جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 7071
گزارشی از ترجمه شواهد الربوبیه
نویسنده:
غلامحسین حجتی نیا
نوع منبع :
ترجمه اثر , کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
دیدگاه فخر رازی و اکوئیناس در باب قدم عالم
نویسنده:
نویسنده معمر اسکندراوغلو؛ مترجم عذرا لوعلیان.
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
تهران: تهران: علم: کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی‏‫، ‏‫۱۳۸۸.‬‬‬,
ترجمه و تحقيق امر به معروف و نهی از منكر از كتاب «فقه القرآن» قطب راوندی
نویسنده:
---
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، معاونت پژوهشي، دفتر تبليغات اسلامي,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
‫در اين پاياننامه بخش امر به معروف و نهى از منكر كتاب فقه القرآن به فارسى ترجمه و با استفاده از تفاسير و روايات معصومين (ع) بررسى شده است. مباحث اين بخش عبارتند از: تعريف امر به معروف و نهى از منكر، امر به معرف و نهى از منكر از ديدگاه قرآن، اهميت امر به معروف و نهى از منكر در اسلام، شرايط وجوب امر به معروف و نهى از منكر، مراتب امر به معروف و نهى از منكر، وظايف آمرين به معروف و ناهين از منكر.
ترجمہ اصول کلی حاکم برمعاملات حرام ازکتاب دائره المعارف فقه مقارن نوشته آیت الله ناصر مکارم شیرازی (دام ظله) به زبان اردو
نویسنده:
نویسنده:نثار حسین؛ استاد راهنما:اخلاق حسین
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
کار و تلاش برای تأمین مایحتاج زندگی ، مساوی با جهاد در راه خدا است ، همانطور که امام جعفر صادق (علیه السلام) می فرماید: شخصی که برای امرار معاش تلاش می کند از خانواده او خدا است. مانند جنگیدن در راه است دنبال کردن مسیرهای اقتصادی با برنامه های اقتصادی برای بهبود شرایط زندگی در جامعه برای یک مسلمان نه تنها یک نقص نیست بلکه نشانه ای از ایمان و اعتقاد راسخ به دستیابی به اهداف معنوی بالاتر است. یک فرد دوراندیش با استفاده از اصول اقتصادی کل زندگی تلاش می کند تا رفاه خانواده را افزایش دهد. کتاب حاضر ترجمه اثر آیت الله مکارم شیرازی است که ترجمه فصل سوم این کتاب از اصول و قواعد حاکم درباره فصل ششم در امور حرام تا پایان فصل نهم است که شامل مسائل اقتصادی و اجتماعی است. این کتاب شامل چهار فصل است فصل اول: قوانین و مقررات حاکم بر امور حرام. در این فصل سه قانون ذکر شده است. فصل دوم: فریب در امر خرید و فروش. محصول سوم: رشوه و درآمد قضات. این فصل شامل 9 بحث است. فصل چهارم: آواز و صدا در این فصل معنای غنا ،و ادله فقها ذکر شده است.
ترجمه و تعليق کتاب "اساس‌الحکومة الاسلاميه" تأليف آيت‌الله سيدکاظم حائري، به زبان اردو
نویسنده:
‫انيس الحسنين
نوع منبع :
رساله تحصیلی , حاشیه،پاورقی وتعلیق , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، معاونت پژوهشي، دفتر تبليغات اسلامي,
چکیده :
‫نوشتار حاضر، ترجمه کتاب اساس‌الحکومة الاسلاميه تأليف آيت‌الله سيدکاظم حائري به زبان اردو است، که به تشريح مباني تأسيس حکومت اسلامي و نظام سياسي مبتني بر ولايت فقيه مي‌پردازد و جمهوريت، شورا و ولايت فقيه را که گونه‌هايي از نظام سياسي محسوب مي‌شوند، با هم مقايسه مي‌کند. محور اصلي بحث در کتاب مزبور آن است که در عصر غيبت، حکومتي جز نظام ولايت فقيه نمي‌تواند شکل و اساس معتبري به خود گيرد و تنها شکل حکومت در اين دوران حکومت تشکيل شده بر پايه ولايت فقيه است و حکومت‌هاي ديگر مشروعيت ندارند. کتاب مزبور مشتمل بر سه فصل است. فصل اول نظريه دموکراسي اختصاص دارد، که ضمن آن، از نظام استبدادي سخن رفته است. نويسنده در اين فصل با اشاره به مشروعيت جمهوريت و نظام دموکراسي و حق حاکميت مردم، مشروعيت نداشتن چنين حکومتي را بررسي مي‌کند. وي در فصل دوم نظريه شورا را به عنوان يکي ديگر از نظام‌هاي سياسي بررسيده و بعد از واکاوي انديشه تأسيس حکومت اسلامي بر مبناي اصول شورا، نتيجه مي‌گيرد که: در قرآن کريم و سنت نبوي چنين نظام سياسي ديده نمي‌شود و نظام شورا قابليت استدلال نداشته و مورد قبول نيست؛ زيرا هيچ آيه و روايت و سيره مقبولي در اين باره وارد نشده؛ بنابراين، شورا مشروعيت ندارد. او در فصل سوم پس از تبيين ولايت فقيه به اين نتيجه دست يافته که: بر اساس مکتب اهل بيت، حکومت اسلامي در عصر غيبت امام معصوم بر محوريت ولايت فقيه قابل تحقق است و مشورت با متخصصين و صاحب نظران در شعبه‌هاي مختلف زندگي بر حکومت اسلامي و حاکم لازم است و فقيهي که در رأس حکومت است بايد از هر لحاظ عادل و کاردان باشد و هر زمان که شرايط جامعه اسلامي اقتضا مي‌کند بايد افرادي از سوي مردم براي قانونگذاري (مجلس) انتخاب شوند و رأي مردم و امضاي ولي فقيه براي به دست گرفتن مسؤوليت‌هاي حساس کشور اسلامي لازم است. از نظر نويسنده، چارچوب گسترش حکومت اسلامي کل جهان است و حکومت اسلامي ظرفيت و توانايي جهاني شدن دارد و بايد به جاي اصطلاح وطن، از دارالاسلام بهره برد.
