مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
 
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
تنها فراداده‌های دارای منابع دیجیتالی را بازیابی کن
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 54
ذهن مکانیکی: مقدمه‌ای فلسفی بر ذهن‌ها، ماشین‌ها و بازنمایی ذهنی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Tim Crane (تیم کرین)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Routledge,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: چگونه ذهن انسان می تواند دنیای بیرون را بازنمایی کند؟ اندیشه چیست و آیا می توان آن را به صورت علمی بررسی کرد؟ آیا باید ذهن را نوعی ماشین بدانیم؟ آیا ذهن یک کامپیوتر است؟ آیا کامپیوتر می تواند فکر کند؟ تیم کرین با فرض اینکه هیچ دانش قبلی از فلسفه یا رشته های مرتبط ندارد، تصمیم می گیرد به این سؤالات و بیشتر به شیوه ای زنده و سرراست پاسخ دهد. ذهن مکانیکی از اولین انتشار خود هزاران نفر را با برخی از مهم ترین ایده های فلسفه ذهن معاصر آشنا کرده است. کرین ایده های اساسی را توضیح می دهد که فلسفه ذهن، هوش مصنوعی و علوم شناختی را در بر می گیرد: مشکل ذهن و بدن چیست. کامپیوتر چیست و چگونه کار می کند. افکار چیست و چگونه رایانه ها و ذهن ها ممکن است آنها را داشته باشند. او نظریه‌های مختلف ذهن را از ثنویت‌گرا تا حذف‌گرا بررسی می‌کند و این پرسش را مطرح می‌کند که آیا می‌توان بدون زبان فکر کرد و آیا ذهن تابع همان قوانین علّی پدیده‌های طبیعی است؟ نتیجه، کاوشی جذاب در تئوری ها و استدلال های پیرامون مفاهیم اندیشه و بازنمایی است. این ویرایش سوم به طور کامل بازبینی و به روز شده است و شامل یک فصل کاملاً جدید درباره بیرون گرایی در مورد محتوای ذهنی و ذهن گسترده و تجسم یافته است. تاکید قوی تری بر زمینه محیطی و بدنی که فکر در آن رخ می دهد وجود دارد. بسیاری از فصل ها برای سهولت عبور خواننده از کتاب سازماندهی مجدد شده اند. این کتاب اکنون حاوی راهنمای بسیار دقیق تری برای مطالعه بیشتر است، و گاهشماری و واژه نامه اصطلاحات فنی نیز به روز شده است. ذهن مکانیکی برای هرکسی که به مکانیسم های ذهن ما علاقه مند است در دسترس است و برای کسانی که در زمینه فلسفه ذهن، فلسفه روانشناسی یا روانشناسی شناختی مطالعه می کنند، خواندن ضروری است.
پانانتئیسم و پَن‌سایکیزم: تلاقی فلسفه دین و فلسفه ذهن [کتاب انگلیسی]
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
mentis,
چکیده :
ترجمه ماشینی: پان روان گرایی (پَن‌سایکیزم) به جایگاه بسیار جذابی در فلسفه ذهن تبدیل شده است. در پان روان گرایی، هر دو جنبه فیزیکی و ذهنی ویژگی های جدایی ناپذیر و اساسی واقعیت هستند. پانانتئیسم در فلسفه دین نیز بسیار رایج شده است. پانتهئیسم برای آشتی بالاتری از یک پانتهئیسم الحادی، که خود جهان بر اساس آن علت است، و ثنویت هستی‌شناختی خالق الزاماً موجود، ابدی و مشروط و آفرینش متناهی می‌کوشد. به لحاظ تاریخی و نظام‌مند، پان‌روان‌گرایی و پانانتئیسم اغلب به‌عنوان بخش‌های اساسی یک نظریه متافیزیکی همه‌جانبه درباره هستی همراه می‌شوند. مجموعه مقالات حاضر به تحلیل رابطه بین پان روان گرایی و پانانتئیسم می پردازد و تأملات انتقادی را در مورد اهمیت تفکر پان روان شناسی و پانانتئیستی برای بحث های اخیر در فلسفه و الهیات ارائه می دهد.
