جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 10
العدالة الإجرائية فى القانون الرومانى: دراسة تحليلية
نویسنده:
أحمد على ديهیم
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
عدالت مرسوم و مشروعیت در حکومت کردن [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Lorraine Mazerolle, Elise Sargeant, Adrian Cherney, Sarah Bennett, Kristina Murphy, Emma Antrobus, Peter Martin (auth.)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Springer International Publishing,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این مختصر بر «انجام» عدالت رویه‌ای متمرکز است: پلیس برای اجرای اصول عدالت رویه‌ای چه کاری می‌تواند انجام دهد، و چگونه اقدامات آنها می‌تواند درک شهروندان از مشروعیت پلیس را بهبود بخشد. با استفاده از تحقیقات استرالیا (Mazerolle و همکاران)، بریتانیا (Stanko، Bradford، Jackson و غیره)، ایالات متحده (Tyler، Reisig، Weisburd)، اسرائیل (Jonathon-Zamir و همکاران)، ترینیداد و توباگو (Kochel et al) و غنا (تانکبه)، نویسندگان روش‌های عملی را بررسی می‌کنند که پلیس می‌تواند به تعامل با شهروندان در طیفی از انواع مختلف مداخلات برای پذیرش اصول عدالت رویه‌ای، از جمله: · پلیس مشکل محور · گشت · عدالت احیا کننده · پلیس اطمینان · و پلیس جامعه. از طریق این مثال‌ها، نویسندگان برخی از موانع اجرای روش‌های عادلانه رویه‌ای تعامل با شهروندان را نیز بررسی کرده و پیشنهادهای عملی برای اصلاح ارائه می‌کنند. این کار برای محققان جرم شناسی و عدالت کیفری متمرکز بر پلیس و همچنین سیاست گذاران جالب خواهد بود.
همکاری در گروه‌ها: عدالت رویه‌ای، هویت اجتماعی و مشارکت رفتاری [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Tom R. Tyler; Steven L. Blader
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Psychology Press,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: این کتاب مهم جدید به بررسی انگیزه‌های روان‌شناختی می‌پردازد که میزان و ماهیت رفتار مشارکتی افراد را در گروه‌ها، سازمان‌ها و جوامعی که به آن تعلق دارند، شکل می‌دهند. افراد ممکن است تصمیم بگیرند که تلاش زیادی برای پیشبرد اهداف و عملکرد گروه به خرج دهند، ممکن است نقشی منفعل داشته باشند یا ممکن است رفتارهایی را انجام دهند که هدف آن آسیب رساندن به گروه و اهداف آن است. چنین تصمیماتی پیامدهای مهمی برای عملکرد و دوام گروه دارد و هدف این کتاب درک عواملی است که بر این انتخاب ها تأثیر می گذارد.
بررسی رابطه عدالت سازمانی و کیفیت زندگی کاری کارکنان سازمان های دولتی (مطالعه موردی استان قم)
نویسنده:
مقیمی سیدمحمد, کاظمی معصومه, سمیعی سعید
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
هدف اصلی تحقیق حاضر بررسی ارتباط عدالت سازمانی و کیفیت زندگی کاری کارکنان می باشد. این تحقیق همچنین رابطه بین ابعاد عدالت سازمانی یعنی عدالت توزیعی، عدالت رویه ای و عدالت تعاملی را با کیفیت زندگی کاری بررسی می نماید. جامعه آماری این پژوهش کلیه کارکنان سازمان های دولتی استان قم می باشند که تعداد نمونه آماری بدست آمده 264 نفر می باشند. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه می باشد. داده ها توسط آزمون های کولموگروف اسمیرنف، میانگین یک جامعه آماری و آزمون فریدمن و آزمون همبستگی پیرسون، به وسیله نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. یافته های پژوهش رابطه مثبت بین عدالت سازمانی و کیفیت زندگی کاری را نشان داد. به علاوه تجزیه و تحلیل ابعاد سه گانه عدالت سازمانی نشان داد که این ابعاد با کیفیت زندگی کاری رابطه مثبت دارند.
صفحات :
از صفحه 117 تا 143
بررسی تطبیقی آرای رالز و مطهری درباره عدالت
نویسنده:
رضیه امیری، حوران اکبرزاده
نوع منبع :
مقاله , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامی,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
مبحث عدالت از گذشته های دور، شعار سياستمداران و حاكمان و موضـوعی پرچـالش و جذاب برای نظريه پردازی دانشمندان ومكتب های گونـاگون فكـری بـوده اسـت. در ايـن ميان، رالز با نگارش كتاب نظريه عدالت در سـال 1971م سـبب شـكل گيـری رويكـردی گسترده در عرصه های مختلف علمی، مانند فلسفه، اقتصاد و حقوق به انديشه عدالت شـد. رالز بر اين باور است كه اگر دو اصل پيشنهادی وی، يعنی برابری درآزادی های اساسی و اصل تفاوت، بر جامعـه و نهادهـای آن حـاكم شـود، انتظـار شـهروندان از مقولـه عـدالت به درستی پاسخ داده می شود. مطهری نيز در جايگاه يك متفكر مسـلمان و معاصـر، مسـئله عدالت را با درنظرگرفتن مباحث فلسفی، كلامی، فقهی و اقتصادی آن مورد بررسی قـرار داد. وی در نظريه خويش مباحث بديعی را مطـرح كـرده، عـدالت را بـر حقـوق فطـری و طبيعی استوار ساخت. اين مقاله در نظر دارد با روش تحليل فلسفی، آرای اين دو فيلسوف بزرگ عدالت را بـه عنـوان دو نماينـده از دو نحلـه متمـايزِ فكـری ـ ليبراليسـم و اسـلام ـ بررسی و ارزيابی كند. در اين راستا بيشتر بر جنبه برون فقهی (سياست و اقتصـاد ) عـدالت نظر داشته و كمتر به مسائل فقهی و كلامی آن پرداخته است.
