جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 59
الله والانسان في فلسفة التوحيدي
نویسنده:
حسن الملطاوی
نوع منبع :
کتاب , مدخل اعلام(دانشنامه اعلام)
منابع دیجیتالی :
کارل یاسپرس و رابطه فلسفه و دین
نویسنده:
هابرماس؛ ترجمه: معصومه بهرام
نوع منبع :
مقاله , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی , فصل کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
دین آنلاین,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
فلسفه غرب در مقابل ادیان دیگر خیلی به ندرت همدرد و یا حتی سخاوتمند بوده است. از این نظر یاسپرس بیانگر استثنای جالبی است. بی تردید، او تفاوت میان مدرنیته و سنت را مورد تأکید قرار می دهد؛ اما متافیزیک یونان را در کنار ادیان بزرگ جهانی قرار داده و جایگاهی را برای آن در فرآیند جامع تر غلبه بر اسطوره تعیین می کند. در سال ۱۹۷۷ کتابی از هابرماس با نام «قدرت آزادی بخش نمادها: مقالات فلسفی/ The Liberating Power of Symbols: Philosophical Essays» منتشر می شود که او در این کتاب به بررسی تفکرات بعضی از فیلسوفان می‌پردازد. مقاله دوم این اثر به بررسی تفکرات کارل یاسپرس اختصاص دارد و عنوان آن«تعارض اعتقادات: کارل یاسپرس دربارهٔ برخورد فرهنگ ها» است. متنی که در ادامه می‌خوانید ترجمه این مقاله است که توسط معصومه بهرام، نویسنده، پژوهشگر فلسفه و استاد مدعو فلسفه دانشگاه الزهرا انجام شده است.
من محمد الإيمان إلى محمد التاريخ
نویسنده:
العفيف الأخضر
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
کلن - آلمان / بغداد - عراق: منشورات الجمل ,
خدا به مثابه علت: مقالاتی درباره الهیات فلسفی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Vittorio Hosle (ویتوریو هسل)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: ویتوریو هسل در کتاب خدا به مثابه عقل: مقالاتی در الهیات فلسفی، کاوشی نظام مند از رابطه بین الهیات و فلسفه ارائه می دهد. او در بررسی مشکلات و پیش درآمدهای تاریخی الهیات عقلانی، از فلسفه، الهیات، تاریخ علم و تاریخ اندیشه ها می خواهد تا تفسیری از مسیحیت بیابند که با تعهد واقعی به عقل سازگار باشد. مقالات بخش اول خداوند به عنوان عقل به مسائل الهیات فلسفی می پردازد. هوسل چالش هایی را ترسیم می کند که یک الهیات عقل گرا باید با آن روبرو شود و برخی از چالش های اصلی را مورد بحث قرار می دهد، مانند امکان تفسیر غایت شناختی از طبیعت پس از داروین، مسئله تئودیسه، آزادی در مقابل جبر، مشکل ذهن و بدن، و رابطه به طور کلی. بین دین، الهیات و فلسفه. در مقالات بخش دوم، هسل توسعه تاریخی رویکردهای فلسفی به کتاب مقدس، تداوم بین مفهوم پنوما عهد جدید و مفهوم Geist (روح) در ایده آلیسم آلمانی، و الهیات خردگرایانه آنسلم، آبلارد، را مطالعه می کند. Llull و Nicholas of Cusa که فلسفه ابداعی ریاضیات موضوع یکی از فصل‌ها است. این کتاب با ارزیابی کامل نظریه سکولاریزاسیون چارلز تیلور به پایان می رسد. "خدا به مثابه عقل سهمی قدرتمند در کار ارزیابی فلسفی دین و الهیات، و در واقع در وظیفه رسیدن به گزارشی فلسفی قابل دفاع از خدا دارد. ویتوریو هسل در اینجا به پرسش های کلیدی مربوط به غایت شناسی در طبیعت، تئودیسه، آزادی و ... می پردازد. جبرگرایی، و مشکل ذهن و بدن در مقالاتی با وضوح مثال زدنی و اقتصاد بیان که به یک اندازه از وسعت کامل سنت فلسفی غرب و از مهمترین تحولات معاصر در فلسفه و علوم طبیعی آگاه است. - جنیفر ای. هردت، مدرسه الهیات ییل
شناخت ما از خدا: مقالاتی درباره الهیات طبیعی و فلسفی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Kelly James Clark (کلی جیمز کلارک)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Springer Netherlands,
چکیده :
ترجمه ماشینی: الهیات طبیعی، پروژه بیان، دفاع و کلزمگ برهان وجود و ماهیت خداوند بدون کمک وحی خاص است. الهیات فلسفی که از روش های عقلی الهیات طبیعی استفاده می کند، محدود به مقدماتی نیست که از طریق مشاهده و عقل قابل تشخیص باشد. ممکن است به درستی از مقدماتی استفاده کند که از طریق وحی خاص قابل شناخت است. در حالی که پروژه الهیات طبیعی ممکن است به عنوان تلاشی برای نشان دادن وجود خدا تعبیر شود، نمی توان اهمیت استفاده از عقل یا تجربه برای درک، تعیین یا ارزیابی صفات را نادیده گرفت. شخص می خواهد در پایان یک برهان در الهیات طبیعی خدا بداند که آیا وجود خدا را اثبات کرده است و نه صرفاً prim urn mobilum، منبع الزام اخلاقی یا کمیته ای از طراحان محدود. در حالی که خدا ممکن است محرک و طراح اصلی کیهان باشد، هیچ یک از این صفات به تنهایی برای ادعای الوهیت کافی نیست. بنابراین، تشخیص دقیق پروژه الهیات طبیعی از الهیات فلسفی دشوار است. پروژه الهیات طبیعی کلاسیک تلاش برای اثبات وجود و ماهیت خدا با استدلال هایی است که از مقدماتی استفاده می کند که همه مخلوقات عقلی موظف به پذیرش آن هستند.
