مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
الهیات بالمعنی الاخص امور عامه حکمت اشراق the School of Illumination حکمت متعالیه علم نفس فلسفه مشاء قواعد فلسفی [منبع: قواعد کلی فلسفه اسلامی]
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 1421
سفر فلسفی عبداللطیف بغدادی از متافیزیک ارسطو تا علم متافیزیکی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Cecilia Martini Bonadeo
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
BRILL ,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این اثر شرح مفصلی از داده‌های موجود درباره زندگی‌نامه عبداللطیف بغدادی، طرح کلی اندیشه فلسفی او و تحلیل مفصلی از بازنگری او در متافیزیک یونانی و عربی پیش از ابن‌سینایی ارائه می‌کند.
فیزیک ابن رشد: نقطه عطفی در فلسفه طبیعی قرون وسطی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Ruth Glasner
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Oxford University Press, USA,
چکیده :
ترجمه ماشینی: روث گلاسنر یک ارزیابی مجدد روشنگر از فیزیک Averroes ارائه می دهد. گلاسنر اولین محققی است که تفسیر خود را بر اساس طیف کامل نوشته‌های آوروئس، از جمله متونی که فقط در نسخه‌های خطی عبری موجود است و تاکنون مورد مطالعه قرار نگرفته‌اند، قرار داده است. او فاش می‌کند که آوروس تفسیر خود را از مفاهیم اساسی فیزیک - ساختار واقعیت جسمانی و تعریف حرکت - بیش از یک بار تغییر داد. پس از تردیدهای فراوان، او تفسیر جدید جسورانه ای از فیزیک ارائه می دهد که گلاسنر آن را «اتمیسم ارسطویی» می نامد. ایده‌هایی که معمولاً به دانشمندان مکتبی نسبت داده می‌شوند، و ایده‌هایی که به آورروس بازمی‌گردند، اما فقط به شکلی بسیار کلی، نشان داده می‌شوند که نه تنها از او سرچشمه گرفته‌اند، بلکه کاملاً توسط او به یک سیستم فیزیکی جامع و سیستماتیک تبدیل شده‌اند. . برخلاف نظام‌های اتمیستی یونانی یا مسلمان قبلی، اتمیسم ارسطویی Averroes تلاش می‌کند تا با معیارهای ارسطویی کاملاً علمی باشد و همچنان مبنایی برای یک فلسفه طبیعی نامعین فراهم کند. آوروس که معمولاً به عنوان "مفسر" شناخته می شود و معمولاً پیرو وفادار ارسطو است، در تفسیرهای خود بر فیزیک به عنوان یک فیلسوف اصیل و پیچیده نشان داده می شود.
معرفت شناسی ابن خلدون [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Zaid Ahmad
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Routledge,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این بررسی تحلیلی معرفت شناسی ابن خلدون با محوریت فصل ششم مقدّمه است. ابن خلدون در این فصل با عنوان کتاب علم، ایده‌های کلی خود را درباره دانش و علم و ارتباط آن با سازمان اجتماعی بشر و ایجاد تمدن ترسیم می‌کند.
 اشارات و تذکرات [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Ibn Sina(Avicenna), trans: Shams Inati
نوع منبع :
کتاب , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
 فلسفه متافیز یک ابوالبرکات بغدادی: کتاب معتبر  [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Moshe M Pavlov
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
چکیده :
شرح بخش متافیزیک کتاب المعتبر ابوالبرکات بغدادی
 فلسفه علم ابوالبرکات بغدادی: کتاب معتبر [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Moshe M. Pavlov
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی , نقد و بررسی کتاب
منابع دیجیتالی :
چکیده :
شرح بخش طبیعیات کتاب المعتبر
مباحث کلاسیک در فلسفه و کلام اسلامی روز [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Abbas Yazdani (auth.), Prof. A-T. Tymieniecka, Nazif Muhtaroglu (eds.)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Netherlands: Springer ,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این مجموعه از مطالعات در موضوعات کلاسیک الهیات و فلسفه اسلامی که عمدتاً توسط دانشمندان جوان اسلامی تألیف شده است، به طور یکسان برای خوانندگان اسلامی و غربی ارائه شده است. در حالی که سؤالاتی که در اینجا مورد بررسی قرار می‌گیرند کلاسیک هستند، این مطالعات قطعاً به طور محدود بر موضوعات تاریخی یا ترسیم پیوند ایده‌ها متمرکز نیستند. بلکه از جست‌وجوی شخصی هر یک از نویسندگان، که با توجه به دغدغه‌های معاصر به‌دنبال درک دوباره موضوعات قدیمی هستند، سرچشمه می‌گیرند. آنها ضمن قدردانی از مزایای پیشرفت تکنولوژیک مدرن بشریت، اهمیت حکمت موروثی اسلامی را در پرداختن به مشکلاتی که با این پیشرفت همراه است به خوبی تشخیص می دهند. با جذب این مطالعات، دو نتیجه قابل توجه به دست می آید. اولاً، چرخش فناورانه-پراگماتیک تمدن امروزی، که هسته متافیزیکی اندیشه اسلامی و مسیحی را تخریب می‌کند و جست‌وجوی حقیقت را خاموش می‌کند، در حال سست کردن چنگال آن است. دغدغه‌های جهانی بشریت خواستار یک درک اصیل احیا شده از متافیزیک است که باید از طریق تکامل نوع بشر غنی شود. در این روشنگری جدید، که می درخشد و اشاره می کند، حکمت اسلامی اکنون وارد شده و مشارکت دارد. ثانیاً، جست‌وجوی روشنایی نوین اسلامی در مورد دغدغه‌های همیشگی روح‌های بشری در به اشتراک گذاشتن بینش‌ها و دیدگاه‌های فلسفی نویسندگان ما در فراسوی مرزهای فرهنگی در مواجهه با متفکران گذشته و حال غرب تجلی می‌یابد. این اثر پیوندهای گرانبهای متفکران اسلامی و غربی را که در قرون وسطی شکل گرفت و سپس بر هم خورد، تجدید می کند.
