مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
آیه 1 صف آیه 10 صف آیه 11 صف آیه 12صف آیه 13 صف آیه 14 صف آیه 2 صف آیه 6 صف
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
بررسی شبهه جهاد ابتدایی در تفسیر آیه «لا اکراه فی الدین»
نویسنده:
حسین کامیاب، احمد قدسی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها,
چکیده :
یکی از شبهات مطرح در تفسیر آیه «لا اکراه فی الدین»، مساله تعارض جهاد ابتدایی در اسلام با این آیه است. مراد از آیه لا اکراه، نفی حقیقی هر امر مکروه در دین خدا، نفی هر گونه اکراه درونی در پذیرش دین الهی یا غیر الهی و نهی از اکراه بیرونی در قلمرو دین الهی است و هیچ یک از این حالات مغایر با اراده و اکراه الهی بر حاکمیت دین خود نیست. مفسرین جهت حل شبهه فوق راهکارهای متعددی را ارائه نموده اند که لزوم حمل آیات مطلق جهاد بر آیات مقید، بهترین آن است. از این رو هیچ یک از آیاتی که در آن به قتال با کافران و مشرکان دستور داده شده است، فرمان مطلق نیست و مقید به قیودی مانند: تعدی، قتال، ظلم، آزار و اذیت، اخراج مسلمین، پیمان شکنی، فتنه گری، طعنه زدن به دین خدا و خیانت کافرین و مشرکین است.
صفحات :
از صفحه 7 تا 32
نقد و بررسى شاخص طول در تاریخ گذارى قرآن با تأکید بر تحقیقات بلاشر
نویسنده:
صغرى لک زایى, جعفر نکونام
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: موسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني قدس‌سره,
چکیده :
تحقیقات صورت گرفته بر تاریخ گذارى قرآن از سوى بلاشر نشان مى دهد که وى نیز همانند سایر خاورشناسان به روایات ترتیب نزول توجهى نداشته و براساس شاخص هاى سبک شناسى نظیر شاخص طول آیات و سور به طبقه بندى چهار دوره اى از سور قرآن براساس سه دوره مکى و یک دوره مدنى اقدام نموده است. پیش فرض او این است که با گذر رسالت، طول آیات و سور افزوده مى شده است. به طور طبیعى، این سؤال مهم جلب نظر مى کند که بلاشر با چه دلیل و توجیهى از این شاخص در تاریخ گذارى بهره برده و اصولا اعتبار و کارایى علمى این روش تا چه اندازه است؟ این پژوهش با روش توصیفى به نقد و بررسى معیار طول در تاریخ گذارى قرآن با تأکید بر تحقیقات بلاشر پرداخته است؛ در نهایت، استثنائاتى در این بین شناسایى گردید که از میزان اعتبار شاخص طول در تاریخ گذارى کاست.
