مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
خداپرستی یهودی (عقاید یهودیت) فرشتگان در یهودیت (عقاید یهودیت) ماشِیَح در یهودیت (عقاید یهودیت) نبوُت یهودی (عقاید یهودیت) یِصِر طوو (عقاید یهودیت) یِصِر هاراع (عقاید یهودیت)
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 36
اليهود في عصر المسيح عليه السلام
نویسنده:
سيد محمد عاشور
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
دست پنهان
نویسنده:
عبدالوهاب المسیری
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
القاهره: دارالشروق,
یهودیان، یهودیت و صهیونیسم (اجتماعات مدرنیته و فرهنگ یهودی) جلد 3 [کتاب عربی]
نویسنده:
عبدالوهاب محمد المسیری
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قاهره : دارالشروق,
نیچه و الهیات سیاسی یهود [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
David Ohana
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Routledge ,
چکیده :
چکیده ماشینی : نیچه و الهیات سیاسی یهودی اولین کتابی است که تأثیر کار فردریش نیچه را بر شکل گیری الهیات سیاسی یهودی در نیمه اول قرن بیستم بررسی می کند. این نقشه راه‌های بسیاری را نشان می‌دهد که متفکران یهودی اولیه با ایده‌های قدرتمند نیچه در مورد سیاست، اخلاق و مذهب در فرآیند شکل‌گیری فرهنگ جدید و مدرن یهودی دست و پنجه نرم کردند. این کتاب به بررسی داستان های برخی از مهم ترین متفکران یهودی می پردازد که از نوشته های نیچه در ایجاد مبانی فکری الهیات سیاسی مدرن یهودی استفاده کردند. اعتقادات سیاسی این شخصیت‌ها از محافظه‌کاری ارتدوکس تا آنارشیسم صلح‌طلب متغیر بود، و نگرش آن‌ها نسبت به ایده‌های نیچه از آغوش مشتاقانه تا دوسوگرایی و طرد آشکار متفاوت بود. این کتاب با گرد هم آوردن این شخصیت‌های گوناگون، استدلال قانع‌کننده‌ای در مورد اهمیت نیچه برای شخصیت‌های کلیدی صهیونیسم اولیه و اندیشه سیاسی یهودی مدرن ارائه می‌کند. پژوهش حاضر تفسیر جدیدی از یک موضع کلامی خاص ارائه می‌کند که «دین‌داری بدعت‌گرا» نامیده می‌شود. تنها با مدرنیته و به طور متناقض، با سکولاریزاسیون سریع، «دین‌داری بدعت‌گرا» با قدرت کامل یافت شد. نیچه به یهودیان روشنفکر این امکان را داد که اساس وجود سیاسی خود را دگرگون سازند. این دیدگاه جدیدی در مورد اقتباس از فلسفه نیچه در عصر سیاست ملی یهود ارائه می دهد و در عین حال مطالعه موردی در تاریخ فکری یهودیان مدرن است. این مطالعه جدید از آثار نیچه منبع ارزشمندی برای دانشجویان و محققان علاقه مند به فلسفه، تاریخ یهود و الهیات سیاسی است.
در شکل خدا: اسطوره، الهیات و قانون در یهودیت کلاسیک [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Yair Lorberbaum
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Cambridge University Press ,
چکیده :
ترجمه ماشینی: ایده خلقت به صورت الهی سابقه طولانی و پیچیده ای دارد. در حالی که ریشه‌های آن ظاهراً در اسطوره‌های سلطنتی بین‌النهرین و مصر نهفته است، این کتاب استدلال می‌کند که این گزارش کتاب مقدس از آفرینش ارائه شده در فصل‌های اول پیدایش و تفسیر آن در ادبیات اولیه خاخام‌ها بود که پایه‌ای را برای تحقیق دائمی این مفهوم ایجاد کرد. در سنت یهودی ـ مسیحی یایر لوربرباوم ایده خلقت انسان را به شکل خدا (تسلم الوهیم) که در میدراش و تلمود نسبت داده شده است، بازسازی می کند. او معانی منسوب به تسلم الوهیم را در اندیشه خاخام اولیه، همانطور که در آگادا بیان شده است، تحلیل می کند و کاربرد آن را در قلمروهای هنجاری، قانونی و آیینی بررسی می کند.
وطن در  حال سفر: تلمود بابلی به عنوان دیاسپورا [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Daniel Boyarin
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
University of Pennsylvania Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: واژه‌ای که معمولاً با معانی مالیخولیایی آغشته شده است، «دیاسپورا» برای توصیف رویداد تاریخی فاجعه‌بار آوارگی، متعاقب پراکندگی جغرافیایی مردم یا شرایط بیگانگی در خارج از کشور و اشتیاق برای خانه اجدادی به کار رفته است. اما همانطور که دانیل بویرین می نویسد، دیاسپورا ممکن است به شکلی سازنده تر به عنوان نوعی ترکیب فرهنگی یا شیوه ای از تحلیل تعبیر شود. او در کتاب «میهن مسافرتی» این موضوع را مطرح می‌کند که یک وطن مشترک یا گسستگی گذشته و آسیب‌زا، شرایط لازم برای دیاسپورا نیست و یهودیان وطن خود را در دیاسپورا، در قالب جوامع متنی و تفسیری که بر اساس مطالعه تلمودی ساخته شده‌اند، به همراه دارند. از نظر بویارین، تلمود بابلی یک مانیفست دیاسپوریستی است، متنی که اعمالی را تولید و تعریف می کند که هویت دیاسپوریک یهودی را تشکیل می دهد. بویرین روش‌هایی را بررسی می‌کند که تلمود بابلی جامعه و حس وطن خود را تصور می‌کند، و نشان می‌دهد که چگونه تفسیرهای تلمودی دوره‌های قرون وسطی و اوایل مدرن نیز هویت فرهنگی مضاعف ایجاد می‌کنند. او بهره‌وری مداوم این دیدگاه فرهنگی دو کانونی را به ماهیت کتاب مرتبط می‌کند: همانطور که متن فیزیکی بین زمان‌ها و مکان‌های مختلف حرکت می‌کرد، روش‌های مطالعه آن از طریق تماس با فرهنگ‌های اطراف توسعه یافت. در نهایت، میهن مسافرتی مطالعه تلمودی را به عنوان مرکز هویت مشترک یهودی و ویژگی متمایزی از دیاسپورای یهودی در نظر می گیرد که آن را به عنوان چیزی جدا از سایر مهاجرت های فرهنگی تعریف می کند.
