جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 32
متافیزیک صوفیه و پیام‌آوران قرآنی: اندیشه و روش ابن عربی در فصوص الحکم [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Ronald L. Nettler
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Islamic Texts Society,
چکیده :
ترجمه ماشینی: فصوص الحکم را خلاصه ای از متافیزیک صوفیانه «استاد اعظم» ابن عربی (متوفی 1240) می دانند. همچنین به رسمیت شناخته شده است که Fusus هم از نظر ایده و هم از نظر سبک کاری بسیار پیچیده است. و در طول قرن ها، شرح های متعددی بر آن نوشته شده است. هر یک از سوره های فصص به پیامبری از قرآن اختصاص دارد که «حکمت» خاصی با او مرتبط است. در کتاب متافیزیک صوفیانه و پیامبران قرآنی: اندیشه و روش ابن عربی در فصوص الحکم، رونالد نتلر ده فصل از فصوص را بررسی می کند که ایده ها، روش و دیدگاه کل اثر را نشان می دهد. نویسنده با تمرکز بر تحلیل دقیق متن، پیوند و ادغام عمیق کتاب مقدس و متافیزیک را در جهان بینی ابن عربی بیان می کند. متافیزیک صوفیانه و پیامبران قرآنی نه تنها به عنوان تبیین اندیشه ابن عربی در فصوص عمل می کند، بلکه کمک بزرگی در درک کلی اندیشه ابن عربی است.
رساله‌ای در عشق عرفانی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Ali al-Daylami; Joseph Norment Bell; Hassan Al Shafie
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Edinburgh University Press,
وحدت سنت های عرفانی: دگرگونی آگاهی در عرفان تبتی و آلمانی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Randall Studstill
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Brill Academic Pub,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این کتاب استدلال می‌کند که آموزه‌ها و اعمال عرفانی آغازگر فرآیندهای دگرگونی موازی در آگاهی عارفان است. این پایان نامه از طریق تحلیل تطبیقی دزوگچن بودایی تبتی (rdzogs-chen) و عرفان آلمانی قرون وسطایی اکهارت، سوسو و تاولر پشتیبانی می شود. این سنت ها با استفاده از یک مدل سیستمی/سایبرنتیکی آگاهی تفسیر می شوند. این مدل چارچوبی نظری برای ارزیابی تأثیرات شناختی آموزه‌ها و اعمال عرفانی ارائه می‌دهد و نشان می‌دهد که چگونه آموزه‌ها و شیوه‌های مختلف ممکن است با این وجود فرآیندهای دگرگونی مشترک را آغاز کنند. این رویکرد سیستمی با (1) امکان تحلیل دقیق تأثیرات شناختی آموزه‌ها و اعمال عرفانی، و (2) آشتی دادن ناهمگونی عرفانی با وحدت اساسی سنت‌های عرفانی، به گفتمان فلسفی جاری درباره عرفان کمک می‌کند.
شعور عرفانی: دیدگاه‌های غربی و گفتگو با متفکران ژاپنی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Louis Roy
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
State University of New York Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این کتاب شرحی فلسفی از آگاهی عادی را به عنوان گامی در جهت درک آگاهی عرفانی ارائه می دهد. این اثر با پیش‌فرض تعامل زنده بین مدیتیشن و تفکر، از متفکران غربی و ژاپنی استفاده می‌کند تا فلسفه دینی را توسعه دهند که با تجربه مراقبه‌گران سازگار است و می‌تواند موضوعاتی مانند پوچی، نیستی و خود را بررسی کند. از متفکران غربی می توان به فلوطین، اکهارت، شلایرماخر، هایدگر، برنتانو، هوسرل، سارتر و لونرگان اشاره کرد. و متفکران ژاپنی مورد اشاره عبارتند از نیشیتانی، هیساماتسو و سوزوکی. همه از نماز متمرکز، ذن یا دیگر اشکال تمرکز ذهنی استفاده می‌کنند. تأکید ویژه‌ای بر کار فیلسوف کاتولیک قرن بیستم برنارد لونرگان می‌شود، که توجه او به آگاهی می‌تواند به درک عرفان کمک کند. "این اولین فلسفه بین فرهنگی است که کار برنارد لونرگان را در مورد فلسفه انتقادی در غرب و متفکران ذن ژاپنی گرد هم می آورد. بینش های WTA فراوانی وجود دارد و پیامدهای آن فراوان است." (جان پی کینان، نویسنده «چگونه استاد موو شک‌های ما را از بین می‌برد: مطالعه پاسخ خواننده و ترجمه Mou-tzu Li-huo lun») «در حوزه‌های علوم دینی و الهیات، اندیشمندان درباره سازه‌هایی چون «تجربه»، «آگاهی» و «عرفان» و مسائل فلسفی مانند امکان «محض یا بی‌واسطه (با مفاهیم)» به بحث و جدل پرداخته‌اند. تجربه یا آگاهی. این کتاب سهم قابل توجهی در آن بحث های مهم خواهد داشت." (کریستوفر آیوز، نویسنده کتاب "ذن بیداری و جامعه") لوئیس روی، O.P. استاد الهیات در کالج بوستون است. او نویسنده کتاب «خودشکوفایی و انجیل رادیکال و تجربیات متعالی: پدیدارشناسی و نقد» است.
