جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 18137
مبانى حق بهره‏مندى از محیط زیست سالم در قرآن‏ کریم
نویسنده:
مهدی فیروزی
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
بى‏تردید، موضوع آلودگى محیط زیست یکى از مهمترین معضلاتى است که انسان معاصر را با چالشهاى جدى روبه‏رو کرده است. این مسأله از آن جهت داراى اهمیت است، که علائم تهدید کننده حیات، آشکار شده و نسل حاضر و آینده را به دلیل آلودگیهاى گسترده زیست محیطى، با تهدید مواجه ساخته است. از سوى دیگر، انسان بدون داشتن محیط زیستى امن و سالم، قادر نخواهد بود به زندگى طبیعى خود ادامه دهد. به همین جهت، حفظ و حمایت از محیط زیست و سالم نگه داشتن آن، به عنوان یکى از مهمترین نیازهاى اساسى براى ادامه حیات، مورد توجه و عنایت همگان قرار گرفته است. حق انسانها در داشتن محیط زیستى امن و سالم، به عنوان یک حق بشرى در کنار سایر حقوق شناخته شده براى بشر، چند سالى است که مورد بحث و بررسى محافل علمى و طرفداران محیط زیست است. در این نوشتار، مبانى حق بهره‏مندى از محیط زیست سالم، از دیدگاه قرآن کریم مورد بحث و بررسى قرار مى‏گیرد.
روش آموزش قرآن مجید
نویسنده:
نويسنده:علی فرجی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
تهران - تهران: مرکز نشر فرهنگی رجاء,
کلیدواژه‌های اصلی :
فروغ قرآن در نگاه امام چهارم
نویسنده:
عباس کوثری
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
کلیدواژه‌های اصلی :
نمونه هائی از نفوذ و تاثیر قرآن
نویسنده:
کریمی جهرمی علی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
کلیدواژه‌های اصلی :
قرآن و كتاب مقدس : درون مايه هاي مشترك
نویسنده:
نوشته دنيز ماسون
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
کلیدواژه‌های اصلی :
ويژگي‌هاي يهود در قرآن و مقايس? آن با صهيونيسم
نویسنده:
‫محمدتقي فاضلي
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، جامعة المصطفی العالمیة,
چکیده :
‫اين پژوهش در چهار فصل، در پي پاسخ به اين پرسش است که ويژگيهاي يهود در قرآن چيست و وجه تشابه و تفاوت آن با صهيونيسم کدام است؟ در ابتدا تاريخچه يهود و صهيونيسم و علل پيدايش صهيونيسم ذکرگرديده است. يهود و صهيونيسم، داراي اهداف مشترک و به دنبال سلطه و استيلا بر جهان هستند. بر اساس بيان قرآن، يهود به لحاظ اعتقادي حسگرا و جسمگراست. صهيونيسم نيز حسگراست. البته حسگرايي در يهود جنبه بيروني دارد؛ اما صهيونيسم، قائل به حلولگرايي کموني و وحدت وجود است؛ يعني خدا و هستي را از يک سرشت و گوهر ميپندارد. البته اين باور، با اعتقادات مسلمانان درباره وحدت وجود، تفاوت دارد. بعضي از ويژگيهاي اخلاقي يهود در قرآن عبارت است از: شيدايي به دنيا، مرگ هراسي، عهد شکني، قساوت قلب، و خود برتربيني. بعضي از ويژگيهاي اخلاقي صهيونيسم عبارتاند از: نفي فضايل اخلاقي، نژادپرستي، قدرت و طلاپرستي (زر سالاري)، ترسويي و مرگ هراسي. هر دو در انس و علاقه شديد به ماديات، در اوج پستي قرار دارند؛ با اين تفاوت که صهيونيسم در تکبّر، از ابليس جلو زده و براي ترويج فساد، سست کردن بنياد خانواده و اجتماع و ... استفاده از هر ابزاري را جايز ميشمارد. از جهت رفتاري، در اعمالي چون قتل، ترور، آزار انسانها، تجاوز و تعدي، رشوه خواري و رباخواري، تحريف کتب آسماني، فتنه انگيزي در ميان جوامع انساني و دشمني با اسلام، به هم شباهت دارند. البته آزار و اذيت انبيا( و کشتار آنها، از ويژگيهاي يهود بوده که در جامعه امروزي، در مورد اسرائيل مصداق خارجي نداشته است. البته صهيونيسم، گوي سبقت را از جنايتکاران و مفسدان در قتل عام مسلمانان، غصب سرزمين، توسعه طلبي و اشاعه فساد در جامعه بشري، ربوده است. بايد توجه داشت که حساب کليميهايي که مطابق شريعت الهي عمل ميکنند، قائل به برتري نژادي خود نيستند و از عملکرد صهيونيسم بيزاري ميجويند، جدا از سازمان يهود و صهيونيسم جهاني است.
