جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 11
المعرفة الإسلامية عند المعتزلة: محاولة لفهم نظرية المعرفة الخاصة بأهل التوحيد والعدل
نویسنده:
عبد الله مدقّن المعتزلي
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
کانال تلگرامی: عبد الله مدقّن المعتزلي,
چکیده :
ترجمه ماشینی: تحقیق جدید، معارف اسلامی از نظر معتزله ... پژوهشی کوچک تلاشی است برای شناخت نظریه معتزله، ماهیت علم، امکان آن، ابزارهای آن، صورت بندی اخلاص. از خدا می خواهم که آن را مقبول کند، آمین.
نظرية المعرفة: دراسات وبحوث - الجزء الثاني: المعرفة الدينية
نویسنده:
إعداد وتحرير: عمار عبد الرزاق الصغير
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
نجف - عراق: العتبة العباسیة المقدسة - المرکز الاسلامی للدراسات الاستراتیجیة,
نظرية المعرفة: دراسات وبحوث - الجزء الاول: المفاهيم التأسيسية
نویسنده:
إعداد وتحرير: عمار عبد الرزاق الصغير
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
نجف - عراق: العتبة العباسیة المقدسة - المرکز الاسلامی للدراسات الاستراتیجیة,
شک گرایی، آزادی و خودمختاری: بررسی مبانی اخلاقی نظریه معرفت دکارت [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Marcelo de Araujo (مارسلو دی آرائوخو)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Walter de Gruyter,
چکیده :
ترجمه ماشینی: آنچه فکر می کنیم چقدر به آنچه می خواهیم بستگی دارد؟ موضع بسیار مورد بحث دکارت اغلب به این معنا تفسیر شده است که ما یک عقیده را نتیجه یک تصمیم می گیریم. آرائوخو در کتاب شکاکیت، آزادی و خودمختاری با این تفسیر مخالفت می‌کند و ادعا می‌کند که ما فقط از طریق توجه گزینشی بر نظرات خود کنترل داریم. با این حال، حتی برای این کنترل محدود، شک دکارتی متضمن امکان خودفریبی است که در نوشته‌های دکارت با شکل خدای شرور نمادین شده است. از این رو، وجود خدای شیطانی نه تنها ادعای دانش ما را به شک می‌اندازد، بلکه آزادی ما را نیز به خطر می‌اندازد. در این تفسیر جدید، شکاکیت دکارتی، که معمولاً فقط اهمیت معرفتی به آن نسبت داده می‌شود، ثابت می‌کند که برای یک مسئله اخلاقی اساسی، یعنی خودمختاری انسان به طور کلی، مرتبط است.
مسائل کلیدی فلسفه [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
julian baggini: جولیان باگینی
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: کتاب «Philosophy: Key Themes=فلسفه: مضامین کلیدی» - یک راهنمای مبتدی برای درک و نقد استدلال های فلسفی است. هر فصل یکی از پنج موضوع اصلی تحت پوشش دروس فلسفه را معرفی می کند: نظریه معرفت، فلسفه اخلاق، فلسفه دین، فلسفه ذهن، و فلسفه سیاسی.
تفکر بوم شناختی: سیاستِ موقعیتِ معرفتی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Lorraine Code (لورن کد)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
USA: Oxford University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: چگونه تفکر بوم‌شناختی می‌تواند معرفت‌شناسی را که قادر به پرداختن به دغدغه‌های فمینیستی، چندفرهنگی و دیگر دغدغه‌های پسااستعماری باشد جان بخشد؟ با شروع از یک رویکرد معرفت‌شناختی ضمنی در عملکرد علمی راشل کارسون، کد لورن منابع خلاقانه و بازسازی‌کننده بوم‌شناسی را برای نظریه‌ای دانش شرح می‌دهد. او عقلانیت ابزاری، فردگرایی انتزاعی و استثمار مردم و مکان‌هایی را که معرفت‌شناسی‌های غربی مشروعیت بخشیده‌اند، نقد می‌کند تا سیاستی از مکان معرفتی را پیشنهاد کند، حساس به تأثیر متقابل ویژگی‌ها و تنوع، و متمرکز بر عملکرد معرفتی مسئولانه. کد با تکیه بر نظریه و عمل بوم‌شناختی، معرفت‌شناسی طبیعی‌شده، و نظریه‌های فمینیستی و پسااستعماری، نمونه‌های گسترده‌ای از روان‌شناسی رشد، و از دو نهاد «طبیعی» تولید دانش - پزشکی و قانون- تحلیل می‌کند. این نهادها خود را به ناتورالیسم بازسازی شده وام می دهند. آنها، در عمل، از نظر تجربی-علمی مطلع هستند، به طور خاص موقعیت دارند، و به صورت محلی تفسیر می شوند. با سوژه های انسانی به عنوان "اشیاء" دانش آنها، آنها الزامات مسئولیت را در پروژه بزرگتر Code استناد می کنند. این کتاب طیف وسیعی از ادبیات در فلسفه، علوم اجتماعی و اندیشه اخلاقی-سیاسی را مورد بحث قرار می دهد. بسیار نوآورانه، مکالمات سازنده ای را در تئوری فمینیستی و در اخلاق و سیاست دانش به طور گسترده تر ایجاد می کند.