الهیات کتاب آموس
نویسنده:
John Barton
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Cambridge University Press ,
چکیده :
چکیده فارسی : در دوران معاصر، عاموس به عنوان یکی از مهم ترین پیامبران، عمدتاً به دلیل پیام سازش ناپذیرش در مورد عدالت اجتماعی، شناخته می شود. این کتاب کاوش مفصلی از این موضوع و سایر عناصر مهم الهیات زیربنایی کتاب عاموس ارائه می‌کند. همچنین شامل فصل‌هایی در مورد خود متن است، که ارزیابی انتقادی از چگونگی پیدایش کتاب، پیام اصلی آموس و حلقه‌اش، که ممکن است کاتبان بعدی کدام بخش‌های کتاب را اضافه کرده‌اند، و شکل تمام‌شده کتاب ارائه می‌دهد. . نویسنده همچنین استقبال مفسران از این کتاب را در دوران باستان و معاصر مانند خاخام‌ها، پدران کلیسا، اصلاح‌طلبان و الهی‌دانان آزادی‌بخش می‌داند. در سرتاسر، تمرکز بر چگونگی خواندن کتاب عاموس به صورت جامع برای درک رشد ارگانیک پیام پیامبر از طریق مراحل متعدد توسعه و تفسیر کتاب است.
یهودیت و استعاره های اجتماعی آن: اسرائیل در تاریخ اندیشه یهود [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Jacob Neusner
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Cambridge University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: بحران کنونی فلسطین تنها جدیدترین تجلی اهمیت تاریخی اسرائیل برای مردم یهود است. ژاکوب نوسنر نقش تعیین کننده تعریف اسرائیل را در تاریخ تفکر یهودی بررسی می کند. او استدلال می کند که حکیمان یهودی تصاویر استعاری مختلفی از اسرائیل - به عنوان خانواده، به عنوان مردم برگزیده، به عنوان یک ملت - ساخته اند تا نگرانی های الهیاتی در حال تغییر را با تکامل دین بیان کنند. تاریخ تعریف اسرائیل به عنوان بازتابی از تاریخ خود یهودیت آشکار می شود. این یک تعبیر جسورانه و بدیع از روشی است که یهودیان و همچنین سایر مردمان از خود تعریف می کنند.
راهنمایی سرگشتگان - برگردان دلالة الحائرین (پاره نخست)
نویسنده:
موسی بن میمون؛ ترجمه: ناصر عباس پور
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران - ایران: ورا,
چکیده :
دلاله الحائرین، مهم ترین کتاب فلسفی ابن میمون است و هدف اصلی آن تطبیق ظواهر کتاب عهد عتیق با قواعد عقلانی و فلسفی است و از این رو ابن میمون از جمله متفکران بزرگ خردگرا و پیرو اصالت عقل به شمار می رود و شاید در این کار از هم نظایر و امثال خود پیشروتر باشد. ابن میمون امثال و لغزها و کلماتی را که در تورات آمده است و با عقل ناسازگار می نماید، به معنی لفظی آنها نمی گیرد و سعی می کند همه را تأویل عقلانی کند. روی سخن او با کسانی است که فلسفه و حکمت خوانده اند و با علوم عقلی آشنا هستند و هنگامی که به تورات روی می آوردند، کلمات مبهم و امثال و رموز و اشارات آن را در نمی یابند و نمی دانند که دین خود را چگونه حفظ کنند و به همین جهت در حیرت و سرگردانی می افتند. او به همین مناسبت کتاب خود را دلالة الحائرین نام نهاده است. دلاله الحائرین ، کتابی مقدس نیست. اما در پرتوهای درخشانی از خوانش اسفار خمسه و کتب انبیای عهد عتیق، اطوار قدسی را به اعلی مرتبه بررسیده و در حیطه های گشاده دامن علم کلام عرصات نورشته ای را گستریده است. مترجم در این اثر کوشیده به قدر امکان ژرفناکی این نوشته را به پیش چشم آورد و چکاد و چکاد با آسمانۀ فکرت موسی ثانی هم سپهری کند تا شاید متونی که خواندن آن مشقت نازک اندیشی می طلبد، به کمند زلف خواندن گرفتار آید. می توان کتاب سنت تأویلی شرق و غرب سنت دین کاوی اسلام و یهودیت را در یک درخت گردآورده و دیدار با ایده های نهفته در آن روشنان غریبی بر طریقت نحوه ای از خداپرستی را در جان مشتاقان پرتوافکن می کند. اگر کتاب هایی باشند که جمیع دینداران را بهره ای از آن ها خواهد بود، به یقین دلالة الحائرین یکی از آن هاست. موسی بن میمون، راهنمایی سرگشتگان برگردان دلاله الحائرین (پاره نخست)، ترجمه: ناصر عباس پور، تهران، ورا، ۵۳۲ صفحه، قطع: وزیری، 640000 ریال، 1397.
  • تعداد رکورد ها : 36