جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 53
زن، مرد و اخلاق جنسی در گهواره‌های تمدن
نویسنده:
ویلیام‌جیمز دورانت؛ گردآوری: علی فتحی‌لقمان
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
شیراز - ایران: آوند اندیشه,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
‫زن مرد و اخلاق جنسی در گهواره های تمدن‬‎ کتاب زن مرد و اخلاق جنسی در گهواره های تمدن که در سال هزار و سیصد و هشتاد و دو چاپ شده می باشد. این اثر توسط ویل دورانت نوشته شده است. و به دست علی فتحی لقمان ترجمه گشته که چاپ آن بر عهده ی نشر آوند اندیشه بوده است.
زیبایی، نظم و رمز و راز: دیدگاه مسیحی از تمایلات جنسی انسان [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Gerald L. Hiestand (editor), Todd Wilson (editor)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
IVP Academic ,
چکیده :
چکیده ماشینی : انسان ها موجودات جنسی هستند. تمایلات جنسی ما می تواند بیانی زیبا و مرموز از معنای انسان بودن باشد. اما همچنین می تواند تحریف شده و گناه آلود شود. شاید هیچ موضوعی به اندازه تمایلات جنسی انسان برای کلیسا فوریت نداشته باشد یا آن را با سؤالات بسیاری روبرو کند: تحقق اراده خدا از طریق تمایلات جنسی به چه معناست؟ تا چه حد باید جنسیت ما تعیین کننده کیست؟ چگونه می‌توانیم در عین وفاداری به کتاب مقدس، گرایش‌های فرهنگی پیرامون جنسیت را هدایت کنیم؟
عنوان فارسی: تبیین مبانی انسان شناختی اخلاق جنسی از دیدگاه اسلام
نویسنده:
محمدشریف طاهرپور، محمدرضا شرفی، خسروباقری، جهانگیر مسعودی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
هدف این پژوهش تبیین مبانی انسان شناختی اخلاق جنسی در اسلام، با روش توصیفی - تحلیلی است. از دیدگاه اسلام، انسان دارای غریزه صرف و حیوانی کامجو نیست تا همه چیز او را به کامجویی از غریزه جنسی و آزادی در ارضای آن فروبکاهیم، بلکه انسان در کنار غریزه جنسی که وجه مشترک انسان و حیوان است، از فطرت نیز برخوردار است .بنابراین، در انسان شناسی اسلامی، انسان دارای سه روح نباتی، حیوانی و فطری است. بر این اساس، مبانی انسان شناختی موثر در اخلاق جنسی عبارتند از: غریزه جنسی، فطرت الهی، کرامت، اندیشه ورزی، اصالت روح، قابلیت تکامل نفس، اختیار و انتخاب آگاهانه، حب ذات، چندساحتی بودن انسان، هویت جمعی و ضعف. به این ترتیب، اخلاق جنسی نیز ریشه در روح فطری و انسانی انسان دارد و به تبع همین فطرت است که ما می توانیم از اصول و ارزش های اخلاقی همچون سرکوب نکردن غریزه جنسی، اعتدال، شکوفایی فطرت الهی، حفظ کرامت ذاتی انسان، حفظ کرامت انسانی زنان، عمل به فرامین الهی، مصونیت اخلاقی، کسب بینش صحیح، رعایت اعتدال، تکامل روحی و روانی، اصالت روابط عاطفی، ارتقای معنویت، رفتار جنسی مسوولانه، تدرج و تمکن، ازدواج آزادانه و آگاهانه، دگر خواهی، محبت، رشد متوازن و متعادل، تحکیم هویت جمعی، کنترل رفتار جنسی، به رسمیت شناختن هویت فردی، تخفیف حکم، مدارا و مسامحت صحبت کنیم.
