جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 12
فصلی در توسعه کلام ماتریدی: ابو یسر البزداوی (متوفی 493/1100) در صفات الهی [پایان نامه انگلیسی]
نویسنده:
Sheridan Polinsky
نوع منبع :
رساله تحصیلی
چکیده :
ترجمه ماشینی : مسئله صفات الهی در کلام اسلامی مورد توجه بوده است. در قرآن به خداوند صفات و افعال مختلفی نسبت داده شده است، اما ماهیت رابطه آنها با او روشن نشده است. بنابراین وظیفه متکلمان و سایر متفکران بوده است که این موضوع را مطابق با تصورات خود از وحدت (توحید) و تعالی (تنزیه) خداوند روشن کنند. این پایان نامه به بررسی گفتار درباره صفات الهی متکلم متقدم متقدم، ابو یسر البزداوی می پردازد که هدفش حفظ دو اصل کلیدی در رابطه با این مشکل است: 1) ماهیت همه صفات ذات و عمل به عنوان موجودات ابدی موجود در ذات خدا، در درجه اول در برابر رد معتزله این; و 2) غیرقابل مقایسه بودن و غیر جسمانی بودن خداوند، عمدتاً در برابر فضاسازی کرامی ها از او. اتکای او به سنت و استدلال عقلی برای حمایت از دیدگاه‌هایش، سهم او را در پیدایش ماتوریدیسم نشان می‌دهد و در مواقعی که تلاش می‌کند بین این دو منبع معرفت دینی مذاکره کند، تضاد در اندیشه او ایجاد می‌کند که در نتیجه رویکردهای ظریف و منحصربه‌فردی به جنبه‌های خاصی دارد.
الرسائل السبعة في العقائد و معه رسالة ذم التأويل
نویسنده:
ابومنصور ماتریدی, موفق‌الدین أبی عبدالله بن احمد بن محمد بن قدامه المقدسی مقدسی و دیگران
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
قاهره - مصر: دار البصائر,
چکیده :
الرسائل السبعة في العقائد و معه رسالة ذم التأويل، مجموعه‌ای است از هفت رساله که با رساله «ذم التأويل» (اثر موفق‌الدین بن احمد بن محمد بن قدامه مقدسی، متوفی 620ق)، که به آن ضمیمه شده، هشت‌تا می‌شود. هفت رساله مزبور عبارتند از: «شرح الفقه الأكبر» ابومنصور ماتریدی (333ق)، «شرح الفقه الأكبر» احمد بن محمد مغنیساوی، «الجوهرة المنيفة في شرح وصية الإمام الأعظم أبي‌حنيفة» ملا حسین بن اسکندر حنفی، «كتاب الإبانة» ابوالحسن اشعری (324ق)، «الملحق الأول للإبانة» محمد عنایت علی حیدرآبادی، «الملحق الثاني للإبانة» محمد عنایت علی حیدرآبادی و «رسالة في الذب عن أبي‌الحسن الأشعري» ابوالقاسم عبدالملک بن درباس. نویسندگان این رسائل در مذهب حنفی و برخی از آنان تابع ابوالحسن اشعری بوده‌اند. این اثر، از هشت بخش تشکیل شده است که هرکدام از بخش‌ها شامل یک کتاب و یا رساله می‌شود. بخش اول و دوم شرح کتابی از ابوحنیفه به نام «الفقه الأكبر» است. بخش سوم، شرح وصیت‌نامه ابوحنیفه، بخش چهارم، متن کتاب «الإبانه» ابوالحسن اشعری، بخش پنجم تا هفتم، پیرامون کتاب «الإبانه» و بخش پایانی کتاب با عنوان «ذم التأويل» در مذمت تأویل است.
آراء السبكي العقدية من خلال كتاب طبقات الشافعية الكبرى عرض ودراسة في ضوء عقيدة أهل السنة والجماعة
نویسنده:
ابراهیم بن محمد بن محمد ابوهادی، اشراف: الشفیع الماحی احمد
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
این رساله با دیدگاه سلفی نگارش یافته و منظور از اهل سنت در عنوان رساله فقط سلفیه است. اینان به دلیل مخالف بودن با علم کلام از بکاربردن اصطلاح کلام و آرای کلامی امتناع نموده و از واژه عقیده و آرای عقیدتی استفاده می کنند.
آراء الشافعي الكلامية
نویسنده:
طه ياسين کاظم الدليمي
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
رسالة فی اثبات الواجب للامام الدوانی و یلیها مناقشة علمیة جادة مع ا. عادل ضاهر
نویسنده:
جلال الدین الدوانی؛ مناقشة مع: عادل ضاهر؛ تحقیق: محمد أكرم أبو غوش
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
المدرسة الکلامیة الاشعریة
نویسنده:
معالم سالم یونس المشهدانی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
التمييز لما أودعه الزمخشري من الاعتزال في تفسير الكتاب العزيز - المجلد الاول (الفاتحة - البقرة)
نویسنده:
أبي علي عمر بن محمد بن حمد بن خليل السكوني الإشبيلي؛ تحقیق: السید یوسف أحمد
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بیروت - لبنان: دار الکتب العلمیة,
چکیده :
ترجمه ماشینی: کتابی که نویسنده در آن آرای معتزلی را که الزمخشری در کتابش ذکر کرده جمع آوری کرده و بر اساس کتاب و سنت (از دیدگاه اشاعره) به آن پاسخ داده است و نظر اهل سنت و جماعت (اشاعره) است.
