مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
فلسفه دکارت
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 289
کارل بارت در الهیات و فلسفه [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Kenneth Oakes
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Oxford University Press ,
چکیده :
ترجمه ماشینی: اغلب تصور می‌شود که کارل بارت با فلسفه دشمنی داشته، عمداً از آن بی‌اطلاع بوده یا به نفع الهیات خود بیش از حد به نتایج آن مدیون است. این حقایق الهیات قرن بیستم در این گزارش اصیل و جامع از درک بارت از رابطه بین الهیات و فلسفه به چالش کشیده می شود. کنت اوکس با تکیه بر طیف وسیعی از مطالب از اولین نوشته‌های بارت (1909) تا مصاحبه‌ها و بحث‌های میزگردی که اندکی قبل از مرگ او (1968) انجام شد، شرحی توسعه‌یافته از افکار بارت در مورد فلسفه و الهیات ارائه می‌کند. با شروع با پیشینه فکری قرن نوزدهم تا اولین الهیات بارت، اوکس برداشت جوان و «لیبرال» بارت را از رابطه بین الهیات و فلسفه ارائه می‌کند و سپس این درک را در بقیه دوران حرفه‌ای بارت دنبال می‌کند. در حالی که بارت در نهایت هرگز به یک گزارش واحد و ثابت از الهیات و فلسفه اکتفا نکرد، همچنان تداوم زیادی در رابطه با این موضوع در آثار بارت وجود داشت. با نگاهی از دریچه الهیات و فلسفه، مدیون مستمر بارت به الهیات مدرن قرن نوزدهم و همچنین تلاش ها و مبارزات او برای فراتر رفتن از آن به وضوح دیده می شود. این مطالعه علاوه بر مکان یابی روایت بارت از الهیات و فلسفه به لحاظ تاریخی، به آموزه های خاص و پیش فرض های الهیاتی نیز توجه می کند که به تصویرهای مختلف بارت از رابطه بین الهیات و فلسفه اطلاع می دهد. اوکس می پرسد که چگونه و چرا بارت از آموزه های مورد بررسی - مانند وحی، اخلاق الهیات، مسیح شناسی - برای صحبت در مورد الهیات و فلسفه استفاده کرد. نشان داده می شود که بارت نه تنها به یکپارچگی و استقلال گفتمان الهیات، بلکه به این ایده نیز توجه داشته است که الهیات نباید تعاملات ضروری و مفید خود را با فلسفه از دست بدهد. در نهایت، اوکس دریافت اندیشه بارت را در برخی از چهره های برجسته فلسفه قرن بیستم نیز در نظر می گیرد و سه برداشت اصلی فیلسوفان از زندگی و آثار بارت را شناسایی می کند.
فراتر از دوگانگی ایمان و عقل: ایده آلیسم آلمانی، فلسفه دین و ایده مدرن دانشگاه [پایان‌نامه انگلیسی]
نویسنده:
.Larson, David B
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: این پایان نامه به طور انتقادی دوگانگی ترسیم شده در فلسفه مدرن بین ایمان و عقل را مورد بازنگری قرار می دهد، به ویژه که توسط ایده آلیست های آلمانی رسمیت یافته است. من پیشنهاد می‌کنم که دومی همچنان بر چگونگی درک فلسفه دین و آنچه که آن را می‌تواند انجام دهد، تأثیر می‌گذارد. اگرچه این دوگانگی در ابتدا برای آشتی دادن ایمان دینی با دلیل فلسفی که شکاکیت قاطع را برانگیخته بود استفاده می‌شد، اما این دوگانگی همچنین بر تنش بین مفهوم‌سازی یک کالای عمومی عقلانی و ارزش‌های دینی خصوصی در جوامع کثرت‌گرا تأکید می‌کند. من بر تلاش های کانت، هگل و F.W.J تمرکز می کنم. شلینگ برای توسعه فلسفه ای از دین که عقل فلسفی و ایمان دینی را به عنوان منابع متمایز نظریه متمایز می کند و در عین حال گفت و گوی معناداری بین هر یک برقرار می کند. فصل اول به بررسی فلسفه دین کانت و هگل می پردازد و استدلال می کند که آنها برای حفظ دیگری بودن نسبی ایمان دینی تلاش کردند. به تفسیر فلسفی فصل‌های بعدی هر کدام بر دوره‌ای از رشد