مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
افعال امام امام امامت اهل بیت(ع) تعیین امام خلافت خلیفه دلایل امامت شرایط امام صفات امام (ع ) علایم ظهور امام زمان (عج) فواید امام مطاعن خلفای ثلاثه مهدویت
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 1846
ابن الحجاج البغدادي و شعره في الغدير
نویسنده:
عبد الحسين الأميني
نوع منبع :
کتاب , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
مرکز الابحاث العقائدیه,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
اشعار ابن حجاج بغدادی در این کتابچه مختصر گردآوری شده است که درباره غدیر می باشد.
غيبة الامام المهدي عند الامام الصادق عليهما السلام
نویسنده:
ثامر هاشم العميدي
نوع منبع :
کتاب , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
در این کتاب شریف احادیث امام صادق ع درباره غیبت امام مهدی عج مطرح می شود و در کنار موضوعات دیگری از قبیل في معرفة الامام الغائب قبل ولادته ؛ غيبة الامام الثاني عشر قبل حدوثها؛ دور الامام الصادق في رد الشبهات المثارة حول الغيبة و الغائب هم مطرح می شود.
حقيقة الاعتقاد بالامام المهدي المنتظر
نویسنده:
احمد حسين يعقوب
نوع منبع :
کتاب , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
«حقیقة الاعتقاد بالامام المهدی المنتظر عجّل‌الله‌فرجه‌الشریف » اثر احمد حسین یعقوب، بررسی مبانی کلامی اعتقاد به امام مهدی عجّل‌الله‌فرجه‌الشریف و علایم و حوادث پیش و پس از ظهور و توضیح احادیث مربوط به امام زمان عجّل‌الله‌فرجه‌الشریف و ویژگی‌های نظام سیاسی مطلوب اسلام می‌باشد که به زبان عربی و در سال ۲۰۰۰ م تالیف شده است. کتاب با مقدمه نویسنده در اشاره به مباحث آغاز و مطالب در پنج باب و هر باب در چندین فصل، تنظیم شده است. نویسنده در این اثر، از منابع حدیثی، تفسیری و تاریخ قدیم اهل سنت و شیعه امامیه استفاده کرده است. وی تلاش‌های جمعی و فردی عموم مکاتب فکری و روشنفکران دینی و غیردینی را برای اصلاح جوامع بشری، ناکارآمد دانسته، تنها راه نجات بشریت از ظلم و تجاوزگری و گسترش عدالت را در ظهور امام مهدی عجّل‌الله‌فرجه‌الشریف دانسته است.
أهل البيت (عليهم السلام) في الحياة الاِسلامية الاِمامة (القسم الاَول= النظرية)
نویسنده:
محمد باقر الحكيم
نوع منبع :
کتاب , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
مباحث مختلفی در این کتار درباره امامت ائمه اثنی عشریه مطرح می شود از قبیل: نظرية الامامة؛ الاهداف والادوار؛ المواقف؛ ضرورة الامامة؛ الامامة في أهل البيت؛ الائمة الاثنا عشر.
ناشي الصغير و شعره في الغدير
نویسنده:
عبدالحسين الأميني
نوع منبع :
کتاب , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
علامه امینی ره در این صفحاتی که از کتاب ارزشمند الغدیر آورده شده است، اشعار ناشی الصغیر را درباره غدیر ذکر می کند.
كتاب و عتاب
نویسنده:
قيس بهجت العطار
نوع منبع :
کتاب , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات) , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
«کتاب و عتاب» نوشتاری تحقیقی از استاد قیس عطار است که در پاسخ به کتاب «السنة النبویة في کتابات أعداء الإسلام» نوشته شده است. کتاب یاد شده، در اصل، پایان‌نامه‌ای بوده که سال ۱۹۹۹ در دانشگاه الأزهر دفاع شده و در آن مطالبی نادرست در مورد تاریخ حدیث شیعه بیان شده بود. به همین دلیل، قیس عطار برای عنوان فرعی کتاب و عتاب، عبارت «هشدارنامه‌ای در تحریف تاریخ حدیث؛ نامه‌ای سرگشاده به دانشکده اصول دین دانشگاه الأزهر؛ از بغداد به قاهره» را برگزیده است. این کتاب ۳۶۰ صفحه‌ای در سه فصل ارائه شده است: فصل اول به اشکالهای عمومی و فصل دوم به اشکالهای اختصاصی پاسخ می‌دهد. فصل اول چهار بخش دارد: بخش اول: تناقض‌های ناشی از نقل‌های پراکنده و بی هدف. (بحث در مورد خوارج، غدیر و صحابه) بخش دوم: تفاوت میان حجیت سنت با «آنچه سنت است» بخش سوم: ناآگاهی نویسنده از مبانی و دیدگاه‌های امامیه (مانند: اسانید کتب اربعه، حجیت اجماع از نظر امامیه، و برخورد عالمان امامیه با کتب اربعه) بخش چهارم: ناآگاهی نویسنده نسبت به دیدگاه امامیه در بارۀ اصحاب در فصل دوم، نیز عناوینی آمده است، مانند: مدعای یکسانی روش صحابه و تابعین آیا تکذیب به معنای تخطئه است؟ آیا تدوین حدیث با نگارش آن تفاوت دارد؟ فصل سوم به نکات مهمی به عنوان خاتمه کتاب اشاره می کند.
