آثار مرتبط با شخصیت ها | کتابخانه مجازی الفبا

آثار مرتبط با شخصیت ها | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 117
نوشته های کامل لئو اشتراوس درباره ابن میمون [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Leo Strauss (لئو اشتراوس)
نوع منبع :
کتاب , مجموعه مقالات , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
the university of chicago press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: لئو اشتراوس به طور گسترده به عنوان یکی از برجسته ترین مفسران Maimonides شناخته می شود. مطالعات او درباره فیلسوف یهودی قرون وسطایی به کشف مجدد باطنی گرایی انجامید و این احساس را عمیق تر کرد که تنش بین عقل و وحی در اندیشه سیاسی مدرن مرکزی است. نوشته های او در طول قرن بیستم عمدتاً مسئول بازگرداندن میمونیدس به عنوان یک متفکر فلسفی درجه اول بود. با این حال، برای درک میزان مشارکت اشتراوس در بورسیه تحصیلی میمونید، به طور سنتی باید به دنبال مقالاتی بود که او به طور جداگانه منتشر کرده بود که تقریباً پنجاه سال را در بر می گرفت. کنت هارت گرین با لئو اشتراوس در مورد میمونیدها، برای اولین بار مجموعه ای جامع و مشروح از نوشته های اشتراوس در مورد میمونیدها را ارائه می دهد که شامل شانزده مقاله است که سه تای آنها برای اولین بار به زبان انگلیسی ظاهر می شوند. گرین همچنین ترجمه های دقیقی از مطالبی ارائه کرده است که در اصل به زبان های عبری، عربی، لاتین، آلمانی و فرانسوی نقل شده است. یک مقدمه آموزنده نوشت که مشارکت های اصلی موجود در هر مقاله را برجسته می کرد. و ارجاع به نسخه های چاپ نشده را کاملاً به روز کرد. نتیجه به نسخه استاندارد نوشته های اشتراوس در مورد میمونید تبدیل خواهد شد.
تاریخ فلسفه یهود راتلج [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Daniel Frank (دنیل فرانک)
نوع منبع :
کتاب , آثار مرجع , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: سی و پنج نویسنده محترم از بریتانیا، کانادا، اسرائیل و ایالات متحده که آگاهانه از پیشینه یهودی می نویسند، تمام وسعت فلسفه یهود را پوشش می دهند و بر علایق فلسفی خود ایده ها تمرکز می کنند. دست اندرکاران این اثر موضوعات متعددی را که در متن کتاب مقدس و تاریخ قوم یهود مطرح شده است، بررسی می کنند و در مورد مکاتب فکری اصلی و جدی ترین مناقشات فلسفه یهودی باستان و جدید بحث می کنند. موضوعات شامل تکنیک های پست مدرن، اندیشه موسی میمونید، و مطالعات فلسفی هولوکاست است. در سراسر این اثر، نویسندگان بر اهمیت درک زمینه اجتماعی و فرهنگی که فلسفه یهود در آن وجود دارد اصرار دارند. گستره وسیع ایده‌های این جلد، آن را به منبعی ارزشمند در مورد ماهیت فلسفه یهود تبدیل کرده است.
أثر الفارابي وابن رشد في صياغة موسى بن ميمون للأصول الثلاثة عشر للديانة اليهودية
نویسنده:
اشرف منصور
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
مومنون بلاحدود,
کلیدواژه‌های اصلی :
بررسی و تحلیل مبانی اخلاقی عهد عتیق با توجه به آموزه معاد
نویسنده:
سمیه عمادی اندانی، اعظم پرچم
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: مجتمع آموزش عالی شهید محلاتی,
چکیده :
جوهر تعالیم اخلاقی عهد عتیق، شباهت انسان به خداوند است که از طریق عمل به شریعت در زندگی دنیوی محقق می‌گردد. ازاین‌رو در تورات، اخلاق و شریعت با یکدیگر رابطه‌ا‌ی ناگسستنی دارند و طرح تربیتی حیات مقدس را فراهم می‌آورند. قداست دارای دو بعد سلبی و ایجابی است که نفیاً مستلزم تقوا و دوری جستن از همه چیزهایی است که مخالفت با اراده خداست و اثباتاً خود را وقف عبادت او کردن است. آنچه این مقاله بدان اهتمام می‌ورزد، تحلیل مفاهیم تشبه به خدا، قداست، توحید، عدالت، تقوا و برگزیدگی در عهد عتیق با توجه به آموزه معاد‌ است. ازجمله رهیافت‌های مهم مقاله حاضر این است که از طرفی اخلاق در عهد عتیق بر محور قداست، توحید، عدالت، شریعت و تقواست و برگزیدگی قوم یهود براساس ایمان به خدا و رعایت عهد و میثاق است و مطلق نیست. از طرفی دیگر، بیشتر آموزه‌های دینی و اخلاقی در راستای آبادانی حیات دنیوی است و اسفار خمسه فاقد هرگونه اندیشه‌ صریح نسبت به عالم آخرت به‌عنوان تضمینی برای اجرای ارزش‌های اخلاقی است و پهنای این آموزه‌ در عهد عتیق به گستردگی قوانین شریعتی و آموزه‌های عبادی نیست!