آزمایش‌های فکریِ ضدّفردگرایانه در فلسفۀ ذهن
نویسنده:
ارائه دهنده: علیرضا مازاریان ناقد: پیمان جباری
نوع منبع :
مقاله , سخنرانی , مناظره،گفتگو و میزگرد
منابع دیجیتالی :
چکیده :
محوریت بحث در مورد ایدۀ «آزمایش‌های فکریِ ضدّفردگرایانه» است که تایلر بِرج (Tyler Burge) در فلسفۀ ذهن مطرح کرده است. استاد مازاریان در مقدمۀ گفتارش بر آن است که ارایۀ تعریف آزمایش فکری(Thought Experiment) با حفظ شروط لازم و کافی سخت است؛ اما یک تعریف سهل‌گیرانه‌تر می‌گوید آزمایش فکری چیزی است که به ما این امکان و توان را می‌بخشد که بدون اینکه لازم باشد یک داده یا دیتا یا اطلاع تجربی جدیدی کسب و آزمایش کنیم، بدون هزینه‌های گزاف و با توجه به یک یا چندتجربۀ کنونی ‌ـ‌که ازقبل محقق‌شده‌ـ به یک‌سری یافته در مورد نیچرِ اشیا برسیم. درواقع آزمایش فکری، میکسی است از استدلال و تخیل. استاد در ادامه می‌گوید، ضدّفردگرایی با این شکل و شمایل کنونی‌اش یک رویکرد فلسفی جدید قرن بیستمی است که در قلمرو فلسفۀ ذهن و فلسفۀ زبان از آن حیث که ناظر به ذهن است از سوی تایلر برج و شاگردانش و دیگر فیلسوفان تحلیلی مطرح شده است. دکتر مازاریان دربارۀ ایدۀ کلی ضدّفردگرایی در مجموعه مقالات برج می‌گوید، یکی از اصطلاحات کلیدی برای فهم ضدّفردگرایی، ایندی ویجویشن (تفرُّد) است. ضدّفردگرایی می‌گوید که انواع ذهنی بازنمودی در مقام تبیین‌های گوناگون فلسفی و علمی در مقام‌هایی درواقع تفرد پیدا می‌کنند که از ذهن یا بدن فرد فراترند. او می‌گوید همچنین با نیچر (تشکیل‌دهندۀ اساسی یک شیء) ادراک حسی، پرسپشن مواجه هستیم که فیلد بسیار گسترده‌ای‌ است. الآن بعضی از فیلسوفان نه‌تنها روی پرسپشن بلکه فقط روی ویژن کار می‌کنند؛ یعنی فقط روی فلسفۀ بینایی یا حتی روی فلسفۀ رنگ کار می‌کنند! و البته که بحث برج در اینها تأثیر دارد. در این مکتب ضدّفردگرایی، نیچر عمل، اکشن، این تأثیر دارد. نیچر کامینیکیشن بحث‌های فلسفۀ ارتباطات یا ارتباط اثر دارد. کسانی که در بحث‌های محض‌تر علاقه دارند. نیچر معرفت پیشینی، نیچر معرفت به خود، سلف‌نالج که احتمالاً در سنت اسلامی علاقه زیاد دارد. نیچر معرفت تجربی، نیچر تبیین روان‌شناختی، نیچر پرسنال ایدنتی‌تی، این مال یک شخصی است همین‌طور. باز یکسری ریلیشن‌ها روابطی اشخاص دارند با حیوانات. پرسن چیست انیمال چیست؟ تفاوت‌ها و اشتراکاتش چیست؟mine body problem که مفصل شاید صدها جلد کتاب و پیپر در موردش نوشته شده و بحث اسکپت تیسیزن، شکاکیت در تمام اینها ضدّفردگرایی به‌عنوان یک مبنای پایه تأثیر می‌گذارد چه نفیاً و چه اثباتاً، چه بپذیریم و چه ردّ کنیم.
کارگاه آشنایی با فلسفه ذهن
مدرس:
جمعی از اساتید
نوع منبع :
صوت , درس گفتار،جزوه وتقریرات , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
نشست فلسفه ذهن با موضوع «امکان آگاهی ماشین؛ از رویکردهای کلاسیک محاسباتی در هوش مصنوعی تا  بدن‎مندی و پیوندگرایی»
سخنران:
مهدی همازاده
نوع منبع :
صوت , سخنرانی , درس گفتار،جزوه وتقریرات
منابع دیجیتالی :
الفلسفة: موضوعات مفتاحية
نویسنده:
جوليان باجيني؛ ترجمه: ادیب یوسف شیش
نوع منبع :
کتاب , ترجمه اثر , مدخل مفاهیم(دانشنامه مفاهیم) , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
دمشق - سوریا: دارالتکوین,
چکیده :
ترجمه ماشینی: فلسفه: مضامین کلیدی یک راهنمای مبتدی برای درک و نقد استدلال های فلسفی است. هر فصل یکی از پنج موضوع اصلی تحت پوشش دروس فلسفه را معرفی می کند: نظریه معرفت، فلسفه اخلاق، فلسفه دین، فلسفه ذهن، و فلسفه سیاسی.
