جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 21
منطق و ذات خدا [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Stephen T. Davis (auth.) (استیون تی دیویس)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Palgrave Macmillan UK ,
چکیده :
ترجمه ماشینی: کتاب «...باید از توجه بسیاری از دوسوی اقیانوس اطلس که مجذوب این موضوع هستند مطمئن شود». جان هیک
تثلیث مسیحی [کتابشناسی انگلیسی]
نویسنده:
David Brown (Author)
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
یوجین - اورگن - آمریکا: Wipf and Stock,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این کتاب ، اولین تجزیه و تحلیل جدی آموزه تثلیث برای سالیان متمادی ، دفاعی را در برابر رفتار محافظه کارانه تثلیث به عنوان یک "راز" غیرقابل نفوذ و در برابر موضع رادیکال مبنی بر اینکه این آموزه ناسازگار است و بنابراین غیرقابل قبول است ، ارائه می دهد. براون "پایه گذاری رشته جدیدی از الهیات فلسفی (یا گسترش افق های فلسفه دین) را برای استفاده گسترده تر از نوع نفوذ الهیات توسط فلسفه" که نمونه اش در برخورد با تثلیث است ، مورد حمایت قرار می دهد. او بر اعتقاد به خدا مداخله گر (خداباوری و نه دئیسم) استدلال می کند و معتقد است که نقد کتاب مقدس و تحقیقات تاریخی به معنای کنارگذاشتن اعتقادات مسیحی نیست ، زیرا "اصل تاریخی" نباید با "حقیقت الهیاتی" برابر باشد هر چند مشکلات تاریخی باید مانع از پذیرش واقعی کلمات انجیل به طور کلی شود ، "مسیح واقعی" را می توان از "عیسی تاریخی" با روش فلسفی جدا کرد. با گستره وسیع ، دقیق و صادقانه در بحث ، آثار براون برای افراد تحصیل کرده مسیحی و دیگران فراتر از محدوده الهیات حرفه ای و فلسفه دین مورد توجه قرار خواهد گرفت. شاید برانگیزاننده ترین ادعای براون این باشد که قیامت باید به عنوان یک تجربه بصری واقع بینانه پذیرفته شود و هرکسی که آن را می پذیرد باید آماده باشد تا تجربیات دیگر رویایی ، به عنوان مثال ، دیدگاههای مریم مقدس را جدی بگیرد ، حتی اگر آنها را رد کند. پایان. نویسنده می گوید: "مطمئناً این یک حقیقت حیرت انگیز است که خدا باید به موجودی با قدرتهای بسیار پست مانند انسان علاقه مند باشد." "اما این به وضوح باید دلالت آموزه تثلیث باشد." رسیدن به این نتیجه با استدلال فلسفی ، گامی اساسی در جهت "نفوذ کامل الهیات توسط فلسفه" است که براون خواستار آن است.
جستاری در باب ماهیت انسان [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
(Thomas Aquinas (Author), Alfred J. Freddoso (Translator
نوع منبع :
کتاب , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
الهیات عهد جدید در جهان سکولار: اثری سازنده در معرفت شناسی فلسفی و دفاعیات مسیحی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Peter Lampe, Robert L. Brawley
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Bloomsbury T&T Clark,
چکیده :
ترجمه ماشینی: الهیات عهد جدید در یک جهان سکولار یک اثر جدید مهم و بدیع در مدافعه‌گری مسیحی است. این اولین کتابی است که نظریه سازه انگاری را در مطالعات کتاب مقدس به کار می گیرد. پیتر لامپ، محقق مطالعات کتاب مقدس، به سوالاتی چون: ما از "واقعیت" چه می فهمیم؟ این چه ارتباطی با آنچه الهیات «واقعیت خدا» یا «واقعیت معاد» می نامد، دارد؟ چگونه می توانیم مفهوم «وحی» را توضیح دهیم؟ لامپ استدلال می‌کند که در صحبت درباره «واقعیت»، الهی‌دانان باید تلاش کنند تا با مفهوم «واقعیت» که در حوزه‌های معرفت‌شناسی فلسفی و جامعه‌شناسی معرفت بحث می‌شود، درگیر شوند. با این حال، همانطور که لامپ نشان می دهد، الهیات تاکنون به سختی یا با اکراه در این گفتگو شرکت کرده است.
