جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 728
نقدی بر دیدگاه‌های عبدالحکیم مطرودی: مکتب حقوقی حنبلی و ابن تیمیه: تعارض یا سازش
نویسنده:
Shah, Mustafa: شاه، مصطفى
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
کتاب «مکتب حقوقی حنبلی و ابن تیمیه»، گزارش ارزشمندی از توسعه فقه حنبلی ارائه می دهند و پارامترهای نظری و مفهومی این سنت را در اختیار خواننده علاقه مند قرار می دهند. این کتاب با مطالعه تعامل پر جنب و جوش و در عین حال بحث برانگیز بین ابن تیمیه و مکتب حقوقی حنبلی، ارزیابی می کند که این رابطه تا چه حد یک تضاد یا آشتی بوده است. نویسنده به بررسی دقیق موضوعات زیر می پردازد: قدرت کمک های پیشینیان مرتبط با احمد بن حنبل به این مدرسه ساختارهای زمینه ای که توسعه سنت را شکل دادند مترادف روش شناسی و ادبیات در مکتب کلاسیک نحوه برخورد ابن تیمیه با سنت حنبلی تأثیر اندیشه او بر بیان بعدی آموزه های حقوقی مدرسه و مبانی نظری آن کمکی که این مکتب به طور کلی در ترکیب قوانین اسلامی انجام داده است. این کتاب با ارائه مطالب مقدماتی به مکتب حقوقی حنبلی، یک اثر مرجع حیاتی برای کسانی است که به حقوق اسلامی، تاریخ سنت حنبلی و مشاهیر اصلی آن علاقه دارند.
جایگاه «تأویل» در منطق نقلی فهم دین از نگاه «ابن تیمیه» و نقد آن
نویسنده:
محمد علی پرهیزگار ، علی اله بداشتی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ابن‌تیمیه با پذیرش تأویل به عنوان یکی از شیوه‌های نقلی فهم دین، آن را به معنای حقیقت خارجی می‌داند و معانی‌ای همچون بازگرداندن لفظ از معنای ظاهری را تأویل کلامی خوانده و رد کرده و به مخالفان نسبت می‌دهد. وی با ادعای اتفاق صحابه نسبت به معنای منتخب خود و رد تأویل آیات صفات، به ستیز با تأویلی برمی‌خیزد که با نگاهش متفاوت است و در این مسیر همه توان خود را به کار می‌گیرد و به نقد استناد قرآنی قائلان به تأویل نیز می‌پردازد. این نوشتار با روش توصیفی، تحلیلی، پس از تبیین نگاه ابن‌تیمیه، به نقد علمی نگرش او می‌پردازد. در نقد، نخست تأویل را اصطلاحی قرآنی، روایی می‌شمرد که معنای علمی آن با تفسیر متفاوت و در برابر ظاهر قرار می‌گیرد و در دو سطح توجیه متشابه یا بیان بطن معنا می‌شود؛ سپس با بهره‌گیری از استشهاد قرآنی، از صحت تأویل سخن می‌گوید؛ حادث بودن تأویل را خرده‌گیری غیر علمی و اشکال‌تراشی بی‌اساس می‌شمارد و اندیشه تحریم سئوال از کیفیت را با پنج نکته پاسخ می‌دهد. همچنین پیامد‌های بسیاری برای تأویل‌گریزی می‌شمارد و در پایان تناقضات ادعاهای ابن‌تیمیه و کاربست تأویل در آثار او را گوشزد می‌کند و اعتراف‌های وی به تأویل را در کنار نقد علمای سلف بر تأویل‌گریزی وی بازگو می‌کند و هجمه‌های او در قالب تهمت‌پراکنی و تخریب مخالفان با برچسب وارداتی خواندن شبهات را فرار به جلو برای فرار از پاسخ قانع‌کننده می‌داند و اینگونه تزلزل و بطلان دیدگاه تأویل‌گریزانه ابن تیمیه را بر همگان، به ویژه حق‌جویان غیر محقق و مقلد سلفیه می‌نماید.
