آثار مرتبط با شخصیت ها | کتابخانه مجازی الفبا

آثار مرتبط با شخصیت ها | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
ام البنین(همسر امیر المومنین) حضرت زینب(فرزند امیر المومنین) حضرت عباس(فرزند امیرالمومنین) فاطمه بنت اسد(مادر امیرالمومنین) محمد حنفیه(فرزند امیر المومنین)
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 7397
توصیف زن در نهج البلاغه و قرآن
نویسنده:
فيروزه هاشمی نيا
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
کلیدواژه‌های اصلی :
جايگاه مردم در حکومت امام علی(ع)
نویسنده:
زيبا معير
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
تبیین مولفه های فرهنگ سازمانی با تاکید بر نهج البلاغه
نویسنده:
نسرين حاجی احمدی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی,
حکومت علوی الگوی نظام جمهوری اسلامی ايران
نویسنده:
رضا بخشی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
حکومت و رهبری و نیز صفات رهبری در نهج البلاغه
نویسنده:
محمد سلمانی کياسری
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
ادله عقلي وجود و وحدانيت خدا از ديدگاه امام علي (ع)
نویسنده:
حسين‌اصغر جعفري
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، معاونت پژوهشي، دفتر تبليغات اسلامي,
چکیده :
‫مسأله شناخت خدا و يگانگي او، از مهم‌ترين مباحث اعتقادي اسلام و ساير اديان الهي است، که اولين هدف انبيا را نيز تشکيل مي‌دهد. در کلمات و سخنان امام علي( دلايل عقلي متعددي مشاهده مي‌شود که وجود خدا و يگانگي او را به اثبات مي‌رساند. پژوهش حاضر نيز کوشيده است تا اين دلايل عقلي را با روش تحليلي مورد بررسي قرار دهد. از ميان سخنان امام علي( مي‌توان برهان عقلي براي اثبات وجود خدا استخراج نمود؛ آن‌چه با عنوان برهان صديقين در سخنان فلاسفه و متکلمين مطرح مي‌گردد، در واقع، برهاني براي پي بردن از علت به معلول است، که بدون حدوث، امکان و حرکت، وجود خدا را ثابت مي‌کند. در کلام اميرالمؤمنين( نيز چنين شيوه‌اي از استدلال را مي‌توان مشاهده کرد، و از نظر آن حضرت، ذات خداوند بر وجود خود دلالت مي‌کند. همچنين کلام امام علي( بر قديم بودن ذات خداوند دلالت دارد، و غير از او تمام اشياي عالم حادث ذاتي هستند، که خداوند به آن‌ها وجود بخشيده است. اين برهان را فلاسفه، برهان حدوث ناميده‌اند. همچنين آن حضرت، وجود خداوند را علت‌العلل دانسته، که تمام اشياي جهان معلول او بوده، و علاوه بر وجود، در بقا نيز محتاج ذات خدا هستند. آن حضرت به قطري بودن وجود خداوند نيز استدلال نموده، و معتقد است که هر انساني با فطرت سليم خود، به وجود خدا پي مي‌برد. امام علي( براي اثبات وحدانيت خدا نيز به برهان صرف‌الوجود و نفي تعدد و تکثر از واجب‌الوجود استناد کرده است. ايشان خدا را وجود صرف و محض مي‌داند؛ در حالي که ساير موجودات، از وجود و ماهيت تشکيل شده و در تحقق وجود خود به وجود محض نيازمند هستند. همچنين آن حضرت، وجود خداوند را بسيط محض دانسته که هيچ ترکيبي در ذات او راه ندارد. در وصيت‌نامه خود به امام حسن مجتبي( نيز فرموده است که اگر خدا شريکي داشت، از طرف او بايد رسولاني به‌سوي مردم فرستاده مي‌شد؛ اما تمام پيامبران مردم را به‌سوي خداي يکتا دعوت کرده‌اند.
