جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 14
مسلمانان مترقی: درباره عدالت، جنسیت و کثرت‌گرایی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Omid Safi (امید صافی)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Oneworld,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این کتاب با مواجهه با موضوعات کلیدی معاصر مانند نژادپرستی، عدالت، جنسیت و جنسیت، بینشی آشکار از چالش های واقعی مسلمانان از هر دو جنس در جامعه غربی ارائه می دهد.
مرگ نژاد: ساختن یک مسیحیت جدید در جهان نژادی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Brian Bantum
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Fortress Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: برایان بانتوم می گوید که نژاد صرفاً یک مقوله فکری یا یک واقعیت بیولوژیکی نیست. بسیار شبیه تجسم، این یک «جسم ساخته شده از کلمه» است، تلاقی قدرت های مختلف که به برخی اجازه می دهد تا زندگی دیگران را سازماندهی کرده و بر آن تسلط داشته باشند. به این ترتیب نژادپرستی یک مشکل عمیقاً الهیاتی است، مشکلی که در داستان مسیحیت مرکزی است و هر روز در ایالات متحده و در سراسر جهان پخش می شود. در مرگ نژاد، بانتوم استدلال می‌کند که تلاش‌های ما برای التیام نژادپرستی موفق نخواهد شد مگر اینکه در وهله اول به آنچه که باعث ایجاد نژادپرستی می‌شود نپردازیم: درک افتضاحی از بدن ما که تفاوت را چیزی برای مقاومت، شکست یا سرکوب می‌داند. بنابراین، او مسئله نژاد را بررسی می کند، اما از دریچه بدن ما و معنای بدن ما در میان دنیایی پیچیده و نژادی، جهانی که بدن های تاریک را دائماً از انسانیت خارج می کند، در نتیجه همه ما را کمتر از نیت خدا می کند. برایان بانتوم استاد الهیات در دانشگاه سیاتل اقیانوس آرام و نویسنده کتاب رستگاری مولاتو است. او یک سخنران مورد توجه در مورد مسائل مسیحیت و روابط نژادی است.
نقد و بررسی نژاد پرستی ازدیدگاه قرآن و روایات
نویسنده:
حمدالله کردی منفرد؛ استاد راهنما: حجت الاسلام و المسلمین دکتر مسترحمی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
چکیده :
مسئله نژادپرستی از اول خلقت انسان و در طول تاریخ به صورت‌های مختلف رخ نموده، موجب خودبرتربینی، نابرابری، تبعیض و سبب بسیاری از جنگ‌ها حتی بعضی از جنگ‌های مذهبی شده است. عده‌ای خود را بدون هیچ دلیل علمی و قانع‌کننده‌ای از لحاظ نژاد، رنگ، زبان، ثروت و غیره از دیگران برتر می‌دانند. متأسفانه در عصر حاضر با وجود پیشرفت علم و تکنولوژی این روحیه ناپسند درجوامع مختلف نمایان است و حتی بعضا در بین متدینان و متعبدان مسلمان نیز وجود دارد. قرآن کریم و روایات راهگشای حل مسئله نژادپرستی در هر زمانی است. از آنجا که قرآن بر اساس علم خداوند است، محدود به زمان، مکان، نژاد و نسل خاصّی نیست، و همچنین بعثت تمام پیامبران و پیامبر اسلام(صلی‌الله‌علیه‌وآله) مخصوص نژاد و منطقه و قبیله ی خاصی نبوده است. ازدیذگاه قرآن و روایات تمام انسان‌ها از هر نژاد و قبیله، فقیر و غنی در مقابل قانون برابرند. و تفاوت‌هایی ظاهری در رنگ و زبان حکیمانه و برای شناسائی یکدیگر است. قرآن کریم و روایات اسلامی با نفی نژادپرستی به بیان ریشه‌های آن همانند جهالت وضعف فکری، تفاخر طلبی نژاد پرستانه، حمیت جاهلیت، حب ذات و علاقه شدید به نیاکان وتقلید کورکورانه از آنان، حب مال، برتری‌جویی و اعتقاد به برگزیدگی و غیره، به آثار این گونه رفتارها می‌پردازد که باعث بی‌عدالتی و ظلم، سدی در برابر ایمان به خداوند و حق‌گرایی، جنگ‌ها و کشته شدن بسیاری از انبیاء و بی‌گناهان، از بین رفتن اتحاد در جامعه، ازبین رفتن حقوق مسلم افراد، تعطیلی احکام و قوانین الهی، عذاب آخرت و محشور شدن با اعراب جاهلی و غیره می‌باشد. قرآن کریم و روایات با تأکید بر کرامت ذاتی و معنوی انسان، معیار برتری انسان را بیان کرده و به راههای زندگی مسالمت‌آمیز افراد یک جامعه پرداخته است. بالابردن سطح فکری جامعه و تغییر تعصبات منفی به تعصبات مثبت، دور شدن از خرافات و غیره سبب قبول کردن حق و ایمان آوردن به خداوند و ازبین رفتن نژادپرستی است.
