جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 7053
ترجمهوتحقيق بخشهای 3 و 4 و 5 كتاب المصاحف ابن ابی داود سجستانی
نویسنده:
---
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، معاونت پژوهشي، دفتر تبليغات اسلامي,
چکیده :
‫در اين پاياننامه به ترجمه و تحقيق بخشهاى 3 و 4 و 5 كتاب المصاحف ابن ابى داود سجستانى پرداخته شده و از اين موضوعات بحث شده است: مصحف عبدالله بن عباس، مصاحف تابعين، اختلاف خطوط مصاحف، كلماتى كه حجاج در مصحف عثمان تغيير داد، نوشتن مصاحف، شايستهترين افراد براى نوشتن مصاحب، خريد و فروش مصاحف، و سوزاندن مصاحف هنگام بىنياز شدن از آن.
ترجمه کتاب «امام علي (ع)  و زمامداران» به زبان اردو
نویسنده:
---
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، جامعه المصطفي ,
چکیده :
‫نوشتارحاضر، ترجمه کتاب امام علي (ع) و زمامداران تأليف علي محمد ميرجليلي به زبان اردو است، که به تشريح موضع‌گيري‌هاي سياسي آن حضرت در رويايي با خلفاي سه‌گانه در برابر غصب خلافت و موضع سکوت آن امام همام در دوران خلافت آنان مي‌پردازد و شخصيت و عملکرد اميرالمؤمنين (ع) پس از رحلت رسول خدا ونيز حکمت همکاري کردن ايشان با خلفا را در قالب شش فصل بررسي مي‌کند. نويسنده در فصل اول با اشاره به حوادث بعد از وفات پيامبر اکرم (ص) ، موضع‌گيري امام علي (ع) در قبال جريان سقيفه، استدلال‌هاي حضرتش در برتري خود براي رهبري امت اسلامي، انتقادهاي ايشان بر خلفا، سکوت امام در برابر حکومت خلفا و علل آن و حکمت اين‌که: چرا آن حضرت براي باز پس گيري قدرت هيچ اقدام جدي نکرده و موضع سکوت را اختيار کرده‌اند؟ تجزيه و تحليل کرده است. در فصل دوم به بررسي کمک‌هاي فکري اميرالمؤمنين علي (ع) با خلفاي سه گانه و مشورت دادن به آنان در امور مختلف حکومتي و جواب مثبت دادن ايشان به آن‌ها در قبال عجز و ناتواني‌شان در اداره حکومت مي‌پردازد. فصل سوم به تشريح حمايت‌هاي اميرالمؤمنين علي (ع) از خلفا و عملکرد آنان اختصاص دارد در فصل چهارم نيز مسؤوليت پذيري امام علي (ع) و ياران آن حضرت از طرف خلفا و انجام مأموريت‌هاي محول شده از سوي آنان تحليل سياسي گرديده و وسعت انديشه و درايت امام در همکاري با خلفا به تصوير کشيده شده است. در فصل پنجم اجراي حدود الهي توسط امام علي (ع) در عصر خلافت مي‌گردد. و سرانجام در فصل ششم مخالفت اميرالمؤمنين علي (ع) با بدعت‌هاي پديد آمده در عصر خلفا، مانند تحريم حج تمتع، تحريم ازدواج موقت (متعه)، اقامه نماز تمام در سفر و... شرح و بررسي تحليلي و تاريخي مي‌شود.
نامیدن و شناختن خداوند
نویسنده:
نویسنده توماس آکوئیناس؛ مترجم امیر نصری.
