مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
ایمان و عقل جهان دیگر(فلسفه دین) دین و اخلاق(فلسفه دین) زبان دین (فلسفه دین) صورت دینی زندگی علم و دین (فلسفه دین) کثرت گرایی دینی(فلسفه دین) معرفت دینی مفهوم خداوند
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 2296
بحران آگاهی دینی [کتاب عربی]
نویسنده:
فهمی هویدی
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
دارالحکمه الیمانیه صنعاء الیمن,
بررسي انتقادي مؤلفه خودآييني در نظريه معنويت‌گراي عقلانيت و معنويت
نویسنده:
سيداحمد غفاري قره‌باغ ، محمدجواد فرج‌نژاد
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
نظريه عقلانيت و معنويت به دنبال کم نمودن درد و رنج بشري با رويکرد معنويت‌گرايي جديد است. ملکيان در اين نظريه توجه خاصي به ويژگي‌هاي انسان معنوي دارد و در نتيجه التفات نظريه به مقوله مدرن شدن، ويژگي‌هاي خاصي را براي انسان معنوي بيان نموده است. از جمله اين ويژگي‌ها، خودآئيني يا خودفرمانروا بودن انسان معنوي است. البته اين انگاره، نتيجه استدلال‌گرايي و غيرمتعبد بودن انسان معنوي است. در مقابل، انسان غيرمعنوي، ديگرفرمانروا است و در نهايت به ازخودباختگي انسان منجر مي‌شود. تحقيق پيش‌رو بر آن است که با بررسي مسئله تعبد، استدلال‌گرايي و مفهوم‌شناسي خودآييني، اين مؤلفه را در نظريه عقلانيت و معنويت مورد ارزيابي انتقادي قرار دهد. از نتايج مهم تحقيق آن است که تعبد به‌طور مطلق به ديگرآييني منجر نمي‌شود و تعبد موردنظر در دين وحياني، تعبد مدلل است.
صفحات :
از صفحه 67 تا 86
علم و دین: پنج پرسش
نویسنده:
ویراستار گرگ‌دی. کاروسو ؛ ترجمه‌ی تقی کیمیایی‌اسدی.
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
تهران : نگاه معاصر,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
معرفی کتاب علم و دین اثر گرگ دی کاروزو: آیا علم و دین در درک کیهان شناسی (منشاء جهان)، زیست شناسی (منشاء حیات و نوع بشر)، اخلاق و ذهن انسان (ذهن، مغز، روح و اراده آزاد) با هم سازگار هستند؟ آیا طراحی هوشمند یک نظریه علمی است؟ روایات مختلف ایمانی به رابطه علم و دین چگونه می نگرند؟ در صورت وجود، حدود توضیح علمی چیست؟ مهم ترین پرسش ها، مشکلات یا چالش های پیش روی رابطه علم و دین چیست و چه چشم اندازی برای پیشرفت وجود دارد؟ در "کتاب علم و دین" این سوالات و سوالات دیگر در علم و دین بررسی شده است: این کتاب مجموعه ای از سی و سه مصاحبه بر اساس 5 سوال است که به برخی از تأثیرگذارترین و برجسته ترین فیلسوفان، دانشمندان، الهی دانان و ملحدان ارائه شده است. مشارکت‌های سایمون بلکبرن، سوزان بلک‌مور، شان کارول، ویلیام لین کریگ، ویلیام دمبسکی، دنیل سی. دنت، جورج اف.آر. الیس، اوون فلانگان، اوون گینگریچ، ربکا نیوبرگر گلدشتاین، جان اف. هات، مظفر اقبال، لارنس کراوس، کالین مک‌گین، آلیستر مک‌گراث، مری میدگلی، سید حسین نصر، تیموتی اوکانر، ماسیمو رانکینگهور، ماسیمو پیکینگهور الکس روزنبرگ، مایکل روس، رابرت جان راسل، جان سرل، مایکل شرمر، ویکتور جی استنگر، رابرت تورمن، مایکل تولی، چارلز تاونز، پیتر ون اینواگن، کیث وارد، خاخام دیوید ولپ.
