مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
 
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
تنها فراداده‌های دارای منابع دیجیتالی را بازیابی کن
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 32
بررسی انتقادات هگل از تجربۀ دینی شلایرماخر
نویسنده:
نادر صمیمی، رضا گندمی نصرآبادی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
صفحات :
از صفحه 287 تا 309
تجربه دینی و رابطه آن با تجربه عرفانی و وحی
نویسنده:
علی حقی، سوری واحداحمدیان
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: دانشگاه قم, زمستان / 1392
چکیده :
تجربه دینی یکی از موضوعاتی است که در کلام جدید و فلسفه دین و در فضای دین‌پژوهی جدید رشد پیدا کرده است. تجربه دینی در حیات مؤمنانه نقش ویژه‌ای دارد و گستره وسیعی را در بر می‌گیرد که شامل دعا، مناجات، استجابت دعا، شهودهای روحانی و ... می‌شود. تجربه عرفانی نیز که نسبت نزدیکی با تجربه دینی دارد، به زندگی اهل عرفان معنا می‌بخشد. در این تجربه شخص عارف به وحدت با حقیقت غایی می‌رسد و به مقامی دست پیدا می‌کند که وصف‌ناپذیر است. این وحدت مهم‌ترین عامل انفکاک میان تجربه دینی و تجربه عرفانی است. تجربه دینی متفاوت از تجربه عرفانی است و لزوماً هر تجربه دینی، تجربه عرفانی نیست. اما از آنجایی که هر دو از سنخ تجربه هستند در این مقاله به مقایسه هر دو پرداخته شده است. وحی نیز نوعی تجربه مخصوص پیامبر است که ویژگی‌هایی دارد که در دو نوع تجربه دیگر یافت نمی‌شود.
صفحات :
از صفحه 37 تا 58
برهان تجربه دینی از دیدگاه سویین برن
نویسنده:
محمد جواد اصغری، محمود موسوی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
مشهد: دانشگاه فردوسی مشهد, بهار و تابستان/1392
کلیدواژه‌های اصلی :
اثبات وجود خدا , تجربه دینی به مثابه برهان بر وجود خدا , ادراک (معرفت شناسی) , ریچارد سوئین برن , ادراک حسی (معرفت شناسی) , اصل ساده باوری , اصل گواهی , سوژه , صدق منطقی (خبری) , حافظه (معرفت شناسی) , عقل گرایی انتقادی , ارزش معرفتی تجربه دینی , تجربه‌ دینی , اصل بنیادین عقلانیت , اطلاق بر حافظه , اصل ایجابی , احتمال واقع نمایی شئ , حجیت تجربه دینی , چالش ناسازگاری , تعارض تجارب دینی , ادراک تجربی , قدرت ادراکی تجربه دینی , شرایط غیرقابل اعتماد , علت حقیقی تجربه , علامه طباطبایی: سید محمدحسین طباطبایی , ادراک انسان , ادراک حسی , ادراک حسی خدا , برهان تجربه دینی (مسائل جدید کلامی) , اثبات وجود خدا , صدق منطقی (خبری) , عقلانیت اعتقادات دینی , معرفت شناسی تجربه عرفانی , علامه طباطبایی , براهین اثبات واجب(حکمت نظری) , ویلیام آلستون William J. Abraham , ریچارد سوئین برن , جان هاسپرس , جان هیک , شیء(حکمت اشراق) , معرفت حافظه ای , حافظه , سید محمود موسوی , تجربه دینی (فلسفه دین)
چکیده :
برهان تجربه دینی یکی از مهم‌ترین براهین اثبات وجود خدا در مغرب زمین است. سویین برن-فیلسوف خداباور- بر اساس اصول خاصی که آن‌ها را «اصل آسان باوری» و «اصل گواهی» می‌نامد، تقریر ویژه‌ای از این برهان ارائه نموده است که توجه فلاسفه دین را به خود جلب نموده است. در این پژوهش سعی شده است ضمن توضیح اصول مزبور، تقریر سویین برن از این برهان تبیین گردد.
صفحات :
از صفحه 29 تا 52
تجربه گرایی هیوم و تأثیر آن بر آموزه های دینی
نویسنده:
مسلم محمدی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: مجتمع آموزش عالی شهید محلاتی, بهار و تابستان/1389
صفحات :
از صفحه 127 تا 144
تجربه‌ی دینی و وحی نبوی
نویسنده:
مجید صادقی حسن آبادی، مجید یاریان کوپائی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
شیراز: دانشگاه شیراز, پاییز/1389
چکیده :
در باب مسأله‌ی«وحی»،می‌توان چنین ادعا نمود که تبیین ماهیت و شناخت‌ حقیقت آن برای انسان چندان امکان‌پذیر نبوده،تعاریف ارائه شده برای آن عمدتا تعاریفی شرح اللفظی است.در مجموع،تاکنون چند دیدگاه عمده در توصیف و تشریح«وحی نبوی»مطرح شده است.دیدگاهی که بیشتر مورد بحث ماست، دیدگاه«تجربه‌ی دینی»است که بر مواجهه‌ی پیامبر با خدا تأکید می‌کند.در این‌ دیدگاه،هیچ کلام یا گزاره‌ای القا نمی‌شود،بلکه«وحی»تفسیر و گزارش پیامبر از تجربه‌ی شخصی خویش است. اندیشمندان مسلمان در ارزش معرفتی نظریه‌ی«تجربه‌ی دینی»مناقشه‌ کرده‌اند،زیرا تجربه‌ی دینی،از آن‌جا که احساسی شخصی و مواجهه‌ای درونی‌ است،لزوما نمی‌تواند حقیقتی بیرون از شخص تجربه‌گر را اثبات نماید.با این‌ تلقی،«وحی نبوی»ساحتی بشری می‌یابد،زیرا کلمات«وحی»،که بر زبان پیامبر جاری می‌گردد،حاصل مشاهدات شخص پیامبر و عباراتی منطبق با زبان و ادبیات‌ اوست.به علاوه،بر این اساس که چنین مواجهه‌ای از طریق مفاهیم و استدلال‌های عقلی به دست نیامده است،در مقام تبیین،عینا انتقال‌پذیر به‌ دیگران نخواهد بود.با چنین نگاهی،دست بشر از ساحت الوهی کوتاه خواهد شد و کلام نبی از شائبه‌ی دخل و تصرف یا کمبود و نقصان مصون نخواهد ماند و در نتیجه،ارسال انبیا،که هدف آن سعادت و هدایت انسان‌هاست،کاری عبث و نقض‌ غرض خواهد بود.بنابراین،دیدگاه«تجربه‌ی دینی»نمی‌تواند کاملا با وحی نبی‌ خاتم(ص)قابل انطباق باشد.
صفحات :
از صفحه 25 تا 52
میزان پذیرش و قابلیت اتکا به تجربه دینی در برابر وحی
نویسنده:
مصطفی مناقب، احمد رضا بسیج
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
ساوه: دانشگاه آزاد اسلامی ساوه, تابستان/1391
صفحات :
از صفحه 111 تا 137
  • تعداد رکورد ها : 32