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
تهران: حکمت‏‫,
ترجمه کشف الغمّه (جلد دوم از چهار جلدي) به زبان اردو
نویسنده:
---
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، معاونت پژوهشي، دفتر تبليغات اسلامي,
چکیده :
‫چکيده : پايان نامه حاضر، ترجمه جلد دوم از مجموعه چهار جلدي کتاب کشف الغمة في معرفة الائمة تأليف علامه ابوالحسن بهاء‌الدين علي بن عيسي فخرالدين بن ابوالفتوح بن هندي شيبايي اربلي به زبان اردو است، که به شرح فضايل فاطمه زهرا(، امام حسن(، امام حسين( و حضرت امام سجاد( مي‌پردازد. در ابتداي کتاب مذکور مطالبي از فضايل و کرامات حضرت فاطمه زهرا( و زوايايي از حيات کوتاه و پربار آن حضرت بازگو شده است. آن‌گاه داستان غضب فدک و عکس‌العمل فاطمه زهرا( در احقاق حق خويش و ظلم‌هاي ظالمان به آن حضرت در روزهاي پس از رحلت پيامبر اسلام(ص) که منجر به شهادت ايشان گرديد، وصف مي‌شود. در ادامه به شرح فضايل ام المؤمنين خديجه( و فضايل و حالات ايشان پرداخته شده است. در فصول بعدي قسمت‌هايي از زندگاني و فضايل امام حسن(، حوادث مهم زندگاني ايشان، و اوصاف و فضيلت‌هاي اخلاقي آن حضرت، رواياتي از پيامبر اسلام در شأن آن امام، گوشه‌هايي از عبادت، زهد، سخاوت، شجاعت، مواعظ بر جاي مانده از امام حسن و اولاد و نوادگان معروف ايشان، ادوار زندگي امام حسن در طول دوران خلافت و حکومت امام علي وصف گرديده و ضمن بيان وقايع مهم دوران امامت ايشان، چگونگي شهادت حضرتش ذکر شده است. در فصل‌هاي بعدي ضمن تشريح بخش‌هايي از حيات امام حسين(، فضايل آن حضرت، ماجراي تلخ کربلا، چگونگي شهادت امام حسين( و ابعادي از زندگاني، مناقب، کرامات، حوادث مهم دوران زندگي امام سجاد( و عصر امامت ايشان همراه با القاب و کنيه‌ها، فضايل اخلاقي، زهد، عبادت و ادعيه مشهورآن امام تبيين مي گردد.
ترجمه و نقد بخش اول کتاب اضواء علي متشابهات القرآن
نویسنده:
‫فلاح، مرتضی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی , نقد و بررسی کتاب
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، دانشکده اصول دين,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
‫چكيده: « قَدْ جاءكُمْ مِنَ اللهِ نورٌ و كتابٌ مُبينٌ» به راستي كه از جانب خداوند نور و كتابي روشنگر به سوي شما آمده است. (سوره مائده ـ بخشي از آيه 15) اثر قرآني (اَضْواءٌ علي متشابهاتِ القرآنِ) نوشته شيخ خليل ياسين است كه در دو مجلّد تنظيم و در انتشارات « دار و مكتبة الهلال بيروت لبنان» به زيور طبع آراسته شده است. نويسنده در اين كتاب كوشيده است با صرف مهارت مقتضي در كل 114 سوره قرآن با طرح 1651 سؤال و جواب تفسيري، آن دسته از آيات و عبارات قرآني كه به نظر وي فهم آن براي قرآن پژوه مشكل و ممكن است در آن دچار شبهه و اشكال شود با استفاده از ادلّه تفسيري وآدابي مورد سؤال و جواب قرار دهد و از ابهامات آن در حد توان پرده بردارد. در اين پژوهش سعي شده است كه ضمن ترجمه روان وساده (از بخش اول اين كتاب) پيرامون آراء مطرح شده توسط نويسنده، با استفاده از منابع معتبر ومشهور تفسيري ولغوي (اعم از منابع اهل سنّت واماميّه) تحقيق و بررسي به عمل آيد و در صورت لزوم پاسخ هاي نويسنده پيرامون سؤالات مطرح شده مورد نقد وموشكافي قرار گيرد. با تحقيقي كه در اين مورد به عمل آمده كسي تاكنون اقدام به ترجمه و يا تحقيق پيرامون اين اثر قرآني ننموده است.
