مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
اسماعیلیه Ismailism (فرق تشیع) زیدیه Zaydism (فرق تشیع) شیعه امامیه Twelver Shiism (فرق تشیع)
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 1410
بررسی علل گرایش به تشیع در پنجاه سال اخیر (1390 - 1340 ه.ش)
نویسنده:
نويسنده:میرمحسن نورمحمدی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران - تهران: دارالتهذیب,
چکیده :
نويسنده در کتاب حاضر در مورد مستبصرين و متفکريني که در پنجاه سال اخير (1340 – 1390 ش.) به دين اسلام و مذهب شيعه روي آورده‌اند، تحقيق کرده است. دراين پژوهش، نويسنده ابتدا به کلياتي در مورد نحوه انجام پژوهش، ساختار آن، مفاهيم اصلي، سابقه و ضرورت انجام تحقيق پرداخته و در ادامه درباره فرق و مذاهب اسلامي و آغاز اختلاف ميان مسلمان توضيحاتي ارائه داده است. در فصول بعدي از مستبصرين قاره آسيا، آفريقا ، اروپا و آمريکا ياد کرده است و در اين ميان، افرادي را انتخاب نموده که داراي سابقه علمي و پژوهشي بوده و يا شخصيت سياسي و اجتماعي داشته‌اند. نويسنده به معرفي اين افراد و آثار و تأليفات ايشان پرداخته است و در پايان به بررسي علل تشيع مستبصرين مي‌پردازد.
بحوث فی الملل و النحل: دراسه موضوعیه مقارنه للمذاهب الاسلامیه: یتناول شخصیه و حیاه الامام الثائر زیدبن علی و تاریخ الزیدیه و عقائدهم
نویسنده:
نويسنده:جعفر سبحانی‌تبریزی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم - قم: موسسه‌ تعلیماتی ‌و تحقیقاتی ‌امام‌ صادق‌(ع),
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
امامت از دیدگاه تشیع: در پاسخ به پاره‌ای از شبهات در موضوع امامت مطرح شده طی سخنانی در حسینیه ارشاد
نویسنده:
نويسنده:محمد صدرزاده
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
قم - قم: محمد صدرزاده,
چکیده :
از اساسی‌ترین و مهم‌ترین عوامل مؤثر در برداشت صحیح از علوم و معارف دین، درک صحیح مفاهیم عبارات به کار گرفته شده در آن است. یعنی درک صحیح مفاهیم عباراتی همچون توحید، نبوت، خاتمیت، امامت، خلافت و وصایت که بیان کننده اصول دین هستند. کتاب حاضر، در پاسخ به سخنرانی‌ای با عنوان «امامت در نهضت حسینی» که طی آن شیعیان با صفات «تندرو» و «غلو کننده» مورد خطاب قرار گرفته‌اند، به چاپ رسیده و در آن درک غیرصحیح سخنران از مفهوم امامت و ولایت مورد نقد قرار گرفته است.
ال‍ت‍ش‍ی‍ع‌ ه‍و ال‍م‍ذه‍ب‌ ال‍رس‍م‍ی‌ ل‍لاس‍لام‌ ب‍ال‍ن‍ص‌ ال‍ق‍رآن‍ی‌ و ال‍ن‍ب‍وی‌
نویسنده:
نويسنده:عبدالکریم حسینی‌قزوینی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
قم - قم: قدس,
چکیده :
تحقیق در زمینه‌ی رسمیت مذهب "تشیع" از دیدگاه قرآن و حدیث، موضوع اصلی این کتاب است که به زبان عربی نوشته شده این مباحث را شامل می‌شود: شیوه بحث در اسلام، تشیع و اسلام (معنی و مفهوم لغوی و اصطلاحی تشیع ونشو و نمو آن)، تصریح پیامبر (ص) بر تشیع و دوازده امام، تصریح قرآن بر تشیع به منزله فریضه اسلامی، موضوع گرویدن عده‌ای به مذهب شیعه در تالیف کتاب توسط آنان، و فتوای مشایخ الازهر در خصوص مذهب شیعه.
التشیع نشاته و عقائده
نویسنده:
نويسنده:علی بابایی‌آریا زيرنظر:محمدتقی فخلعی مترجم:جعفر جزایری
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران - تهران: مشعر,
التشیع من رئی التسنن
نویسنده:
نويسنده:محمدرضا مدرسی مترجم:عبدالرحیم حمرانی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم - قم: صحیفه معرفت,
چکیده :
این کتاب از زبان فارسی به زبان عربی ترجمه شده و نام آن در اصل "تشیع در تسنن" بوده که شامل شش رساله در موضوعات اعتقادی و فقهی است.
التشیع فی العراق و صلاته بالمرجعیه و ایران (نظره عابره)
نویسنده:
نويسنده:رسول جعفریان
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
تهران - تهران: حبیب,
چکیده :
در پنج فصل این کتاب سیری اجمالی از «تاریخ شیعه» در «عراق» و نقش «مراجع تقلید» شیعه در اوضاع سیاسی عراق و دفاع از جنبش‏ها و قیام‏‏های مردمی ارائه شده است. در فصل اول کنکاشی مختصر در پیشینه شیعه در عراق و تعامل مذهبی جنوب ایران با جنوب عراق و مراکز اصلی شیعه در عراق تا عصر عثمانی صورت گرفته؛ سپس «جغرافیای انسانی و سیاسی شیعه» در عراق بررسی گردیده است. فصل سوم به حضور اتباع ایرانی و مدارس ایرانی در عراق به عنوان زمینه مشترک فرهنگی با این کشور با محوریت مذهب شیعه اختصاص یافته است. این محوریت با نقش فراملی مرجعیت تکامل یافته است. نویسنده در دو فصل بعدی مستندات تاریخی و تحلیلی این تحلیل را بیان کرده است.