بررسی تطبیقی رابطه ذات و صفات الهی از دیدگاه روایات رضوی و کلام مسیحی
نویسنده:
فاطمه حسن‌آبادی استاد راهنما: مهدی نصرتیان اهور
نوع منبع :
رساله تحصیلی , مطالعه تطبیقی
چکیده :
تا اواسط قرون وسطا، در مسیحیت سخن از صفات خداوند نبوده و تنها بحث از اسمای الهی مطرح بوده است. در حالیکه بحث از صفات خداوند قرنها قبل در میان مسلمانان رواج داشته است. شیعه معتقد است که بحث از صفات و کیفیت انتساب آنها به خداوند از همان ابتدا در سخنان ائمه علیهم السلام مطرح بوده است. امام علی علیه السلام در خطبه اول نهج البلاغه به تفصیل به صفات الهی می پردازد. گفته می شود کلمه صفات و بحث از آن با ترجمه لاتین کتاب "دلاله الحائرین" از اسلام وارد فلسفه مسیحی قرون وسطی شد و سپس به فلسفه نوین راه یافت. تقسیم بندی صفات الهی در میان کلام مسیحیت و اسلام متفاوت است. برخی از صفات در هر دو آمده و معنای مشترکی نیز دارد. اما برخی دیگر از صفات تنها در یکی آمده ویا به حسب ظاهر و لفظ بین آن دو اختلاف است. از جمله صفات مشترک "علم مطلق الهی" است و به نظر می رسد تنها نکته اختلافی بین ایندو در باب صفات و اسماء خداوند این است که مسیحیت صفت "ابوت" را به خداوند نسبت می دهد و یکی از اسامی خداوند که بسیار پرکاربرد است "پدر" می باشد ،گاهی به معنای پدر همه مسیحیان و گاهی صرفاً پدر عیسی علیه السلام. این معنا از صفت برای خداوند با نظام اعتقادی اسلام سازگار نیست. در مسیحیت، خدا واحد و بسیط و منحصر به فرد و بی نظیر و نامحدود و کامل است و تصور دو وجود نامحدود یا بیشتر خلاف عقل و منطق است ولی وحدانیت الهی با تثلیث او تضادی ندارد .زیرا وحدانیت مانند یک عدد واحد بسیط نیست، در وحدانیت خدا، در عین اینکه معتقد به یکی بودن او هستند، وجود اقانیم ثلاثه در خدای واحد را قبول دارند.اعتقاد آنها براین است که در ذات الهی در عین وحدت تثلیث وجود دارد . امام رضا علیه السلام در خطبه ای مفصل و جامع که در کتاب توحید صدوق آمده است بحث معرفت و توحید ذات باری تعالی را مطرح نموده و فرموده اند: "مرحله اول در عبادت خداوند، شناخت اوست. قوام و اساس توحید این است که صفات زائد بر ذات را از ذات خداوند منتفی بدانیم .
مسیحیت کلاسیک و یهودیت خاخامی: مقایسه الهیات ها
نویسنده:
by Bruce D. Chilton (Author), Jacob Neusner (Contributor)
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , مطالعه تطبیقی
وضعیت نشر :
Wipf and Stock,
چکیده :
ترجمه ماشینی: در میان ادیان جهان، مسیحیت و یهودیت متقارن ترین هستند. اما در دوران تساهل مذهبی ما، گرایش به نادیده گرفتن تفاوت های حیاتی بین دو دین به نام حسن نیت می تواند گفتگوی سازنده یهودی و مسیحی را تضعیف کند. در این کتاب، بروس دی.چیلتون به تشریح تفکر اولیه مسیحیت و یاکوب نوسنر به تشریح اندیشه های اولیه یهودیت در مورد مسائل اساسی مانند خلقت و طبیعت انسان، مسیح و تورات، گناه و کفاره و آخرت شناسی پرداخته است. در پایان هر فصل، هر یک دیدگاه دیگری را ارزیابی می‌کند و فصل پایانی توضیح می‌دهد که چرا نویسندگان معتقدند تقابل الهیات - نه فقط مقایسه - وظیفه گفتگوی ادیان امروزی را مشخص می‌کند.
مبانی فکری گفتمان مسیحی و یهودی: فلسفه استدلال دینی
نویسنده:
by Bruce Chilton (Author), Jacob Neusner (Author)
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
انگلیس: Routledge: روتلج,
چکیده :
ترجمه ماشینی: مبانی فکری گفتمان مسیحی و یهودی استدلال می‌کند که وارثان یهودی و مسیحی کتاب مقدس، شیوه‌های فکری و استدلالی فلسفی یونانی را پذیرفتند و با اهداف و وظایف خود تطبیق دادند. نویسندگان به بررسی این موضوع می پردازند که چگونه نخستین روشنفکران مسیحیت و یهودیت، سنت تعارض مفصل و استدلال منطقی را در جستجوی حقیقت دینی شکل دادند که قرار بود از طریق ادامه آن بحث با دیگران به اشتراک گذاشته شود. نوزنر و چیلتون، با استفاده از منابع شکل‌دهنده یهودیت و مسیحیت، رسانه‌های ادبی اقتباس و اصلاح را بررسی می‌کنند: دقیقاً کجا و چگونه در نوشته‌های بنیادی مسیحیت و یهودیت خاخامی، شیوه‌های متضاد جدید تعارض و استدلال منطقی را که از طریق فلسفه و علم یونانی منتقل شده به غرب، شناسایی می‌کنند.
