جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 7022
ترجمه و تحقيق کتاب فقه جزا (واژه نامه تفصيلي)
نویسنده:
‫سيدحسين‌حيدر زيدي
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، معاونت پژوهشي، دفتر تبليغات اسلامي,
چکیده :
‫اين نوشتار ترجمه و تحقيق کتاب فقه جزا (واژه نامه تفصيلي) به زبان اردو است، که به تشريح واژه‌هاي فقهي و حقوقي مربوط به احکام جزايي اسلام مي‌پردازد. نويسنده بر اساس حروف الفبا به شرح و بررسي معاني لغات و اصطلاحات فقهي فقه جزا، همت گماشته است. وي با استناد به کتاب‌هاي متعدد حقوقي و فقهي به تدوين و گردآوري اصطلاحات و مفاهيم تفصيلي واژگان پرداخته و در انعکاس معناي تفصيلي الفاظ از نظريات فقها و حقوقدانان بهره مي‌گيرد. برخي لغات و اصطلاحات معنا شده در اين نوشتار، بنا بر ترتيب حروف به شرح ذيل است: اثم، آلات حرام، آلت حدود، تعزير، آلت قصاص، اباحه، ابراء، اتهام، اتلاف، اثبات، اجتماع حدود، اجبار، اجراي حکم، اجلاء، احتباس احتکار، احتياط، احکام تکليفي، ادعاي اعسار، ادعاي اکراه، استيمان، ارتکاب حرام، ازدحام قتل، ازهاق نفس، استتابه، استحاله دعوي، استمتاع، استيفا، اسکار، اشتباه، اضطرار، اعتراف، اقرار، اعذار الفقهيه، اغرا، اغما، افترا، افساد في‌الارض، افلاس، اقامه بينه، اقامه حدود، اقرار، اکراه، امان، امانت، امر به معروف و نهي از منکر، انتحار، امساک، انقياد، انکار، ايمان، باذق، بدعت، برائت، بغات، بغي، بينّه، تأديب، تحکيم، تدليس، ترک صلاه، تسبيب، تعارض بينه‌ها، تعدد زوجات، تعزير، تغريب، تغليط، تفليس، تقيه، تکليف، جاسوس، جاني، جريره، جريمه، جزيه، جنايت، جنون، جهاد، حبس، حد، حرام، حق، حق‌الناس، حکم، حکم حاکم، حکومت، خائن خيانت، دائم الخمر، ديه، راشي، ربا، رشوه، زاني، زنا، زاجر، ساب‌النبّي، ساحر، سارق، سب، سجن، سحق، سکر، شهادت، ضمان، ضرب، سوط، عاقله، عفو، علم قاضي، عمد، غصب، فاجر، فجور، فقّاع، قذف، قاعده، قتل، قسم، قصاص، قطع، قلع، قيادت، قيام بينه، کباير، لطمه، لعان، لواط، لوث، مال، مثله، مجنون، محاربه، محارب، محرز، محصن، محقون الدم، محکوم عليه، مختلس، مدعي، منکر، مرتد، مساحقه، مسؤوليت، مسکر، معانقه، مفلس، ملاعبه، مهدورالدّم، موت‌الدماغ (مرگ مغزي)، نابش، ناشزه، ناظر قتل، نشوز، نصاب، نفقه، نفي بلد، نکاح، نکول، نميمه، واجب، وديعه، وزر، وطيء، وقايه، ولي، يمين و...