دین، فلسفه و معرفت [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Gregory W. Dawes (auth.)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Palgrave Macmillan,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این کتاب رویکردی فلسفی به دین ارائه می‌کند که هم به تنوع ادیان و هم به ابعاد متعدد و متنوع زندگی دینی اذعان دارد. به جای محدود کردن خود به خداباوری مسیحی، طیف وسیعی از سنت‌های دینی را پوشش می‌دهد و اعتقادات آنها را در چارچوب عمل واقعی زندگی دینی بررسی می‌کند. پس از بیان اهداف دین، این کتاب بر ادعای معرفت تمرکز دارد. ادیان قصد ارائه چه نوع دانشی را دارند؟ در چه اصطلاحی کاناپه شده است؟ فدائیان ادعاهای خود را بر دانش از چه منابعی می گیرند؟ آیا این منابع قابل اعتماد هستند؟ این کتاب به‌جای تلاش برای حل و فصل پرسش‌های قدیمی درباره اعتقادات دینی، مجموعه‌ای از معیارها را در اختیار خوانندگان خود قرار می‌دهد که با استفاده از آنها می‌توانند تصمیم‌گیری آگاهانه در مورد مسائل اعتقادی بگیرند.
گالیله و تضاد بین دین و علم [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Gregory W. Dawes
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Routledge,
چکیده :
ترجمه ماشینی: برای بیش از 30 سال، مورخان آنچه را که "تز جنگ" می نامند - این ایده که تضاد اجتناب ناپذیری بین دین و علم وجود دارد - رد کرده اند و اصرار دارند که دانشمندان و مؤمنان می توانند در هماهنگی زندگی کنند. این کتاب مخالف است. با در نظر گرفتن مشهورترین این درگیری ها، ماجرای گالیله، به عنوان نقطه شروع، استدلال می کند که جوامع مذهبی و علمی نگرش های بسیار متفاوتی نسبت به دانش نشان می دهند. ادیان مبتنی بر کتاب مقدس نه تنها ادعا می کنند که منبعی از دانش متمایز از عقل بشری است. آنها همچنین مقید به سنت هستند، بر یقین اعتقادات خود پافشاری می کنند و در برابر انتقادات رادیکال به گونه ای که علوم چنین نیستند، مقاومت می کنند. اگر مؤمنان دارای تفکر سنتی بین آنچه ایمانشان به آنها می گوید و یافته های علم مدرن تضادی را درک کنند، ممکن است همان کاری را انجام دهند که مقامات کلیسا در زمان گالیله انجام دادند. آنها ممکن است تلاش کنند علم را تعطیل کنند و اصرار کنند که اعتبار کلام خدا بر هر دانش «صرفاً انسانی» غلبه دارد. کسانی از ما که برای علم ارزش قائل هستیم باید مراقب باشیم که این اتفاق نمی افتد.
تفکیک‌ علم و دین [کتابشناسی انگلیسی]
نویسنده:
Greg Dawes
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
Cambridge University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: پرسیدن نسبت علم و دین کار احمقانه ای است مگر اینکه روشن کنیم از کدام علم بحث می کنیم و از چه دینی صحبت می کنیم و چه جنبه هایی از هر کدام را با هم مقایسه می کنیم. این عنصر، مطالعه علم و دین را در یک زمینه جهانی با بررسی دو روشی که انسان ها از آن جهان طبیعی را درک کرده اند، قرار می دهد. اولی با اشاره به نظم های قابل مشاهده در رفتار اشیا است. دوم با اشاره به کار خدایان، ارواح، و اجداد است. این اثر تحت این عناوین، سه گونه علم را متمایز می‌کند و ارتباط آن‌ها را با سه نوع دین در چهار بعد باورها، اهداف، سازمان‌ها و تصورات دانش بررسی می‌کند. همچنین ظهور تمایز روشن بین علم و دین و افزایش استقلال تحقیق علمی را مشخص می کند. همین تحولات است که تعارض علم و دین را ممکن ساخته است.
انواع تجربه دینی: مطالعه ای در طبیعت انسان [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
William James
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
چکیده :
تنوع تجربه دینی از آثار برجسته ویلیام جیمز است. این کتاب شامل سخنرانی‌های ویرایش‌شده او در دانشگاه ادینبورا در اسکاتلند در سال‌های ۱۹۰۱ و ۱۹۰۲ است. همپوشی‌هایی بین این کتاب و کتاب پراگماتیسم (۱۹۰۷) وجود دارد.