واقعیت درخشان: متافیزیک نسبیت در روایات عرفانی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Patrick Laude
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
بی واسطه بودن تجربه عرفانی در سنت اروپایی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Miklós Vassányi, Enikő Sepsi, Anikó Daróczi (eds.)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Springer International Publishing,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این جلد به بررسی تجربیات عرفانی می‌پردازد که «نویسندگان» از جمله فیلسوفان، عارفان، روانکاوان، نویسندگان و زنان دهقان به شیوه‌های مختلف به تصویر کشیده‌اند. این «نویسندگان عرفانی» در طول اعصار سعی در انتقال ناگفتنی ها از طریق نوشته ها، نقاشی ها یا داستان های شفاهی داشته اند. تجربه بلافصل خداوند منبع اولیه و هدف نهایی این تعابیر عرفانی است. این تجربه اساساً غیرقابل وصف است، با این حال همه نویسندگان عرفانی، آگاهانه یا ناآگاهانه، میل به بیان آنچه در لحظات رستاخیز داشته‌اند، دارند. در عین حال آنها در نقش واسطه قرار دارند: هدف از ابراز خود - چه مکتوب، چه نقاشی یا شفاهی - این است که دیگران را به نحوی درک یا احساس کنند که تجربه کرده اند و دیگران را به سمت هدف معنوی انسان سوق دهند. زندگی این مجلد تجربیات عرفانی و نحوه توصیف یا ترسیم آنها در فرهنگ اروپای غربی از دوران باستان تا امروز را از منظری میان رشته ای مورد مطالعه قرار می دهد و به روش های مختلف به مفهوم «تجربه بی واسطه» می پردازد.
دیدگاه های عرفانی یهودی، مسیحی و اسلامی در مورد عشق به خدا [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Sheelah Treflé Hidden
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Palgrave Macmillan,
چکیده :
ترجمه ماشینی: تجدید حیات عرفان در ادیان در چند دهه اخیر بدون شک ناشی از نیاز گسترده به معنویت عمیق تر و متفکرانه تر است. دیدگاه‌های عرفانی یهودی، مسیحی و اسلامی در مورد عشق به خدا، آنچه را که یهودیان، مسیحیان و مسلمانان می‌توانند از ایمان خود بیاموزند، از تجربه گفت‌وگویی که در بهترین حالت به دنبال مواجهه با آنها با چیزی جدید، عجیب است، می‌پردازد. و غیر منتظره این کتاب با استفاده از متفکران بزرگ معنوی سه سنت شهادت می دهد که وقتی دوستی و صداقت شکوفا شود چه چیزی ممکن می شود.
