جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 20
إمام الحسين عليه السلام وأصحابه المجلد 3
نویسنده:
فضل علي قزويني؛ محقق: سید أحمد حسیني
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: داراکتاب الاسلامی,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
اَلْامامُ الْحُسَیْن وَ أصْحابُه کتابی به زبان عربی درباره واقعه کربلا نوشته فضل‌علی قزوینی عالم شیعه قرن ۱۴ق است. این اثر در سه قسمت به اصحاب مرد امام (علیه السلام)، مقتل امام (علیه السلام) و زنان حاضر در کربلا و در چهار جلد پرداخته است. نویسنده برخی از گزارش‌های مشهور تاریخی قیام امام حسین (علیه السلام) را از تحریفات عاشورا دانسته، اما وقوع قضایایی در نظام آفرینش پس از شهادت امام حسین (علیه السلام) را می‌پذیرد. سخنان امام از خطبه‌ها، نامه‌ها، سخنان و وصایا؛ سفر امام از مدینه به مکه و از آنجا به کربلا و ذکر برخی منازل و رخدادهای شب و روز عاشورا از جمله مطالب کتاب است. قزوینی، روایات متعددی آورده که شیعه و اهل‌سنت به دگرگونی جهان آفرینش نظیر سیاه شدن آسمان، بارش خون از آسمان، خورشید گرفتگی و گریستن آسمان و زمین پس از شهادت امام حسین (علیه السلام) اشاره کرده‌اند. او این روایات را مبالغه و کنایه ندانسته و به انتقاد از انکارکنندگان و توجیه‌کنندگان می‌پردازد. او در ردّ این توجیهات به وقوع قضایایی پس از مرگ یحیای پیامبر (علیه السلام) و گرفتگی خورشید در روز وفات پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله و سلم اشاره می‌کند. نویسنده، برخی گزارش‌های تاریخی از قیام امام حسین علیه السلام را از مصادیق تحریف‌های عاشورا می‌داند؛ جلد 3 شرح حال خانم هایی که در نهضت حسینی حضور داشتند به همراه شرح حال حضرت سجاد علیه السلام در کربلا و شام از موضوعات این مجلد است.
لؤلؤة الغالیة فی أسرار الشهادة
نویسنده:
السید ابو طالب الحسینی القائینی؛ محقق الجعفری
نوع منبع :
کتاب , مدخل اعلام(دانشنامه اعلام) , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
طهران: مدیریه الاوقاف والامور الخیریه,
چکیده :
کتاب در مورد امام حسین علیه السلام می باشد که در آن به مسائل مختلفی از قبیل شهادت ایشان، اصحاب امام، مدفن امام، نتائج قیام عاشورا و... می پردازد.
جهاد الإمام السجاد زين العابدين علي بن الحسين بن علي بن أبي طالب علیهم السلام
نویسنده:
محمدرضا حسینی جلالی
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
جهاد الامام السجاد علیه السلام نام کتابی از سید محمدرضا حسینی جلالی به زبان عربی درباره زندگی امام سجاد علیه السلام است. «جهاد سیاسی امام سجاد علیه السلام» ترجمه فارسی این اثر می‌باشد. حسینی جلالی در مقدمه جهاد الامام السجاد علیه السلام در مورد انگیزه خود از نگارش این کتاب آورده است: «نویسندگانِ گذشته از همه طیف‌های مذهبی زندگی امام سجادعلیه السلام را به گونه‌ای تحریر کرده‌اند که ایشان از سیاست به دور بود، فقط به تربیت فرهنگی جامعه اشتغال داشته است و هیچ‌گونه حرکتِ معارض با حکومت‌های ظالم نداشت؛ در حالی که با مراجعه به منابع کهن برمی‌آید که امام سجاد علیه السلام نقش سیاسی فعالی را ایفا کرد و آن چنان سازماندهی و برنامه‌ریزی دقیق سیاسی داشت که می‌توان آن را از هوشیارانه‌ترین برنامه‌ریزی‌های سیاسی ممکن در چنان شرایط دشوار و تاریک دانست.» نویسنده در این کتاب سعی کرده است تا زندگی امام سجاد علیه السلام را از تمام جوانب بررسی کند. ساختار کتاب زیربنای پژوهش در این کتاب دو موضوع است: پژوهش دربارۀ امامت و تعریف آن و بیان آنچه از شئون امامت به شمار می‌رود. پژوهش دربارۀ امامت زین العابدین علیه السلام و اثبات آن. بخش های کتاب عبارتند از: بخش اول: دوران‌های مبارزه در زندگی امام علیه السلام در کربلا، در زمان اسارت و در مدینه. بخش دوم: مبارزۀ فکری و علمی در زمینه‌های قرآن، حدیث، عقیده، اندیشه، دین و احکام آن. بخش سوم: مبارزۀ اجتماعی و عملی در زمینه‌های تربیت، اخلاق، اصلاحات و امور حکومتی و نیز مبارزه با فساد اجتماعی که به صورت‌های نژادپرستی، فقر و برده‌داری نمود یافته بود. بخش چهارم: بیان شاخص‌های بی‌مانندی همچون زهد، عبادت، گریه و دعا در زندگی امام سجاد علیه السلام. بخش پنجم: مواضع امام علیه السلام در برابر ستمگران و کمک‌کنندگان به ظلم و نسبت به قیام‌های سیاسی زمان او