دفاع از خداباوری شکاکانه [مقاله انگلیسی]
نویسنده:
NICOLA SALVATORE
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: با توجه به مشکل شواهدگرای شر، وجود شر و رنج بی‌رویه و نامتناسب در جهان، شواهد کافی بر وجود خدای قادر مطلق، کاملاً دوست‌دار و دانای خداباوری کلاسیک است. یک روش معاصر برای برخورد با این استدلال، خداباوری شکاک است، که خود این واقعیت که حجم عظیمی از شر وجود دارد که برای ما بیهوده به نظر می رسد، به این معنی نیست که ما می توانیم به طور منطقی باور کنیم که آیا این شر واقعاً بلاعوض است یا خیر. در این مقاله، تعدادی از انتقادات تأثیرگذار علیه این دیدگاه را ارائه و مورد بحث قرار می‌دهم که بر اساس آن، یک طرفدار خداباوری شکاک مجبور به پذیرش تعدادی نتیجه‌گیری شک‌آمیز ناخوشایند می‌شود. من استدلال می کنم که اینطور نیست.
کتاب راهنمای بلک ول درباره فلسفه دین [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
(چارلز تالیافرو)Philip L. Quinn, Charles Taliaferro(فیلیپ ال. کوین)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
العوسج الملتهب وأنوار العقل ؛ ابتكار فلسفة الدين [في 4 مجلدات توزعت على 3 عناوين]
نویسنده:
جان غريش؛ ترجمة: محمد علی مقلد, عزّ العرب لحكيم بناني ؛ مراجعة: مشیر باسیل عون
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
دار الكتاب الجديد المتحدة,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: کتاب «تیغ سوزان و چراغ‌های ذهن» اولین تحقیق تحلیلی عمیقی است که به زبان فرانسوی در مورد پیدایش فلسفه دین نوشته شده است، این کتاب در سه بخش و چهار جلد است، بخش اول (جلد اول) که به میراث می‌پردازد. قرن نوزدهم و وارثان آن، شامل یک مقدمه کلی است که ما را به تخصص و مطالعه مدل جایگزین عقلانی و انتقادی نزدیکتر می کند.بخش دوم (جلد دوم) به بررسی رویکردهای پدیدارشناختی و تحلیلی می پردازد، در حالی که بخش سوم [که به دو جلد تقسیم شد. بخش‌هایی در ترجمه عربی به دلیل عظمت آن] به رویکرد هرمیتی اختصاص دارد. مهمترین پیامی که فلسفه دین برای آن پدید آمده «تدبر در دین» است، با علم به اینکه این تخصص از دو قرن پیش به وجود آمده است و هدف این کتاب بررسی شرایطی است که منجر به ایجاد این تخصص شده است. هدف این است که به دین در مظاهر عمده آن بیاندیشد و این همان چیزی است که کتاب را به روشن ساختن مفهوم ادیان الهام بخش، به جای ایجاد یک برداشت مصنوعی فلسفی از دین، موظف می کند، و این همان چیزی است که باعث می‌شود کتاب علاوه بر بررسی مقوله‌های بلاغی ذهنی و منطقی که منجر به پیدایش آن‌ها شده است، بار مظاهر فردی و جمعی دین از قبیل آیین‌ها، اعتقادات و نگرش‌های معنوی را نیز بررسی کند: داده‌ها را در نظر می‌گیرد. از تاریخ ادیان، که مستلزم ادغام آنها در تفکری است که به افقی وسیع باز می شود.درباره معنای کل تاریخ. اصطلاح «نوآوری» مفهومی دوگانه دارد: از یک سو، به ارائه ارائه تاریخی به خواننده از نمایندگان بزرگ این رشته، پس از آشنایی با مدل‌های جایگزین عقل که فلسفه‌های مسلط دین را کنترل می‌کنند، مربوط می‌شود. از زمان کانت تا آغاز قرن بیست و یکم. از سوی دیگر، این کتاب می‌خواهد افق‌هایی را به روی موضوعاتی بگشاید که فلسفه هرمنوتیک دین امروز باید با آن‌ها مواجه شود و همچنین می‌کوشد تا خطرات بحث‌های داغ امروز در مورد میراث معنوی و دینی متعلق به اروپا را آشکار کند.
  • تعداد رکورد ها : 2296