جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 62
رویارویی علم و تکنولوژی با فرهنگ‌ها
نویسنده:
ژان لادریر؛ ترجمه: پروانه سپرده
نوع منبع :
کتاب , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات,
چکیده :
فیلسوف و دانشمند بزرگ، ژان لادریر این کتاب را بر اساس تقاضای یونسکو در پی سمپوزیوم «علم، اخلاق، زیبایی‌شناسی» که در سال ۱۹۷۴ از سوی بخش فلسفی یونسکو در پاریس برگزار شد، نگاشت و توجه فیلسوفان و دانشمندان سرتاسر جهان را به آن جلب کرد. چگونه علم، فناوری و فرهنگ‌ها به‌طور متقابل بر یکدیگر تأثیر می‌گذارند؟ آیا فرهنگ‌های سنتی می‌توانند در برخورد با علم فناوری به حیات خود ادامه دهند؟ پرسش‌هایی است که این کتاب به ‌آنها پاسخ می‌دهد.
حقیقـت مجـازی: دربـاره فضـای مجـازی چـه بدانیـم و چـه بگوییم؟
نویسنده:
گــروه مؤلفــان
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
مرکز ملی فضای مجازی,
کلیدواژه‌های اصلی :
دین و تکنولوژی در قرن بیست و یکم: ایمان در دنیای الکترونیکی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Susan George (سوزان جورج)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Information Science Publishing,
چکیده :
ترجمه ماشینی: فناوری بر همه حوزه های زندگی، از جمله مذهب، تأثیر گذاشته است. استفاده از سیستم های صوتی و رایانه در بیان مذهبی عمومی تنها یکی از راه های استفاده از فناوری در محافل مذهبی است. با این حال، آنچه اغلب نادیده گرفته می شود، شیوه ای است که دین از طریق فلسفه و اخلاق، فناوری را شکل می دهد. دین و فناوری در قرن بیست و یکم به بررسی رابطه این دو حوزه می پردازد و بینشی از تأثیرات دین و فناوری بر بشریت ارائه می دهد. در بررسی تأثیر دوگانه، کتاب به هم افزایی اشاره می کند که به طور سنتی در تحقیقات قبلی در مورد فناوری یا دین از قلم افتاده است.
دین و تکنولوژی در قرن بیست و یکم: ایمان در دنیای الکترونیکی
نویسنده:
سوزان جرج؛ مترجم: علی اصغر دارایی؛ ویراستار: سمیرا فتحعلی آشتیانی
نوع منبع :
کتاب , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات (وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی),
چکیده :
خانم «سوزان جرج» در این کتاب، به رابطه دوسویه دین و تکنولوژی می‌پردازد و با طرحِ هم‌افزایی بینِ این دو، یادآور می‌شود که کتابش به همیاری این دو رشته به صورتِ توأمان و در ملاحظه تأثیرشان بر روی جامعه نظر دارد، آنجا که تکنولوژی و دین نه تنها همزیستی دارند، بلکه همکاری دوجانبه سودمند با یکدیگر برقرار می‌سازند. به‌زعمِ سوزان جرج، دین و تکنولوژی هر دو در پی رفعِ محدودیت‌های آدمی و تعالی او هستند؛ تکنولوژی برای تفوّق بر محدودیت‌های ذهنی و جسمی آدمی تلاش می‌کند، در حالی که دین، به ویژه مسیحیت، با مفهومش از رستاخیز، در پی غلبه بر محدودیت‌های انسان، از جمله محدودیتِ نهایی انسان در زمینه مرگ است. این کششِ دوجانبه به تعالی، حتی در تبیینِ عللِ بر آمدنِ جامعه تکنولوژیکی از یک فرهنگِ مسیحی-یهودی به کار گرفته شده است. به این ترتیب، نویسنده در این کتاب، مرزهای بینِ این دو رشته را به چالش می‌کشد و با طرحِ بسیاری موضوع‌های بینارشته‌ای، دامنه مخاطبانِ کتابش را بسیار گسترده می‌سازد.
