جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 18145
تعليم و تعلم قرآن
نوع منبع :
پرسش و پاسخ , کتابخانه عمومی
پاسخ تفصیلی:
در منابع اسلامی و در بحث موضوع علم، آنچه از اهمیت و اولویت اساسی و ویژه ای برخوردار بوده و نقش مقدماتی برای بهره مندی از قرآن دارد تعلیم و تعلم یا یاددهی و یاد گیری آن است.
ياددهي و يادگيري قرآن پاداش بزرگي دارد و در اهميت آن از دیدگاه قرآن همين بیشتر ...
عناصر القوة في الشخصية الاسلامية (دراسة علي ضوء القرآن و الحديث)
نویسنده:
‫جاسم‌ابراهيم السهلاني
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، جامعه المصطفي ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
‫نويسنده در اين نوشتار، طي سه فصل، به بحث درباره «عوامل تقويت کننده شخصيت فرد و اجتماع در جامعه اسلامي»، جايگاه اخلاق و عقيده در اين زمينه و همچنين تبيين ارکان فردي، اخلاقي و اجتماعي جامعه اسلامي پرداخته است. در فصل اول، ضمن بيان معناي قوت، قدرت و شخصيت و ترسيم ديدگاه قرآن کريم در اين زمينه، نسبت بين اسلام و ايمان بررسي گرديده است. تجزيه و تحليل اصول و عوامل شخصيت، مانند عقيده، عمل، علم، عبادات و اقتدا به اولياي الهي، اشاره به عوامل تشکيل دهنده شخصيت فرد و جامعه از ديدگاهي عقلي، تربيتي، اخلاقي، قرآني و روايي، از ديگر نکات مطرح شده در فصل اول مي‌باشد. در فصل دوم، پس از تبيين مسأله تکوين شخصيت فرد از منظر نفساني، عوامل آرامش نفس و موانع آن و معرفت نفس و نقش اعتقاد و عمل در تکوين و تقويت نفس انساني تحقيق و پژوهش شده و در ادامه، مشکلات و مصايب دنيوي، توجه بيش از حد به مسائل دنيا، عنايت داشتن به مسايل مهم و مصايب بزرگ پيش روي انسان و کسب اجر و ثواب و تأثير هر يک از آن ها در شخصيت انسان و نيز افزايش يا کاهش آرامش و اطمينان نفس او بحث و بررسي شده است. فصل سوم، از منظري اخلاقي به معرفي شخصيت انسان مسلمان پرداخته و به مفهوم اخلاق، رابطه بين دين و اخلاق، جايگاه اخلاق در دين اسلام اشاره نموده و سپس اهميت اخلاق در تکوين شخصيت فرد و اجتماع و نقش عقايد در تقويت اخلاق و نيز شخصيت انساني وي را از منظر قرآن و روايات تجزيه و تحليل کرده است.
بررسي تطبيقي حقوق زن در سوره نساء از ديدگاه مفسران معاصر ( الميزان -من وحي القران -المنار-التحرير و التنوير)
نویسنده:
‫پير مراديان، احمد
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، دانشکده اصول دين,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
‫حقوق زن در سوره‏ى نسأ از ديدگاه چهار مفسر معاصر مورد بررسى قرار گرفته است، كه دو مفسر شيعه و دو مفسر از اهل سنت مى‏باشند. هدف از اين پژوهش، آشنائى با قوانين اسلام در مورد حقوق و وظائف زن و به تبع آن حقوق و وظائف مردان مى‏باشد. چرا كه با بررسى قوانين اسلام به اين نتيجه مى‏رسيم كه نه تنها اين قوانين بسيار مترقى بوده و توانسته است حدود 14 قرن جواب گوى اذهان تشنه‏ى بشريت باشد بلكه دقيقا مطابق با فطرت انسانى نيز مى‏باشد. بطور مثال قانون ارث اسلام تنها قانونى است كه هيچگاه تغيير نكرده است، در صورتيكه در هيچ يك از اديان و مذاهب، قانون ارثى وجود ندارد كه دست خوش تحول كلى و اساسى نشده باشد. ضمناً اين تحقيق كتابخانه‏اى بوده و در آن بيشتر از تفاسير الميزان، من وحى القرآن، المنار و التحرير و التنوير استفاده شده است. در اين پايان نامه ابتدأ زندگى نامه و مختصرى از روش تفسيرى مفسران آمده سپس هويت انسانى زن و فلسفه‏ى خلقت او مطرح شده بعد به حقوق خانوادگى زن پرداخته شده كه شامل ازدواج و انواع آن و تعدد زوجات، طلاق، ديدگاه‏ها در مورد آن و اختيار دار طلاق، بهره‏گيرى جنسى و راه‏هاى درمان نشوز، قيموميت و سرپرستى مردان، علت قواميت مردان، مراد از تفضيل و فضيلت و حدود رياست مردان، مى‏باشند سپس حقوق اقتصادى زن مورد بحث قرار گرفته كه شامل مهريه و كاربرد قرآنى آن، تاريخچه و فلسفه‏ى مهريه، نفقه و حدود و ملاك و ويژگى‏هاى آن، ارث، تعريف و تاريخچه و علت دو برابر بودن ارث پسران و ميراث النبى، مى‏باشد و در پايان به حقوق كيفرى زن اشاره شده كه مباحث مساحقه و زنا را در بر دارد.