فکری شلینگ تمرکز می‌کنند - انتقادات اولیه‌اش از کانت، رد کامل او از متافیزیک ذهنی ایده‌آلیسم آلمانی، و فلسفه متاخر او از دین - در حالی که او رویکردی فلسفی جایگزین برای دین ایجاد کرد. این ابزاری برای بررسی چالش‌هایی فراهم می‌کند که یک فلسفه دین باید از آن عبور کند تا از تقابل مشکل‌ساز ایمان و عقل عبور کند. من با در نظر گرفتن دانشگاه به‌عنوان زمینه‌ای امیدوارکننده برای فرمول‌بندی مجدد این دوگانگی مشکل‌ساز محوری در فلسفه دین نتیجه‌گیری می‌کنم. تقسیم‌بندی تخصصی دانشکده‌ها، تشریح توصیف ایمان و عقل را در بر می‌گیرد و ابعاد اجتماعی و سیاسی چنین تلاش‌های دانشگاهی را نشان می‌دهد. من استدلال می کنم که مشارکت شلینگ در فلسفه دین به ایده دانشگاه به عنوان چارچوبی حیاتی برای بازنگری در تقابل ایمان و عقل و حرکت فراتر از این طرح واره به منظور مفهوم سازی مؤثر درگیری های معاصر بین اقتدار عقلانی و دینی در چارچوب کثرت گرایانه اشاره دارد. جوامع
درسگفتار مسئله بحران در فلسفه معاصر
مدرس:
محمود خاتمی
نوع منبع :
صوت , درس گفتار،جزوه وتقریرات
منابع دیجیتالی :
برگسونیسم و ​​تاریخ فلسفه تحلیلی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Andreas Vrahimis (آندریاس وراهیمیس)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Palgrave Macmillan,
چکیده :
ترجمه ماشینی: در ربع اول قرن بیستم، هانری برگسون فیلسوف فرانسوی به یک شهرت بین المللی تبدیل شد و عمیقاً بر جریان های فکری و هنری معاصر تأثیر گذاشت. در حالی که برگسونیسم مد بود، ال. سوزان استبینگ، برتراند راسل، موریتز شلیک و رودلف کارنپ حملات انتقادی متفاوتی را علیه برخی از نظرات برگسون انجام دادند. این کتاب به بررسی این سلسله پاسخ‌های انتقادی به برگسونیسم در اوایل تاریخ فلسفه تحلیلی می‌پردازد. انتقادهای تحلیلی از برگسونیسم تحت تأثیر ویلیام جیمز بود که برگسون را متحد «ضد روشنفکری» پراگماتیسم آمریکایی می‌دانست و ماکس شلر که او را به عنوان پیامبر Lebensphilosophie می‌دید. برخی از ایرادات تحلیلی اصلی به برگسون در کار کارین کاستلو-استفن پاسخ داده شده است. ضد برگسونیسم تحلیلی با ردیه های اولیه ایده آلیسم توسط راسل و مور همراه شد و بعداً بر نقد متافیزیک حلقه وین تأثیر گذاشت. در نهایت به شکل‌گیری این دیدگاه کمک کرد که فلسفه «تحلیلی» از همتای «قاره‌ای» خود جدا می‌شود.
تقلید از سختگیری: تاریخچه‌ای جایگزین از فلسفه تحلیلی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Mark Wilson (مارک ویلسون)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Oxford University Press,
چکیده :
ترجه ماشینی: جی.ال. آستین در مورد "پرده کور کننده سهولت و آشکاری که مکانیسم های عمل موفقیت آمیز طبیعی را پنهان می کند" نوشته است. با بازبینی یک معمای کلاسیک "متافیزیک کوچک" برگرفته از فیزیک که هزاران کشتی فلسفی بزرگتر، تقلید از سختگیری را به آب انداخت. از بینش‌های اخیر در مورد معماری‌های استدلال مؤثر به‌عنوان وسیله‌ای برای توضیح نحوه عملکرد «مکانیسم‌های» مخفی آستین در شرایط عینی استفاده می‌کند. با این ابزار، کتاب تلاش می‌کند تا فلسفه تحلیلی را با عملی‌های در حال تکامل در علم پیوند دهد که بسیاری از نگرانی های بزرگتر آن در ابتدا به وجود آمد. با انجام این کار، یک «تاریخ جایگزین» از چگونگی توسعه موضوع ارائه می‌کند، اگر بینش‌های تشخیصی پیشینیان فیلسوف/دانشمند آن (مانند هاینریش هرتز و ارنست ماخ) در تعقیب بیهوده موارد نامناسب کنار گذاشته نشده باشد. استانداردهای "ersatz rigor".