مقايسه تطبيقی دو ترجمه قرآن مجيد (ترجمههای فولادوند و معزی) در پانزده جزء اول
نویسنده:
---
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، معاونت پژوهشي، دفتر تبليغات اسلامي,
چکیده :
‫اين پاياننامه به مقايسه تطبيقى پانزده جزء اول دو ترجمه از قرآن كريم به نامهاى ترجمه محمدكاظم معزى و محمدمهدى فولادوند پرداخته شده است به اين منظور كه معادلهاى مناسب كلمات قرآن از رهگدر اين مقايسه شناسايى گردد. روش كار به اين شرح است كه نخست دو ترجمه، آيه به آيه مقايسه شده و موارد اختلاف شناسايى گرديده، آنگاه سعى شده است، اين موارد با استفاده از تفاسير و فرهنگهاى قرآنى و لغت و مطالب ساير كتب و مقالات بررسى و نقد گردد و آنگاه ترجمه بهتر معرفى شود. نويسنده به اين نتيجه رسيده است كه از كل موارد بررسى شده، ترجمه فولادوند در 120 مورد و ترجمه معزى در 20 مورد ارجح است و در 30 مورد نيز هيچ يك ترجمه مناسبى به دست ندادهاند. در پايان هر يك از دو ترجمه از جنبههاى گوناگون مورد نقد قرار گرفته و نقاط قوت و ضعف آنها با ذكر شواهدى از ترجمههاى آنان بيان شده و در ادامه جدولى از كلمات مورد اختلاف همراه با ذكر نام سوره و شماره آيه، به صورت الفبايى به دست داده شده است.
ترجمه و تحقيق كتاب «تاريخ فكرة اعجاز القرآن منذ البعثة النبوية حتی عصرنا الحاضر» (ص 216 ـ 304)
نویسنده:
---
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، معاونت پژوهشي، دفتر تبليغات اسلامي,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
‫تاريخ فكرة اعجاز القرآن منذ البعثة النبوية حتى عصرنا الحاضر تأليف نعيم حمصى و در موضوع تاريخ اعجاز قرآن است. در اين پاياننامه بخشى از اين كتاب كه در زمينه بحث اعجاز و آثار مربوط در قرن چهاردهم است، ترجمه و بررسى شدهاست. در اين قرن به اعجاز علمى قرآن پرداخته شدهاست.
