اشعری‌ها و ماتریدی‌ها "کسب" است که ملاک تکلیف و در نتیجه پاداش و کیفر قرار می‌گیرد.
جبر فلسفي در انديشه محقق اصفهاني
نویسنده:
عليرضا کاوند، محمدعلي اسماعيلي، حسن رضائي هفتادر
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
«جبر فلسفي» بيانگر جبرگرايي در سايه مسائل فلسفي همچون «تسلسل اراده‌ها»، «قاعده ضرورت سابق» و «تعلق اراده الهي به افعال ارادي انسان» است. محقق اصفهاني با ژرف‌نگري به تحليل و ارزيابي اين مسائل پرداخته و سازگاري اين مسائل فلسفي با اختيار فاعل را اثبات کرده است. از رهگذر اين جستار مشخص مي‌شود که در انديشه وي، معيار اختياري بودن فعل، مسبوقيت آن به اراده است نه مسبوقيت اراده به اراده ديگر، تا تسلسل اراده‌ها لازم آيد. قاعده ضرورت سابق نيز نه‌تنها با اختيار فاعل ناسازگار نيست، بلکه مؤيد و مؤکد اختيار اوست. اراده الهي نيز به افعال ارادي انسان، مقيد به اراده وي تعلق مي‌گيرد. در نوشتار حاضر با روش توصيفي ـ تحليلي به دسته‌بندي، تنظيم، تبيين و ارزيابي ديدگاه محقق اصفهاني در مسئله جبر فلسفي پرداخته شده است.
ثلاث رسائل في الحكمة الإسلامية
نویسنده:
محمدكاظم عصار؛ مترجم: صلاح صاوي
نوع منبع :
کتاب , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
حقیقة، الأسماء الحسنى
نویسنده:
أحمد الماحوزی
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
موسسه العاشورا,
چکیده :
کتاب حقیقت اسماء حسنی به بررسی اسماء حسنی الهی می پردازد و در این بین هدف از بحث درباره اسماء الحسنی و اقوال مختلف را متذکر می شود و در پایان نظرات جناب احسائی را هم در این زمینه می آورد.
  • تعداد رکورد ها : 17