دی‍دگ‍اه‍ه‍ای‌ ک‍لام‍ی‌ ف‍ل‍س‍ف‍ی‌ ام‍ام‌ ع‍ل‍ی‌ (ع‍ل‍ی‍ه‌ال‍س‍لام‌) در ن‍ه‍ج‌ ال‍ب‍لاغ‍ه‌ [پ‍ای‍ان‌ ن‍ام‍ه‌]
نویسنده:
ب‍ت‍ول‌ زارع‍ی‌
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫ت‍ه‍ران‌: ---,
چکیده :
‫‫ف‍ارس‍ی‌ - ان‍گ‍ل‍ی‍س‍ی‌ ه‍دف‌ ای‍ن‌ پ‍ای‍ان‌ ن‍ام‍ه‌ ب‍ررس‍ی‌ دی‍دگ‍اه‍ه‍ای‌ ک‍لام‍ی‌ ف‍ل‍س‍ف‍ی‌ ام‍ام‌ ع‍ل‍ی‌ ع‍ل‍ی‍ه‌ال‍س‍لام‌ در ن‍ه‍ج‌ال‍ب‍لاغ‍ه‌ اس‍ت‌. روش‌ ج‍م‍ع‌آوری‌ اطلاع‍ات‌ ت‍رک‍ی‍ب‍ی‌ از روش‍ه‍ای‌ ت‍وص‍ی‍ف‍ی‌، م‍ق‍ای‍س‍ه‌ای‌ و ت‍ح‍ل‍ی‍ل‍ی‌ اس‍ت‌.
ت‍رب‍ی‍ت‌ اخ‍لاق‍ی‌ از دی‍دگ‍اه‌ ام‍ام‌ ع‍ل‍ی‌ (ع‌)
نویسنده:
غ‍لام‍رض‍ا ی‍م‍ی‍ن‍ی‌
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫ت‍ه‍ران‌: ---,
چکیده :
‫‫ف‍ارس‍ی‌ - ان‍گ‍ل‍ی‍س‍ی‌ ه‍دف‌ پ‍ژوه‍ش‌: ش‍ن‍اخ‍ت‌ و م‍ع‍رف‍ی‌ دی‍دگ‍اه‍ه‍ای‌ اخ‍لاق‍ی‌ ح‍ض‍رت‌ ع‍ل‍ی‌ (ع‌) و ج‍م‍ع‌آوری‌ ن‍ظرات‌، ت‍وص‍ی‍ه‌ه‍ا و س‍ی‍ره‌ ع‍م‍ل‍ی‌ ام‍ام‌ ع‍ل‍ی‌ (ع‌) درب‍اره‌ ت‍رب‍ی‍ت‌ اخ‍لاق‍ی‌ و ت‍ه‍ی‍ه‌ اث‍ری‌ در ای‍ن‌ زم‍ی‍ن‍ه‌ ب‍رای‌ م‍رب‍ی‍ان‌ ت‍ع‍ل‍ی‍م‌ و ت‍رب‍ی‍ت‌ روش‌ ن‍م‍ون‍ه‌گ‍ی‍ری‌ ب‍ه‌ روش‌ ک‍ت‍اب‍خ‍ان‍ه‌ای‌ اس‍ت‌ روش‌ پ‍ژوه‍ش‌ ت‍وص‍ی‍ف‍ی‌ و ت‍ح‍ل‍ی‍ل‍ی‌ اس‍ت‌ و ب‍ه‌ ب‍ررس‍ی‌ دی‍دگ‍اه‍ه‍ای‌ ت‍رب‍ی‍ت‌ اخ‍لاق‍ی‌ ام‍ام‌ ع‍ل‍ی‌ (ع‌) ب‍ا م‍راج‍ع‍ه‌ ب‍ه‌ ک‍ت‍ب‌ ن‍ه‍ج‌ال‍ب‍لاغ‍ه‌، و ش‍روح‌ ن‍ه‍ج‌ال‍ب‍لاغ‍ه‌، غ‍ررال‍ح‍ک‍م‌ و ... ک‍ت‍ب‌ دی‍گ‍ر و ف‍ی‍ش‌ ب‍رداری‌ (طب‍ق‍ه‌ب‍ن‍دی‌ اطلاع‍ات‌ آن‍ه‍ا) پ‍رداخ‍ت‍ه‌ اس‍ت‌ ن‍ت‍ی‍ج‍ه‌ ک‍ل‍ی‌: اص‍ول‌ و روش‍ه‍ای‌ ت‍رب‍ی‍ت‌ اخ‍لاق‍ی‌ ب‍ا اس‍ت‍ن‍اد ب‍ه‌ ن‍ظرات‌ ام‍ام‌ ع‍ل‍ی‌ (ع‌) ع‍ب‍ارت‍ن‍د از: اص‍ل‌ اطلاح‌ ش‍رای‍ط م‍ح‍ی‍طی‌ ان‍س‍ان‌ ب‍ا روش‌ ت‍رب‍ی‍ت‍ی‌ زم‍ی‍ن‍ه‌ س‍ازی‌ و م‍ع‍اش‍رت‌ و م‍ج‍ال‍س‍ت‌ و ال‍گ‍وس‍ازی‌ و اص‍ل‌ ع‍زت‌ ب‍ا روش‍ه‍ای‌ اح‍ت‍رام‌ گ‍ذاش‍ت‍ن‌ و ت‍غ‍اف‍ل‌ و اص‍ل‌ ت‍ع‍ق‍ل‌ ب‍ا روش‌ ت‍زک‍ی‍ه‌ و ت‍ه‍ذی‍ب‌ ن‍ف‍س‌ و اص‍ل‌ ت‍داوم‌ در ع‍م‍ل‌ ب‍ا روش‌ ت‍ک‍رار و ت‍م‍ری‍ن‌ و ع‍ادت‌ و م‍ح‍اس‍ب‍ه‌ و اص‍ل‌ ت‍ذک‍ر ب‍ا روش‍ه‍ای‌ ت‍رب‍ی‍ت‍ی‌ م‍وع‍ظه‌ و ع‍ب‍رت‌ آم‍وزی‌ و اص‍ل‌ ف‍ص‍ل‌ ب‍ا روش‌ ع‍ف‍و و م‍ب‍ال‍غ‍ه‌ در ت‍ش‍وی‍ق‌ و روش‌ ت‍وب‍ه‌ و اص‍ل‌ ع‍دل‌ ن‍ی‍ز ب‍ا روش‌ ت‍ن‍ب‍ی‍ه‌ اس‍ت‌.
مراتب في فضائل امیر المومنین و سید الوصیین علي بن أبي طالب صلوات الله علیه
نویسنده:
أبوالقاسم بستي؛ محقق: محمدرضا انصاري
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
کتاب «المراتب فی فضائل أمیرالمؤمنین و سیدالوصیین علی بن ابی‌طالب (علیه السلام)» اثری درباره فضائل امیرالمؤمنین علی (علیه السلام) اثر ابوالقاسم بُستی عالم زیدی معتزلی سده چهارم هجری است. در انتساب کتاب به بُستی تردیدی نیست و برخی از منابع شیعی از آن نقل کرده‌ اند. بُستی در این اثر به ۴۵۰ فضیلت از فضائل علی بن ابی‌طالب (علیه السلام) اشاره کرده و در ضمن نقل فضائل به استدلال هم پرداخته واثری حدیثی کلامی پدید آورده است. کتاب بر خلاف شیوه معمول زمان مؤلف، به صورت نقل حدیث نیست بلکه به شکل استدلال و نقل فضائل در ضمن استدلال ها است. نویسنده حتی در مواردی که به نقل احادیثی از رسول خدا پرداخته، سلسله راویان خود را ذکر نمی‌ کند. بنابراین کتاب المراتب، بیشتر کتابی کلامی است که به احادیث استدلال کرده است.
شکست نظام طبقاتي و ايجاد عدالت اجتماعي در زمان امام علي (ع)
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
دائرة المعارف اسلامي طهور,
  • تعداد رکورد ها : 7397