صفحات :
از صفحه 139 تا 166
انسان کامل از دیدگاه روان شناسی
نویسنده:
سوسن سیف
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: دانشگاه تهران,
چکیده :
رابطه میان مفاهیم انسان و مفاهیم مذهبی ریشه ای عمیق به قدمت پیدایش اولین اجتماعات انسانی و شاید آغاز سخن گفتن و جدل کردن داشته باشد و مسئله مورد بحث و قابل توجه اغلب دانشمندان و مکاتب مختلف بوده است. در این میان هدف غایی انسان که در سالهای 1126-1196 میلادی توسط ابن رشد و ابن میمون ‘ آن هم جهت ارتباط دادن به ایمان و خرد مطرح می شود‘ تقریبا همان است که هشتصد سال بعد یعنی در فاصله سالهای 1902-1987 میلادی توسط کارل راجرز و آبراهام مازلو بنیانگزاران انسانی مطرح می شود. جالب آنکه این همان است که قرآن در آیات مختلف بیان می کند‘ آنجا که می گوید انسان استعداد دستیابی به والاترین مراتب کمال را دارد ‘ یعنی می تواند به چنان مقامی برسد که موجودی ملکوتی شود.
صفحات :
از صفحه 213 تا 233
تبعید و غیریت: اخلاق شینران و میمونید [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Ilana Maymind
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Lexington Books,
چکیده :
ترجمه ماشینی : ایلانا می مایند در کتاب تبعید و دیگری: اخلاق شینران و میمونیدس استدلال می کند که شینران (1173-1263)، بنیانگذار بودیسم سرزمین خالص واقعی (جودو شینشو)، و میمونیدس (1138-1204)، فیلسوف یهودی، محقق تورات، و پزشک، هر دو عمیقاً تحت تأثیر شرایط تبعید خود قرار گرفتند، همانطور که در ساختار اخلاق آنها نشان داده شده است. این کتاب با کنار هم قرار دادن تجربیات تبعیدی دو معاصر که از نظر جغرافیایی و فرهنگی از هم جدا هستند و در عین حال نگرانی‌های مشابهی دارند، مرزهای مطالعات شین بودایی و مطالعات یهودیت را گسترش می‌دهد. این نشان می‌دهد که ادغام در یک محیط جدید برای شینران و ترکیب خلاقانه فرهنگ‌ها برای میمونیدها به آن‌ها این امکان را می‌دهد تا مسائل خاصی را از موضع خارجی‌های همدل ببینند. می مایند نشان می دهد که تجارب بیوگرافی این دو متفکر که نسبت به افراد مورد غفلت و رنج دیده حساسیت نشان می دهند، با شرایط تبعید و زندگی پراکنده در جوامع کثرت گرا که زندگی افراد، جوامع و جوامع بسیاری را در قرن بیست و یکم تعریف می کند، طنین انداز است.
نقد روش شناختی مقایسه دیدگاه ابن میمون و قاضی سعید قمی (پیرامون اوصاف انسانی خداوند)
نویسنده:
رضا گندمی نصرآبادی
نوع منبع :
مقاله , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات) , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
الله والعالم بين الحكمة والشريعة عند موسى بن ميمون
نویسنده:
محمد الشبة
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
ألآراء الكلامية لموسى بن ميمون والأثر الإسلامى فيها
نویسنده:
حسن حسن كامل إبراهيم
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
 اخلاق نزد ابن میمون  [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Hermann Cohen (هرمان کوهن)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
  • تعداد رکورد ها : 117