ترجمه کتاب« انديشه سياسي آيت‌الله استاد مطهّري»
نویسنده:
---
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، جامعه المصطفي ,
چکیده :
‫نوشتار حاضر، ترجمه کتاب انديشه سياسي آيت‌الله استاد مطهري به زبان اردو است، که به صورت مجموعه مقالات و توسط تني چند از پژوهش گران حوزوي به رشته تحرير در آمده و به مؤلفه‌هاي تفکرات سياسي اجتماعي شهيد مطهري، ترسيم نظام سياسي اسلام و ولايت فقيه در قالب پنج مقاله از منظر آن استاد اختصاص دارد. در هر يک از مقالات مزبور، بخشي از چارچوب فکري شهيد مطهري درباره ابعاد سياسي و اجتماعي دين اسلام برجسته شده است. مقاله اول به تبيين چيستي و هستي جامعه و رابطه انسان با جامعه از منظر شهيد مطهري مي‌پردازد و ادله عقلي و نقلي ايشان بر وجود جامعه و امکان تحقق جامعه را بيان مي‌کند. استدلال به برخي آيات قرآن مبني بر اهميت و ارزش جامعه و قبول هويت اجتماعي بشر، از ديگر مطالب اين مقاله به شمار مي‌آيد. در مقاله دوم مفاهيم و پرسش‌هاي مربوط به حق و عدالت در نظام سياسي و اجتماعي اسلام و ارزش غايي و نهايي عدالت در اين نظام از ديدگاه ايشان تفسير شده است. مقاله سوم به نظام سياسي مطلوب از منظر آموزه‌هاي اسلامي و ماهيت حکومت اسلامي در انديشه و گفتار استاد مطهري اختصاص يافته و ديدگاه‌هاي ايشان درباره ولايت فقيه، حق انتخاب مردم در نظام اسلامي، نسبت بين ولايت فقيه و دموکراسي، توجه همزمان دين اسلام به نيازهاي دنيوي و اخروي مردم، انواع آزادي و مفهوم آن بررسي مي‌شود. در مقاله قوانين و سنت‌هاي موجود در جامعه، سلطه برخي انسان‌ها بر گروهي ديگر، نسبت بين آزادي و تکليف، تکامل و سعادت آدمي به عنوان اهداف آزادي از ديدگاه شهيد مطهري بيان شده است. آخرين مقاله نيز به انقلاب و تحولات اجتماعي از منظر استاد مطهري مي‌پردازد و به نظريات ايشان در زمينه پديده تغيير و تحول، جهات تکامل، عوامل تحول، تکامل و بالندگي يک جامعه و... اختصاص دارد.
ترجمه و شرح شاطبيه
نویسنده:
---
نوع منبع :
رساله تحصیلی , شرح اثر , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، معاونت پژوهشي، دفتر تبليغات اسلامي,
چکیده :
‫در اين پاياننامه قسمت مقدمه و بخش اصول قرائات كتاب شاطبيه ترجمه و شرح شده است. نام شاطبيه حرز الامانى و وجه التهانى اثر ابوالقاسم بن فيره شاطبى است. شاطبى در اين كتاب اثر ابو عمرو دانى را به نام التيسر به نظم درآورده است. در مقدمه از منزلت قرآن، صفات قارى، قراء و راويان و پارهاى از مطالب اخلاقى و اعتقادى آمده است و بخش اصول شامل اين موضوعات است: استعاذه، شيوههاى قراء درباره كيفيت ورود به سوره از سورهاى ديگر، فاتحة الكتاب، اشباع هاء كنايه و عدم اشباع، مسائل ميم جمع، مذهب ابو عمرو درباره ادغام كبير، تسهيل و...
ترجمه کتاب درانتظار ققنوس به زبان اردو
نویسنده:
---
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، معاونت پژوهشي، دفتر تبليغات اسلامي,
چکیده :
‫اين پايان نامه، ترجمه اردوي کتاب در انتظار ققنوس تأليف و برگردان مهدي علي‌زاده و خود نيز برگردان از عربي به فارسي کتاب المهدي المنتظر في الفکر الاسلامي تأليف سيدثامر هاشم العميدي است، که به پاسخ شبهه هاي احمد الکاتب در مباحث مهدويت و انکار وجود امام مهدي( اختصاص دارد. احمد الکاتب نويسنده و عالمِ متعصّب اهل سنّت در کتابي به نام تطور الفکر السياسي الشيعي من الشوري الي ولاية الفقية مدّعي شده که: امامت از نظر تشيع، تنصيصي و تعييني نبوده بلکه انتخاب امام از طريق شورا صورت مي‌گيرد و روايات وارد شده را غير ُمستند و تحريف شده مي‌داند. وي درباره امام زمان( مي‌گويد: شخصي به نام "مهدي" وجود تاريخي ندارد؛ لذا در اصل عنوان کتاب عربي مذکور، نوشتار آن با انتقادهاي او و پاسخ آن ها آغاز شده است. امّا مترجم فارسي، بعد از مطالعه و تحقيق کتاب، مطالبي را بر آن افزوده و به بررسي موعود شناسي و موعود باوري با رويکردي استدلالي مي‌پردازد. بخش اوّل کتاب فارسي، شامل مباحثي درباره شناخت حضرت مهدي( و ابعاد وجودي آن حضرت در چهار فصل است و به اثبات وجود آن امام اختصاص دارد. در بخش دوم به بررسي مهدي باوري، لزوم پيوند عاطفي با آن حضرت جهت امنيت رواني، کالبَد شکافي مقوله انتظار و پيشاهنگي تشيع، انقلاب جهاني مهدي( و رابطه آن با بعثت انبيا و سرکوب استکبار جهاني و مهدي باوري در آيينه هنر اسلامي پرداخته شده است.
  • تعداد رکورد ها : 7071