صدویک نکته‌ی کلیدی در باب اخلاق حکمرانی شبکه‌ای
نویسنده:
حامد حاجی‌حیدری
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پژوهشگاه فضای مجازی,
چکیده :
هدف درست طراحی‌ها برای بهبود نظام حکمرانی این است که وزن اخلاقی مشروعیت سیاسی پابرجا بماند. برای این منظور باید امر اخلاقی در شکل‌دهی به سیاست تقویت شود. در بدو امر تصور این است که می‌شود از طریق توانمند ساختن انسان‌ها با کمک ماشین‌ها به این منظور دست یافت؛ ولی واقع آن است که سطح پیچیدگی «هوش مصنوعی» به حدی بالا رفته است که سازگاری انسانی حکمرانی با آن پیچیدگی قابل ملاحظه‌ای یافته است. این گزارش کوشش می‌کند تا با الهام از منابع متنوع و متعددی که در زمینه e-Governance از 1996 تا 2019 در دست است (فهرست 112 منبع نمونه در انتهای گزارش آمده است)، 101 نکته و طرح مبحث را در زمینه اخلاق حکمرانی شبکه‌ای برای مطالعات آتی استخراج کند که فهرست و به اجمال تشریح می‌شوند. مراد از اخلاق حکمرانی - چنان‌که معنای واژه اخلاق (Ethics) نشان می‌دهد- دو دسته گزاره خواهد بود: یکی گزاره‌هایی که توصیه‌ها و یا به اصطلاح مرسوم کدهای اخلاقی مربوط به حکمرانی را ارائه می‌دهند و دیگری گزاره‌هایی که خصوصیات و در واقع خلق و خوی حکمرانی را بیان می‌کنند. این 101 نکته گزاره‌هایی هستند که هر طرح جامع برای حکمرانی فضای سایبر باید نسبت به آن‌ها موضع معقول، منسجم و خودبازسازی‌شونده‌ای اتخاذ کند. هر یک از این 101 نکته یک میدان مطالعاتی مفصل بوده و شایسته تعریف پروژه‌های پژوهشی متعددی است.
جهانی شدن و چالش های مدیریت دولتی: حکمرانی، مدیریت منابع انسانی، رهبری، اخلاق، حکمرانی الکترونیکی و پایداری در قرن بیست و یکم [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Haroon A. Khan (auth.)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Palgrave Macmillan,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این کتاب تلاشی است برای درک چالش های جهانی شدن و حکمرانی در بخش دولتی. که از دیدگاه کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه نوشته شده است، از حاکمیت و مدیریت دولتی به جای یکدیگر استفاده می کند تا استدلال کند که وظایف اجرایی نیاز به همکاری هر دو بخش دولتی و خصوصی دارد، به ویژه در چشم انداز جهانی که به سرعت در حال جهانی شدن است. سپس از تحلیل های آماری برای بررسی چالش های جهانی شدن در مدیریت منابع انسانی، اخلاق و مسئولیت پذیری، پایداری، حکومت های الکترونیکی و رهبری در بخش عمومی استفاده می کند.
عدالت سایبری: حقوق بشر و حکمرانی خوب برای اینترنت [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Mihr, Anja (انیا میر)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Springer,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این کتاب عدالت سایبری را به عنوان رویکردی مناسب برای ترویج حکمرانی خوب بر اساس هنجارهای حقوق بشر در اینترنت معرفی می کند. نویسنده فضای مجازی را به عنوان یک فضای عمومی بدون مرز و بدون قوانین مشترک یا مکانیسم های کنترل دولتی که از فعالیت های مردم در آن فضا محافظت و تقویت می کند، تعریف می کند. با توجه به گستره رو به رشد ارتباطات و تعاملات در اینترنت، نویسنده نشان می دهد که چگونه می توان رژیم های حقوق بشری و حکومتی را با فضای سایبری وفق داد تا از پاسخگویی، شفافیت و تعامل بیشتر بین کسانی که از اینترنت استفاده می کنند و کسانی که مدیریت و ارائه می کنند اطمینان حاصل شود. خدمات اینترنتی این کتاب مورد توجه محققان و سیاست گذاران علاقمند به ایجاد رژیم های حکومتی برای فضای مجازی خواهد بود که از حمایت و اعتماد همه کاربران برخوردار باشد.
توسعه حکمرانی دیجیتال: کره جنوبی به عنوان یک رهبر جهانی دیجیتال [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Choong-sik Chung
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Routledge,
چکیده :
ترجمه ماشینی: چرا و چگونه کره جنوبی به برترین رهبر دولت دیجیتال جهان تبدیل شد؟ این کتاب به بررسی مدل کره ای و تفاوت آن با مدل های دولت دیجیتال غرب، به ویژه ایالات متحده و بریتانیا می پردازد. این کتاب همچنین به موفقیت‌ها و شکست‌هایی می‌پردازد که کره جنوبی در طول فرآیند کمک به کشورهای در حال توسعه برای ایجاد دولت‌های دیجیتال با آن‌ها مواجه شده است. این کتاب با ریشه ها و توسعه تاریخی حاکمیت دیجیتال آغاز می شود. این استراتژی‌های دولت دیجیتال و سیاست‌های اطلاع‌رسانی در توسعه کشور کره و ارتقای صنعت فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) را بررسی می‌کند. این کتاب توضیح می‌دهد که یکی از موفقیت‌های کلیدی، نتیجه رهبری و یک سیستم پیش‌رانش همه‌دولتی قوی، یعنی حکومت ICT بود. این کتاب همچنین یک مدل جدید توسعه دولت دیجیتال را در پاسخ به تغییرات سریع در محیط ICT، به ویژه با توجه به انقلاب صنعتی چهارم، پیشنهاد می‌کند. این یک مرجع مفید برای کشورهای در حال توسعه است که به دنبال توسعه طرح جامع اطلاعات ملی خود از جمله دولت دیجیتال هستند.