صفحات :
از صفحه 51 تا 73
اخلاق و بیناجنس [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Professor Stephen F. Kemp (auth.), Professor Sharon E. Sytsma (eds.)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Springer Netherlands,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این مجموعه از 21 مقاله طراحی شده است تا به عنوان یک کتاب مرجع پیشرفته برای افراد بین‌جنسی، والدین آنها، متخصصان مراقبت‌های بهداشتی، اعضای کمیته اخلاق و هر کسی که علاقه‌مند به مشکلات مرتبط با بین‌جنس‌گرایی است، ارائه شود. این یک نیاز مهم را به دلیل منحصر به فرد بودنش به عنوان یک تلاش بین رشته ای برآورده می کند و نه تنها متخصصان ارولوژی و غدد، بلکه متخصصان زنان، روانپزشکان، روانشناسان، وکلا، الهی دانان، نظریه پردازان جنسیت، مورخان پزشکی و فیلسوفان را گرد هم می آورد. بیشتر مشارکت کنندگان متخصصان مشهور در زمینه بین جنسیت در زمینه های مربوطه خود هستند. این کتاب همچنین از این نظر منحصر به فرد است که یک تلاش بین المللی است، از جمله نویسندگانی از انگلستان، هلند، آلمان، استرالیا، هند، کانادا و ایالات متحده. این کتاب با فصل‌های مقدماتی درباره علت‌شناسی شرایط بین‌جنسی، شفاف‌سازی مفهومی، مسائل حقوقی و تأملاتی درباره ویژگی‌های ذاتی مراقبت‌های پزشکی که منجر به مسائلی شده است که امروزه با آن مواجه هستیم آغاز می‌شود و مقاومت در برابر تغییر در شیوه‌های سنتی را توضیح می‌دهد. محققان داده های اخیر در مورد هویت جنسیتی، نتایج جراحی و مراقبت های بالینی مناسب ارائه می دهند. مسائلی که هرگز به آنها پرداخته نشده است معرفی می شوند. اهمیت بین جنسیت برای مسیحیت و برای نگرانی های فلسفی با اصالت به این مجموعه عمق بیشتری می بخشد. فصول پایانی به احتمالات آینده در درمان اینترسکس و حمایت از اینترسکس می پردازد.
هنجارشناسی اخلاق جنسی در زندگي زناشويی از ديدگاه اسلام
نویسنده:
محمدسعيد كرمی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
اين پژوهش به منظور دستيابي به هنجارهاي جنسي در زندگي زناشويي تدوين شده است. به همين منظور، قرآن کريم و مجموعة وسيعي از روايات مطالعه و بررسي شد. آيات مرتبط با مسائل جنسي از قرآن استخراج گرديد و پس از بازخواني آيات استخراج‌شده، کليدواژة متناسب با موضوعات انتخاب گرديد. در نهايت هنجارهاي اخلاقي ناظر به رابطة جنسي مشخص شد. پژوهش حاضر با روش استنادي به اصول اخلاق جنسي در زندگي زناشويي دست يافته و در همۀ زمينه‌ها تناسب اين اصول با عقل توحيدي موردنظر بوده است. از جمله اصول اخلاقي، که در زمينة مسائل جنسي در قرآن و روايات مطرح است، عدالت، عفت، مودت، رحمت، کرامت و غيرت است.
صفحات :
از صفحه 49 تا 60
بررسی جنجال‌های زیست‌گروهی در جنبش‌های نوپدید معنوی ناظر به ایده جیمز بک‌فورد
نویسنده:
محمدحسین کیانی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: پژوهشکده باقرالعلوم علیه السلام,
چکیده :
جنبش‌های نوپديد دينی گروه و حرکت‌های اجتماعی است كه بعد از دهه‌ی 1800 ميلادی مبتنی بر قرائت‌های اومانيسمی، سكولاريسمی و عقلانيت ابزاری و ... از آموزه‌های معنوی، داعيه‌ی ايده جديد و آسانی در به سعادت‌رساندن انسان معاصر را دارند. اين گروه‌ها دارای پاره‌ای ويژگی مشترك‌اند، كه مهمترين آنها عبارتند از: رهبر فرهمند با پيامی منحصر به فرد، طلب اطاعت محض از پيروان، معنويت‌ شخصی، اقتباس از تعاليم ديگر اديان و نقد كليت اديان، تلاش برای ارائه برداشت‌های دقيق‌تر و روشن‌تر از حقيقت، بيش از اندازه احساسی، تزلزل در بنيادهای معرفتی، تفاوت فاحش با سنتی های عرفی كه از آن پديد آمده‌ اند، تعهد در سبك زندگی و تمايز ميان خودی و غيرخودی و ... . نگارنده در این مقاله می‌کوشد تا پس از طرح مسئله‌ی جنبش‌های نوپدید و جنجال‌برانگیزی‌، به برخی از فعالیت‌های پرهیاهوی آنان اشاره‌ای داشته باشد. در این مقام به اجمال به بررسی شاهد مثال‌ هر کدام از اتهام‌هایی نظیر: خودكشی و قتل، فريب‌كاری و سوءاستفاده مالی، ايجاد شكاف اجتماعی و تخريب خانواده، تبعيض و سوءاستفاده جنسی، مخالفت با رسوم و قوانين اجتماعي پرداخته می‌شود. در واقع، فارغ از تمام هیاهوی خبری و در پس جنجال‌های رسانه‌ای همواره می‌توان به نمونه‌های واقعی از فعالیت‌های ناهنجار جنبش‌ها اشاره کرد. فعالیت‌های خلاف عرف و رسومی که اغلب با موجی از حساسیت‌های اجتماعی مواجه می‌شود.