موسوعة أهل البیت علیهم السلام المجلد 10 (سيرة الامام الحسين بن علي بن ابي طالب علیه السلام)
نویسنده:
علی عاشور
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بیروت: دار نظیر عبود,
چکیده :
کتاب «موسوعة أهل البیت علیهم السلام» نوشته علی آشور، که به بررسی زندگی چهارده معصوم در بیست جلد می پردازد. جلد دهم این کتاب به موضوع امام حسین (ص) می پردازد. برخی از عناوین مرتبط با جلد دهم شامل: شهداء آل محمد في کربلاء، شهادة جعفر بن عقیل، شهادة العباس (ع)، خطبة علی بن الحسین (ع)، الاقوال في الراس، فرح ابلیس بقتل الحسین (ع)، قتلة الحسین (ع) في النار، بکاء النبیي علی الحسین (ع)، بکاء فاطمة علی الحسین (ع)، زیارة الحسین (ع) فرض واجب و غیره می باشد.
لواعج الأشجان في مقتل الحسين علیه السلام
نویسنده:
محسن امين عاملی؛ محقق: حسن امین
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بیروت: دار الأمير للثقافة و العلوم,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
کتاب «لواعج الأشجان في مقتل الحسين (ع)» نوشته محسن امين عاملی، به موضوع مقتل و شهادت امام حسین علیه السّلام می پردازد. مؤلّف بعد از ذکر مقدمه ای در فضل گریه بر امام حسین علیه السّلام احادیثی از پیامبر صلّی الله علیه و آله در فضیلت و جایگاه والای حضرت نزد پیامبر و خداوند، آورده است. سپس به پاره ای از اوصاف امام حسین علیه السّلام اشاره و با ذکر نسب امام علیه السّلام و ذکر شهر ها به مناسبت بحث اشاره و به بیعت نکردن امام حسین علیه السلام و دوره معاویه به طور مفصل اشاره کرده و با وقایع مرتبط با جریان شهادت امام، ادامه می یابد. در ذکر شهادت حضرت مسلم بن عقیل، بحث جامع و مفصّلی را انجام داده به وقایع بعد از شهادت امام نیز اشاره می کند. این کتاب در موضوع مقتل و تحلیل اجمالی آن، کتاب معتبر و خوبی می باشد. سید محسن امین عاملی در آخر این کتاب، کتاب «اصدق الأخبار فی قصه الاخذ بالثار» را که تألیف خودش است و در ذکر قیام توابین و قیام مختار، می باشد آورده است و در انتها، شعر ها و مراثی خوبی از شعرای معاصر را در خصوص شهادت و فضیلت امام حسین علیه السّلام را ذکر می کند.
مسند الإمام السجاد أبي محمد علي بن الحسين عليهما السلام المجلد 1
نویسنده:
عزيزالله عطاردی
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: انتشارات عطارد,
چکیده :
«مسند الإمام السجاد أبي‌محمد علي بن الحسين (ع)» تأليف شيخ عزيزالله عطاردى، پنجمين كتاب از موسوعه بزرگ «مسانيد الأئمة (ع)» است كه در دو جلد به زبان عربى منتشر شده است. در اين كتاب، ولادت امام سجاد (ع)، فضائل و مناقب و سخنان آن حضرت در موضوعات مختلف گردآورى شده است. نويسنده، روايات امام سجاد (ع) را از مصادر مشهور شيعه استخراج كرده است. ساختار اين مسند را مى‌ توان بدين‌ گونه ترسيم نمود: 1- احاديثى كه مربوط به زندگى و شخصيت آن معصوم است كه در ضمن ابواب متعددى بخشى از جلد اول را فراگرفته است. 2- احاديثى كه آن معصوم در موضوعات مختلف بيان كرده‌ اند. 3- راويانى كه از آن معصوم نقل حديث كرده‌ اند كه اسامى 237 راوى به‌ همراه ذكر مختصرى از حالات ايشان و مدح و جرح‌ هاى آنها در انتهاى جلد دوم آمده است. جلد اول مسند امام سجاد (ع) با احاديث مرتبط با زندگانى آن حضرت آغاز شده است. ولادت و شهادت، سيره و فضائل، ويژگى‌ هاى اخلاقى، شيوه رفتارى آن حضرت با شخصيت‌ هاى مختلف و نيز فضيلت زيارت آن حضرت، از جمله موضوعاتى است كه در اين بخش از كتاب آمده است. بخش ديگرى از مسند امام سجاد (ع) به روايات اعتقادى و اخلاقى اختصاص دارد. در اين بخش، ابتدا روايات امام در موضوع علم، توحيد، نبوت و امامت و پس از آن احاديث امام در باره شخصيت‌ هاى مختلف هم چون عبدالله بن عباس، فرزدق و سليم بن قيس مرتب شده است. نويسنده در ادامه، رواياتى را كه از امام سجاد (ع) در تفسير آيات قرآن كريم نقل شده، به ترتيب سور قرآن ذكر كرده است. كتاب الدعاء، از جمله بخش‌ هاى مفصل كتاب است كه در 117 شماره دسته‌ بندى شده است. در اين بخش دعاهاى امام سجاد (ع) در ايام ماه رمضان و روزهاى هفته، ادعيه حاجت‌ هاى مختلف و نيز مناجات‌ هاى آن حضرت ذكر شده است.