ریشه یابی و تأثیر مبانی اعتقادی یهود در رفتار با مسلمانان از دیدگاه قرآن کریم
نویسنده:
معصومه افخمی مروست
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
هدف اصلی این رساله بررسی مبانی اعتقادی یهود، ریشه‌یابی این مبانی و نوع تأثیر آن در رفتار با مسلمانان می‌باشد. براین اساس مبانی اعتقادی یهود به سه بخش در سه حیطه توحید، نبوت و معاد تقسیم شده‌ است. ثمره این تلاش و بررسی دستیابی به اصلی‌ترین مبانی یهود در این سه حیطه و اعتقادات ذیل هر کدام می‌باشد که به طور اجمال عبارتند از، انسان تلقّی کردن خداوند، منحصر کردن مسأله نبوت در خود و القاء این مطلب که نسبت به امر معاد و سکرات آن در امنیّت کامل هستند. در مرحله دوم، این مبانی اعتقادی ریشه‌یابی شده است و فطرت و نحوه برخورد با آن، جهل این قوم و نتایج مرتبط با جهل مورد بررسی قرار گرفته است. ماحصل این مرحله این است که جهل آنها همراه با رنجهای طولانی و فشار روانی زیادی که بر آنها واقع شد، آنها را به سمت عقاید انحرافی و نژادپرستی کشاند تا اینکه دچار غفلت محض شده و به کوری فطرت آنها انجامید.در مرحله سوم به تأثیر مبانی اعتقادی یهود در رفتار با مسلمانان از دیدگاه قرآن پرداخته شده است. و در این بررسی این نتیجه حاصل شد که قوم یهود به علت انحراف از دین حق (بت پرستی قبطیان)، قرار گرفتن در فضایی خاص (ظلمهای فرعونیان)، با معرفی خود به عنوان نژاد برتر و منحصر کردن امر نبوت در خود شروع به ظلم در حق مسلمانان با شیوه‌های مختلف نمودند.
ارتباطات در جامعه اسلامی متکثر فرهنگی
نویسنده:
ناصر باهنر
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: دانشگاه امام صادق (ع),
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
چند گونگی و تنوع فرهنگی در جوامع یکی از مباحث علوم فرهنگی است که بررسی تاثیرات آن در ارتباطات اجتماعی و چگونگی سامان بخشیدن به آن در مسیر اهداف مشترک اجتماعی یکی از مسایل مهم حوزه مشترک ارتباطات و فرهنگ به شمار می آید. این نوشتار به منظور بررسی و ارایه برخی اصول و راهبردهای اسلام در خصوص ارتباطات در جوامع اسلامی متکثر فرهنگی تهیه شده است تا به گوشه ای از سؤالات متعدد موجود در زمینه چگونگی روابط مطلوب میان اقوام ، نژادها و گروه های فرهنگی مسلمانان در جامعه اسلامی و نیز ارتباط با اقلیتهای دینی پاسخ دهد و مبانی وحدت فرهنگی جامعه اسلامی را مرور نماید. برای این منظور نویسنده ضمن بررسی مفهوم فرهنگ و تحلیل عوامل موثر بر وحدت فرهنگی، پدیده تکثر فرهنگی و پیامدهای ناشی از آن را مورد توجه قرار می دهد. هدف از این بررسی آن است تا ویژگی ها و اصول حاکم بر یک الگوی سالم ارتباطی در این گونه از جوامع استخراج و جهت تحلیل و برنامه ریزی بومی به کار گرفته شوند.