خدا در یک چشم انداز واحد: ادغام فلسفه و الهیات
نویسنده:
Christopher R. Brewer, Robert MacSwain
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
انگلیس: Routledge: روتلج,
چکیده :
ترجمه ماشینی: در گفتگوی قدیم بین فلسفه غرب و الهیات مسیحی ، صداهای قدرتمند معاصر بیشتر به جای گفتگو ، بر روی مونولوگ بحث می کنند. به جای این که این دو رشته از یکدیگر یاد بگیرند و متقابلاً یکدیگر را آگاه کنند ، هر دو فیلسوف و متکلمان به طور فزاینده ای از آنچه دیگران می گویند ، بخصوص در زمینه تحصیلات انگلیسی و آمریکایی ، بی ارتباط هستند و بنابراین نمی توانند بشنوند. در حال حاضر برخی از فیلسوفان مسیحی ادعای اقتدار روش شناختی بر آموزه ها دارند ، در حالی که برخی از متکلمان مسیحی حتی این را انکار می کنند که فلسفه به عنوان یک رشته جداگانه یکپارچگی خود را دارد. در مقابل این روندها ، دیوید براون در سی سال گذشته استدلال کرده است که فلسفه و الهیات هر دو برای مقابله با واقعیت رمز و راز الهی و ایمان مسیحی ضروری هستند. هیچ یک از رشته ها را نمی توان به دیگری تقلیل داد و هر کدام سهم خود را برای درک کامل آنچه براون به عنوان "بینایی واحد" از خدا توصیف می کند ، دارند. در این جلد ، براون به برخی موضوعات کلیدی در الهیات فلسفی ، از جمله نظم ایجاد شده ، تجربه و مکاشفه ، تجسم و رستگاری و بهشت ​​و سرنوشت مشترک ما می پردازد. این جلد با ترکیب وضوح تحلیلی ، ماهیت اعتقادی و عمق تاریخی ، نمونه ای از پروژه براون برای ادغام واقعی فلسفه و الهیات است. بنابراین ، این یک مقدمه ایده آل برای این گفتگوی حیاتی برای دانشجویان کارشناسی و کارشناسی ارشد و همچنین استدلال متقابل مورد علاقه متخصصان هر دو رشته است.
 بدن‌ها و ارواح یا بدن‌های دارای روح؟: مسائل جاری در الهیات
نویسنده:
Nancey Murphy (نانسی مورفی)
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
کمبریج - انگلیس: انتشارات دانشگاه کمبریج: Cambridge University Press; Illustrated edition,
چکیده :
ترجمه ماشینی: آیا انسانها از یک بدن و یک ذهن یا روح غیر مادی تشکیل شده اند یا ما موجوداتی کاملاً فیزیکی هستیم؟ نظرات در مورد این موضوع به شدت تقسیم شده است. در این کتاب واضح و مختصر ، نانسی مورفی یک روایت فیزیکالیست را مورد بحث قرار می دهد ، اما تصوری که دیدگاههای سنتی انسانها را به عنوان منطقی ، اخلاقی و قادر به ارتباط با خدا کاهش نمی دهد. این موقعیت نه تنها با پیشرفت علم و فلسفه ، بلکه با مطالعات کتاب مقدس و الهیات مسیحی نیز ایجاد می شود. از خواننده دعوت می شود تا راههای موجودات را بیشتر از مجموع اجزای آنها درک کند. اینکه ظرفیتهای انسانی بالاتر مانند اخلاق ، اراده آزاد و آگاهی دینی از پیچیدگی عصبی زیستی ما سرچشمه گرفته و از طریق ارتباط ما با دیگران ، با میراث فرهنگی ما و از همه مهمتر با خدا توسعه می یابد. مورفی به سوالات منحصر به فرد انسان ، تجربه مذهبی و هویت شخصی قبل و بعد از معاد جسمانی می پردازد.
  • تعداد رکورد ها : 21