ترجمه کتاب آزادی در فلسفه سیاسی اسلام بزبان اردو
نویسنده:
ناصر حسین زیدی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
این تحقیق، ترجمه کتاب آزادی در فلسفه سیاسی اسلام تألیف حجّت الاسلام دکتر منصور میراحمدی به به زبان اردو است. کتاب مذکور در سه بخش تنظیم شده است. بخش اوّل آن، سه فصل را دربر می‌گیرد و فصل نخست به مفهوم آزادی، اقسام آن و انواع برداشت‌ها از مفهوم آزادی اختصاص دارد. در فصل دوم از این بخش دیدگاه فلاسفه مسلمان درباره مفهوم و محدوده آزادی، تحوّل مفهوم آن در فلسفه سیاسی اسلام و نظریات برخی فیلسوفان قدیم، مانند فارابی، خواجه نصیرالدّین طوسی و فلاسفه معاصر، همچون: استا مطهّری، علاّمه محمّدتقی جعفری و آیت الله محمّدتقی مصباح یزدی را می‌خوانیم. در فصل سوم از بخش اوّل، تحلیلی اسلامی از مفهوم آزادی ارایه شده و مولّفه‌های مهّم آزادی سیاسی، تقسیم آزادی سیاسی بر اساس رفتار سیاسی و حقوق اساسی مردم و تشکل‌های سیاسی بیان می‌شود. بخش دوم به مبانی آزادی در فلسفه سیاسی اسلام می‌پردازد. نگارنده در فصل اوّل از این بخش، مبانی آزادی در فلسفه سیاسی لیبرالیسم و مبانی انسان‌شناسی، هستی شناسی و معرفت شناسی آن را شرح می‌دهد. وی در همین زمینه مبانی حقوقی و اخلاقی آن را در نظام های فلسفی و سیاسی غرب و اسلام مقایسه و تفاوت آزادی در اسلام و نظام لیبرالیستی را تبیین می‌کند. بخش سوم به قلمرو و محدوده آزادی در نظام سیاسی اسلام اختصاص دارد. در این بخش ابتدا محدوده آزادی در فلسفه سیاسی لیبرالیسم مطرح شده و آزاد بودن افراد جامعه تا هنگامی که به حقوق دیگران تجاوز نشود و آن ها شکایتی از فرد یا گروه خاصّی نداشته باشند، ارزیابی شده و ارتباط میان آزادی و منافع و امنیت جامعه و امنیت ملّی، تحلیل می‌شود. نویسنده در فصل دوم از بخش سوم، قلمرو آزادی در اسلام، فلسفه سیاسی و مصادیق آن را ذکر می‌کند. رابطه اختیار انسان با آزادی او، مفهوم آزادی بیان و عقیده و مبانی آن در اسلام، از دیگر مندرجات این نوشتار محسوب می‌شود، که نگارنده با استفاده از ادلّه قرآنی، روایی و عقلی، آن ها را واکاوی می‌کند.
ترجمه کتاب "تحفه آسماني" به زبان اردو
نویسنده:
---
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، معاونت پژوهشي، دفتر تبليغات اسلامي,
چکیده :
‫پايان نامه حاضر، ترجمه کتاب تحفه آسماني تأليف خليل حسيني به زبان اردو است، که به تشريح تأثير بلايا و مصايب در زندگي انسان، آثار صبر بر بلا در تقويت ايمان و ساخته شدن نفس آدمي و تقرب او به خداوند متعال مي‌پردازد. نويسنده به تجزيه و تحليل مصايب مختلف اهل بيت(ع) و صبر والاي ايشان در اين زمينه اشاره کرده و فلسفه رنج و مصيبت‌هاي اولياي خاص خدا را بررسي کرده است. وي همچنين حکمت بلايا و آثار مثبت آن را از ديدگاه قرآن و سنت بررسيده و معتقد است: امامان معصوم، رنج‌ها و بلايا را نردباني براي رسيدن به تکامل بشر مي‌دانند؛ از منظر آنان، انسان تا زحمت نکشد، به کمال نمي‌رسد. پس بايد مصايب و مشکلات را تاب آورد، تا ايمان افزايش يابد. در فصول ديگر کتاب مذکور، اجر و ثواب الهي بر اثر صبر در بلا و مصيبت، ضرورت آزمايش شدن بندگان الهي به وسيله رنج و بلا، عبرت گيري از رنج‌ها و مصايب اهل بيت(ع)، فرق بين مؤمن و منافق در رسيدن رنج و بلا به آنان، مراتب و مصايب افراد با توجه به منزلت و شأن و ظرفيت آن‌ها، رابطه بين صبر و ايمان، نقش دعا، صدقه، استرجاع و پند گرفتن از سرگذشت ديگران در تحمل مصيبت‌ها و جلوگيري از بلاياي ناگوار، نقش صله رحم و حمد و شکر الهي در جلوگيري مصايب تلخ و رابطه بين تلخي دنيا و شيريني آخرت بيان گرديده است. نگارنده از آيات و رواياتي متعدد براي تبيين موضوع مورد نظر خود استفاده کرده و معتقد است: مطالعه اين کتاب، ديدگاه خوانندگان را در باره مصيبت‌ها و بلايا تغيير داده به آنان ياري مي‌رساند تا در شناخت حقيقت انسانيت بيشتر گام بردارند و خداوند را براي نزول برخي بلايا شکر بگزارند.