صفحات :
از صفحه 71 تا 102
همبستگی زندگی سیاسی و اندیشه مارتین هایدگر
نویسنده:
ابوالقاسم ذاکرزاده
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: دانشگاه شهید بهشتی,
چکیده :
کیرکگور بین دو گونه فیلسوف تمایز می نهد: یکی فیلسوفی که مجرد از وجودش می اندیشد؛ یعنی نوع اندیشه و طرز زندگی او بستگی چندانی به هم ندارند به طوریکه حتی آسیب دیدن ساختمان فلسفی او به وجودش صدمه ای وارد نمی آورد و دیگر فیلسوفی که وجودی (existentiell) می اندیشد؛ یعنی فلسفه او پاسخ به سوالات زندگیش می باشد (Stegmuller, S.149) در این تقسیم بندی، هایدگر در دسته اخیر قرار دارد؛ یعنی فلسفه وجودی او از زندگیش جدا نیست. هایدگر همان گونه فلسفید که زیست و همان گونه زیست که فلسفید و طی حیاتش کوشید تا دریابد و نشان دهد که طرز زندگی واقعی یا اصیل چیست. ما در این مجال یافته های فلسفی و زندگی او را نقادانه بررسی می کنیم.
صفحات :
از صفحه 15 تا 57
بازخوانی انتقادی اسلامی‌سازی علوم انسانی از منظر اسماعیل فاروقی
نویسنده:
محسن میری (حسینی)
نوع منبع :
مقاله , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات)
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: موسسه فرهنگی تحقیقاتی إسراء,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
مسئله اسلامی‌سازی دانش، حدود سال 1960 طرح شد و اسماعیل راجی فاروقی از جمله پیشگامان این بحث بوده که آرای وی تاکنون در کانون توجه صاحب‌نظران بوده است. این نوشتار در صدد تبیین، تحلیل، نقد و بررسی دیدگاه‌های وی در این زمینه است. فاروقی همچون برخی دیگر، راه حل عقب‌ماندگی مسلمانان را اصلاح نظام آموزشی و حاکمیت بخشیدن اندیشه و باور اسلامی بر این نظام آموزشی می‌داند. از آنجا که این نظام متکی بر متون، ساختار و مدیریت مناسب آموزشی است، باید اسلامی‌سازی در همه این امور صورت گیرد. راهکار فاروقی در این باره، اصول پنج‌گانه اسلامی حاکم بر علم و نیز مراحل دوازده‌گانه تولید و تدوین متون است. پژوهش حاضر با مروری انتقادی بر ایده‌های پیش‌گفته فاروقی، بر آن است تا مهم‌ترین چالش‌های نظریه وی را بررسی کند.
صفحات :
از صفحه 37 تا 76
آیا قرآن به این مطلب اشاره می کند که آنهایی که چهره های سفید دارند، از آنهایی که رنگ پوستشان زرد، قرمز، قهوه ای یا مشکی است، بهترند؟
نوع منبع :
پرسش و پاسخ , کتابخانه عمومی
پاسخ تفصیلی:
با سلام و احترام، در ابتدای پاسخ از شما می پرسیم: اگر در نوشتاری بخوانیم که "در سفیدی روز بهتر می توان به مقصد رسید تا در سیاهی شب" آیا آن را توهینی به سیاهپوستان خواهیم دانست؟! و یا اگر پوستری تبلیغاتی مشاهده نماییم که "با استفاده از داروها و موادی بیشتر ...