فلسفة العقل عند لافيت رون هابرد
نویسنده:
آية عبدالمجيد
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
حقيقة الذهن وحالاته.. دراسة مقارنة بين فلاسفة الغرب والإسلام
نویسنده:
صفدر الهي راد
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
تبیین دوگانه انگاری مرتبه ای در نفس شناسی صدرایی و جایگاه آن در میان نظریات فلسفه ذهن
نویسنده:
مجید شمس آبادی حسینی، محمدکاظم فرقانی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ملاصدرا نفس را به عنوان امری مجرد اثبات می‌کند. اما این‌گونه نیست که امری متمایز از بدن باشد و دوگانه انگاری جوهری لازم بیاید. یعنی اثبات نفس و یا قوای نفس مانند خیال، هویت انسان را دوگانه نمی‌کند. بلکه حتی فرض تجرد نفس با وحدت نفس و بدن هم سازگار خواهد بود. ملاصدرا حقیقت انسان را این‌گونه نیز نمی‌بیند که جوهری مادی است که از دو ویژگی حالات ذهنی و حالات بدن برخوردار است. حال این پرسش مطرح می‌گردد که با توجه به نظریات فلسفه ذهن، نظریه‌ی ملاصدرا در باب نفس، دوگانه انگاری جوهری است یا این‌همانی نفس و بدن یا دوگانه انگاری ویژگی‌ها؟ اساساً آیا می‌توان آن را در این نظریات موجود گنجاند و چه نسبتی با این نظریات دارد؟ ملاصدرا نفس را جوهری واحد می‌داند که در مرتبۀ نازل‌تر ظاهر شده است و در این مرتبۀ نازل همان قوا است. واکاوی نفس‌شناسی صدرایی جایگاه نظریۀ وی در میان نظریات فلسفۀ ذهن و تمایز آن را با نظریات مشابه مانند نظریۀ دوگانه‌انگاری جوهری، دوگانه‌انگاری ویژگی و تئوری این همانی ذهن و بدن، روشن می‌سازد. از نظریۀ ملاصدرا می‌توان با عنوان دوگانه‌انگاری مرتبه‌ای تعبیر کرد. در این مقاله این نوع دوگانه‌انگاری تبیین و تمایزش از تقریرهای گوناگون دوگانه‌انگاری جوهری و دوگانه‌انگاری ویژگی و این همانی ذهن و بدن مشخص شده است تا جایگاهش در میان نظریات موجود در خصوص نفس روشن گردد.
صفحات :
از صفحه 121 تا 129
آش‍ن‍ای‍ی‌ م‍ق‍دم‍ات‍ی‌ ب‍ا ف‍ل‍س‍ف‍ه‌ ذه‍ن‌  (An introduction to philosophy of mind‬)
نویسنده:
م‍ح‍م‍ود خ‍ات‍م‍ی‌
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
ت‍ه‍ران‌: جهاد دانشگاهی،‌ دانشکده‌ ادبیات‌ و علوم ‌انسانی ‌دانشگاه ‌تهران,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
هدف از تدوین این کتاب ترسیم خطوط اصلی و مسائلی کلی و رایج در فلسفه ذهن است تا دانشجویان فلسفه بتوانند با این گرایش در فلسفه معاصر آشنا شوند و تصوری کلی از ماهیت و مسائل آن حاصل کنند .در فصل اول کتاب کلیاتی در باب موضوع، مسائل و روش فلسفه ذهن مطرح می‌شود ;سپس مکاتب معاصر در فلسفه ذهن معرفی می‌گردد که از آن جمله است" :ثنویت ذهن و بدن"، "رفتارگرایی"، "نظریه‌های همسانی "و "کارکردگرایی ."مبحث سوم کتاب، شرح مسائل بنیادین در فلسفه است ;برای نمونه :هوش مصنوعی، علیت ذهنی، نظریه شبه پدیده، رئالیسم ذهنی مسئله آگاهی، و رهیافت ابزارنگاری .گفتنی است "فلسفه تحلیلی ذهن رشته‌ای است که در قرن بیستم در پی مباحث رایج میان فلاسفه تحلیلی در حوزه‌های معرفت شناسی، زبان و منطق و در حاشیه علومی که امروزه به علوم معرفتی معروفند شکل گرفت . نظریه‌ها، اکتشافات و پیشرفت‌های حاصل در حوزه‌های روان شناسی، عصب شناسی، بافت شناسی مغز، زیست شناسی و علوم کامپیوتری، تاثیر پر دامنه و چشم‌گیری بر دیدگاه فلاسفه ذهن داشته است و از این رو فلاسفه ذهن بیش از آن که به مباحث متافیزیکی ذهن بپردازند، متاثر از این علوم به بررسی مباحث مربوط به ذهن می‌پردازند ."
  • تعداد رکورد ها : 54