ترجمه و تحقيق قسمت نخست مقالهیِ شورا در اسلام
نویسنده:
---
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، معاونت پژوهشي، دفتر تبليغات اسلامي,
چکیده :
‫مباحث عمدهىِ اين تحقيق به اين شرح است: شورا در عرف قبيلهاى، شورا در مكه قبل از اسلام، شرح و تحقيق «حلف الفضول»، شورا در قرآن كريم، معنى شورا، شورا در سياق قرآن، اشاره و شورا، مشورت دو همسر درگير در مورد از شير گرفتن بچه، بعضى احكامى كه آيه آنها را بيان مىكند، مشورت خصوصى و عمومى، شورا از مهمترين ويژگىهاى امت اسلامى، نكات و اشارات آيه، دستور خداوند به حضرت رسول در مورد مشورت با مسلمانان، ردّ شبهات منافقين در پيرامون شورا، ظرافتها و رهنمودهاى آيات، ماجرايى از شورا در داستانهاى قرآن، قبيلهاى از قوم ثمود كه با حضرت صالح(ع) مشورت كردند، مشورت ابراهيم(ع) با پسرش اسماعيل(ع) در مورد خواب كشتن، شور ابراهيم با پسرش اسماعيل در مورد ساخت كعبه، مشورت برادران يوسف بر ضد او، رايزنى برادران يوسف با يكديگر در مورد برادر دربند خود، اشارهىِ خواهر رضاعى موسى(ع) به خانهىِ فرعون، خبردادن به حضرت موسى(ع) دربارهىِ مشورت درباريان فرعون به قتل او، مشورت فرعون در مورد موسى(ع) با درباريان خود، شور ملكهىِ سبأ با قبيلهاش در مورد نامهىِ سليمان، مشورت در ماجراى اصحاب كهف، شور قريشدر مورد رهايى از حضرت رسول در شب هجرت.
گزارشی از ترجمه شواهد الربوبیه
نویسنده:
غلامحسین حجتی نیا
نوع منبع :
ترجمه اثر , کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
ترجمه کتاب "امام علي(ع)  و زمامداران" به زبان اردو
نویسنده:
‫سيدوصي‌حيدر رضوي
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، معاونت پژوهشي، دفتر تبليغات اسلامي,
چکیده :
‫نوشتارحاضر، ترجمه کتاب امام علي(ع) و زمامداران تأليف علي محمد ميرجليلي به زبان اردو است، که به تشريح موضع‌گيري‌هاي سياسي آن حضرت در رويايي با خلفاي سه‌گانه در برابر غصب خلافت و موضع سکوت آن امام همام در دوران خلافت آنان مي‌پردازد و شخصيت و عملکرد اميرالمؤمنين( پس از رحلت رسول خدا ونيز حکمت همکاري کردن ايشان با خلفا را در قالب شش فصل بررسي مي‌کند. نويسنده در فصل اول با اشاره به حوادث بعد از وفات پيامبر اکرم(، موضع‌گيري امام علي(ع) در قبال جريان سقيفه، استدلال‌هاي حضرتش در برتري خود براي رهبري امت اسلامي، انتقادهاي ايشان بر خلفا، سکوت امام در برابر حکومت خلفا و علل آن و حکمت اين‌که: چرا آن حضرت براي باز پس گيري قدرت هيچ اقدام جدي نکرده و موضع سکوت را اختيار کرده‌اند؟ تجزيه و تحليل کرده است. در فصل دوم به بررسي کمک‌هاي فکري اميرالمؤمنين علي(ع) با خلفاي سه گانه و مشورت دادن به آنان در امور مختلف حکومتي و جواب مثبت دادن ايشان به آن‌ها در قبال عجز و ناتواني‌شان در اداره حکومت مي‌پردازد. فصل سوم به تشريح حمايت‌هاي اميرالمؤمنين علي(ع) از خلفا و عملکرد آنان اختصاص دارد در فصل چهارم نيز مسؤوليت پذيري امام علي(ع) و ياران آن حضرت از طرف خلفا و انجام مأموريت‌هاي محول شده از سوي آنان تحليل سياسي گرديده و وسعت انديشه و درايت امام در همکاري با خلفا به تصوير کشيده شده است. در فصل پنجم اجراي حدود الهي توسط امام علي(ع) در عصر خلافت مي‌گردد. و سرانجام در فصل ششم مخالفت اميرالمؤمنين علي(ع) با بدعت‌هاي پديد آمده در عصر خلفا، مانند تحريم حج تمتع، تحريم ازدواج موقت (متعه)، اقامه نماز تمام در سفر و... شرح و بررسي تحليلي و تاريخي مي‌شود.