صحیح من سیرة الإمام الحسین بن علي علیه السلام المجلد 15 (ما حصل بعد عاشوراء و حال السبایا)
نویسنده:
مرتضی عسکری؛ محقق: محمدباقر شریف قرشی
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بیروت: مؤسسة التاریخ العربی,
کلیدواژه‌های اصلی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
کتاب «الصحیح‌ من‌ سیرة الاما‌م‌ الحسین‌ بن‌ علی‌ علیه‌ السلام‌» نوشته علامه مرتضی عسکری، دايرة المعارفي 20 جلدي از سيره و تاريخ زندگي امام سوم شيعيان حسين بن علي عليه السلام مي باشد. مهمترين عناوين و موضوعات جلد پانزدهم كتاب كه به آن پرداخته شده است عبارتند از: ما جری عند قتل الحسین (ع)، سلب الامام الحسین و آله، راس الامام الحسین (ع) بالقرب من دمشق، منام سکینة في الشام، الهجرة من الکوفة، سرور یزید.
مع الرکب الحسینی من المدینة الی المدینة المجلد 6 (الرکب الحسیني في الشام و منه الی المدینة المنورة)
نویسنده:
محمدامین پور امینی
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: زمزم هدایت,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
«مع الركب الحسيني من المدينة إلی المدينة» اثر جمعی از نویسندگان و پژوهشگران معاصر به نام‌‌ های علی شاوی، شیخ نجم‌ الدین طبسی، شیخ محمدجواد طبسی، شیخ عزت‏ اللَّه مولایی، شیخ محمدجعفر طبسی و شیخ محمدامین ‏پور‌ امینی است و علی شاوی پژوهش همه همکاران را نقد و بررسی کرده و با یک قلم به نگارش درآورده است. ششمین و آخرین جلد مجموعه با کاروان حسینی از مدینه تا مدینه، با عنوان کاروان امام حسین (ع) در شام و حرکت به‌ سوی مدینه منوره، به قلم شیخ محمدامین پور امینی می‏ باشد. دست‌ مایه اصلی این جلد، تشریح و تبیین رسالت جاودانه پیروزمند کاروان حسینی در میان مردم شام و نیز توده امت بزرگ اسلامی پس از شهادت آن حضرت است و بیان می‏ دارد که چگونه معادله دگرگون شد و چرا یزید به‌ ظاهر گریست و از پسر مرجانه بیزاری جست و کاروان را به مدینه بازگرداند. در واقع نویسنده در خلال حوادث و رخدادهای کاروان در شام و مدینه به مهم‌ ترین و زیر بنایی‌ ترین مأموریت کاروان حسینی به رهبری امام سجاد (ع) و زینب کبری می‏ پردازد. وی در سرآغاز کتاب، شام، بنی ‏امیه، نقش معاویه و یزید را معرفی می‏ کند و در فصل نخست در خلال بیان حوادث در شام، نقش اهل‌بیت (ع) در شام را برای خواننده به تصویر می‏ کشد. فصل دوم کتاب به حرکت پیروز مندانه کاروان از شام و بازگشت به کربلا اختصاص دارد. در فصل سوم مسائل مربوط به رسیدن کاروان به مدینه را تشریح می ‏کند که کاروان بدون امام حسین (ع) و یارانش به مدینه باز می‏ گردد. در همین فصل وضعیت این شهر پس از شهادت امام و نیز نقش امام سجاد (ع) و زینب کبری در استمرار رسالت و پیام عاشورا بررسی و تبیین شده است.
  • تعداد رکورد ها : 20