مفهوم‌شناسی نظریه‌های شناخت
نویسنده:
سید علی طالقانی
نوع منبع :
مقاله , سخنرانی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
دکتر طالقانی در این گفتار نظریۀ شناخت خدا را به عنوان یک نظریۀ کاربردی از معرفت‌شناسی مورد تحلیل قرار داده است. بنابر توضیحات استاد، نظریه شناخت خدا محدود به شناخت وجود خدا نمی‌شود، بلکه شامل علم به صفات و اسماء الاهی و حتی شاید علم به اوامر و نواهی الاهی را نیز دربرمی‌گیرد. اصولاً نظریه‌ها برای توضیح واقعیت‌ها و امور واقع به کار می‌روند؛ یعنی فرض این است که واقعیت‌هایی داریم و صاحب نظریه قرار است این واقعیت‌ها را توضیح دهد. در مورد نظریۀ شناخت خداوند هم می‌توانیم مفروض بگیریم که خدا را می‌شناسیم، اما سؤال این است که چگونه خدا را می‌شناسیم؟ چه وجوهی از ساحات ربوبی را می‌شناسیم؟ اگر طرق مختلفی برای شناخت خدا پیشنهاد می‌شود، با چه ساحاتی از ساحات ربوبی ارتباط برقرار می‌کند؟ بنابراین دست‌کم بعضی از معرفت‌شناس‌ها در حوزۀ شناخت خدا می‌توانند وجود الله و وجود علم به الله را مفروض بگیرند و به چیستی علم به الله بپردازند. از نظر دکتر طالقانی این معرفت یک گرایش گزاره‌ای نیست، بلکه چیزی از جنس acquaintance یا آشنایی است.
الفلسفة: موضوعات مفتاحية
نویسنده:
جوليان باجيني؛ ترجمه: ادیب یوسف شیش
نوع منبع :
کتاب , ترجمه اثر , مدخل مفاهیم(دانشنامه مفاهیم) , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
دمشق - سوریا: دارالتکوین,
چکیده :
ترجمه ماشینی: فلسفه: مضامین کلیدی یک راهنمای مبتدی برای درک و نقد استدلال های فلسفی است. هر فصل یکی از پنج موضوع اصلی تحت پوشش دروس فلسفه را معرفی می کند: نظریه معرفت، فلسفه اخلاق، فلسفه دین، فلسفه ذهن، و فلسفه سیاسی.
 رهیافت بومی سازی علوم انسانی
نویسنده:
برزگر ابراهیم
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
رهیافت های گوناگونی در حوزه روش شناسی علوم انسانی ارایه شده است. رهیافت های تجربه گرایی، طبیعت گرایی، رفتارگرایی، تفسیری، ساختارگرایی و پساساختارگرای، گفتمانی، انتقادی، پست مدرنی و فمینیستی در غرب ادبیات غنی دارد. این رهیافت ها، در اغلب کتاب های روش شناسی مطرح و در قالب ارکان سه گانه هستی شناسی، معرفت شناسی و روش شناسی، محتوای آنها عرضه می شود. با توجه به اهمیت و ضرورت بومی سازی علوم انسانی، در سیاست گذاری علمی کشور، نویسنده در جهت اشاعه فرهنگ بومی سازی، نخست تلقی معتدلی از بومی سازی علوم انسانی ارایه می کند و سپس می کوشد برای رهیافت بومی سازی علوم انسانی نیز، مانند دیگر رهیافت ها، زمینه تدوین اولیه ارکان سه گانه هستی شناسی، معرفت شناسی و روش شناسی را فراهم کند. پس از طرح اولیه چنین زمینه ای و نقادی و آشکار شدن خلاها و ضعف های آن می توان به نظریه غنی شده ای دست یافت که در همه رشته های علوم انسانی کاربردی باشد.
صفحات :
از صفحه 29 تا 53
 سنخ شناسی «تبیین» در علوم اجتماعی
نویسنده:
معمار رحمت اله
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
در این مقاله، پس از ریشه شناسی و اصطلاح شناسی مفهوم تبیین، فلسفه علوم اجتماعی را در تلاقی با حوزه گسترده و پیچیده تبیین، به دو رهیافت هستی شناسانه و معرفت شناسانه، طبقه بندی نموده ایم. در رویکرد هستی شناسانه، پنج نوع روش شناسی: فردگرایی، کل گرایی، جدل گرایی، نظام گرایی و واقع گرایی را به اجمال معرفی نموده ایم. در رویکرد معرفت شناسانه نیز دو مدل تبیینی: قیاسی ـ قانونی و استقرائی ـ احتمالی و با همین رویکرد، مجموعه ای از روش های تبیینی را طبقه بندی و به اختصار تشریح نموده ایم. هدف از این مقاله، نه توضیح تکنیک های خاص هر یک از انواع روش های تبیین، بلکه ترسیم شمای کلی و تحدید حدود آن نسبت به دیگر روش ها بوده است.
صفحات :
از صفحه 127 تا 162
  • تعداد رکورد ها : 11