کتاب راهنمای الهیات فلسفی آکسفورد [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
(مایکل سی. رئا)Thomas P. Flint; Michael C. Rea(توماس پی. فلینت)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: هدف الهیات فلسفی در درجه اول درک نظری ماهیت و صفات خداوند و رابطه او با جهان و ساکنان آن است. در طول قرن بیستم، بسیاری از جامعه فلسفی (چه در سنت تحلیلی انگلیسی-آمریکایی و چه در محافل قاره ای) در مورد توانایی ما برای دستیابی به چنین فهمی تردیدهای جدی داشتند. در سال‌های اخیر، سنت تحلیلی به‌ویژه از سوگیری‌هایی فراتر رفته است که موانعی بر سر راه پرسش‌های موجود در رابط بین فلسفه و دین قرار می‌دهد. نتیجه، تولدی دوباره از کار جدی و مورد بحث گسترده در الهیات فلسفی بوده است. راهنمای الهیات فلسفی آکسفورد هم تلاش می‌کند تا خوانندگان را با جهت‌هایی که این بورس تحصیلی طی کرده است آشنا کند و هم بحث را در حوزه‌هایی که تاکنون بررسی نشده است دنبال کند. مقالات موجود در کتاب راهنما که توسط برخی از محققان برجسته در این زمینه نوشته شده است در پنج بخش دسته بندی شده اند. در مقاله اول ("پرولگومن الهیات")، مقالات بر حجیت کتاب مقدس و سنت، ماهیت و سازوکارهای وحی الهی، بر رابطه دین و علم، و الهیات و راز تمرکز دارند. بخش بعدی ("صفات الهی") بر مسائل فلسفی مرتبط با صفات اصلی الهی متمرکز است: سهولت، قدرت مطلق، دانایی مطلق و مانند آن. در بخش سوم («خدا و خلقت»)، مقالات به بررسی نظریه‌های فعل الهی و مشیت الهی، سؤالاتی در مورد دعا، مشکلات مربوط به حجت الهی و رابطه خداوند با اخلاق و معیارهای اخلاقی، و صورت‌بندی‌ها و پاسخ‌های مختلف به مسئله شر می‌پردازند. . بخش چهارم («موضوعاتی در فلسفه مسیحی») به بررسی مسائل فلسفی می پردازد که در ارتباط با آموزه های مرکزی مسیحیت مانند تثلیث، تجسم، کفاره، گناه اصلی، رستاخیز و عشای ربانی به وجود می آیند. در نهایت، بخش پنجم ("الهیات فلسفی غیرمسیحی") خوانندگان را با کارهایی که در الهیات فلسفی یهودی، اسلامی و چینی انجام می شود آشنا می کند.
مانیفست فلسفه و مطالعه ادیان [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Kevin Schilbrack (کوین شیلباک)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Wiley Blackwell,
چکیده :
ترجمه ماشینی: فلسفه و مطالعه ادیان از دگرگونی بنیادین این رشته از تمرکز فعلی و محدود آن بر مسائل مربوط به خدا، به شکلی کاملاً جهانی از تأمل انتقادی در مورد ادیان در همه انواع و ابعاد آنها حمایت می کند. رشته فلسفه دین را به روی تنوع مذهبی که مشخصه جهان امروز است می گشاید. بین فلسفه دین و سایر رویکردهای تفسیری و تبیینی در حوزه دین پژوهی پل می‌زند. یک مانیفست برای یک رویکرد جهانی به موضوع ارائه می دهد که فعالیتی عمل محور است تا اعتقاد محور. و به مطالعات انتقادی انعکاسی از «دین» به عنوان ساختار اجتماعی و موقعیت تاریخی توجه می کند. -- ارائه شده توسط ناشر. ادامه مطلب...