مقدمه‌ای بر دیدگاه تحولی قرآن در موضوع زن
نویسنده:
نويسنده:احمد تابنده
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
تهران - تهران: قلم,
کلیدواژه‌های اصلی :
مقایسه بین قرآن و کتب آسمانی گذشته
نویسنده:
مولف محمدحسین بیات.
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی
وضعیت نشر :
تهران: همراهان جوان‏‫,
کلیدواژه‌های اصلی :
نظریه تکامل و قرآن در «نقد قرآن»
نوع منبع :
پرسش و پاسخ , کتابخانه عمومی
پاسخ تفصیلی:
دکتر سها آیات مربوط به خلقت آدم و حوا را مطرح کرده است سپس نتیجه می‌گیرد که خلقت انسان از خاک (آل‌عمران/ 59، حج/ 5، سجده/ (ع) و ...) و خلقت حوا از او (زمر/ 6 و نساء/ 1) با دانش زیست‌شناسی و نظریه تکامل داروین مخالف است.
البته ایشان در این رابطه ن بیشتر ...
قرآن‏ شناسی از دیدگاه امام خمینی(ره)
نوع منبع :
پرسش و پاسخ , کتابخانه عمومی
پاسخ تفصیلی:
قرآن شناسان تاكنون قرآن را از زاویه‏های مختلف نگاه كرده‏اند. همچنین افكار و اندیشه‏های امام خمینی (ره) به عنوان یك قرآن شناس برجسته و تأثیرگذار بر مسلمانان از جهات گوناگون بررسی و تحقیق شده است. نویسنده مقاله حاضر كوشیده است تا قرآن‏شناسی امام را از بیشتر ...
کلیدواژه‌های اصلی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
خطوط کلی اقتصاد در قرآن و روایات
نویسنده:
نويسنده:جعفر خوشنویس مترجم:مهدی انصاری
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
اصفهان - اصفهان: کتابخانه عمومی امام امیرالمومنین علی (ع),
کلیدواژه‌های اصلی :
الفتنه في القرآن الکريم
نویسنده:
‫آل طعمه، محمدمهدي
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، دانشکده اصول دين,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
‫پايان نامه شامل يك مقدمه وفصلِ كليات وسه فصل اساسى همراه خاتمه كه در آن نتايج بحث وپيشنهادات ودو ضميمه وجود دارد. سپس فهرستى از منابع بحث تنظيم شده است. در مقدمه به دليل ونحوه انتخاب موضوع اشاره شده است. اما فصل كليات شامل موارد زير است: تبيين عام موضوع فتنه در قرآن، اهميت موضوع، هدف تحقيق، اصطلاحات مربوط به موضوع، سابقه تحقيق، روش تحقيق (گردآورى وتحليلى)، مسلّمات تحقيق وفرضيات آن، محدوديتهاى تحقيق از لحاظ زمان ومكان ومنابع وتوانايى تحقيقاتى. در فصل اوّل به تعريف سنن الهى وفتنه واقسام آنها پرداختيم. در بخش اوّل همين فصل به معناى لغوى واصطلاحى واقسام سنن پرداخته شد. ودر بخش دوم معناى لغوى واصطلاحى واقسام فتنه معرفى شد. مصداقهاى فتنه عنوان فصل دوم اين پايان نامه است كه شامل هفت بخش بشرح زير است: بخش اوّل: فتنه؛ مصيبتها. بخش دوم: فتنه در عقايد. بخش سوم: فتنه اموال وفرزندان. بخش چهارم: فتنه فرهنگى. بخش پنجم: فتنه زنان. بخش ششم: فتنه تمدن. بخش هفتم: فتنه اصحاب كتاب. فصل سوم، آثار فتنه در قرآن كريم واين فصل شامل سه بخش است: بخش اوّل: اثر اصلىِ فتنه. بخش دوم: اثر تبعىِ فتنه. بخش سوم: نتايج فردى واجتماعى فتنه. ودر خاتمه نتايج بحث وپيشنهادات همراه دو ضميمه يكى به عنوان: فتنه مسيح دجّال وديگرى به عنوان: فهرست آيات فتنه ومعانى آن قرار دارد. ودر پايان منابع برشمرده شد. كليد واژه‏ها: سنن، فتنه، امتحان، اختبار، ابتلاء، املاء، امهال، استدراج، مصداق، مصائب، عقايد، اموال واولاد، ثقافه، نساء، حضاره، اهل كتاب، آثار، نتايج.
مع‌ الله‌ فی‌ القرآن‌ الکریم‌
نویسنده:
حسن‌، محمدکا‌مل‌
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
کلیدواژه‌های اصلی :
  • تعداد رکورد ها : 18145