جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 7053
گردآوري ترجمه و تحقيق سي و پنج آيه شريفه قرآن از کتاب امالي
نویسنده:
‫حجازی، سید رسول
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، دانشکده اصول دين,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
‫چكيده : آنچه در اين مجموعه آورده ايم گردآوري، ترجمه و تحقيق 35 آيه شريفه از كتاب امالي سيد مرتضي علم الهدي(ره) مي باشد كه« در ضمن تفسير اين آيات سي و پنجگانه، تفسير آيات مربوط بدان نيز، البته به صورت محدود، لحاظ شده است» و شامل تأويلات سيد مرتضي همراه با بيان آراء ونظريات تفسيري مفسران است. در اين رساله علاوه بر گردآوري وترجمه متن به مقايسه تفسيري آيات نيز دقت نظر شده است به طوري كه تمام موارد تفسيري امالي با تفسير مجمع البيان طبرسي، تبيان شيخ طوسي، نيز تفسير«منسوب به» نعماني، ونيز تفسير الميزان علامه طباطبائي در كنار هم گذاشته شده و نتايج بسيار لطيفي به دست آمده است. ناگفته نماند در پي مقايسه تفسيري كه بين آيات مورد بررسي در امالي با تفسير«منسوب به» نعماني انجام گرفته اين نتيجه به دست آمده كه هيچ تشابه در بيان آراء و نظريات تفسيري بين آيات مورد بحث در تفسير امالي وآيات مورد بررسي در تفسير«منسوب به» نعماني وجود ندارد ولذا به نظر اين جانب فرضيه«هر دو تفسيرـ نعماني و امالي ـ متعلق به سيد مرتضي است.» صحيح به نظر نمي رسد. اين مجموعه در برگيرنده مباحثي است كه از جمله آنها؛ شرح حال سيد مرتضي و سيري در ويژگيهاي كتابش، نوآوري هاي سيد مرتضي، روش تفسيري سيد مرتضي، ترجمه و تحقيق آيات تفسيري، سيد مرتضي در آينه مطبوعات«كه به بررسي مجموعه مجلات ومقالات كه به صورت اصلي يا ضمني به بحث پيرامون شخصيت سيد مرتضي و تأليفات او پرداخته است» و... مي باشد. اين نگاشته درصدد است تا ضمن ترجمه رسا و روان آن هم مبتني بر منابع شناخته شده دور از هر نوع إعمال نظر شخصي و يا غيره به ترجمه آن همّت گمارد. ساير موارد تحقيق در اين رساله عبارتند از: « استخراج منابع و مآخذ و استدراك مطالب، توضيح الفاط غامض و عبارات دشوار در متن و خصوصاً متن اشعار وفهرست تفصيلي مطالب و آيات استشهاد شده پژوهش، در پايان نيز ترجمه چكيده رساله به زبان انگليسي خواهد آمد.
تصحيح و بررسی و ترجمه و توضيح تفسير سوره اعلی از ابنسينا
نویسنده:
---
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، معاونت پژوهشي، دفتر تبليغات اسلامي,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
‫در اين پاياننامه براساس دو نسخه خطى موجود در كتابخانه مركزى دانشگاه تهران و كتابخانه مجلس شوراى اسلامى از تفسير سوره اعلى متعلق به ابنسينا متن تفسير كه به زبان عربى است، بازنويسى و تصحيح شدهاست، سپس به فارسى برگردانده و آنگاه توضيحاتى بر آن افزوده شدهاست. موضوعات مورد بحث عبارتند از : محل نزول سوره، روش ابنسينا در تفسير اين سوره، اثبات خداوند، تقرير نبوت پيامبران و بيان امر معاد.
ترجمهوتحقيق بخشهای 3 و 4 و 5 كتاب المصاحف ابن ابی داود سجستانی
نویسنده:
---
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، معاونت پژوهشي، دفتر تبليغات اسلامي,
چکیده :
‫در اين پاياننامه به ترجمه و تحقيق بخشهاى 3 و 4 و 5 كتاب المصاحف ابن ابى داود سجستانى پرداخته شده و از اين موضوعات بحث شده است: مصحف عبدالله بن عباس، مصاحف تابعين، اختلاف خطوط مصاحف، كلماتى كه حجاج در مصحف عثمان تغيير داد، نوشتن مصاحف، شايستهترين افراد براى نوشتن مصاحب، خريد و فروش مصاحف، و سوزاندن مصاحف هنگام بىنياز شدن از آن.