استدلال آنالوژی: دیدگاه‌های هوش مصنوعی، علوم شناختی و فلسفه [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Mark Turner (auth.), David H. Helman (eds.)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Springer Netherlands,
چکیده :
ترجمه ماشینی: در چند سال اخیر، فعالیت بسیار زیادی در مطالعه قیاس و استعاره صورت گرفته است. این تا حدی به دلیل علاقه محققان هوش مصنوعی به شبیه سازی فرآیندهای یادگیری با استفاده از قیاس است. همچنین از بررسی‌های انتقادی نظریه‌های استاندارد در فلسفه زبان، با تمایز درونی تحت اللفظی/فرادفوریکی آنها ناشی می‌شود. این جلد شامل آثار منتشر نشده اخیر در این زمینه است، با تأکید ویژه بر نقش قیاس ها در استدلال و به طور کلی، نقش آنها در اندیشه و زبان. این مقالات توسط فیلسوفان، دانشمندان کامپیوتر، دانشمندان علوم شناختی و منتقدان ادبی ارائه شده است. پژوهشگران این رشته‌ها که تمرکزشان بر مطالعه قیاس و استعاره است، در این جلد بسیار مورد توجه قرار خواهند گرفت. این مقالات همچنین می تواند به عنوان مقدمه ای برای برخی از رویکردهای عمده ای که در بررسی قیاس اتخاذ می شود، باشد. همانطور که اشاره شد، این جلد کار محققان در چندین رشته مختلف را گرد هم می آورد. رویکردهای مختلفی که در رابطه با درک قیاس اتخاذ می‌شوند، نسبتاً متفاوت هستند، با این حال، مقالات نتیجه‌گیری مشترکی را پیشنهاد می‌کنند. قیاس و استعاره در اندیشه و زبان نفوذ می کند; بنابراین، بررسی دقیق آنها کمک ارزشمندی به درک ما از افراد است. DAVID H. HELMAN Case Western Reserve University vii قسمت اول نظریه های مفهومی و مقوله ای درک قیاسی مقوله ها و قیاس های مارک ترنر من می خواهم ادعاهای زیر را دنبال کنم: روشی که ما دسته بندی می کنیم به توضیح روشی که یک گزاره را تشخیص می دهیم کمک می کند.
به سوی عدالت اطلاعاتی: فناوری، سیاست و خط مشی برای داده ها در مدیریت آموزش عالی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Jeffrey Alan Johnson (auth.)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Springer International Publishing,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این کتاب تئوری عدالت اطلاعاتی را ارائه می‌کند که موضوع کنترل را در بر می‌گیرد و آن را به موضوعات دیگری که بر نتایج اجتماعی تأثیر می‌گذارند مرتبط می‌سازد. داده ها به طور طبیعی وجود ندارند. جوامع بوروکراتیک باید ورودی های استاندارد شده ای را برای الگوریتم های حاکم ارائه کنند، مشکلی که می تواند به عنوان یکی از خوانا بودن درک شود. با این حال، این مستلزم تبدیل آنچه در مورد اشیاء و کنش‌های اجتماعی می‌دانیم به داده، محدود کردن بسیاری از نمایش‌های ممکن از اشیاء به یک نمونه قطعی با استفاده از یک سری ترجمه است. بنابراین اطلاعات در مجموعه ای از مشکلات، داده ها، مدل ها و اقداماتی وجود دارد که کنشگران اجتماعی که داده ها را می سازند به آن می پردازند. این اطلاعات را از دیدگاه‌های اجتماعی و اخلاقی به روی تجزیه و تحلیل باز می‌کند، در حالی که دیدگاه علمی ما را نسبت به دستاوردهای چنین تحلیلی کور می‌کند - به‌ویژه در مورد روش‌هایی که ارزش‌ها و مفروضات نهفته در ترویج بی‌عدالتی هستند. به سوی عدالت اطلاعاتی به یک سوال کلیدی برای قرن بیست و یکم پاسخ می دهد: جامعه اطلاعات محور چگونه می تواند عادل باشد؟ بسیاری از کسانی که به اخلاقیات داده‌ها توجه دارند، بر کنترل داده‌ها تمرکز می‌کنند و استدلال می‌کنند که اگر داده‌ها فقط توسط افراد مناسب کنترل شوند، نتایج فقط ظاهر می‌شوند. با این حال، مشکلات جدی در مورد این فراپارادایم کنترل وجود دارد، به ویژه به ایجاد اولیه داده ها و پیش نیازهای استفاده از آن مربوط می شود. این متن برای دانشگاهیان در زمینه‌های اخلاق اطلاعات، نظریه سیاسی، فلسفه فناوری و مطالعات علم و فناوری، و همچنین متخصصان سیاست‌گذاری که برای رسیدن به نتایج مشکل‌ساز در مورد دوره‌های عمل به داده‌ها تکیه می‌کنند، مناسب است.
  • تعداد رکورد ها : 62