فلسفه و دین: ارزیابی فلسفه دینی و دین فلسفی [پایان‌نامه انگلیسی]
نویسنده:
Casimir Kingston Chukwunonyelum Ani: کازیمیر کینگستون چوکونونیلوم آنی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: دین ادعاهای معتبری درباره معرفت، زندگی می کند و تلاش می کند مشکلات زندگی را از طریق ایمان حل کند. اما این ادعاها بر اساس پوشش نازکی از معرفت شناسی جزمی که نمی تواند از آزمون های عقلانیت قضاوت صحیح و معرفت حتمی مورد نیاز عبور کند، اطاعت از سوی بشر را می طلبد. از نظر فلسفه. به عنوان حوزه مقدسات و مقدسات، دین بیشتر اطاعت از مسلک ها و رشته های مختلف را می طلبد. سرنوشت بشر در ترازوی و مقیاس ایمان جزمی از جایی است که همه ارزش ها، اصول و عقاید خود را از آنجا می گیرد. به این ترتیب، ارزیابی مجدد رابطه بین ادعای دینی باستانی به عقلانیت و موقعیت معرفت‌شناختی فلسفه برای توانمند ساختن بشر برای شناخت اصول واقعی جزم‌گرایی موضوعیت پیدا کرده است. بر اساس یک تحلیل فلسفی، هیچ ایده‌ای از قرار گرفتن در معرض مصونیت نیست. اعم از ارزیابی عقلانی و متافیزیکی. تلاش‌های گذشته برای ارزیابی عقاید اعتقادی و جزمی منجر به تضاد مستقیم شده است. تقابل دین و فلسفه. در این مقاله سعی خواهد شد ارزش ها و اندیشه هایی که توسط حامیان دین به عنوان معتبر شناخته می شوند، مورد ارزیابی قرار گیرد. دین و فلسفه پس از رویارویی با رشته جدیدی به نام فلسفه دین ظهور کردند. علاوه بر این، رابطه بین دین و فلسفه ارزش کاوش و تحلیل انتقادی بیشتری را دارد تا محققان بتوانند ادعاهای اساسی اقتدار ادیان را بشناسند و درک کنند.
 ابن میمون: تورات و مسئله فلسفه [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
David Hartman (دیوید هارتمن)
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
فیلادلفیا - امریکا: (Jewish Publication Society (JPS (انجمن انتشارات یهودی),
چکیده :
ترجمه ماشینی: در این کتاب، دیوید هارتمن، محقق و متکلم برجسته، رابطه بین نوشته های ابن میمون درباره «هلاخا: مجموعه قوانین شریعت یهود» و کتاب «دلالة الحائرین: راهنمای سرگردانان» او را مورد کاوش قرار داده، تا نشان دهد بین این دو ارتباطی بسیار نزدیکتر از آنچه که تصور می شود، وجود دارد. کتاب «میمونیدس: تورات و تلاش فلسفی» نشان می دهد که تلاش فلسفی کلی میمونیدس تلاشی بود برای نشان دادن اینکه چگونه جستجوی آزاد حقیقت، که از طریق مطالعه منطق، فیزیک و متافیزیک به دست می آید، می تواند با شیوه زندگی که توسط «سنت های هنجاری یهودیت» تعریف شده، کاملا هماهنگ باشد.
ابن رشد و هگل در باب فلسفه و دین [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Catarina Belo
نوع منبع :
کتاب , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: این کتاب با مقایسه مواضع آوروس و هگل در مورد رابطه بین فلسفه و دین، رابطه بین ایمان و عقل را در یک بافت اسلامی قرون وسطایی و یک بافت مسیحی مدرن بررسی می‌کند. بلو از طریق تحلیلی عمیق از دیدگاه‌های آوروس و هگل در مورد زبان و روش فلسفی و دینی، بینش‌های جدیدی را در مورد دیدگاه‌های آن‌ها درباره رابطه دانش فلسفی و معرفت دینی ارائه می‌کند. بلو علاوه بر بحث در مورد شباهت ها و تفاوت های مواضع آنها، به بررسی آثار خاصی می پردازد که هنوز توسط تحقیقات مدرن مورد تجزیه و تحلیل قرار نگرفته اند.
  • تعداد رکورد ها : 59