صفحات :
از صفحه 85 تا 95
ساختار معنایی سوره صف با محوریت پایداری بر ایمان به خدا و اطاعت از رسول (ص)
نویسنده:
مرضیه تدین
نوع منبع :
رساله تحصیلی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
چکیده : از جمله مولفه های تشکیل دهنده ایمان، اطاعت از خدا و رسول (ص ) و پایداری بر آن است که این مولفه را می توان در سوره های قرآن از جمله سوره صف بررسی کرد. در پژوهش حاضر ، ساختار معنایی سوره صف با محوریت این مولفه مورد بررسی قرار گرفته است. مسأله اطاعت از پیامبر (ص) و پایبندی به اوامر و تعالیم و احکام آن حضرت، در واقع در حکم پیروی و ایمان نسبت به خداوند و ایمان به رسالت الهی است . لازمه دستیابی به این مرحله از ایمان و اطاعت، پایداری بر انجام واجبات و خودداری از معاصی و محرمات و ایستادگی در برابر ناملایمات است . به عبارت دیگر همان اعتقاد راسخ به وجود خدا ،روز جزا ، ثواب و کیفر، فداکاری در راه حق و ترویج خداپرستی می باشد . عمده ترین موضوعات مبتنی بر محوریت پایداری بر ایمان و اطاعت حق در سوره صف عبارتند از : معرفت و آگاهی پذیرش حقایق در قلوب ، تاکید بر هماهنگی و صدق گفتار و کردار و پایداری بر آن ، دعوت به جهاد ، یادآوری آزار و بهانه جوئی و انکار بنی اسرائیل در تصدیق رسالت الهی حضرت عیسی و بشارت ظهور پیامبر اسلام بعد از آن حضرت ، قطعیت و تضمین پیروزی نهایی اسلام بر همه ادیان ، یاری دین خدا در سایه مداومت و پایداری بر ایمان و جهاد در راه او، خصوصا نقش حواریون تاثیر گذار در این امر . مهمترین نتایج و پاداش معنوی مومنان پایدار بر ایمان به خدا و اطاعت از رسول (ص) در این سوره عبارتند از : آمرزش گناهان و برخورداری از نعمتهای بهشتی ، نصرت الهی ، بهره از رزق و رحمت و فوز الهی ، هدایت به صراط مستقیم و قرار گرفتن در کنار نعمت داده شدگان ، تثبیت اعمال نیک . کلید واژه ها: ساختار معنایی –سوره صف –ملازمت بر پایداری در راه خدا و اطاعت از رسول (ص) –حواریون
آشنایی با قرآن جلد 7
نویسنده:
مرتضی مطهری
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
مجموعه آشنایی با قرآن سلسله مباحث تفسیری استاد شهید در سال های قبل از پیروزی انقلاب اسلامی است که عمدتاً در بین سالهای ۱۳۵۰ تا ۱۳۵۷ شمسی انجام شده است. ویژگی ممتاز این مباحث، توجه به مسائل و موضوعات فکری و اجتماعی روز در حین تفسیر آیات قرآنی است که موجب تازگی و زنده بودن این مباحث گردیده است. ویژگی دیگر بیان روشن و روان آن است. جلد هفتم این کتاب شامل تفسیر سوره های مبارکه صف، جمعه، منافقون و تغابن است.
تفسير السور المسبحات الخمس
نویسنده:
جعفر سبحانی تبريزي
نوع منبع :
کتاب , آثار مرجع , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: مؤسسة الامام الصادق عليه السلام,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
«تفسير السور المسبّحات الخمس» تالیف آیت الله العظمی جعفر سبحانی تبریزی است. این کتاب، تفسیری از سوره‌ های حدید، حشر، صف، جمعه، تغابن و سوره ممتحنه است. در این نوشتار تفسیری از سوره‌ های فوق الذکر با رویکردی لغوی، روایی و تاریخی ارایه شده است. نویسنده (مفسر) ابتدا متن آیه مورد نظر را ذکر نموده، آنگاه از لحاظ لغوی و اعراب به تحلیل مفردات مهم آیه پرداخته سپس اگر آیه مورد نظر دارای سبب نزول یا شان نزول باشد به بررسی سبب نزول و شان نزول آیات مبادرت ورزیده و پس از آن به تبیین مفاد و پیام‌ های مهم آیه پرداخته است. وی برای شرح و تفسیر آیات از روایات و آیات دیگری از قرآن کمک گرفته است و دیدگاه‌ های تفسیری برخی از مفسران مشهور شیعه را نیز منعکس کرده است.
تفسیر سوره صف
نویسنده:
محمدتقی چیت ساز
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
نزول سوره هاي صف و تغابن و نمايندگان ازد
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
دائرة المعارف اسلامي طهور,
حکومت جهانی منجی؛ پژوهشی تطبیقی در آیات 8 و 9 سوره صف
نویسنده:
شبیر فصیحی,حسین علوی مهر
نوع منبع :
مقاله , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
احمد موعود انجیل (تفسیر سوره صف)
نویسنده:
حسن پویا
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :