جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 18
برهان چرخه ‏ای افلاطون در فایدون در اثبات بقای نفس پس از مرگ
نویسنده:
مهدی قوام صفری
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
چکیده :
برهان چرخه‏ای افلاطون در فایدون در اثبات بقای نفـس پـس از مرگ با محوریت «آمـوزه‏ای کهن» در باب «چرخه زایشهای متوالی» و با توسل به اصل پیدایش ضد از ضد، که در فرهنـگ یونانـی از زمان هسیـودوس تا افلاطـون وجـود داشـته است، با بیانی اسطـوره‏ای – فلسفی اقامه می‏شود. این برهان، به رغم ایرادهایش، برهانی است که افلاطون آن را به مثابه گام نخست دیالکتیک مربوط به اثبات جاودانگـی نفس تلقـی می‏کند و معتقـد است اجمالا بقای پس از مرگِ نفس را اثبات می‏کند.
صفحات :
از صفحه 1 تا 22
گردشگری خودکشی: درک ابعاد حقوقی، فلسفی و اجتماعی-سیاسی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Daniel Sperling
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Oxford University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این تک نگاری پدیده «گردشگری خودکشی» را بررسی می کند: جایی که مردم برای دریافت کمک برای خودکشی به کشورهای دیگر سفر می کنند، زیرا قوانین ملی آنها چنین رویه ای را مجاز نمی داند. آزادی رفت و آمد اعطا شده توسط حقوق بین‌الملل مشکلاتی را با سیاست‌های محدود شده توسط مرزهای ملی ایجاد می‌کند، و از آنجایی که کشورهای بیشتری در فکر تنظیم خودکشی کمکی هستند، اکنون نیاز مبرمی به بررسی نظری این موضوعات وجود دارد که ارزیابی کاملی از وضعیت جهانی ارائه می‌کند. سوئیس دیگر تنها کشوری نیست که در آن افراد می توانند برای خودکشی قانونی کمک بیابند. قانون مشابهی در کرواسی تصویب شده است و قوانین هلند و بلژیک کمک به خودکشی را از افراد غیر مقیم منع نمی کند. چهار ایالت در ایالات متحده که اقدام به خودکشی با کمک پزشک می کنند، مطمئناً می توانند شکل دیگری از گردشگری خودکشی را ارائه دهند، زیرا - اگرچه در اصل آنها کمک به خودکشی را فقط برای ساکنان آن ایالت مجاز می دانند - شهروندان ایالات متحده از جاهای دیگر می توانند با اجاره یا اجاره بر این محدودیت غلبه کنند. خرید ملک یا درخواست گواهینامه رانندگی در این ایالت ها. از آنجایی که کشورهای بیشتری به صورت قانونی اجازه خودکشی کمکی را می دهند و لزوماً مشارکت افراد غیر مقیم را ممنوع نمی کنند، گردشگری خودکشی به یک پدیده جهانی بزرگتر و پیچیده تر تبدیل خواهد شد. این کتاب پارامترهای بحث های آینده را با ابتدا با زمینه سازی این پدیده و روشن کردن چگونگی برخورد با آن تحت قوانین بین المللی و داخلی مشخص می کند. سپس پیامدهای اخلاقی را تجزیه و تحلیل می‌کند و بررسی می‌کند که مسئولیت دولت برای تحقیق، تعقیب یا تحریم افراد همراه و بررسی و تنظیم قراردادهای قراردادی کجاست. بخش سوم کتاب تحلیلی جامعه‌شناختی و فرهنگی از گردشگری خودکشی، بررسی سیاست‌ها و گزارش‌های رسانه‌ای در این زمینه، و مصاحبه با سهامداران مختلف از جمله سیاست‌گذاران، انجمن‌های کمک به خودکشی، و سازمان‌های پزشکی و بیماران برگزار می‌کند. سوئیس، آلمان، فرانسه، ایتالیا، بریتانیا. این کتاب با خلاصه‌ای از ابعاد حقوقی، اخلاقی، سیاسی و جامعه‌شناختی گردشگری خودکشی به پایان می‌رسد که توصیه‌هایی را برای چگونگی واکنش متخصصان و سیاست‌گذاران به این پدیده در حال تحول ارائه می‌دهد.