صفحات :
از صفحه 29 تا 60
بررسی اثرهای عدالت در ایجاد و ارتقای خودباوری در نهادهای آموزشی
نویسنده:
آرین قلی پور، علی پیران نژاد
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: دانشگاه شهید بهشتی,
چکیده :
خودباوری ملی، امروزه یکی از عوامل متمایز کننده ملت های پیشرفته و عقب مانده است. مطالعات نشان داده است که نیروی انسانی کشورهای پیشرفته از خودباوری بالایی برخوردار است و از این رو تلاش برای افزایش این ویژگی یکی از برنامه های بلندمدت کشورها در سراسر جهان شده است. در این تحقیق تاثیر مدل چهار بعدی (الماس) عدالت در ایجاد و ارتقای خودباوری مورد بررسی قرار گرفته است. یافته های تحقیق حاکی از وجود رابطه معنی داری بین این دو سازه است؛ یعنی هر قدر عدالت توزیعی، مراوده ای، رویه ای و اطلاعاتی در نهادهای آموزشی بیشتر باشد، خودباوری بالاتر است. لذا برای ایجاد و ارتقای خودباوری ملی ضروری است که نهادهای آموزشی بر استقرار عدالت در این نهاده اهتمام ورزند تا زمینه برای رشد این ویژگی در کل جامعه فراهم گردد. جامعه آماری شامل دانشگاه ها و مدارس است که 2000 نفر برای نمونه انتخاب شدند و در نهایت 897 نفر به پرسشنامه ها پاسخ داده اند. طبق یافته های تحقیق، همبستگی بین ابعاد چهارگانه عدالت و خودباوری مثبت و معنی دار است.
صفحات :
از صفحه 357 تا 374
نقش عدالت در نگرش نسبت به سازمان و رضایت از رسیدگی به شکایات
نویسنده:
گل پرور محسن, رفیع زاده پروین دخت
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
زمینه: عدالت به عنوان یکی از بارزترین نمودهای ارزشهای اخلاقی، بر نگرشها و ادراکات افراد در حوزه های مختلف تاثیری انکارناپذیر به جای می گذارد. بر همین اساس طی این پژوهش، نقش عدالت بر نگرشهای معلمان نسبت به سازمان و رضایت از رسیدگی به شکایات، مورد بررسی قرار گرفت.روش کار: روش پژوهش، الگوسازی معادله ساختاری بود و جامعه آماری پژوهش را معلمان زن و مرد شاغل به کار در دبیرستانهای شهر اصفهان تشکیل دادند. از جامعه آماری مذکور، 246 معلم به شیوه نمونه گیری سهل الوصول از بین مدارس نواحی مختلف برای پاسخگویی به پرسشنامه های پژوهش انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش شامل پرسشنامه عدالت بین فردی با 4 سوال، عدالت اطلاعاتی با 5 سوال، عدالت رویه ای با 7 سوال، عدالت توزیعی با 4 سوال، رضایت از رسیدگی به شکایات با 3 سوال و نگرش نسبت به سازمان با 10 سوال بودند. داده های حاصل از پرسشنامه های پژوهش با استفاده از الگوسازی معادله ساختاری و رگرسیون میانجی تحلیل گردید.یافته ها: نتایج تحلیل رگرسیون میانجی حاکی از آن بود که رضایت از رسیدگی به شکایات و عدالت رویه ای، نقش متغیر میانجی گشت پذیر را برای یکدیگر در رابطه با نگرش به سازمان ایفا می کنند. الگوسازی معادله ساختاری نیز نشان داد که عدالت بین فردی و عدالت اطلاعاتی با هیچیک از دو متغیر رضایت از رسیدگی به شکایات و نگرش نسبت به سازمان، رابطه مستقیم ندارند. اما عدالت رویه ای تاثیر خود را بر نگرش به سازمان از طریق رضایت از رسیدگی به شکایات اعمال می کند و عدالت توزیعی بر نگرش نسبت به سازمان، تاثیر مستقیم دارد.نتیجه گیری: نتایج حاصل از این پژوهش، الگوی ویژه ای را در باب نقش ابعاد عدالت بر رضایت از رسیدگی به شکایات و نگرش نسبت به سازمان به دست داد. بدین شکل که عدالت توزیعی، نقش مستقیمی در نگرش به سازمان دارد ولی عدالت رویه ای نقش خود را بر نگرش نسبت به سازمان از طریق رضایت از رسیدگی به شکایات اعمال می نماید.