ترجمه کتاب «امام علي (ع)  و زمامداران» به زبان اردو
نویسنده:
---
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، جامعه المصطفي ,
چکیده :
‫نوشتارحاضر، ترجمه کتاب امام علي (ع) و زمامداران تأليف علي محمد ميرجليلي به زبان اردو است، که به تشريح موضع‌گيري‌هاي سياسي آن حضرت در رويايي با خلفاي سه‌گانه در برابر غصب خلافت و موضع سکوت آن امام همام در دوران خلافت آنان مي‌پردازد و شخصيت و عملکرد اميرالمؤمنين (ع) پس از رحلت رسول خدا ونيز حکمت همکاري کردن ايشان با خلفا را در قالب شش فصل بررسي مي‌کند. نويسنده در فصل اول با اشاره به حوادث بعد از وفات پيامبر اکرم (ص) ، موضع‌گيري امام علي (ع) در قبال جريان سقيفه، استدلال‌هاي حضرتش در برتري خود براي رهبري امت اسلامي، انتقادهاي ايشان بر خلفا، سکوت امام در برابر حکومت خلفا و علل آن و حکمت اين‌که: چرا آن حضرت براي باز پس گيري قدرت هيچ اقدام جدي نکرده و موضع سکوت را اختيار کرده‌اند؟ تجزيه و تحليل کرده است. در فصل دوم به بررسي کمک‌هاي فکري اميرالمؤمنين علي (ع) با خلفاي سه گانه و مشورت دادن به آنان در امور مختلف حکومتي و جواب مثبت دادن ايشان به آن‌ها در قبال عجز و ناتواني‌شان در اداره حکومت مي‌پردازد. فصل سوم به تشريح حمايت‌هاي اميرالمؤمنين علي (ع) از خلفا و عملکرد آنان اختصاص دارد در فصل چهارم نيز مسؤوليت پذيري امام علي (ع) و ياران آن حضرت از طرف خلفا و انجام مأموريت‌هاي محول شده از سوي آنان تحليل سياسي گرديده و وسعت انديشه و درايت امام در همکاري با خلفا به تصوير کشيده شده است. در فصل پنجم اجراي حدود الهي توسط امام علي (ع) در عصر خلافت مي‌گردد. و سرانجام در فصل ششم مخالفت اميرالمؤمنين علي (ع) با بدعت‌هاي پديد آمده در عصر خلفا، مانند تحريم حج تمتع، تحريم ازدواج موقت (متعه)، اقامه نماز تمام در سفر و... شرح و بررسي تحليلي و تاريخي مي‌شود.
ترجمه و تحقیق فصول 4 ،5 ،6 ،7 ،8 آیین بودا، ویراسته پیتر هاروی
نویسنده:
طیبه شاطر غرابی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
این رساله ترجمه و تحقیق فصول 4 ،5 ،6 ،7، 8 آیین بوداست. نخستین فصل این رساله به بررسی آیین‌های عبادی آیین بودا می‌پردازد. گرچه با توجه به خداباور نبودن آیین بودا این موضوع عجیب به نظر می‌رسد اما باید به این نکته اشاره نمود که در آیین بودا موجودات مقدس بسیاری وجود دارند که آیین‌های عبادی‌ای نظیر تعظیم، نذورات و جشن‌های متعدد پیرامون آنها انجام می‌گیرد. دومین فصل این رساله به آداب سلوک بودایی نظیر پناه بردن و تشرف به رهبانیت و نیز مراسم ازدواج و آیین‌های درگذشت بودایی می‌پردازد. سومین فصل این رساله با بررسی مفهوم کرمه و اصول اخلاقی سنت‌های بودایی، بر دشواری تصمیم‌گیری اخلاقی برای بوداییان تأکید می‌کند. فصل چهارم این رساله به بررسی جایگاه زنان در نخستین جامعه بودایی و سپس در سنت مهایانه و وجره‌یانه می‌پردازد و نهایتاً می‌توان به این نتیجه رسید که علیرغم دیدگاه‌های نظری متفاوت، دیدگاه مساوات‌طلبانه بودا در سنت‌های بودایی، محقق نشده است. آخرین فصل این رساله با توجه به این اصل بودایی که هیچ چیز خود ثابتی ندارد، آیین بودا را علیرغم تأکیدش بر بی‌آزاری، آیینی طرفدار محیط زیست نمی‌داند.
نامیدن و شناختن خداوند
نویسنده:
نویسنده توماس آکوئیناس؛ مترجم امیر نصری.
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
تهران: حکمت‏‫,
ترجمه کشف الغمّه (جلد دوم از چهار جلدي) به زبان اردو
نویسنده:
---
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، معاونت پژوهشي، دفتر تبليغات اسلامي,
چکیده :
‫چکيده : پايان نامه حاضر، ترجمه جلد دوم از مجموعه چهار جلدي کتاب کشف الغمة في معرفة الائمة تأليف علامه ابوالحسن بهاء‌الدين علي بن عيسي فخرالدين بن ابوالفتوح بن هندي شيبايي اربلي به زبان اردو است، که به شرح فضايل فاطمه زهرا(، امام حسن(، امام حسين( و حضرت امام سجاد( مي‌پردازد. در ابتداي کتاب مذکور مطالبي از فضايل و کرامات حضرت فاطمه زهرا( و زوايايي از حيات کوتاه و پربار آن حضرت بازگو شده است. آن‌گاه داستان غضب فدک و عکس‌العمل فاطمه زهرا( در احقاق حق خويش و ظلم‌هاي ظالمان به آن حضرت در روزهاي پس از رحلت پيامبر اسلام(ص) که منجر به شهادت ايشان گرديد، وصف مي‌شود. در ادامه به شرح فضايل ام المؤمنين خديجه( و فضايل و حالات ايشان پرداخته شده است. در فصول بعدي قسمت‌هايي از زندگاني و فضايل امام حسن(، حوادث مهم زندگاني ايشان، و اوصاف و فضيلت‌هاي اخلاقي آن حضرت، رواياتي از پيامبر اسلام در شأن آن امام، گوشه‌هايي از عبادت، زهد، سخاوت، شجاعت، مواعظ بر جاي مانده از امام حسن و اولاد و نوادگان معروف ايشان، ادوار زندگي امام حسن در طول دوران خلافت و حکومت امام علي وصف گرديده و ضمن بيان وقايع مهم دوران امامت ايشان، چگونگي شهادت حضرتش ذکر شده است. در فصل‌هاي بعدي ضمن تشريح بخش‌هايي از حيات امام حسين(، فضايل آن حضرت، ماجراي تلخ کربلا، چگونگي شهادت امام حسين( و ابعادي از زندگاني، مناقب، کرامات، حوادث مهم دوران زندگي امام سجاد( و عصر امامت ايشان همراه با القاب و کنيه‌ها، فضايل اخلاقي، زهد، عبادت و ادعيه مشهورآن امام تبيين مي گردد.
