جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 4
تاریخ مختصر برابری
نویسنده:
توما پیکتی؛ حسین راغفر, کبری سنگری مهذب
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
تهران - ایران: نشر نو,
چکیده :
معرفی نسخه ترجمه جلال علوی‌نیا از نشر نی: کتاب حاضر تاریخ تطبیقی نابرابری طبقات اجتماعی در جوامع بشری یا ترجیح می‌دهم بگویم که «تاریخ برابری» را مطرح می‌کند. زیرا همان‌گونه که خواهیم دید، ما از دیرباز شاهد جنبشی به‌سوی برابری اجتماعی، اقتصادی و سیاسی فزاینده در مسیر تاریخ هستیم. این سیر تاریخی، بی‌تردید نه مسالمت‌آمیز بوده است و نه هموار. خیزش‌ها، انقلاب‌ها، مبارزه‌های اجتماعی و بحران‌هایی با ماهیت‌های گوناگون نقشی مرکزی در این تاریخ برابری برعهده داشته‌اند. دوره‌های متعدد بازگشت به گذشته و انزوای هویتی نیز برگ‌هایی از این تاریخ را رقم زده‌اند. با این حال، جنبشی تاریخی به‌سوی برابری دست‌کم از پایان قرن هجدهم دیده می‌شود. دنیای آغاز دهه‌ی ۲۰۲۰، هرقدر ناعادلانه به نظر آید، برابرگرایانه‌تر از دنیای سال‌های ۱۹۰۰ و ۱۹۵۰ است. این سال‌ها به‌نوبه‌ی خود از جنبه‌هایی بسیار برابرگرایانه‌تر از سال‌های ۱۸۵۰ یا ۱۷۸۰ هستند. پیشرفت‌های مشخص بسته به دوره‌های متفاوت و بسته به نگاه ما به نابرابری طبقات اجتماعی فرق می‌کنند: پایگاه حقوقی، مالکیت وسایل تولید، سطح درآمد یا مدرک تحصیلی، جنسیت، خاستگاه ملی یا قومی‌ـ‌نژادی… با بررسی چگونگی پیدایش این جنبش به‌سوی برابری، می‌توان درس‌های باارزشی برای آینده گرفت. می‌توان مبارزه و گردهمایی مردم برای ممکن ساختن این جنبش و نیز تدبیرهای نهادی و نظام‌های قانونی، اجتماعی، مالی، آموزشی و انتخاباتی را بهتر درک کرد؛ عواملی که برابری را به‌عنوان واقعیتی بادوام میسر ساخته‌اند. ــ برگرفته از پیش‌گفتار مؤلف‌ ‌ توما پیکتی ( -۱۹۷۱) مدیر مؤسسه‌ی بررسی‌های عالی علوم اجتماعی و استاد مدرسه‌ی اقتصاد پاریس است. مقاله‌های پژوهشی متعددی در نشریه‌های بین‌المللی و ده‌ها کتاب نوشته است. او مبتکر ادبیات اخیر درباره‌ی تحول درازمدت سهم درآمدهای بالا در درآمد ملی و نویسنده‌ی کتاب‌هایی چون سرمایه در قرن بیست‌ویکم و سرمایه و ایدئولوژی است.
از عقلانیت تا برابری [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
James P. Sterba
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Oxford University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: اکثر فیلسوفان اخلاق و سیاسی معاصر مایلند استدلالی داشته باشند که نشان دهد اخلاق از نظر عقلانی لازم است. جیمز پی استربا در کتاب «از عقلانیت تا برابری» دقیقاً چنین استدلالی را ارائه می‌کند و بیشتر نشان می‌دهد که اخلاق، آن‌قدر موجه، مستلزم برابری اساسی است. بحث او از عقلانیت تا اخلاق مبتنی بر اصل عدم التماس است و دو صورت دارد. اولی فرض می‌کند که خودپرست می‌خواهد برای خودپرستی بدون التماس بحث کند، و دومی تنها فرض می‌کند که خودخواه حاضر است با پیش‌فرض‌هایی موافقت کند که واقعاً برای رسیدن به اهداف خودخواهانه به آن نیاز دارد. او استدلال می‌کند که در هر صورت، اخلاق عقلاً (یعنی غیرقابل التماس) بر خودگرایی ترجیح دارد. استدلال استربا از اخلاق تا برابری بدون التماس با مفروضاتی آغاز می‌شود که از منظر آزادیخواهانه قابل قبول هستند، دیدگاهی که به نظر می‌رسد کمترین اجرای اخلاق را تأیید می‌کند، و سپس نشان می‌دهد که این دیدگاه مستلزم داشتن حق رفاه است که وقتی به آن تعمیم داده شود. مردم دور و نسل های آینده، به برابری می انجامد. او از استدلال دو قسمتی خود در برابر منتقدان اخیر دفاع می‌کند و نشان می‌دهد که چگونه نه تنها به تلاش‌های جایگزین برای توجیه اخلاق، بلکه بر تلاش‌های جایگزین برای نشان دادن اینکه اخلاق منجر به حق رفاه و/یا برابری می‌شود، ارجحیت دارد.
اخلاق و عدالت اجتماعی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
James P. Sterba, Milton Fisk, Tibor R. Machan, William A. Galston, Alison M. Jaggar, Carol C. Gould, Robert C. Solomon,
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
دین، برابری ها و نابرابری ها
نویسنده:
Dawn Llewellyn, Sonya Sharma
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Routledge ,
چکیده :
چکیده ماشینی : دین، برابری‌ها و نابرابری‌ها، با ارائه تحقیقات پیشرفته در مورد اینکه چگونه دین می‌تواند با نابرابری‌های اجتماعی در زندگی روزمره مقابله کرده و آنها را پنهان کند، استدلال می‌کند که وقتی دین از تحلیل‌های علمی اجتماعی کنار گذاشته می‌شود، می‌تواند منجر به تحلیل‌های ناقصی شود که مسیرهای شمول و طرد اجتماعی را پنهان می‌کند. این مجموعه با گرد هم آوردن یک گروه بین‌المللی و بین‌رشته‌ای از مشارکت‌کنندگان که در پیشاهنگ کار نظری و تجربی در مورد چگونگی ساختارهای اجتماعی قدرت، نهادها و بدنه‌ها می‌توانند برابری‌ها و نابرابری‌ها را در دین ایجاد کنند، عمل می‌کنند، این مجموعه نشان می‌دهد که چگونه دین می‌تواند نابرابری‌های تأثیرگذار را فعال و به چالش بکشد. زندگی روزمره مردم دانشگاهیان و دانشجویان علوم دینی، جامعه شناسی، سیاست و سیاست اجتماعی متوجه خواهند شد که این کتاب بینش های مفیدی در مورد رابطه بین دین و فرهنگ معاصر ارائه می دهد.
  • تعداد رکورد ها : 4