التشیع فی الاندلس من الفتح الاسلامی حتی سقوط غرناطه
نویسنده:
نويسنده:کاظم خفاجی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
قم - قم: موسسه رافد,
چکیده :
در این پژوهش ابتدا به بحث درباره شکل‌گیری تشیع و تاریخچه آن پرداخته شده و از منظری روایی و قرآنی ماهیت و اصالت آن مورد بحث قرار گرفته است. نگارنده بر این باور است که پیدایش تشیع همزاد و همزمان پیدایش اسلام بوده و وجه تمایز شیعه با سایر فرقه‌های مسلمان اعتقاد آنان به ولایت و امامت اهل‌بیت(ع) و ضرورت اطاعت و محبت آنان است. وی در همین راستا دیدگاه‌های برخی از مورخان اسلامی را در مورد تاریخ تشیع منعکس کرده و آغاز ورود تشیع در سرزمین اندلس یا اسپانیای امروزی را از منظر این مورخان بررسی نموده است. وی به راه‌های ورود و انتقال تشیع به این منطقه اشاره نموده و نقش شیعه در تحولات فکری و سیاسی اندلس و گسترش علم و دانش به ویژه علوم اسلامی در این منطقه را از لحاظ تاریخی مورد بحث و بررسی قرار داده است. وی به موضع‌گیری مردم اندلس نسبت به شیعه و تشیع و ورود شیعیان به این منطقه را نیز منعکس کرده و تأثیرات مثبت فکری، علمی، سیاسی و اجتماعی این مسأله را بررسی نموده است.
الامامه فی ضوء التشیع
نویسنده:
نويسنده:محمد صدرزاده مترجم:کمال سید
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم - قم: انصاریان,
چکیده :
مروری بر آموزه‌های شیعی در مورد امامت از منظری قرآنی است. در این اثر بایسته‌های امامت و ویژگی‌های امام از دیدگاه شیعه مورد تجزیه و تحلیل قرآنی و روایی قرار گرفته و معیارها و مبانی این موضوع و ضرورت آن از منظر شیعه تبیین شده است. در این راستا نگارنده نخست کلیاتی در مورد شأن و منزلت اهل‌بیت(ع) و حق آنان در مسأله امامت و خلافت ارایه نموده و برخی از اعترافات اهل‌سنت در این زمینه را منعکس کرده است. وی امامت را اکمال دین و اتمام نعمت الهی برای بشر توصیف نموده و برای امام معصوم(ع) علم و عصمت قایل شده و او را هم وزن قرآن دانسته و لزوم اطاعت و محبت ایشان را مورد تأکید قرار داده است. آنگاه نویسنده به آیاتی از قرآن کریم که در شأن و منزلت و فضایل اهل‌بیت و ائمه اطهار نازل شده است، اشاره نموده و ابعادی از خصوصیات اهل‌بیت مانند: احاطه آنان بر علم غیب، تفویض امور مردم به امامان شیعه، راسخون در علم بودن ایشان، صادق بودن آنان، حبل‌الله بودن ایشان، مصداق صراط مستقیم بودن آنان و نیز انطباق صفاتی همچون: صادقون، اهل‌الذکر، اولوالامر، سابقون، رجال الاعراف، مؤمنون، شاهدان بر امت، هادی و دلیل بودن، نعیم بودن و برخی دیگر از اوصاف مهم بر آنان را بررسی نموده است. تبیین جایگاه تشیع در بین مذاهب مختلف اسلامی، نسبت بین تشیع و تصوف و مشروعیت توسل به امامان شیعه از دیگر مباحث مهم مطرح شده در این کتاب است.
بررسی و نقد تأثیرپذیری عقلگرایی زیدیه از معتزله
نویسنده:
محمد رضا حسینی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
پژوهش حاضر در پی آن است تا با بهره‌مندی از منابع علمی معتبر، ریشه‌های پنداریِ تأثیر‌پذیری ‌‌‌اندیشۀ عقل‌گرایانه زیدیه از معتزله واکاوی‌‌‌‌‌‌، نقد و بررسی کند و این پرسش که آیا عقل‌گرایی زیدیه متأثر از ‌‌‌اندیشۀ فکری معتزله است و این که چرا بسیاری بر این باورند زیدیه تحت تأثیر اندیشۀ فکری معتزله قرار گرفته و معتقد به اصول پنج‌گانه آنان هستند‌‌‌‌‌‌، پاسخی ارائه کند و ضمن رد دلایل ارائه شده‌‌‌‌‌‌، نشان دهد که - برخلاف دیدگاه موجود و غالب ‌‌‌‌‌‌- نگاه عقل‌گرایانه زیدیه‌‌‌‌‌‌، متأثر از اندیشۀ نظری معتزله نیست‌‌‌‌. هرچند زیدیه در«کلام» همانند معتزله به «عقل» تمسک می‌کند‌‌‌‌‌، لیکن همانند شیعه امامیه که عقل‌گرایایی آن بر گرفته از سیرۀ ائمۀ معصومین (ع) است در کنار استدلال به برهان عقلی‌‌‌‌‌‌، مستندات نقلی را هم مورد استناد و استدلال قرارمی دهد و این به معنای نفی این که زیدیه از جمله فرقی هستند که به عقل و عقلانیت توجه ویژه دارند، نیست و در همین راستا به چگونگی سود جستن و بهره‌‌گیری زیدیه از عقل پرداخته شد.
صفحات :
از صفحه 109 تا 132
  • تعداد رکورد ها : 1410