خودکشی: ابعاد فلسفی [کتابشناسی انگلیسی]
نویسنده:
Michael Cholbi
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
Broadview Press,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: خودکشی: ابعاد فلسفی تحقیقی تحریک‌آمیز و جامع در مورد مسائل اصلی فلسفی پیرامون خودکشی است. خوانندگان با استدلال های اساسی در مورد ماهیت خودکشی و مجاز بودن اخلاقی آن، وظیفه مردن، عقلانیت خودکشی، و اخلاق مداخله در خودکشی مواجه خواهند شد. این کتاب که هم برای دانش‌آموزان و هم برای دانشمندان با تجربه در نظر گرفته شده است، نور فلسفی بسیار مورد نیاز را بر یکی از گیج‌کننده‌ترین و معمایی‌ترین رفتارهای انسانی می‌تاباند.
چگونه خودکشی نکنید: طرحی از ذهن خودکشی‌کننده [کتابشناسی انگلیسی]
نویسنده:
Clancy Martin (کلنسی مارتین)
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: یک کاوش صمیمی، روشن‌فکر، و گاهی حتی طنزآمیز در مورد اینکه چرا فکر مرگ برای برخی اینقدر اجباری است و در عین حال نشان می‌دهد که همیشه راه‌حل دیگری وجود دارد - از نویسنده و استاد فلسفه تحسین‌شده، بر اساس مقاله ویروسی‌اش، «من هنوز اینجا هستم. " «اگر می خواهید کتابی درباره خودکشی بنویسید، باید مایل باشید چیزهای واقعی، چیزهای ترسناک، چیزهای تحقیرآمیز را بگویید. زیرا هرکسی که با خود صادق است، حداقل تا حدودی در مورد موضوع می داند. اگر دروغ بگویی و یا هول کنی، خواننده خواهد فهمید.» آخرین باری که کلنسی مارتین سعی کرد خودش را بکشد در زیرزمینش با یک افسار سگ بود. این یکی از بیش از ده تلاش در طول زندگی او بود. اما او نمرده و مانند بسیاری از کسانی که به جان خود می پردازند، این تلاش را از همسر، خانواده، همکاران و دانش آموزانش پنهان کرد و با صدایی خشن، گردنی خام و... .م.ف
زندگی، مرگ و معنا: خوانش‌های فلسفی کلیدی درباره سؤالات بزرگ [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Benatar, David (دیوید بناتر)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Rowman & Littlefield,
چکیده :
ترجمه ماشینی: آیا زندگی ما معنی دارد؟ آیا باید افراد بیشتری ایجاد کنیم؟ آیا مرگ بد است؟ آیا باید خودکشی کنیم؟ آیا بهتر است جاودانه باشیم؟ آیا باید خوشبین باشیم یا بدبین؟ از زمانی که زندگی، مرگ و معنا: خوانش‌های کلیدی فلسفی در مورد سؤالات بزرگ برای اولین بار ظاهر شد، گلچین متمایز دیوید بناتر که برای آشنا کردن دانشجویان با سؤالات وجودی کلیدی فلسفه طراحی شده است، در میان کاربران در سطوح مختلف سطوح بالا و حتی مقدماتی طرفداران زیادی به دست آورده است. دوره های آموزشی. در حالی که بسیاری از فیلسوفان در «سنت قاره‌ای» - کسانی که به «اگزیستانسیالیست‌ها» شناخته می‌شوند، این موضوعات را به‌طور طولانی و اغلب با جذابیت‌های مردمی فراوان درگیر کرده‌اند، فیلسوفان انگلیسی زبان نسبتاً کمی در مورد این سؤالات مهم گفته‌اند. با این حال، روشی که آنها برای پرسش‌های فلسفی ارائه می‌کنند، می‌تواند، و گاهاً، به طور مفیدی برای پرسش‌های «وجودی» به کار گرفته شود. این جلد نمونه ای نماینده از تاملات فیلسوفان عمدتا انگلیسی زبان در مورد مسائل بزرگ زندگی را گرد هم می آورد که به شش بخش تقسیم شده است که (1) معنای زندگی، (2) خَلق مردم، (3) مرگ، (4) خودکشی، (5) جاودانگی، و (6) خوش بینی و بدبینی. این خواندن‌های کلیدی با مقدمه‌های مفید، سؤالات مطالعه، و پیشنهادهایی برای مطالعه بیشتر تکمیل می‌شوند و مطالب را برای دانش‌آموزان در دسترس و جالب می‌سازند. به طور خلاصه، این کتاب مقدمه‌ای منحصر به فرد در مورد روشی ارائه می‌کند که فلسفه با پرسش‌های بزرگ زندگی که همه ما وسوسه می‌شویم بپرسیم، برخورد کرده است.
