مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
احکام فقهی پذیرش فتوای مجتهد تحول احکام دینی تکلیف اخلاقی تکلیف حقوقی حکم و تکلیف زمان و اجتهاد شارع احکام اسلام قداست احکام جزئی دین قداست احکام کلی دین مجری احکام الهی
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 420
العقل الفقهي ومأزق الفاعلية
نویسنده:
حيدر حسن الأسدي
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
مومنون بلاحدود,
نقد و بررسی اندیشه فقهی فرقه وهابیت و جریان های تکفیری
نویسنده:
نویسنده:منا تیموری؛ استاد راهنما:فریبا حاجیعلی؛ استاد مشاور :زهراسادات میرهاشمی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
چکیده :
تاریخ اندیشه اسلامی همراه فراز و فرودهای و آکنده از تحولات و دگرگونی ها و تنوع برداشت ها و نظریه هاست، در این تاریخ پر تحول، فرقه ها و مذاهب گوناگونی با انگیزه ها و مبانی مختلفی ظهور نموده اند و برخی از آنان پس از چندی به فراموشی سپرده شده اند و برخی نیز با سیر تحول همچنان در جوامع اسلامی نقش آفرینند اما در این میان فرقه وهابیت را سیر و سر دیگری است؛ زیرا این فرقه با آنکه از اندیشه استواری در میان صاحب نظران اسلامی برخوردار نیست، اما بر آن است تا اندیشه های نااستوار و متحجرانه خود را به سایر مسلمانان تحمیل نموده و خود را تنها میدان دار اندیشه و تفکّر اسلامی جا بزند. و یکی از انگیزه های تهاجم وسیع وهابیّت بر ضدّ مذهب اهل بیت ( علیه السلام )، ترس و وحشت آنان از گسترش فرهنگ برخاسته از قرآن و عتّرت در میان جوانان و دانشمندان تحصیل کرده و استقبال آنان از این مکتب نورانی مطابق با سنّت راستین محمّدی (ص) است. این فرقه ضاله با شکوفایی انقلاب اسلامی و آگاهی کشورهای اسلامی و عربی نسبت به اوضاع زمانه و با یاری کشور آمریکا- انگلیس و صهیونیسم که انقلاب اسلامی، باعث هراس قدرت های بزرگ و صهیونیست ها، شده بود. سعی در تخریب شیعه با نوشتن کتاب ها و مقالات و با راه اندازی شبکه های اجتماعی معاند نظام سعی در نابودی دین در وهله اول و تخریب چهره شیعه در در جهان نمود، این گروه ها با تفرقه و از بین بردن وحدت اسلامی و دامن زدن به اختلافات، مانع از آنند که نوعی یگانگی و هماهنگی و همکاری میان مسلمانان صورت پذیرد. و با ایجاد شبهات بسیار در نزد جوان شیعی، سعی در انحراف او دارند . بنابراین، لازم می آید در ابتدا با آشنایی گسترده نسبت به فرقه ضاله وهابیّت، و آشنایی با تفکرات و اندیشه های فقهی و کلامی آنها به شبهات گسترده آنها پاسخ داده، و با استناد به آیات و روایات از تکفیر گسترده آنها جلوگیری به عمل نموده، و با بیان جرم شناسی تکفیر و بررسی مجازاتهای قانونی- قوانین را بررسی نموده تا از ایجاد رعب و وحشت و با اعمال هر گونه اهداف تروریستی در سطح جهان به مقابله برخیزیم. که در این پژوهش به ابعاد فقهی و حقوقی این مسئله می پردازیم.