فلسفه ژان پل سارتر [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Paul Arthur Schilpp
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Open Court Publishing Co,
چرخش تاریخی در فلسفه تحلیلی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Erich H. Reck (eds.) (اریک اچ. رک)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
UK: Palgrave Macmillan ,
اپیکوریسم در خاستگاه مدرنیته [کتابشناسی انگلیسی]
نویسنده:
by Catherine Wilson (Author)
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
OUP Oxford,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این مطالعه برجسته به بررسی نقش کشف مجدد نوشته‌های اتمیست‌های باستان، اپیکور و لوکرتیوس، در بیان نظام‌های فلسفی عمده قرن هفدهم می‌پردازد، و به طور گسترده‌تر، تأثیر آنها بر تکامل علوم طبیعی و اخلاقی را بررسی می‌کند. و فلسفه سیاسی هدف انتقادات فلسفی مستمر و سخت توسط سیسرو، و اهانت از سوی پدران مسیحی کلیسای اولیه، به دلیل آن تعهد سرسختانه به فقدان نظارت الهی و پایان پذیری زندگی، فلسفه اپیکوری دوباره در دوره انقلاب علمی ظاهر شد، زمانی که ارسطویی مکتبی را جایگزین کرد. هم نظریه قرارداد اجتماعی مدرن و هم فایده گرایی در اخلاق بر اساس اصول آن استوار بودند. کاترین ویلسون نشان می دهد که چگونه تصویر متمایز اپیکوری از جهان طبیعی و اجتماعی در فلسفه جا افتاده است، و چگونه حضوری شناخته شده و اغلب ناشناخته در نوشته های دکارت، گاسندی، هابز، بویل، لاک، لایبنیتس، برکلی است. با فصل‌هایی که به فیزیک و کیهان‌شناسی اپیکوری، فلسفه جسمانی یا «مکانیکی»، مسئله فناپذیری روح، زمینه‌های اقتدار سیاسی، ماهیت منازعه‌آمیز فلسفه تجربی، اختصاص یافته است. احساس، کنجکاوی، و نقش لذت و فایده در اخلاق، نویسنده دلیل قانع‌کننده‌ای برای اهمیت ماتریالیسم در فلسفه قرن هفدهم بدون دست کم گرفتن عمق و اهمیت مخالفت با آن، و اهمیت تداوم آن در فلسفه قرن هفدهم ارائه می‌کند. جهان معاصر شعر بزرگ لوکرتیوس، در باب ماهیت اشیا، چارچوب مرجع این تحقیق عمیقاً تحقیق شده در مورد خاستگاه های فلسفه مدرن را فراهم می کند.
 کتاب راهنمای فلسفه آکسفورد در اروپای مدرن اولیه [کتابشناسی انگلیسی]
نویسنده:
by Desmond M. Clarke (Editor), Catherine Wilson (Editor)
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
چکیده :
ترجمه ماشینی: در این کتابچه راهنما، بیست و شش محقق برجسته پیشرفت فلسفه را بین اواسط قرن شانزدهم تا اوایل قرن هجدهم بررسی می کنند. پنج بخش کتاب متافیزیک و فلسفه طبیعی را شامل می شود. ذهن، احساسات، و زیبایی شناسی؛ معرفت شناسی، منطق، ریاضیات و زبان؛ اخلاق و فلسفه سیاسی؛ و دین. دوره بین انتشار کتاب De Revolutionibus کوپرنیک و تأملات برکلی در مورد نیوتن و لاک شاهد یکی از اساسی ترین تغییرات در تاریخ طرز تفکر ما در مورد جهان بود. این دگرگونی رادیکال جهان بینی تا حدی پاسخی به چیزی بود که ما اکنون آن را می نامیم انقلاب علمی؛ این به همان اندازه بازتابی از تغییرات سیاسی بود که کمتر اساسی نبودند، که شامل تأسیس دولت-ملت ها و برخی از اولین تلاش ها برای تدوین نظریه حقوق و عدالت بین المللی بود. در نهایت، اصلاحات و پیامدهای آن تضعیف شد وحدت ظاهری کلیسای مسیحی در اروپا و هم باورهای مذهبی که قرن ها پذیرفته شده بود و هم تفسیر کتاب مقدس که بر اساس آن استوار شده بود را به چالش کشید. هندبوک تعدادی از مهم‌ترین پیشرفت‌ها در فلسفه آن دوره را بررسی می‌کند، زیرا اینها هم در متونی که از آن زمان بسیار آشنا شده‌اند و هم در متون فلسفی دیگر که به‌طور نالایق کمتر شناخته شده‌اند، توضیح داده شده‌اند. همچنین به فراتر از فلسفه می رسد تا آشکار شود سیال بودن مرز با علم، و در نظر گرفتن تأثیر بر فلسفه رویدادهای تاریخی و سیاسی - کاوش ها، انقلاب ها و اصلاحات، اختراعات و اکتشافات. بنابراین نه تنها راهنمای مهم‌ترین زمینه‌های تحقیقات اخیر را ارائه می‌دهد، بلکه برخی موارد جدید را نیز ارائه می‌دهد سوالاتی برای مورخان فلسفه که باید دنبال کنند و مناطقی را که برای کاوش بیشتر آماده هستند نشان دهند.
مسئله خدا در فلسفه مدرن [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Leonardo Messinese (لئوناردو مسینی)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
The Davies Group Publishers,
چکیده :
ترجمه ماشینی: مسینی ایده‌های خدا را در فلسفه مدرن از جمله دکارت، هیوم، کانت و هگل بررسی می‌کند و اهمیت معاصر آن‌ها را برای تفکر درباره خدا نشان می‌دهد. در نهایت، اندیشه هگل بزرگترین فرصت برای درک رابطه و تفاوت بین فلسفه و الهیات است. از نظر هگل، خدا به عنوان «استعلای درونی» درک می شود و این بالاترین دستاورد فلسفه مدرن است، برخلاف الهیاتی که خدا را متعالی ناب در ایمان می بیند.
  • تعداد رکورد ها : 289