عقل، روح و امر قدسی در روشنگری جدید: متافیزیک اسلامی احیاشده و پدیدارشناسی متأخر زندگی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Anna-Teresa Tymieniecka (auth.), A-T. Tymieniecka (eds.)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Netherlands: Springer,
چکیده :
ترجمه ماشینی: عقلانیت در عبارات مختلف و کاربردهای بی شمارش درک و احساس ما از واقعیت را حفظ می کند. به طور سنتی بر اساس منابع آن در روح متمایز می شود: در آگاهی، در عقل، در تجربه، و در ارتفاع. با این حال، چنین رویکرد کارکردی ما را به جستجوی شالوده مشترکی که این عقلانیت ها را هماهنگ می کند، می گذارد. جست‌وجوی همیشگی برای حل مشکلات عقلانیت در تمرکز علم معاصر بر ریشه‌ها، بر ریشه‌های مولد واقعیت، و نکات وسوسه‌انگیز در مورد چگونگی تحقق این امر یافت می‌شود. این پروژه توسط موج پدیدارشناسی/آنتوپوئز زندگی اخیر، که عملکرد لوگوس را در ریشه هستی و تمام عقلانیت آشکار می کند، تقویت می شود، به موجب آن ما به چشم انداز یک روشنگری جدید می نگریم. در پرتوهای این بینش، احیای شهودهای متافیزیک کلاسیک اسلامی، به ویژه شهود تداوم هستی در درجات زندگی، تأیید تازه ای دریافت می کند.
شرح فصوص الحکم منسوب به ابونصر فارابی
نویسنده:
محمدتقی استرابادی؛ بکوشش: محمدتقی دانش پژوه
نوع منبع :
کتاب , شرح اثر , آثار منسوب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران - ایران: انتشارات موسسه مطالعات اسلامی دانشگاه مک‌گیل شعبه تهران با همکاری دانشگاه تهران,
درآمدی کوتاه بر فلسفه، کلام و عرفان اسلامی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Majid Fakhry (ماجد فخری)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Oneworld Publications ,
چکیده :
ماجد فخری در این کتاب، تکامل و برهم‌کنش فلسفه ، الهیات و عرفان در بستر اسلام را از زمان ورود فلسفه به جهان اسلام در قرن هشتم میلادی تا دوران معاصر بررسی می‌کند. فخری هم‌چنین با پررنگ کردن برخی افراد، اشخاص و مفاهیم و نوشته‌ها ، تعارضات و مناقشات بین گروه‌های هوادار فلسفه و مخالف فلسفه را (که ویژگی رشد فلسفه اسلامی همبسته ان است) مطالعه می‌کند. این کتاب هم‌چنین ترجمه متون دورات باستان و عبور آن‌ها به سرزمین اسلام ، رشد نظام‌مندانه فلسفه در اسلام هم‌چنین الهیات ، عرفان و رشد صوفی‌گری ، برهم‌کنش اسلام با فلسفه و الهیان غرب و روندهای اندیشه در دورن معاصر را به طور کلی مورد بحث قرار می‌دهد. ▪️درباره نویسنده : ماجد فخری (97 ساله) استاد بازنشسته و ممتاز دانشگاه آمریکایی بیروت ، و هم‌چنین استادیار دانشگاه جرج تاون بوده است. تاریخ فلسفه در اسلام چاپ دانشگاه کلمبیا در آمریکا ، ویراست انگلیسی جدیدی از قرآن، "فارابی بنیانگذار نوافلاطونی‌گری اسلامی" و "زندگی، آثار و تاثیرات ابن‌رشد" از جمله آثار اوست
  • تعداد رکورد ها : 1421