ترجمه کتاب آفتاب ولايت تأليف آيت الله مصباح يزدي، به زبان اردو
نویسنده:
---
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، معاونت پژوهشي، دفتر تبليغات اسلامي,
چکیده :
‫پژوهش حاضر، ترجمه کتاب آفتاب ولايت تأليف آيت الله محمّدتقي مصباح يزدي است، که نويسنده در آن به بررسي ابعاد وجودي امام زمان(، ظهور و غيبت و حکومت جهاني آن حضرت مي‌پردازد. در اين کتاب که در هشت بخش سامان يافته، ابتدا ضرورت مَحبّت و معرفت به اهل بيت( و ارتباط ميان آن ها مطرح شده است؛ بر اين اساس، هر اندازه معرفت ما به آنان بيشتر باشد، مَحبّت ما نيز افزون تر خواهد بود. بخش دوم به مقام و شأن والاي اهل بيت( و امام زمان مي‌پردازد، و اين که بزرگي مقام و شأن آنان با عقل و فکر عادي قابل درک نيست. نويسنده معتقد است عظمت خداوند در اَنوار چهارده معصوم تجلّي کرده؛ لذا پي بردن به عمق حقيقت وجودي آنان امکان پذير نيست و باور کردن همين مسأله، خود نوعي کمال محسوب مي‌شود. وي در بخش سوم با اشاره به نعمت مَحبّت اهل بيت( وجود مقدّس حضرت ولي عصر( را براي همه بشريت بزرگ ترين نعمت ها برشمرده؛ زيرا به واسطه اين وجود نوراني، تمام زمين سرشار از عدل و داد مي‌شود، همان گونه که قبل از آن، از ظلم و جور لبريز شده بود. در بخش چهارم تبيين مي‌شود که همه مقام هاي رسول خدا( براي ائمّه( به ويژه امام زمان( نيز ثابت است و فقط مقام نبوّت از آنان استثنا شده است. از جمله اين مقام ها مي‌توان به: تبيين و تفسير قرآن، ولايت و حاکميت، قضاوت، تزکيه و... اشاره کرد. در بخش پنجم به بحث درباره فتنه پذيري ايمان در آخر الّزمان، ابعاد گسترده ولايت، مراتب ولايت و آثار آن اشاره شده و چيستي مسأله ولايت بيان مي‌گردد. در همين بخش نويسنده به اين نکته اشاره مي‌کند که: اگر ما داراي ولايت اهل بيت( هستيم، در کدام مرتبه آن قرار داريم و راهکارهاي تقويت ولايت و مودّت اهل بيت کدام اند. ولايت تکويني امام زمان و مصاديق ولايت در قرآن کريم، از ديگر مطالب اين بخش محسوب مي‌شود. بخش ششم به مباحثي همچون: مهدي باوري و آثار آن، ديدگاه‌هاي اهل سنّت و فرهنگ تشيع درباره حضرت مهدي(، اعتقاد به وجود آن حضرت و تأثير مهدي باوري در زندگي فردي و اجتماعي انسان اختصاص دارد. در بخش هفتم ويژگي‌هاي ياوران امام زمان، مانندِ قدرت روحي بالا، بردباري، استقامت و ياري، رابطه عاشقانه با پروردگار، فروتني در برابر مؤمنان و سر افرازي در مقابل کافران و نهراسيدن از سرزنش بيان مي‌شود. در بخش هشتم فلسفه غيبت امام زمان، اهداف بعثت انبيا و امامت امامان، وظايف عالمان و شيعيان در عصر غيبت، به ويژه فتنه‌هاي فراوان و شبهه هاي متعدّد و متنوّع، موانع مهّمِ، ظهور، همچون: روح خودسري و هواپرستي مردم، به خطر افتادن مقام قدرتمندان و ثروتمندان، و دين فروشي دانشمندان بيان گرديده است.
در باره علم سیاست ماکیاولی
نویسنده:
لئوناردو اولسکی,دانیال شاه زمانیان
نوع منبع :
ترجمه اثر , کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
ترجمهیِ اعجاز قرآن باقلانی
نویسنده:
---
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، معاونت پژوهشي، دفتر تبليغات اسلامي,
چکیده :
‫در اين پاياننامه صفحات 1994ـ342 اعجاز القرآن باقلانى ترجمه شدهاست. موضوعات مورد بحث عبارت است: خطبههاىِ رسول اكرم و على(ع) و خلفا و مقايسهىِ آنها با قرآن، اشعار مشهور جاهلى مثل امرءالقيس و مقارنهىِ آنها با قرآن.
ترجمه و تحقيق و نقد بخش هاي في معرفة احکامه، في معرفة جدله، في معرفة موهم المختلف از کتاب الربهان زرکشي
نویسنده:
‫خوش نيت، غلامرضا
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی , نقد و بررسی کتاب
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، دانشکده اصول دين,
چکیده :
‫این تحقیق بنا دارد به ترجمه و تحقیق و نقد سه مبحث کلیدی ( معرفه احکامه ، معرفة جدله ، معرفة موهم المختلف ) از کتاب پر ارج البرهان بدر الدین زرکشی بپردازدکه در ضمن ترجمه ازاد به تحقیق که شامل تعریف لغوی و اصطلاحی بعضی از اصطلاحات و کلمات دشوار یا تفسیر برخی آیات قرآن و احیاناَ نقد برخی از دیدگاههای زرکشی پرداخته است . در این تحقیق از منابع کتابخانه ای استفاده شده است . این تحقیق شامل چهار فصل می باشد فصل اول به کلیاتی چون تعریف موضوع و اهداف تحقیق و شرح حال زرکشی و معرفی البرهان می پردازد و فصل دوم و سوم و چهارم هر کدام دارای دو بخش می باشد که بخش اول آنها مقدمه می باشد که شامل مفهوم و ضرورت و پیشینه و مقایسه ی آنها بین البرهان زرکشی و الاتقان سیوطی می باشد ، و بخش دوم آنها به ترجمه و تحقیق و احیاناَ نقد برخی از دیدگاهای زرکشی می پردازد .
ترجمه کتاب "المسائل الفقهّيه" به زبان اردو تأليف علّامه سّيدعبدالحسين شرف‌الدّين موسوي
نویسنده:
---
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، معاونت پژوهشي، دفتر تبليغات اسلامي,
چکیده :
‫در نوشتار حاضر، ترجمه کتاب المسائل الفقهيه تأليف علامه سيدعبدالحسين شرف‌الدين موسوي عاملي است و مباحث مربوط به وضو و نماز را که مورد اختلاف شيعه و اهل سنت است، به صورتي استدلالي بررسيده و به برخي از شبهه‌هاي فقهي اهل سنت به شيعه در اين زمينه پاسخ مي‌دهد. مترجم اعتقاد دارد کتاب مزبور در عين کوچک و فشرده بودن، مسايل فقهي مربوط به نماز و وضو و محل نزاع بين شيعه و اهل سنت را در آن‌ها مشخص مي‌سازد. هدف مترجم از ترجمه اين کتاب به زبان اردو، پاسخ‌گويي به مهم‌ترين نيازهاي فقهي مردم شيعي و سني پاکستان بوده است. وي موضوعات مهم مطرح شده در کتاب المسائل الفقهيه و موارد اختلاف نظر و اتفاق نظر شيعه را در احکام فقهي مربوط به نماز و وضو تبيين مي‌نمايد. او نخست مشروعيت جمع بين دو نماز را که شيعه به آن اعتقاد دارد، بررسيده، آن‌گاه به جزء سوره بودن آيه (بسم الله الرحمن الرحيم) در نماز از منظر شيعه و اهل سنت پرداخته و اثبات مي‌کند اين آيه جزء حمد و سوره است و بايد خواند شود. نگارنده در ادامه با ارائه بحث تکبيره الاحرام، رکن بودن آن را ثابت مي‌کند. ضرورت قصر (شکستن نمازها) نمازهاي چهار رکعتي در سفر و ادله فقهي آن، جايز نبودن روزه براي مسافر و باطل بودن آن، همراه با ذکر دليل‌هاي فقهي مربوط، مشروعيت عقد موقت (متعه) و ادله جواز آن از قرآن، سنت و اجماع، صحيح نبودن وضو در صورت شستن پاها و سر به جاي مسح آن‌ها، عدم جواز مسح بر حفين (کفش‌ها) و جوراب و اثبات فقهي اين مطلب و چند مسأله فرعي از نماز و وضو را از لحاظ فقهي بررسيده و موارد اختلاف و اشتراک نظر شيعه و اهل سنت را در اين زمينه منعکس ساخته و موارد نزاع را به صورت کامل و شفاف بيان کرده است.
گفتاری در تفسیر قرآن (ترجمه از تفسیر الجواهر)
نویسنده:
سید حسین حسینی همدانی
نوع منبع :
ترجمه اثر , کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
  • تعداد رکورد ها : 7022