صفحات :
از صفحه 54 تا 65
تحلیل میزان تحقق عدالت توزیعی بر اساس رهنمودهای امام علی علیه السلام
نویسنده:
مهدی محمدی,محمدمهدی ابوطالبی,سمیه اخلاقیان
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
بر اساس یک دسته بندی معتبر، عدالت سازمانی به سه مؤلّفۀ عدالت توزیعی، رویه ای و مراوده ای تقسیم می شود. از طرف دیگر، مؤلّفه های سازمانی بسیاری نظیر رضایت شغلی، تعهّد، انگیزه، عملکرد و بازدهی، هویّت سازمانی، عجین شدن با شغل، اعتماد سازمانی، وفاداری، روحیه، ترک خدمت، رفتارهای سیاسی منفی، غیبت و کلیّۀرفتارهای شهروندی و غیر شهروندی، تحت تأثیر عدالت سازمانی قرار دارند. در این مقاله ضمن بیان مطالبی پیرامون عدالت توزیعی و دیدگاه اسلام و بخصوص نهج البلاغه راجع به عدالت، شاخص های عدالت توزیعی از نامۀ امام علی علیه السلام، استخراج گردیده و میزان اجرای آنها در دانشگاه هنر اصفهان مورد بررسی قرار گرفته است. نوع این پژوهش، توصیفی- پیمایشی است و پرسش های این پژوهش با استفاده از داده های حاصل از پرسشنامه محقق ساخته آزمون شده است. برای این منظور از کلّ جامعۀ آماری (252نفر)، 110 نمونه انتخاب و پرسشنامه ها توسط این افراد، تکمیل گردیده است. نمونۀ مذکور، به صورت نمونه گیری تصادفی طبقه بندی شده انتخاب و با استفاده از روشهای آمار استنباطی شامل: t تک متغیره، تحلیل واریانس چند متغیره مانوا و آزمون LSD تجزیه و تحلیل شده است. نتایج این پژوهش بیان می دارد که عدالت توزیعی، کمتر از سطح متوسط در دانشگاه هنر اصفهان اجرا شده است. همچنین مطرح شد که احتمالاً عامل تحصیلات به عنوان یک عامل کلیدی در نظر سنجی ها نقش داشته است و در اکثر آزمون های مقایسه ای، روند آن حفظ شده است. به این صورت که کارکنانی که سطح تحصیلات بالاتری داشته اند، اجرای عدالت توزیعی در دانشگاه هنر اصفهان را کمتر ادراک نموده اند.
 بررسی شاخص های عدالت سازمانی در نهج البلاغه با تاکید بر فرمان امام علی علیه السلام به مالک اشتر
نویسنده:
مشرف جوادی محمدحسین, ابوطالبی محمدمهدی
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
در این پژوهش ضمن بیان عوامل مختلف عدالت سازمانی، شاخص های عدالت سازمانی شامل عدالت توزیعی، رویه ای و مراوده ای از نامه امام علی (علیه السلام) به مالک اشتر، استخراج شده، و میزان اجرای آنها در دانشگاه هنر اصفهان طی سه فرضیه مورد بررسی قرار گرفته است.نوع این پژوهش، توصیفی - پیمایشی بوده، و فرضیات این پژوهش با استفاده از داده ‌های پرسشنامه محقق ساخته (شامل 45 سوال)، در دانشگاه هنر اصفهان آزمون شده است. برای این منظور از کل جامعه آماری 252 نفر، 110 نمونه انتخاب و پرسشنامه ‌ها توسط این افراد، تکمیل گردیده است. این نمونه به صورت نمونه ‌گیری تصادفی طبقه‌ بندی شده، انتخاب و با استفاده از روش های آمار استنباطی شامل t تک متغیره، t2 هتلینگ، t همبسته، تحلیل واریانس چند متغیره مانوا و آزمون LSD تجزیه و تحلیل شده است.نتایج این پژوهش بر اساس شاخص های نهج البلاغه، حاکی است که عدالت توزیعی، کمتر از عدالت رویه ای و مراوده ای، و عدالت رویه ای کمتر از عدالت مراوده ای و همگی کمتر از سطح متوسط در دانشگاه هنر اصفهان اجرا شده و بنابراین در مجموع، عدالت سازمانی کمتر از سطح متوسط در دانشگاه هنر اصفهان به اجرا در آمده است؛ همچنین مطرح شد که احتمالا عامل تحصیلات به عنوان عامل کلیدی در نظرسنجی ها نقش داشته است به این معنا که با افزایش سطح تحصیلات، نظر کارکنان به سمت عدم اجرای عدالت در دانشگاه هنر اصفهان سوق پیدا کرده است.
صفحات :
از صفحه 11 تا 36
  • تعداد رکورد ها : 10