العقل الفقهي
نویسنده:
عباس يزدانی؛ مترجم: سید احمد قبانچی
نوع منبع :
کتاب , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
عقل‌ فقهی‌: بررسی‌ برخی‌ آموزه‌ ها‌ی رایج‌ در حوزه‌ ها‌ی علمیه‌
نویسنده:
عباس یزدانی
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
فقهيات بين السنة والشيعة
نویسنده:
عاطف سلام
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
مرکز الغدیر للدراسات الاسلامیه,
چکیده :
فيبحث في مسائل فقهية خلافية كانت ولا تزال مثار جدل ونقاش بين الفقهاء السنة والشي عة وهي: الجمع بين الصلاتين، المسح على الأرجل في الوضوء، المسح على الخفين السجود على الأرض الأذان، زواج المتعة. ويسعى إلى أن يكون في بحثه موضوعيا متجردا فيعرض المسألة والآراء المتعددة التي قيلت في شأنها ويتقصى الأدلة التي قدمها كل طرف بغية الوصول مع القارئ إلى رأي يزيل سوء الفهم القائم. والمؤلف في هذا الكتاب يواصل صنيعا في سبيل الوحدة كان قد بدأه عندما أصدر كتابه: "ا لوحدة العقائدية عند الشيعة والسنة ".
بررسی فقهی، حقوقی نکاح معاطاتی و شیوه ابراز اراده در آن
نویسنده:
فاطمه افشاری, حمید اسدی
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
یکی از انواع معاطات که از دیرباز مورد بحث و توجه فقها بوده، نکاح معاطاتی است؛اما سؤال این است که آیا می­توان نکاح معاطاتی را صحیح دانست؟ در خصوص صحت و رد این نوع نکاح از دیدگاه فقهی و حقوقی و نحوه ابراز اراده­ در فرض صحت آن میان فقها اختلاف نظر بسیار است. بسیاری از فقها، نکاح معاطاتی را صحیح نمی­دانند و وجود لفظ ایجاب و قبول در نکاح را از شروط صحت عقد می­دانند. برخی نیزبه تشریفاتی بودن عقد نکاح و نظم اجتماعی اشاره می­کنند، اما به نظر می­رسد هیچ­کدام از این­ها را نمی­­توان ادله مستحکمی برای ایجاد یک شرط جدید در عقد نکاح و ورود لفظ در شرایط نکاح دانست. لفظ یکی از راه‌های ابراز اراده در انعقاد عقد نکاح است؛ لکن ابزارهای دیگری همچون کتابت یا افعالی که دلالت بر قصد کند، نیز می­تواند منجر به تشکیل عقد گردد. به همین دلیل، باوجودی که لفظ، صراحت در بیان مقصود دارد وافراد برای بیان عقاید خود، بیشتراز لفظ استفاده می­کنند، این غلبه، ایجاد انحصار نمی­کند. بنابراین، اگر مبرز صریح دیگری نیز غیر از لفظ یافت شود، دلیلی بر انحصار اعلام اراده از طریق لفظ نیست. افعال مبرز اراده، می­تواند هر فعلی باشد که در عرف جامعه، نشان­دهنده قصد بر نکاح است.
مبانی فقهی مشروعیت نکاح معاطاتی
نویسنده:
مریم آقایی بجستانی, فاطمه شکری, نرگس خاتون امینی کمرودی
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
نکاح معاطاتی یکی از مباحث چالشی و مهم در حیطه فقه خانواده است که در این نوشته مورد بررسی قرار می‌گیرد. منظور از نکاح معاطاتی انعقاد رابطه زوجیت بدون صیغه ایجاب و قبول است. برخی فقها با پذیرش این نکته که الفاظ در تحقق ایجاب و قبول موضوعیتی ندارند، مدعی صحت نکاح معاطاتی شده‌اند؛ اما قول مشهور عدم صحت چنین عقدی است. به نظر می‌رسد با وجود آیات و روایات، اجماع و سیره مسلمین، قول مشهور از قوت بیشتری برخوردار است. نگارندگان مقاله حاضر ضمن تاکید بر قول مشهور مبنی بر عدم صحت نکاح معاطاتی، به شیوه‌های اعلام اراده مانند کتابت و اشاره و نیز به مطالبه حقوق زوجه پرداخته اند.
موسوعة ردّ الشبهات الفقهية المعاصرة - الجزء الخامس: المرأة 3
نویسنده:
الجنة العلمیة
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
قم - ایران: مرکز فقهی ائمه اطهار,
موسوعه رد الشبهات الفقهیه المعاصره - الجزء الثالث: المرأة 1
نویسنده:
جمعی از مولفین و محققین، محمدجواد فاضل‌لنکرانی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
قم - ایران: مرکز فقه ‌الایمه‌ الاطهار(ع),
  • تعداد رکورد ها : 420