کلید حفظ قرآن
نویسنده:
محمدی ری شهری محمد -1325
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
کلیدواژه‌های اصلی :
نقش علم اصول فقه در تفسير قرآن
نویسنده:
‫سيدمبارک هاشمي
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، جامعة المصطفی العالمیة,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
‫تفسير صحيح قرآن، نيازمند مباني و قواعد تفسيراست و علم اصول، چه در مباني و چه در قواعد تفسير، نقش اساسي دارد. اين پژوهش در سه بخش در پي تنقيح مباني و استخراج قواعد تفسير، از مباحث علم اصول و نقش آن علم، در تفسير است. نويسنده در کليات، پس از واژه شناسي، به طرح تحقيق پرداخته است. مبحث بعدي، نقش علم اصول در تنقيح مباني تفسير قرآن است که در آن، تعريف مباني تفسير، فرق آن با قواعد تفسير، و اقسام آن مطرح شده است. صدور قرآن کريم از سوي خداوند، سلامت قرآن از تحريف، امکان فهم و تفسير قرآن، نبود تعارض در قرآن، جواز فهم و تفسير قرآن براي غير معصوم، حجيت ظواهر، اعتبار قول لغوي، و اعتبار و حجيت خبر واحد در تفسير، به عنوان مباني تفسير قرآن، مورد بحث و بررسي قرار گرفتهاند. بخش پاياني به نقش اصول فقه در استخراج قواعد تفسير اختصاص يافته است. قواعد لزوم معناشدن ماده وهيئت امر به وجوب، لزوم تفسير برخي از جمله‌هاي خبري به وجوب، و لزوم تفسير اوامر پس از حظر به رخصت، به عنوان قواعد تفسيري مستفاد از مباحث اصولي اوامر بررسي شده است. قاعده لزوم معنا شدن ماده و هيئت نهي به حرمت و لزوم تفسير برخي از جمله‌هاي خبري به حرمت، به عنوان دو قاعده تفسيري مستفاد از مباحث اصولي نواهي بررسي شده است. قاعده لزوم معناشدن الفاظ عام به عموم، لزوم فحص از مخصّص، لزوم عمل به اصالة العموم، لزوم تخصيص عام با مخصص، و لزوم عمل به عام مخصَّص در باقي، به عنوان قواعد تفسيري مستفاد از مباحث اصولي عام و خاص مطرح شدهاند. قاعده لزوم فحص قبل از تفسير مطلق، لزوم عمل به اصالة الاطلاق در تفسير، لزوم حمل مطلق بر مقيد، و لزوم تمسک به مطلق در قيدهاي ديگر، از جمله قواعد تفسيري مستفاد از مباحث اصولي مطلق و مقيد است. سپس قاعده لزوم توجه به مفاهيم آيات در تفسير و قاعده لزوم توجه به انواع دلالتها بررسي شده است. نويسنده در نتايج، به محتواي پژوهش اشاره کرده و موضوعاتي را براي پژوهش پيشنهاد داده است.
مفاهیم اخلاقی- دینی در قرآن مجید (ویراسته جدید، با اضافات و اصلاحات)
نویسنده:
توشیهیکو ایزوتسو
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
تصویر زن در قصص قرآن و سینما
نویسنده:
‫حمیدی، شیما
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامی، دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
‫اهمیت قصه از گذشته تاکنون برکسی پوشیده نیست . زن نیز عنصر مهم و برجسته‌ای در قصص قرآن به شمار می رود . با توجه به این اهمیت نیاز به بررسی و تحلیل شخصیت زن در قصص قرآنی احساس می شود . سینما نیز به عنوان پدیده‌ای نوین و فراگیر تأثیرات غیرقابل‌ انکاری در جامعه دارد، و به عنوان نماد قصه‌های امروزی مورد مقایسه با قصص قرآن در زمینه نقش زن قرار گرفته است . قرآن نگاه ویژه و خاصی نسبت به زن دارد . مهم‌ترین ویژگی این نگرش، نگاه انسانی به وجود زن است و تا پیام‌رسانی قصه ضرورت نکند در قصه حضور ندارد . در این پژوهش نقش و شخصیت زن بطور خاص در زمینه‌های اعتقادی ، اخلاقی و اجتماعی و سپس رابطه او با دیگر عناصر قصه قرآنی بطور تحلیلی مورد بررسی قرار گرفته است تا نشان دهنده چگونگی ارائه شخصیت های زن قصه توسط قرآن در ابعاد گوناگون باشد . اما نگاه به زن در سینما متفاوت است. در اغلب اوقات نگرش سینما به زن یک نگاه جنسیتی بوده، و کمتر به ابعاد انسانی وی پرداخته است، و وجود او بیشتر برای جذاب‌تر کردن قصه و جلب نظر مخاطب از این طریق ، مورد استفاده قرار می گیرد. نقش زن در سینما تحت تأثیر عوامل مختلف نظیر نظریه‌های روان‌شناختی، فمینیسم و حتی اسطوره است. واژگان کلیدی: قرآن، تصویر، زن، قصه، سینما
  • تعداد رکورد ها : 18137