ترجمه و شرح و تحقيق شركت و مضاربه از كتاب «فقه القرآن» قطب الدين راوندی با تطبيق بر قوانين مدنی
نویسنده:
---
نوع منبع :
رساله تحصیلی , شرح اثر , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، معاونت پژوهشي، دفتر تبليغات اسلامي,
چکیده :
‫اهميت بانكدارى بدون ربا و تبيين جايگاه فقهى و حقوقى شركتهاى مضاربهاى دو هدف عمده انجام پژوهش حاضر است. اين پژوهش مشتمل بر يك مقدمه، دو بخش و يك پيوست است. نويسنده در مقدمه، شرح حال قطب الدين راوندى را آورده و تبيين دو مفهوم شركت و مضاربه و احكام و شرايط آن به ترتيب در بخش اول و دوم بررسى كرده است. در پيوستها به موضوعاتى مانند مواد قانون مدنى ايران در احكام شركت، اقسام شركتهاى تعاونى و آثار و لوازم قوانين مربوط در حقوق تجارت به اجمال پرداخته شده است.
ترجمه و نقد بخش اول کتاب اضواء علي متشابهات القرآن
نویسنده:
‫فلاح، مرتضی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی , نقد و بررسی کتاب
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، دانشکده اصول دين,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
‫چكيده: « قَدْ جاءكُمْ مِنَ اللهِ نورٌ و كتابٌ مُبينٌ» به راستي كه از جانب خداوند نور و كتابي روشنگر به سوي شما آمده است. (سوره مائده ـ بخشي از آيه 15) اثر قرآني (اَضْواءٌ علي متشابهاتِ القرآنِ) نوشته شيخ خليل ياسين است كه در دو مجلّد تنظيم و در انتشارات « دار و مكتبة الهلال بيروت لبنان» به زيور طبع آراسته شده است. نويسنده در اين كتاب كوشيده است با صرف مهارت مقتضي در كل 114 سوره قرآن با طرح 1651 سؤال و جواب تفسيري، آن دسته از آيات و عبارات قرآني كه به نظر وي فهم آن براي قرآن پژوه مشكل و ممكن است در آن دچار شبهه و اشكال شود با استفاده از ادلّه تفسيري وآدابي مورد سؤال و جواب قرار دهد و از ابهامات آن در حد توان پرده بردارد. در اين پژوهش سعي شده است كه ضمن ترجمه روان وساده (از بخش اول اين كتاب) پيرامون آراء مطرح شده توسط نويسنده، با استفاده از منابع معتبر ومشهور تفسيري ولغوي (اعم از منابع اهل سنّت واماميّه) تحقيق و بررسي به عمل آيد و در صورت لزوم پاسخ هاي نويسنده پيرامون سؤالات مطرح شده مورد نقد وموشكافي قرار گيرد. با تحقيقي كه در اين مورد به عمل آمده كسي تاكنون اقدام به ترجمه و يا تحقيق پيرامون اين اثر قرآني ننموده است.
شرح و ترجمه و اعراب و تصحيح و ذكر منابع و مآخذ عبارات عربی كتاب التوسّل الی الترسّل و نقد نظريات متن رسالهها و بررسی اسنادی آيات و احاديث
نویسنده:
---
نوع منبع :
رساله تحصیلی , شرح اثر , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی , نقد و بررسی کتاب
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، معاونت پژوهشي، دفتر تبليغات اسلامي,
چکیده :
‫اين پاياننامه در سه قسمت به شرح و ترجمه و اعراب و تصحيح و ذكر منابع و مآخذ و نقد و بررسى اسنادى آيات و احاديث كتاب «التوسّل الى الترسّل» پرداختهاست: در قسمت اول، مناشير ديوانى و در قسمت دوم، امثله و مخاطبات، و در قسمت سوم، اخوانيات و ملاطفات ترجمه و تحقيق شده است.
  • تعداد رکورد ها : 7053