جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 8
امکان، عاملیت و فردیت در متافیزیک لایب نیتس [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Ohad Nachtomy (auth.)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Springer Netherlands,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این اثر رویکرد ظریف لایب‌نیتس به امکان را ارائه می‌کند و برخی از پیامدهای پیامد آن را در متافیزیک او بررسی می‌کند. اوحد ناکتومی با افشای فرضیات اولیه‌اش، رویکرد لایب‌نیتس به امکان را ارائه می‌کند و استدلال می‌کند که او تصور ترکیبی از امکان دارد. او گذار از امکان به فعلیت را از طریق مفهوم عاملیت در نظر می گیرد. نقشی که عاملیت الهی در بالفعل شدن دارد. اختیار اخلاقی و آزادی عمل انسان و رابطه فاعلیت و ضرورت در مقایسه با اسپینوزا. ناکتومی مفهوم لایب نیتس از افراد تودرتو، ارگانیک و وحدت خاص آنها را، با تمایز از تصور او از مجموعه ها، تحلیل می کند. ناکتومی پیشنهاد می‌کند که لایب‌نیتس افراد ممکن را از طریق قواعد ترکیبی تعریف می‌کند که ساختارهای منحصر به فرد و حداکثر سازگاری از محمولات را در درک خدا ایجاد می‌کند و این قواعد ممکن است به عنوان برنامه‌هایی برای عمل در نظر گرفته شوند. او از این تعریف استفاده می‌کند تا مفاهیم لایب‌نیتس از تشخص، روابط و تمایز او بین مواد و مجموعه‌ها و نیز مفهوم افراد آلی را که ساختاری تودرتو تا بی‌نهایت دارند، روشن کند. Nachtomy نتیجه می گیرد که تعریف لایب نیتس از یک فرد ممکن به عنوان یک برنامه عمل به روشن شدن وحدت و سادگی افراد تودرتو کمک می کند. بنابراین کتاب رشته‌ای را آشکار می‌کند که در متافیزیک لایب‌نیتس می‌گذرد: از تصور منطقی او از افراد ممکن تا تصور او از افراد واقعی و تودرتو.
فلسفه لایب‌نیتس [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Bertrand Russell
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: فلسفه لایب‌نیتس اولین اثر کاملاً فلسفی برتراند راسل است و یکی از مهم‌ترین مطالعات لایب‌نیتس است که تاکنون منتشر شده است. این اثر رویکردی را برای مطالعه فیلسوفان گذشته ایجاد کرد که بر فلسفی و نه تاریخی تأکید دارد. به قول خود راسل، «به طور خلاصه، حقیقت و دروغ فلسفی، به جای واقعیت تاریخی، چیزی است که در درجه اول توجه ما را در این تحقیق می طلبد». تفسیر راسل بر قدرت منطقی و قیاسی سیستم لایب نیتس در تقابل با تفاسیر استانداردی که قبلاً راسل را به این باور رسانده بود که «مونادولوژی نوعی افسانه فوق‌العاده بود» تأکید داشت. توسط جان جی اسلیتر از دانشگاه تورنتو.
کتاب راهنمای فلسفه راتلج: درباره لایب‌نیتس و مونادولوژی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Anthony Savile
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: لایب نیتس یکی از چهره های اصلی فلسفه غرب است و همراه با دکارت و اسپینوزا یکی از تأثیرگذارترین فیلسوفان مکتب عقل گرایی است. مونادولوژی مشهورترین اثر او و یکی از مهمترین آثار فلسفه مدرن است. لایب نیتس و مونادولوژی معرفی و ارزیابی می کند: *زندگی لایب نیتس و پیشینه مونادولوژی *ایده ها و متن مونادولوژی *اهمیت مستمر لایب نیتس برای فلسفه لایب نیتس و مونادولوژی برای هر کسی که برای اولین بار به لایب نیتس می آید ایده آل است. همچنین شامل متن مونادولوژی است که به‌ویژه برای این کتاب راهنما توسط آنتونی ساویل ترجمه شده است.