صلح الإمام الحسن (ع) من منظور آخر
نویسنده:
الأسعد بن علي
نوع منبع :
کتاب , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
کتاب حاضر توسط اسعد بن علی درباره امام حسن علیه السلام و مشخصا تاکید و تحلیل و دفاع از صلح امام حسن علیه السلام با معاویه می باشد که در این مورد به شبهات پیرامون صلح امام هم پاسخ می دهد.
نجم الثاقب في أحوال الإمام الحجّة الغائب المجلد1
نویسنده:
حسين الطبرسي النوري؛ تقديم و ترجمة و تحقيق وتعليق: ياسين الموسوي
نوع منبع :
کتاب , ترجمه اثر , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
اعتقاد به وجود منجی و قیامت در آخر زمان از مباحثی است که از آغاز خلقت بشر تاکنون مطرح گردیده و همواره در همة مذاهب وجود داشته است. کتاب حاضر به زبان عربی، تصحیحی است از «النجم الثاقب» اثر آیه‌الله «شیخ حسین طبرسی نوری» که دربارة روایات مختلف شیعه و سنی دربارة امام زمان (عج) به نگارش درآمده است. اثر حاضر پس از مقابله با نسخة خطی کتاب و اضافه کردن حواشی، تعریب و تکمیل تحقیقات کتاب، هم‌چنین اضافه کردن عناوین برای هر فصل به چاپ رسیده است. برخی از باب‌های کتاب عبارت‌ است از: اسماء حضرت مهدی (عج) و القاب او؛ شمه‌ای از اوصاف و شمایل امام مهدی (عج)؛ اختلاف مسلمانان دربارة وجود مبارک آن حضرت؛ اثبات امامت آن حضرت به وسیلة معجزات آشکارش؛ و ذکر حکایاتی از کسانی که به خدمت آن حضرت مشرف شده‌اند.
نظرة إلى الغدير
نویسنده:
علی الاصغر المروج الخراساني
نوع منبع :
کتاب , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
نظرة إلى الغدير مشتمل بر 1400 بيت از اشعار غديريّه از چهل تن از بزرگان دين و ادب و فهرست تفصيلى از موضوعات مطرح شده در كتاب «الغدير» علامه امينى (متوفى 1390ق) است. اين اثر توسط على‌اصغر مروجى خراسانى گردآورى و تنظيم و به زبان عربى در يك جلد ارائه شده است.
دراسة في علامات الظهور و یلیه توضيح الواضحات من اشكل المشكلات
نویسنده:
جعفر مرتضى العاملي
نوع منبع :
کتاب , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
دراسة في علامات الظهور و توضيح الواضحات من اشكل المشكلات به زبان عربى اثر سيد جعفر مرتضى عاملى(متولد 1363ق) مى‌باشد. اثر، درصدد بيان نشانه‌هاى ظهور امام زمان(عج) با روش ابتكارى در بخش اول و در بخش دوم به نقد و ارزيابى علمى كتاب‌هاى بيان الائمه و خطبه البيان پرداخته است. هدف مؤلف از تدوين در پيش‌گفتار اين‌گونه آمده: «كه اثر موضوع نشانه‌هاى ظهور را مورد نقد و بررسى قرار مى‌دهد كه تا حد زيادى جنبه سلبى به خود گرفته؛ يعنى برخورد با علامات ظهور از زاويه‌اى كه هيچ‌گونه تناسب و انسجامى با اهداف حقيقى آن ندارد.» و ظاهراً اين مسأله بدان جهت است كه عده‌اى از منحرفان با استفاده سوء از احساسات منتظران مطالب كذب و تحريف شده‌اى را در قالب نشانه‌هاى ظهور به مشتاقان امام عصر(عج) ارائه داده‌اند و مؤلف اين اثر را در نقد آن‌ها تألیف نموده است. تألیف بخش اول به تاريخ رمضان 1421ق و بخش دوم جمادى‌الثانى 1424ق رقم خورده است.
  • تعداد رکورد ها : 1846