مرآت الاكوان،(تحرير شرح هدايه ملاصدرا شيرازي)
نویسنده:
احمد بن محمد حسيني اردكاني؛ مقدمه ، تصحيح و تحقيق عبدالله نوراني
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
کلیدواژه‌های اصلی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
ترجمه کتاب "نقش تقيه در استنباط" به زبان اردو(2) اثراستاد نعمت الله صفري
نویسنده:
‫سيدغلام‌مرتضي نقوي
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، معاونت پژوهشي، دفتر تبليغات اسلامي,
چکیده :
‫نوشتار حاضر، ترجمه کتاب نقش تقيه در استنباط تأليف نعمت‌الله صفري به زبان اردو است، که به تشريح چيستي تقيه، اهداف آن، محدوده استفاده از تقيه در استنباط فقهي، تاريخچه تقيه در فقه اماميه و نقش تقيه در فهم نصوص فقهي مي‌پردازد. نويسنده مي‌کوشد ضوابط حاکم بر بهره‌گيري از تقيه و کشف آن در نصوص روايي را بررسيده و امکان حمل کردن يک روايت بر تقيه در صورت تعارض با روايات ديگر را تبيين کند. وي بدين منظور ابتدا در مقدمه با اشاره به ضرورت بحث از تقيه در فقه اماميه، حمل کردن برخي احاديث در باب تعارض ادله روايي با يکديگر را يکي از آسان‌ترين و شايع‌ترين راه‌هاي رفع تعارض از روايات برشمرده و ضرورت توجه به ويژگي‌هاي مذهب در زمان ائمه( بر حمل کردن روايات بر تقيه تأکيد کرده و جايگاه آن در استنباط احکام فقهي و کشف ضوابط، ملاک و علل تقيه را روشن مي‌سازد. او در اين زمينه علاوه بر استفاده از روش فقهي و اصولي، از روش رجالي، تاريخي و روش حديثي نيز بهره برده است. نگارنده تحقيق خود را در دو فصل ارائه مي‌کند. او در فصل اول کلياتي درباره حمل بر تقيه نگاشته و به دسته‌بندي و بيان روايات تقيه، تاريخچه استفاده از تقيه در فقه و پيش فرض و شرايط آن مي‌پردازد. وي در فصل دوم شرايط حمل کلام امام معصوم( بر تقيه را به صورت مبسوط بررسيده و در همين زمينه شرايطي همچون: تعارض ادله روايي، عدم امکان جمع عرفي بين احاديث متعارض و توافق برخي روايات با مذهب عامه (اهل سنت) را به صورت تفصيلي شرح مي‌دهد. نويسنده همچنين رتبه تقيه را که از مرجحّات صدوري محسوب مي‌شود، در زمينه رفع تعارض ادله روايي با مرجحّات ديگر، مشخص مي‌سازد.
ترجمه وتحقيق التيسير فی القراءات السبع تأليف الامام ابی عمر و عثمان بن سعيد الدانی، تصحيح شده به وسيله اوتو پرتزل
نویسنده:
---
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، معاونت پژوهشي، دفتر تبليغات اسلامي,
چکیده :
‫در اين پاياننامه در ابتدا زندگينامه مؤلف كتاب و سپس تأليفات ديگر وى آورده شده و در پى آن كتاب «التيسير فى القراءات السبع» معرفى شده است. سپس مطالب كتاب مذكور ترجمه و مورد بررسى قرار گرفته و بعضى نواقص موجود در آن اصلاح گرديده است.
  • تعداد رکورد ها : 7053