کتاب راهنمای بلومزبری برای لایب‌نیتس [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Brandon C. Look (editor) (براندون سی. لوک)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: Bloomsbury Companion to Leibniz مقدمه‌ای جامع و معتبر از زندگی، اندیشه و کار یکی از دانشمندان بزرگ دنیای مدرن، G.W. لایب نیتس و به بررسی جهت گیری های جدید در این زمینه می پردازد. فصل‌های ابتدایی ابتدا با ایجاد فلسفه‌های لایب‌نیتس و واکنش‌های لایب‌نیتس به مهم‌ترین فیلسوفان معاصرش از دکارت تا مالبرانش، به دنبال درک آن هستند. در حالی که به تحقیقات فلسفی جاری در لایب‌نیتس مانند متافیزیک، منطق و نظریه‌ی اختیار او پرداخته است، یک تیم برجسته از متخصصان در این زمینه نشان می‌دهند که کار لایب‌نیتس بسیار گسترده‌تر بوده و تعدادی از دغدغه‌های لایب‌نیتس را خارج از فلسفه نیز پوشش می‌دهد، از جمله ریاضیات. ، فیزیک و علوم زیستی. The Companion با ارائه تحلیلی در مورد چگونگی درک لایب نیتس متعاقبا و تأثیر او بر مطالعات بیشتر، به ویژه جانشین او امانوئل کانت، به پایان می رسد. همراه با طرح‌های بیوگرافی گسترده و کتاب‌شناسی به‌روز و کاملاً جامع، The Bloomsbury Companion to Leibniz یک ابزار مطالعاتی بسیار ارزشمند برای دانشجویان و محققان علاقه‌مند به لایب‌نیتس و عصری است که او در آن نوشت.
لایب‌نیتس، وایتهد و متافیزیک علیت [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Pierfrancesco Basile (auth.) (پیرفرانچسکو باسیلی)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: خواننده را با متافیزیک پیچیده و اغلب اشتباه فهمیده شده وایتهد آشنا می کند و نشان می دهد که با پرسش هایی در مورد ماهیت علیت که در اصل توسط فلسفه لایب نیتس مطرح شده بود، سروکار دارد. فلسفه وایتهد تلاشی است برای بازسازی نظریه مونادهای لایب نیتس با بازنگری آن در قالب مقوله های هستی شناختی جدید.
شرح و نقد آراء «لایب نیتس» پیرامون زمان و مکان
نویسنده:
علی ارشد ریاحی
نوع منبع :
مقاله , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات) , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: دانشگاه شهید بهشتی,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
در این مقاله آرا لایب نیتس در مورد ماهیت زمان و مکان، ادله او برای ابطال زمان و مکان مطلق و چگونگی جمع بین قبول حرکت مطلق و اضافی دانستن مکان، مورد نقد و بررسی قرار گرفته است. به این منظور به روش توصیفی – تحلیلی، مکاتبات لایب نیتس با کلارک، دبس، هویگنس، آرنو و...، و آثار شارحین او نظیر: راسل، لاتا، ایشیگورا و ... مطالعه شده، مطالب مربوط به زمان و مکان تجزیه، تحلیل و نقد شده است و این نتایج به دست آمده است: 1- نظر نهایی لایب نیتس این است که مکان اضافه و ترتیب اشیا هم – وجود و زمان ترتیب حوادث متوالی است و لازمه این نظریه این است که زمان از تتالی آنات و مکان از مجموع نقاط تشکیل شده باشد؛ بنابراین نظریه لایب نیتس را نمی توان پذیرفت. 2- لایب نیتس با دلیلی مبتنی بر اصل جهت کافی، به خوبی زمان و مکان مطلق نیوتن را ابطال می کند؛ اما ابطال نظریه نیوتن به معنای اثبات نظریه لایب نیتس نیست، زیرا، امر، فقط دایر بین دو احتمال نیست.3- لایب نیتس بدون تناقض گویی از یک طرف حرکت مطلق را در برابر حرکت نسبی می پذیرد و از طرف دیگر مکان مطلق را انکار می کند.
صفحات :
از صفحه 59 تا 83
برهان مبتنی بر حقایق سرمدی در فلسفه لایب نیتس
نویسنده:
علی فتح طاهری
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی,
چکیده :
بر خلاف ادعای راسل که بخش مربوط به خداوند و براهین اثبات وجود او را در اندیشه لایب­نیتس سست ­ترین و ضعیف­ترین بخش فلسفه او می ­داند، این بخش به معنایی اساسی ­ترین بخش فلسفه اوست. در نظام فلسفی لایب­نیتس بدون خداوند نه چیزی می­ تواند موجود باشد و نه حتی ممکن. از این رو اثبات وجود خدا در فلسفه او ضروری است. یکی از مهم ترین براهین وی برهان مبتنی بر حقایق سرمدی است. برخی این برهان را متقاعد کننده تر از برهان وجودی، و حتی اعتبار برهان وجودی را به معنایی متوقف بر این برهان دانسته اند. در این مقاله قرائت های مختلف برهان مذکور بیان می شود و مورد نقد و بررسی قرار می گیرد.
صفحات :
از صفحه 61 تا 78
  • تعداد رکورد ها : 8