رنج، ایمان، و معنا از دیدگاه داستایفسکی
نویسنده:
مریم محبتی، امیرعباس علی زمانی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: دانشگاه تهران,
چکیده :
وجود رنج در زندگی انکارناپذیر است. اما چرا رنج وجود دارد؟ علت این همه رنج چیست؟ آیا زندگی آمیخته با رنج ارزش زیستن دارد؟ آیا می توان برای این زندگی معنایی قائل شد؟ آیا رهایی از رنج ممکن است؟ داستایفسکی که رنج را عنصر ذاتی زندگی می داند، سعی کرده است در رمان هایش مساله رنج و عکس العمل هایی که آدمی در برابر رنج از خود نشان می دهد را انعکاس دهد. وی معتقد است که نه تنها رنج وجود دارد بلکه رنج برای سعادت و رستگاری آدمی ضروری است. در این مقاله سعی کرده ایم با مطالعه رمان های داستایفسکی نظر وی را مورد بحث و بررسی قرار دهیم. داستایفسکی رنج های مختلفی همچون رنج وجودی، رنج پوچی، رنج ناشی از فقدان ایمان به خدا، و رنج ناامیدی را می پذیرد. فقدان هدفی والا در زندگی مشکلات را پر رنگ تر می کند، زمانی که خدا از راس زندگی بشری کنار گذاشته می شود، نتیجه حتمی پوچی و ناامیدی است. داستایفسکی با رد تمام اهداف پوچ آدمیانی که در رمان هایش دیده می شوند، ایمان به خدا و ایمان به فناناپذیری روح را عامل اصلی بر طرف ساختن آشفتگی ها، دل مردگی ها و افسردگی های ناشی از رنج موجود در زندگی می داند.
صفحات :
از صفحه 171 تا 197
چیستی و اقسام مرگ در آثار آگوستین قدیس
نویسنده:
قاسم کاکائی، محبوبه جباره ناصرو
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه تهران ,
چکیده :
مرگ یکی از ناگشوده­ترین رازهایی است که انسان با آن روبه‌روست؛ بنابراین همواره جزء دغدغه­های دانشمندان بزرگ و آموزه­های اصلی ادیان الهی بوده است. آگوستین از بزرگانی است که دربارۀ مرگ و چیستی آن اندیشیده و سخن گفته است. در تعریف آگوستین از مرگ با یک تعریف معین روبه‌رو نیستیم. وی فیلسوفی افلاطونی است؛ بنابراین مرگ را جدایی نفس از بدن می­داند؛ ولی در جایگاه یک متکلم، مرگ را نتیجۀ گناه و دوری از خدا می­داند. در آثار آگوستین برای مرگ طبیعی و مرگ ارادی که در زندگی خود وی ظهور بارزی دارد، ویژگی­های خاصی می‌توان یافت. آگوستین کوشیده است تا چیستی و اقسام مرگ را بشناسد و بشناساند؛ با این حال گفته­های او بیانگر ناتوانی در شناخت این معمای بزرگ هستی است و ناگزیر آرزو می­کند کاش آدم و حوا ما را در این دنیا گرفتار این مسئله نمی­کردند.