مرزها و اصول روابط خانواده در قرآن کریم
نویسنده:
محمدناصر بی ریا
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
در قرآن كريم آياتی وجود دارد كه دلالت می كند بر اينكه مساله همسر و رابطه جنسی در متن خلقت انسان ملحوظ است. البته قبول اين مطلب نياز به تعبد ندارد و تامل در آفرينش انسان نشان می دهد كه افراد اين نوع بايد از راه توالد و تناسل بوجود آيند و ناچار می بايد در متن آفرينش انسان اين جهت رعايت شده باشد. قرآن كريم در اين زمينه می فرمايد: همسر انسان از جنس خود انسان قرار داده شده و اين يك تدبير تكوينی, الهی است. برای اين كه نوع انسان باقی بماند «يا ايها الناس اتقوا ربكم الذی خلقكم من نقس واحده و خلق منها روجها و بث منهما رجالا كثيرا و نساء» جمله «بث منهما» بخوبی دلالت دارد بر اينكه انتشار افراد انسان بر اثر رابطه دو همسر است و اين مساله در متن خلقت لحاظ شده است. بنابراين اين عقيده كه ازدواج خود به خود يك عمل پليد و شيطانی و دارای ارزش منفی است از نظر قرآن مطرود است. اين عقيده در واقع مستلزم تناقص بين تكوين و تشريع است در حالی كه از نظر قرآن كريم بين نظام هستی و نظام اخلاقی تناقضی نيست. در این مقاله با بیان خلقت انسان در قرآن و اقتضائات اخلاقی آن در رابطه با جنس مخالف اصول و روابط اخلاقی در خانواده مورد تبیین قرار گرفته است. این موضوع با عناوین: اقتضای فطرت در مسائل جنسی، ملاک مرزبندی در ارضاء خواستهای جنسی، ملاک ارزشهای مثبت و ارضای خواستهای جنسی و روابط افراد در خانواده در این مقاله پی گیری می شود.
دين و مهارت‌هاي خويشتن‌داري جنسي (1)
نوع منبع :
پرسش و پاسخ , کتابخانه عمومی
پاسخ تفصیلی:
خويشتن‌داري، در هر امري و از جمله در قلمرو غريزه جنسي، نياز به كسب «مهارت» دارد. بدون برخورداري از مهارت، نمي‌توان به خويشتن‌داري دست يافت. يكي از علل مهم ناكامي در خويشتن‌داري، برخوردار نبودن از مهارت‌هاي خويشتن‌داري است. دانشمندان، يكي از عوامل موف بیشتر ...
جبران عوارض خودارضايي
نوع منبع :
پرسش و پاسخ , کتابخانه عمومی
پاسخ تفصیلی:
بهترين راه جبران عوارض در حال حاضر ترك اين عمل است. در اين صورت مطمئن باشيد خداوند به شما کمک خواهد کرد. همين تصميم به ترک يک توفيق الهي است و استمرار و جديت در آن توفيقي ديگر خواهد بود. خداوند کساني را که در راه او قدم برمي دارند راه هاي نجات به آنه بیشتر ...
کلیدواژه‌های اصلی :
استجابت دعا براي ازدواج دختر
نوع منبع :
پرسش و پاسخ , کتابخانه عمومی
پاسخ تفصیلی:
پرسشگر محترم؛ گرايشات معنوي شما را مي ستاييم و به همين خاطر بايد به خود بباليد و خداوند منان را شاكر باشيد. ما نيز خوشحاليم كه به چنين افرادي مشورت مي دهيم و مورد اعتماد بندگان پاك خداوند هستيم. اهميت دادن شما به دعا و مناجات با خداوند با وجود اي بیشتر ...
  • تعداد رکورد ها : 53