صفحات :
از صفحه 51 تا 74
العبودية لشيخ الإسلام: أحمد بن تيمية "661 – 728هـ": دراسة وتحقيق (من أول الکتاب حتى نهاية فصل الأمر بالمعروف والنهي عن المنکر)
نویسنده:
منيرة بنت عبد الله الراجحي
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
صفحات :
از صفحه 175 تا 246
دراسة تحليلية في التوجّهات المقاصدية عند ابن تيمية
نویسنده:
رقية طه جابر العلواني
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
صفحات :
از صفحه 413 تا 440
تحلیلی بر تاثیرپذیری تجسیمی سلفیان از اسرائلیات با تمرکز بر دیدگاه ابن تیمیه
نویسنده:
حمزه علی بهرامی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
بحث تأثیرگذاری عقاید یهودی در جامعه مسلمانان موضوعی است که از همان عصر صحابه با نام اسرائیلیات وجود داشته است. سلفیان ابن‌تیمیه گرا یکی از فرقه‌های تأثیرگذار معاصر هستند و ابن تیمیه نقش مؤثری در شکل‌گیری سلفیان داشته است. هدف این پژوهش پاسخ به این سؤال است که آیا خداشناسی تشبیهی سلفیان تأثیری از خداشناسی تجسیمی یهودیان گرفته است؟ یهودیان چه نقشی در شکل‌گیری خداشناسی سلفیان داشته‌اند؟ فرضیه پژوهش این است که‌اندیشه تشبیهی سلفیان متأثر از نفوذ فرهنگی یهودیان بوده و باور تشبیهی یک باور وارداتی به جهان اسلام است تا یک عقیده اصیل اسلامی. پژوهش حاضر با روشی اسنادی، تحلیلی تطبیقی در پی اثبات این فرضیه به شباهت‌ها و شواهد و اعترافاتی از تأثیرپذیری خداشناسی تجسیمی سلفیان از یهودیان دست‌یافته است. نتایج پژوهش نشان می‌دهد که اولاً تفسیر قطعی تأویل‌گرایانه از عقاید و باورهای یهود در بابصفات خبری خداوند ناصحیح است. ثانیاً وجه مشترک باور تجسیمی سلفیان و یهودیان این تصور را ایجاد می‌کند که خداشناسی تجسیمی سلفیان در قالب پذیرش اسرائیلیات منبعث و متأثر از خداشناسی تشبیهی یهودیان بوده است. ثالثاً این همگرایی نظری می‌تواند موجب نوعی همگرایی عملی میان سلفیان تکفیری با یهودیان صهیونیزم باشد.
صفحات :
از صفحه 183 تا 212
رؤية الإمام أحمد بن حنبل والإمام ابن تيمية للأحوال والمقامات
نویسنده:
اعداد: عبد اللطيف عبد العزيز عبد اللطيف المرشدى؛ اشراف: عادل محمود بدر, هشام السعید
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
صفحات :
از صفحه 1189 تا 1645
مسائل کلامیة لدى العلامة ابن خلدون: دراسة نقدیة
نویسنده:
مصعب الخير إدريس السيد مصطفى الإدريسي
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
موقف ابن تيمية من فكر فخر الدين الرازى دراسة ونقد
نویسنده:
عبد العزيز تمام يوسف
نوع منبع :
رساله تحصیلی
وضعیت نشر :
اسيوط: جامعة الازهر,
المعارضات الدينية لحجة التوحيد السينوية
نویسنده:
تقدیم واعتناء: فارس عامر العجمي, عبد الله عبد العزيز الغزّي
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
بیروت - لبنان: ابن النديم للنشر والتوزيع/ دار الروافد الثقافية ناشرون,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
الإمامة الکبری و الخلافة العظمی (مجموعه‌ای سه جلدی)
نویسنده:
سید محمد حسن القزوینی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات)
چکیده :
الامامة الکبری و الخلافة العظمی، مجموعه‌ای سه جلدی است به زبان عربی که به دفاع از عقاید شیعه و به خصوص امامت می‌پردازد. این مجموعه به قلم سید محمد حسن القزوینی نوشته شده و توسط دو انتشارات در زمان‌های متعددی از جمله: انتشارات دارالمجتبی (ایران) و انتشارات دار القارئ (لبنان) به چاپ رسیده است. مباحث جلدهای کتاب: جلد اول: این جلد از کتاب شامل مباحث زیر می‌باشد؛ نحوه تبلیغ و دعوت به اسلام، دسیسه‌های آنان در جبهه حق، کارهایی که از روی کینه و لجاجت بر امام علی(ع)روا داشتند، روایات غیر صحیح از صحیحین بخاری و مسلم، پایین آوردن جایگاه پیامبر اکرم(ص)به خاطر شیخین، متهم نمودن امیرالمؤمنین(ع)، حکم کردن به کفر شیعیان و وجوب قتل ایشان، نمونه‌هایی از تعصب نفرت انگیز آنان، جهالت‌های ابن تیمیه، صحابه در قرآن و سنت. جلد دوم: این جلد نیز شامل مباحث ذیل است؛ امامت از اصول دین است، زمین از امام خالی نمی‌شود، امامت لطفی است از خداوند متعال، تعیین جانشین یک اصل جاریست، آنچه که قاعده لطف بدان کامل می‌شود، پاسخ اشکالات قاعده لطف، آنچه با قاعده لطف استوار می‌گردد، امام را تنها خداوند برمی‌گزیند، شروط امامت، امام برترین مردم است، امام، معصوم است. جلد سوم: این جلد نیز شامل مباحث ذیل می‌باشد؛ شواهد خلافت بلا فصل امیرالمؤمنین(ع)، فضایل مختص به امیرالمؤمنین(ع)، سه آیه در روز غدیر خم در شأن امیرالمؤمنین(ع)نازل شد، امیرالمؤمنین(ع)همان کسی است که رسول الله(ص)را تصدیق فرمود، برگزیدن امیرالمؤمنین(ع) توسط خداوند متعال، بستن درب خانه تمامی مردم به مسجد رسول الله(ص) مگر درب خانه امیرالمؤمنین(ع)، امیرالمؤمنین(ع) برترین افراد بشر و امت اسلامی است، امیرالمؤمنین(ع) برترین مجاهدین در راه خداست.
  • تعداد رکورد ها : 728