صفحات :
از صفحه 265 تا 285
بررسی و تطبیق جعل یا کشف معنای زندگی در اندیشه کیرکگور و سارتر
نویسنده:
جعفر شانظری، علیرضا فرجی
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
اصفهان: دانشگاه اصفهان,
چکیده :
حذف علت غایی در تاریخ اندیشه، در مباحث علمی و فلسفی تغییراتی ایجاد کرده است و این موضوع عامل تغییر نگرش انسان به بحث خداوند به عنوان یک خالق و قدرت لایزال بوده است و اصلی ترین مسئله انسان، یعنی بحث درباره معنای زندگی او را تحت تأثیر قرار داده است. این امر، دلیل اصلی به حاشیه راندن اولوهیّت خداوند و جایگزین شدن قوای انسانی شده است که نتیجه نهایی آن حاکمیّت رویکردهای نیهیلیستی و پوچگرایانه بوده است. به دنبال آن، استیلای سکولاریسم و دین پیرایی مسئله معنای زندگی انسان را به چالش کشیده است و پس از آن، انسان خداوند را نه همچون منشأ معنا، بلکه به عنوان مانعی بر سر راه زندگی می‌داند. از اینرو، بر آگاهی و اراده خود تکیه می‌کند و خود را آفریننده معنای زندگی می پندارد. به همین دلیل، بحث کشف و جستجوی معنای زندگی، دستخوش تغییر شده است و به جای آن، رویکردهای معنا آفرین و سخن از جعل معنا، جایگزین شده اند. این مسئله که آیا انسان سازنده و آفریننده معنای زندگی خویش است یا آن را از عاملی بیرونی کسب می کند، امروزه به چالش بزرگی برای بشر تبدیل شده است. تقابل اندیشمندان خداباور و ملحد اهمیت چنین مسائلی را دوچندان می‌کند. به همین دلیل، در این پژوهش تلاش شده است برای این پرسش، با توجه به دو رویکرد خداباور و غیرخداباور کیرکگور و سارتر، که از اندیشمندان مکتب اگزیستانسیالیسم و از پیشگامان تحولات شگرف فلسفه معاصر هستند، پاسخی مناسب بیابیم. از یکسو، تکیه کیرکگور بر سابجکتیویته به عنوان یک حقیقت پایدار برای کشف معنای آبجکتیو زندگی با توجه به سپهرهای هستی، و از سوی دیگر، بی معنابودن بنیادین زندگی به دلیل وجود نداشتن خداوند از نظر سارتر که با توجه به آگاهی انسان می توان به روش سابجکتیو برای آن معنایی جعل کرد، ژرف اندیشی شده است.
صفحات :
از صفحه 65 تا 80
 آدم هایی که خودکشی می کنند اگر ثواب هم کنند اهل بهشت هستند یا جهنم؟ فاتحه گرفتن برای این افراد لازم است یا نه و شرکت کردن در تشییع جنازه ی آن ثواب دارد یا نه؟
نوع منبع :
پرسش و پاسخ
پاسخ تفصیلی:
پاسخ : البته بايد براي او مثل ديگران تشيع جنازه و فاتحه گرفت و خيرات صرف نمود بلكه موجب تخفيف عذاب او شود؛ اما حساب او باخداست و اگر از روي عقل خودكشي كرده باشد خالد در جهنم است مگر اينكه در لحظه ي خود كشي بر اثر عارضي مثل عصبانيت شديد عقل او زائل شد بیشتر ...
عاقبت افرادی که دست به خودکشی می‌زنند چیست؟ لطفاً چند روایت در این زمینه بنویسید؟
نوع منبع :
پرسش و پاسخ , کتابخانه عمومی
پاسخ تفصیلی:
خود كشي از گناهان بزرگ است و در دين مبين اسلام بدون قيد و شرط به شدت محكوم شده است و خداوند متعال در قرآن كريم آن را نهي كرده و مذمت نموده است. خداوند در آية 29 سورة نساء مي‌فرمايد: «وَ لا تَقْتُلُوا أَنْفُسَكُمْ إِنَّ اللَّهَ كانَ بِكُمْ رَحِيماً وَ بیشتر ...
کلیدواژه‌های اصلی :
کلیدواژه‌های فرعی :
  • تعداد رکورد ها : 18