چالش عرفان: آغازی از دیدگاه مسیحیت [مقاله انگلیسی]
نویسنده:
Daniel Spencer (دانیل اسپنسر)
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: در این مقاله به ارتباط بررسی عرفان برای متکلمان تحلیلی مسیحی و فیلسوفان دین می پردازم. من با بررسی اجمالی برخی از دلایلی که ممکن است دانشگاهیان مسیحی تمایلی به ورود به این حوزه نداشته باشند، شروع می‌کنم و نشان می‌دهم که تا حدودی شگفت‌انگیز است که مطالعه عرفان چیزی است اما به ندرت در محافل تحلیلی مسیحی به آن پرداخته می‌شود. با این پیشینه، به دو بخش اولیه مقاله می روم. بخش اول به مرزبندی عرفان می پردازد: برای اهداف این مقاله به تنهایی، تجربه ای عرفانی محسوب می شود اگر و تنها در صورتی که به شدت متحد باشد، از آگاهی روزمره فراتر رود، و (به ظاهر) یقین معرفتی را در مورد صحت بینش های به دست آمده منتقل کند. این سه معیار به طور عمیق مورد بحث قرار می گیرند. بخش دوم به چالشی می پردازد که عرفان به این معنا ممکن است برای فیلسوف یا متکلم مسیحی ایجاد کند. من استدلال می‌کنم که پدیده عرفان را می‌توان به طور قابل قبولی در نظر گرفت که متضمن یکی از این دو نتیجه است، که هر دو برای مسیحیان ناخوشایند به نظر می‌رسند. نخست، ممکن است دیدگاه‌های متافیزیکی خاصی را مطرح کند که در ابتدا اصول کلیدی مسیحیت ارتدوکس را زیر سؤال می‌برند. ثانیاً، تجربه عرفانی ممکن است به عنوان «معنای درونی» مسیحیت درک شود که بخش بهتری از اعتقاد مسیحی ارتدکس را به همان اندازه مشکل‌ساز می‌کند (همانطور که در سه عرفان مسیحی مورد بحث من مشهود است). سپس با تأملی در مورد چگونگی ادامه بحث پایان می‌دهم، و یک بار دیگر نشان می‌دهم که الهی‌دانان تحلیلی مسیحی و فیلسوفان دین به ندرت شروع به طرح سؤالات مربوطه کرده‌اند، چه رسد به اینکه به هر روشی متقاعدکننده به آنها پاسخ دهند.
تعارض محتوایی در رویکرد عرفانی منطق‌الطیر عطّار با رساله الطیر ابن سینا
نویسنده:
علی دهقان، ارسلان ساداتی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
یکی از مقاطع تقابل عقل و عرفان، رویکرد شریعت‌گرای برخی علما و عرفا با رویکرد خردگرای برخی حکما و فلاسفه در قرون پنجم تا هفتم است. این تقابل به‌صورت تعارض­ های علمی و عقیدتی نامحسوس و عمیقاً اثرگذار، در زیر پوست خشن تاریخ آن قرن‌ها در جریان بود و برخی از فلاسفه و عرفا نمایندة دو جبهه آن تلقی می‌شدند. هدف این تحقیق، واکاوی تشابهات و تباین­ های دو جریان فکری متقابل سینوی و عطاری است که نمایندگان دو رویکرد یادشده بودند. این پژوهش با طرح پیش‌فرض هدفمندی تصنیف و تألیف رسالات نمادین سلوک مرغان، تباین­های محتوایی رسالةالطیر ابن‌سینا و منطق‌الطیر عطار را بررسی می‌کند. پس از نقل اختصاری متون معارض، موارد تباین و تقابل معرفی و شرح، علل و عوامل منجر به بروز تقابل‌ها بیان شده است. مغایرت در تلقی از جان و هبوط آن در جسم، رویکرد به ضرورت رهبری، نگاه به قوانین علمی و نفی منطق و علیت، تباین رویکرد به تعامل ملک مرغان با مرغان سالک، درون‌گرایی و شناخت برون‌گرای علمی-فلسفی، اختلاف‌نظر در شمار سالکان واصل به مقصد و توفیق برای دیدار حضرت ملک، تعارض در سنجش سلوک شناخت‌شناسانه به وسیلة عقل و عشق، از یافته‌های این تحقیق‌اند که می‌توان آن‌ها را بازنمایی مبانی تقابل تاریخی عرفان شریعت‌مدار با عرفان مبتنی بر خردورزی فلسفی تعریف کرد.
صفحات :
از صفحه 31 تا 66
  • تعداد رکورد ها : 32