کلیدواژه‌های فرعی :
آیا تعصب همیشه ناپسند است؟ اگر چنین است دلیلش چیست!
نوع منبع :
پرسش و پاسخ
پاسخ تفصیلی:
«تعصب» و «عصبیت» یکی از موضوعات اخلاقی است. در اصل از ریشه «عصب» به معنای رگ‌ها و پی‌هایی است که مفاصل را به هم ارتباط می‌دهد.[1] سپس هرگونه ارتباط و به هم پیوستگی را تعصب و عصبیت نامیده‌‌اند.[2] «عصبیت یکی از اخلاق باطنه نفسانی است که آثارش دفاع و ح بیشتر ...
کلیدواژه‌های اصلی :
نگاهی به نظریه اصلاح نژاد فرانسیس گالتن
نویسنده:
مجید ملایوسفی، رضا رضایی مستقیم
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی,
چکیده :
موضوع مقاله حاضر بررسی و نقد نظریه اصلاح نژاد فرانسیس گالتُن است. گالتُن، پسر عموی چارلز داروین، با انجام مطالعات آماری بر روی افراد برجسته علمی، ادبی، ورزشی، و نظامی انگلستان در طول چندین نسل مدعی شد که هوش و قابلیت‌‌های طبیعی در انسان‌‌ها امری ارثی است. بر این اساس، وی نظریه اصلاح نژاد را مطرح ساخت که در جهت عکس نظریه داروین و بر مبنای انتخاب مصنوعی بود. هدف گالتُن از طرح نظریه اصلاح نژاد بهبود و اصلاح نسل و تبار انسان از طریق افزایش هوش و ممانعت از بلاهت و کودنی بود. در واقع، گالتُن مدعی بود، همانند حیوانات اهلی، انسان‌‌‌ها را نیز می‌توان با انتخاب مصنوعی اصلاح کرد. با شروع قرن بیستم ایده گالتُن به جنبشی اجتماعی و فراگیر در کشور‌های مختلف عالم از جمله انگلستان، امریکا و آلمان تبدیل شد و باعث تصویب قوانینی غیراخلاقی از سوی دولت‌ها همچون عقیم‌سازی اجباری و نظایر آن به بهانه اصلاح نسل شد. در آلمان نازی، جنبش اصلاح نژاد به ابزاری برای نژادپرستی و ارتکاب جنایت‌های بزرگ مبدل گشت. با این حال ایده اصلاح نژاد هیچ‌گاه به طور کامل از میان نرفت. پیشرفت‌های علمی در حوزه ژنتیک انسانی و کشف DNA انسان و نیز رمزگشایی از ژنوم انسانی همراه با عواملی دیگر باعث احیای نظریه اصلاح نژاد در سال‌های پس از جنگ جهانی دوم شد. جریان جدید اصلاح نژاد بر خلاف جریان اصلی آن، که ترکیبی از باور‌های علمی و شبه‌علمی بود، بر باور‌های علمی مبتنی بود. از این حیث اشکالات علمی وارد بر جریان اصلی اصلاح نژاد بر آن وارد نبود. با این حال نظریه اصلاح نژاد همواره، چه در گذشته و چه در حال، به دلیل پیامد‌های خطیری که داشته است و نیز سوءاستفاده‌‌های زیادی که از آن شده است مورد نقد‌های اخلاقی جدی بوده است. در نوشتار حاضر سعی شده است مهم‌ترین نقد‌های علمی و اخلاقی وارد بر جریان اصلی اصلاح نژاد مورد بحث و فحص قرار گیرد.
صفحات :
از صفحه 91 تا 114
  • تعداد رکورد ها : 14