النقد العقدي في الغرب الإسلامي الإمام السكوني أنموذجا
نویسنده:
بوذياب، عبد الصمد
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: عقیده بنیان دین شمرده می شود... و دیگر موارد نیز شاخه ای از آن هستند و از این رو نیاز به همگامی، پیگیری و اجرای مستمر ملاحظات انتقادی دارد، خواه مربوط به نقد درونی باشد یا نقد بیرونی. نظرات سایر آموزه ها از جمله کسانی که به نگاه انتقادی به ایمان و کلام شهرت داشتند، امام ابوعبدالله السکونی (متوفی 717 هجری قمری) است که با رویکردی علمی که عمق در پرداخت، سادگی و وضوح در سبک را در هم آمیخته است، با نقد درونی، کتاب «لحن العوام فيما يتعلق بعلم الكلام» و با نقد بیرونی عقاید فِرَق خارج از اهل سنت و جماعت، مانند معتزله و اخوان الصفا از طریق کتاب « التمييز لما أودعه الزمخشري من الاعتزال في تفسيره كتاب الله العزيز».
المختصر الكلامي [لـ ابن عرفة التونسی المالکی الأشعری]
نویسنده:
ابن عرفة الورغمی؛ تحقیق وتعلیق: نزار حمادي
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
حولي - الكويت: دار الضیاء للنشر والتوزیع,
مباحـث الالـهيات في ضـوء تـفسيـر ابـن عـرفـة : دراسة مقارنة
نویسنده:
مــحــمــد عادل مــســعــود مــحــمــد، اسم المشرف: وضاح كافــي حــلــومــي
نوع منبع :
رساله تحصیلی , مطالعه تطبیقی
وضعیت نشر :
بغداد: الجامعة العراقية - كلية العلوم الاسلامية - قسم العقيدة,
چکیده :
ترجمه ماشینی: همه حمدها مخصوص خداست، او را ستایش می کنیم، از او یاری می جوییم، از او آمرزش می خواهیم و از او هدایت می جوییم. این پژوهش به بررسی الهیات از نظر تفسیر ابن عرفه / مطالعه تطبیقی ​​می پردازد. ابن عرفه : محمد بن محمد بن عرفه الورغمی , اشعری / مالکی , محل تولد او تونس در سال 716 هجری قمری است . ابن عرفه در یک دوره سیاسی بسیار باثبات تحت حاکمیت الحفصیه زاده شد و اولین تحصیلات خود را نزد پدرش که در آن زمان بسیار مشهور بود، فرا گرفت. سپس تحصیلات خود را از دیگر علمای زمان خود گرفت. مکتب را اداره کرد و عمر خود را در خدمت علم گذراند. وی مراجع بسیاری در زمینه های مختلف (تفسیر ابن عرفه) نوشت که در مناطق مختلف جهان اسلام گسترش یافت. ابن عرفه در سال 802 هجری قمری درگذشت. پایان نامه حاضر شامل سه فصل و نتایج تحقیق می باشد. در مقدمه : پایان نامه به بیان اهمیت تصویر و انگیزه انتخاب این تحقیق و مطالعات قبلی و مشکلاتی که محقق در طول دوره نگارش با آن مواجه بوده است . سپس مفاهیم تربیتی و طرح این تحقیق. فصل اول، دوران امام بن عرفه و زندگی علمی و شخصی ایشان را نشان می دهد، همچنین این فصل تفسیر تحقیق و مآخذ آن را نیز نشان می دهد. فصل دوم مهم ترین فصل در این پژوهش محسوب می شود. این فصل به دو زیرمجموعه تقسیم می شود که در فصل اول دیدگاه های امام ابن عرفه در ایمان به خدا و روابط ساختار سطحی و ساختار عمیق را نشان می دهد. دسته دوم شامل یگانگی خداوند است. فصل سوم بیانگر صفات و افعال نزد خداوند است که ابن عرفه از آنها پذیرفته است. این باب به دلیل ضرورت خود در شش دسته فرعی قرار می گیرد. بنابراین، این فصل شامل اقسام کیفیات به معنای کیفیات، کیفیات محمول، کلام الله، سرنوشت و تقدیر است که می توان به نتایج آن پایان نامه پرداخت. امام ابن عرفه (رحمه الله) صفات شخصی و بالفعل را بدون اینکه فرقی بین آنها قائل شود، ثابت کرد و گفت که آنها ساکت هستند. در صفت تکلم با الله فرمود که یک معنی است، قدیمی است نه حرف و صدا. قدیم و رؤیت خدا برای مؤمنان بدون بدن و بدون مصاحبه و چگونه ثواب اخروی دارد. حمل کلام الله و کلام رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) به ابتکار ظاهری ذهن با خلوص در صفات خداوند متعال واجب است که خصوصیات متشابهات صفات مخلوقات و این قاعده، صفات خاص نیست، بلکه غیر آن است.
  • تعداد رکورد ها : 12